fredag 18 november 2011

AMERICAN CENSORSHIP DAY

Mozillas officiella Amerikanska startsida den 16:e November 2011. Mozilla community var en av alla  organisationer som protesterade mot det nya lagförslaget. Över 1.000 000 Amerikaner sände protest-E-Mail till den Amerikanska Kongressen.





- Internetleverantörer tvingas
övervaka sina kunder i USA?

Om både kongressen och representanthuset i USA godkänner förslagen innebär det även att privata intressen (som skiv- och filmbolag) får rätten att stämma internetleverantörer som ger tillgång till upphovsrättsskyddat material. Detta vare sig leverantören känner till att materialet publicerats eller inte.

I praktiken skulle det kunna innebära att internetleverantörer blir tvungna att övervaka sina kunder och kontrollera allt innehåll de förmedlar. Den nuvarande lagstiftningen kräver bara att leverantören stoppar tillgången till materialet så snart en anmälan inkommer.

När Censur-lagar som S O P A klubbas igenom i USA är det bara en tidsfråga innan deras lydpolitiker i Sverige inför de samma här. IPRED i Sverige är ett exempel på en lag som beställts av den Amerikanska Mediaindustrin.

(Förslaget i kongressen heter "Protect IP Act" och finns också i en version för representanthuset som kallas "Stop Online Piracy Act". Det backas upp av en mängd välfinansierade organisationer som Motion Picture Association of America och Screen Actors Guild.)

*

---RESULTATET?---

*

Another great Under Mattan Opinion


Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.