måndag 7 november 2011

EN SJUKT ROLIG SVENSK SPRITRESA!


Spritresa för sjukskrivna granskas

Källa: SVT Publicerad 4 november 2011
Hälften av alla som i slutet av oktober granskades vid färjeläget i Helsingborg efter att ha köpt sprit i Tyskland hade full sjukersättning av Försäkringskassan. Nu ska deras rätt till ersättning prövas på nytt.



Försäkringskassan gjorde i slutet av oktober i år i samarbete med polis och tull en kontroll där bilar stoppades i färjeläget i Helsingborg.

Syftet var att störa organiserad brottslighet rörande försäljning av alkohol, men vad de också fann var att hälften av de 97 som kontrollerades hade full sjukersättning från Försäkringskassan.

"Bättre och sämre dagar"

Bland annat ertappades sju personer på en busslast från Värmland och en kvinna med rygg- och nackbesvär, så kallad whiplashskada, som ändå kunde lasta av hundratals liter öl. Kvinnan hade också kört från hemorten i mellersta Sverige ner till Tyskland. På frågan om resan förbättrat hennes tillstånd säger hon att hon har "bättre och sämre dagar".

Sjukskriven för stukad fot

En annan person som fastnade i kontrollen var en man som var sjukskriven för stukad fot. Trots detta hade han kört hela vägen ner till Tyskland. Han sade att bilresan gått bra, även om han hade lite ont i foten vid frikoppling.

Samtligas rätt till ersättning ska nu prövas av Försäkringskassan.

*
Bilden illustrerar slutet på en annan "spritresa"...Och dagen efter blev nog ingen arbetsdag...
----------------------------------------------------------------------------------------------


Den korta versionen...


Det lättaste är naturligtvis att snabbt instämma i pöbelns talkör som lyder:
-Alla idioter som lurar till sig bidrags- eller sjukpengar skall pryglas och därefter kläs i hyena-dräkter och ställas utanför försäkringskassan i ösregnet...


Men här gör vi det inte lätt för oss utan ser det hela med en helt annan infallsvinkel... Bloggen anser naturligtvis att statliga myndigheter skall kunna utföra kontroller så att deras regler följs. Inte vill vi rubba på världsordningen...än.


Varje myndighet kan inom sitt eget utrymme för verksamheten utföra kontroller mot personer man fattat misstankar mot. Masskontroller av FK på en färjeterminal tillsammans med polis och tull, för tankarna till DDR och vi vet hur det gick för DDR...
 

- Detta är dessvärre ingen isolerad företeelse i dagens Sverige, men likväl en ovärdig företeelse i en demokrati....
*



Den något längre versionen...


Editors notes: ”Försäkringskassan gjorde i slutet av oktober i år i samarbete med polis och tull en kontroll där bilar stoppades i färjeläget i Helsingborg, syftet var att störa organiserad brottslighet rörande försäljning av alkohol.”

- Nå, alla skarpsinniga, vad var det för fel på den förra meningen?

Jojo, Jaja, fel nr 1, ”- What the f*ck” kan försäkringskassan bidra med ute på fältet, i kampen att störa organiserad brottslighet rörande försäljning av alkohol??”

Jojo, Jaja, fel nr 2, - SVT & Media säger; ”...men vad de också fann var att hälften av de 97 som kontrollerades hade full sjukersättning från Försäkringskassan.” Här vill Staten & Media nog antyda att kontrollanterna är väldigt förvånade över resultatet.…
 

- Men vilken otroligt enorm tur då, att försäkringskassan av en händelse var närvarande…
 

- Kanske permanenta sjukkontroller vid alla färjeterminaler borde införas i Sverige..?

Jojo, Jaja, fel nr 3, - Ingår det inte i tullens normala arbetsuppgifter att själva stoppa fordon vid färjeläget och ”störa den organiserade brottsligheten rörande försäljning av alkohol??”
 

(... Detta anges ju som anledning till att kontrollerna överhuvudtaget genomförs...)

Om tullen fångar (och stör?) alla som har mer än tillåten ranson blir det nog ingen sprit över till ”den organiserade brottslighetens försäljning av alkohol”… ...problemet löst...

+ Ett gratis tips till;  - Vill man ”störa” ännu mer,
har man fler tullare, inte personal från FK och polisen…

(+Jojo, Jaja är titelspåret från en Dinosauriegammal  LP med den  Svenska proggmusik-gruppen Motvind. De visste verkligen vad de orden betydde...)


*

- Både polisen och försäkringskassan är definitivt överkurs i sammanhanget och en helt annan agenda är mycket troligare än den officiella förklaringen...


- Försäkringskassan, kronofogdemyndigheten, skattemyndigheten m fl vill numera expandera sina verksamheter och befinna sig på platser ute i samhället där medborgarna kan avtvingas legitimation och därmed är lättare att kontrollera...
*

KONTROLL?

Detta sker idag exempelvis vid; trafikkontroller, gränskontroller men kommer inom en snar framtid säkerligen att ske vid alla tillfällen där din identitet exponeras för staten.
(Bank, post, kreditkort, mobiltelefon, Facebook, chatt, etc…Snart finns alla data om dig och dina rörelser lagrade och tillgängliga för staten.


