söndag 13 november 2011

I Sverige får Poliser vara Politiker


I Sverige får Poliser vara Politiker

SR 09 november 2011 kl 16:29 (Ekot)

 Poliser får engagera sig politiskt. Det är tillåtet för poliser att sitta i en socialnämnd, det slog Arbetsdomstolen fast i en dom i dag. Domen betyder att de tre anmälda poliserna i Västerbotten nu får sitta i socialnämnden, trots sitt yrke. - Reporter Nils Eklund.



Domstolen har prövat tre polisers bisyssla i Västerbottens socialnämnd. Polisledningen ansåg att deras uppdrag kunde krocka med deras polisarbete - och därmed skada polisens förtroende. En av de tre poliserna är i dag nöjd.

– Jag tror att det har betydelse för hade det blivit ett nej här så är det många andra yrkesgrupper som inte får sitta. LO-TCO Rättsskydd har räknat ut att det kanske är 800 000 statsanställda som har mer eller mindre sekretess i Sverige och hade inte vi fått sitta hade många andra yrkesgrupper blivit ifrågasatta i sina uppdrag, säger polisen Kennet Fahlesson i Skellefteå.

Arbetsdomstolen skriver i dag i sin dom att risken för en sådan intressekonflikt är liten. De skriver också att risken är liten för att poliserna genom nämnden ska få information om begångna brott, som de inte känner till.

Elisabeth Bjar, personaldirektör på Rikspolisstyrelsen, tycker att det är bra att poliskåren nu får en vägledning när det gäller förtroendeuppdrag som bisysslor. 


– Det är ett klarläggande som vi nu kan använda i organisationen. 


- Det är ytterst få begränsningar för en polis att ta politiska uppdrag inom ramen för den kommunala demokratin.



Svenska Poliser och Politiker??  - På väg till ett familjebråk på Rosengård i Malmö.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Editors notes:

- Det märks att människor med psykopatiska drag och begränsad förmåga till normal tankeverksamhet till stor del styr Sverige idag.

Att polismän som aktivt får utöva våld och frihetsberövande inom gränserna för sitt yrke samtidigt tillåts vara politiskt aktiva och inneha politiska uppdrag är väldigt långt under banan-republiks-gränsen.

T o m länder som: Vanuatu, Palau, Samoa och Panama d v s några av Sveriges lilla fåtal allierade i världen under UNESCO-omröstningen mot Palestina nyligen har högre krav på sin författning...

Svenska Arbetsdomstolens beslut är ändå helt i linje med att svenska nämndemän fortfarande tillsätts politiskt, vilket inte ens sker i Sveriges nya allierades länder. FN och Amnesty är inget som Sveriges politiker anser sig behöva bryr sig om speciellt mycket  idag.

Vare sig det gäller mänskliga rättigheter eller perversiteten med att kränga sina vapen till diktaturländer...


Självklart är det varje Svensks rättighet enligt grundlagen att arbeta politiskt, men inte nödvändigtvis samtidigt med att man är polis. Den lilla del av Sveriges befolkning som fortfarande ”bryr sig om utvecklingen i landet” måste sätta ner foten i sådana här frågor.


Det är fortfarande många saker man inte bör få syssla med vid sidan av polisyrket.
Exempelvis; präst, porrfilmstjärna, medlem i HA mc-klubb, strippklubbs-ägare, sektledare, etc…


Detta får man självklart syssla med i Sverige enligt grundlagen men som sagt, inte nödvändigtvis samtidigt som man är polis...

- Som det ser ut nu bör också dessa yrken/intressen kunna drivas i Arbetsdomstolen och ses som lämpliga bisysslor till polisyrket... 

Att tillgodose polismännens felaktigt inbillade grundlagsskyddade rättigheter i detta fall innebär att allmänhetens grundlagsskydd istället helt åsidosätts.

- Vilket är viktigast och vilket är av störst intresse?
 

... Allmänhetens rättigheter eller polisens?

- Detta är absolut ingen ”million dollar question…”

- Man kan avstå att söka sig till polisyrket om man samtidigt anser att man måste vara politiskt aktiv.


- Svårare än så är det inte.


- En polis måste vare någorlunda åsiktsneutral utåt för att kunna uppfattas som en tillgång för alla och av alla.


Svenska poliser och Politiker?? -På väg till ett familjebråk på Rosengård i Malmö.
--------------------------------------------------------------------------------------------

- Polisfacket och polisförbundet som tillsammans drivit frågan i arbetsdomstolen och ansett sig ha stöd av grundlagen för polisernas rättigheter, verkar ha en ständig gemensam strävan efter den totala polisstaten.  

- Tråkigt nog har de snart lyckats…


En sista poäng i sammanhanget är att i slutet av andra världskriget tillsatte dåvarande riksdag en kommission för att granska nazistsympatierna inom poliskåren.

150 av de 700 intervjuade polismän var, eller hade varit, medlemmar i något nazistparti.

 Sverige är ett av få länder som aldrig rensade ut nazisterna efter kriget utan de fick fortsätta att verka i bakgrunden av det Svenska samhället.

Inom Svenska militären översågs ofta nazisternas förbrytelser under kriget med förevändningen att nazister med stridsvana var utmärkta instruktörer för Svenska militären.

Idag ser vi att barnbarnen till dessa sökt sig till yrken som innebär enastående möjligheter för dem att utöva brutal makt, både inom militär, polis och rättsväsendet.


- Hur många i Sverige anser att en polisman som samtidigt är politiskt aktivt  och arbetar för SD:s ideologi eller något annat nazistliknande partis agenda, är en tillgång för Sveriges poliskår?



Another great Under Mattan Opinion

---------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 147.186.254.98 [Trace] May 28, 2012 08:41:05 PM
ISP: Rikspolisstyrelsen
Page Viewed: undermattan.blog.com/2011/11/13/i-sverige-far-poliser-vara-politiker


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.