måndag 30 september 2013

Polisen har tecken för "värdegrunds-timeout"

 
 Det är inte bara Frimurare och the Illuminati som har hemliga tecken när de kommunicerar. Svensk polis har enligt nya uppgifter i Dagens Nyheter också ett hemligt teckenspråk...

***

- Polisens hemliga tecken för "värdegrunds-timeout" fångat på bild!

SR 2013-09-29, Ekot
Trots att den svenska polisen satsat miljontals kronor på värdegrundsarbete, vet ingen vad det gett för resultat. Någon utvärdering har inte gjorts och ute i verksamheten förlöjligas budskapet, avslöjar Dagens Nyheter...
***

**
- Polischefer och inhyrda konsulter arbetade (a.k.a. myglade till sig pengar) under två år med att ta fram en gemensam nationell värdegrund för kåren.
- Tre representerande ord valdes för hur polisen ska vara: "Engagerade, effektiva och tillgängliga"... :)?

– Det är ett luftslott som man har slängt en massa pengar på, säger Rune Engström, lärare på Polishögskolan till Dagens Nyheter.

(Bloggens blygsamma kommentar blir att om poliser kan beskrivas som; engagerade, effektiva och tillgängliga så kan en gravid flodhäst beskrivas som graciös...)
***
- Över 20 000 polisanställda fick "spela dialogkartan".
Med hjälp av spelplanen, diskuterades olika saker i syfte att minska risken för förtroendeskadliga handlingar, skriver DN i dag.

(Under polisens förtroendeskadliga handlingar arkiveras antagligen; Pepparspreja epileptiker, misshandla utvecklingsstörda, trakassera blinda, använda neger negersson i utbildningssyfte, skuta pensionärer i huvudet, betrakta invandrare som apor, stjäla som korpar ur egna förråd, tortera människor i häkten, hjälpa fångar begå självmord, våldta barn och ungdomar, etc, etc...)

Fem år senare vet tyvärr ingen inom polisen vad arbetet med värdegrunden fått för resultat. Inte heller framgår det vad totalkostnaden blev. Bara konsultkostnaderna uppgick till drygt fyra miljoner kronor enligt DN. (...över 1 miljon per ord!)

Ute i verksamheten behandlas värdegrundspolicyn som ett skämt, anser doktoranden Malin Wieslander som arbetar med en studie om värdegrund och mångfald inom polisen.

– Det officiella budskapet är att värdegrunden är viktig, men på polisstationerna såg aspiranterna poliser som förlöjligade värdegrunden och lärde dem "värdegrunds-timeout", säger forskaren Malin Wieslander till DN.
***

Elever har i den pågående studien berättat om ett tecken med handen för "time-out", som innebär att man får prata fritt och säga vad som helst, ofta med rasistiska eller sexistiska inslag.[...] *
Barnen på bilden ovanför visar upp fler hemliga polistecken som representerar värdegrunden i det svenska polisarbetet...  Läs också om ett stort antal engagerade, effektiva och tillgängliga poliser här: http://undermattans.blogspot.se/p/lankar-till-serien-svenska-polisens.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.