Genom datalagringsdirektivets införande blir listan komplett och möjliggör då totala efterhandskontroller och samkörning av alla dina företeelser från statens samtliga myndigheter och då givetvis även FK.

 Polisen finns egentligen bara med som ”muskler” för de andra departementens expanderande tjänsteutövning. I USA används samma taktik för att bekämpa gäng-kriminalitet. Problemet här är att de flesta av personerna som omtalas i svensk media knappast platsar i HA.

Amerikanska affärsintressen har  med hjälp av denna taktik satt en väldigt stor del av sin befolkning i fängelse. Fängelser i USA är "Big Business" med privata aktörer som tjänar stora pengar på fångvården.
 

Några exempel  på Spritresorna
som redovisas i Svensk media:

Man född 1949, från Göteborg:
Kör buss till Tyskland flera gånger i månaden där medresenärerna köper stora mängder alkohol. Säger att hans sjukdomsbesvär inte förhindrar honom att köra bussen.

Man född 1966, från Trollhättan:
Säger sig vara sjukskriven från FAS3 när han ertappades på väg hem från Tyskland med en vän, där de köpt alkohol. Säger sig ha varit sjuk i influensa, men har inga problem att åka utomlands per bil för det.

Man född 1972, från Göteborg:
Rest till Tyskland för att köpa alkohol, samtidigt som han har ersättning från F-kassan för en praktikplats. Säger att han inte får aktivitetsstöd, men det har han beviljats till drygt två månader efter resdatumet.

 Vår lydiga Svenska media visar stolt upp alla fula fiskar som fångas i kontrollerna för att rättfärdiga det brutala intrånget i den personliga integriteten som egentligen sker. 

Man förlöjligar också gärna de som ertappas i media (enligt Amerikansk modell) för att rättfärdiga och förankra denna typ av kontroller bland allmänheten.

*
Visst är de ovanstående möjliga fuskare men om Staten ville fånga riktiga fuskare och kriminella kunde man ta med följande personer i nästa kontroll vid färjeterminalen:

Man född 1955,  från Stockholm:
Månadslön 1.300 000 av dina skattepengar, egen förmögenhet 300.000.000, hemligt placerade utomlands  i olika skatteparadis. Nytt Svenskt pensionsavtal 100.000.000 som dras från den övriga Svenska befolkningens pensionsfonder. Politiskt aktiv. Lurar och utnyttjar hela Sverige och skrattar åt det. Åker regelbundet med sin limousin och privatchaufför  till Tyskland för att "förhandla" med prostituerade inom sina nya statliga EU-uppdrag.

Man född 1962,  från Stockholm:
Månadslön 1.200 000 av dina skattepengar, egen förmögenhet 400.000.000.  Utnyttjar alltid sin politiska position för egen vinning och till förmån för sina vänner. Älskar EU:s alla förmåner. Nytt fallskärmsavtal från skattebefriade företag och hemliga fonder på 450.000.000... Plockar ut miljoner från förtroendeuppdrag inom hjälporganisationer där barn och hemlösa skramlat ihop pengarna till honom...


De två sista fuskarna ställer till med större skada
än 10.000-tals av små-fifflarna...


- Att försäkringskassan numera understöds av polisen vid rutinmässiga masskontroller säger mycket om hur dagens Svenska samhälle spårat ur mot total perversion.


- Man har i princip lagt ner verksamheten inom polisen som bekämpar Elitens ekonomiska brottslighet. Istället gör polisen idag stora regelbundna razzior på loppmarknader tillsammans med skattemyndigheten.
*



Vid statliga kontroller profileras numera de man tänker kontrollera. Den korta förklaringen blir här att; -Har du mycket pengar och samtidigt ser tillräckligt svensk ut, blir du sällan/aldrig kontrollerad. Vad som gäller för dem med lite pengar eller andra egenskaper som ingår i profileringen kan läsaren säkert räkna ut...



 ...Bob Dylan förklarar detta på ett bra sätt:
 

- Steal a little and they throw you in jail,
 

- Steal a lot and they make you king…
 

Bättre kan det inte sägas...

 *


Sjukskrivna stoppade med alkohol


Vid en kontroll vid färjeläget Helsingborg stoppade försäkringskassan ett 30-tal personer med sjukersättning, aktivitetsstöd, sjukpenning eller föräldrapenning. De stoppade personerna hade varit med bil och buss i Tyskland och anlände tungt lastade med alkohol.


Syftet med kontrollerna var störa organiserad brottslighet rörande försäljning av alkohol. Ingen av de stoppade medgav att alkoholen skulle säljas.

Bland annat stoppades en kvinna med whiplashskada som körde en skåpbil med 600 kilo alkohol samt en kvinna som inte lämnar sin bostad på grund av psykiska problem.


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5016019


---SYFTET MED KONTROLLERNA---

 UM-Bloggen avslöjar det verkliga syftet med kontrollerna.


undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.