fredag 6 januari 2012

Schürrer begär resning i HD

MONSTER eller MISSFÖRSTÅDD?


Den tyska kvinnan Christine Schürrer dömdes för mord på två barn i Arboga och mordförsök på deras mamma 2008. Hon begär nu resning i Högsta domstolen. Enligt hennes advokat finns nya omständigheter i fallet. / SR 3 Januari 2012



Domen överklagades men fastställdes av hovrätten. Kvinnan förde saken vidare till Högsta domstolen, HD, men där avslogs hennes begäran om prövningstillstånd år 2009.

Nu gör hon tillsammans med sin advokat Per-Ingvar Ekblad i Västerås ett nytt försök att få en ny rättegång.

– Orsaken till att man lämnar in en resningsansökan är att man anser sig ha blivit oskyldigt dömd, det vill säga är felaktigt dömd för något man inte gjort. Därför har jag tillsammans med min klient arbetat fram en resningsansökan som lämnats in till domstolen, säger advokat Per-Ingvar Ekblad.

Vad är det ni lyfter fram i resningsansökan?

– Det är en hel del. Dels är det argument  utifrån vad som redan tidigare var känt, dels är det argument utifrån nya omständigheter. Och vad det är får man läsa i resningsansökan.

Vad tror du om möjligheterna att få resning i Högsta domstolen?

– De är goda. Det är därför vi lämnat in en resningsansökan.

Och det är en frikännande dom som är målet?

– Det är naturligtvis målet. Självklart, säger Christine Schürrers advokat Per-Ingvar Ekblad, Västerås.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
Christine Schürrer framställs i media som en minst sagt ”underlig” person om man använder Svenssons uppfattning av ”normal” som referens.
Men… och detta är ett stort MEN i sammanhanget, - Samtliga inblandade allt från målsägare, poliser, vittnen, åklagare - alla uppträder också väldigt ”underligt” i det här fallet.


Det finns många oklarheter som borde belysas mer. Precis som i rättegångarna mot Thomas Quick så saknas helt och hållet teknisk bevisning. -Enormt olyckligt.

Ett av Hovrättens domskäl blir därför istället att:
”*Utredningen ger inte utrymme för någon alternativ gärningsman”.
- Där har hovrätten fel,  visst
finns det utrymme för alternativa gärningsmän...


...Så här lät det tisdag 18 mars 2008 när SR först rapporterade om morden:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Små barn hittade mördade

SR - 18 mars 2008 
En tragedi har inträffat i Arboga. Två små barn och deras mamma knivskars svårt i en villa i Arboga under måndagskvällen. De två barnen, två och fyra år gamla, avled av sina skador. Deras 23-åriga mamma skadades allvarligt.

Det var en manlig bekant, som hittade kvinnan och hennes två barn knivskurna i bostaden vid 19-tiden på måndagen, som slog larm. De tre fördes till Universitetssjukhuset i Örebro, där de två barnen senare avled av sina skador.

Kvinnan har förts vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där hon nu vårdas på neurokirurgen.

Barnens pappa, en 28-årig man greps sent under måndagskvällen i Motala, misstänkt för knivdådet. Men enligt vakthavande polisbefäl Sven-Åke Hammar, är misstanken ännu inte på något sätt bevisad. Det skulle kunna vara en annan gärningsman, säger han.

Mannen har i de inledande förhören nekat till brott.
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
 

Som sagt, naturligtvis finns det utrymme för alternativa gärningsmän när teknisk bevisning inte föreligger och brottsplatsen varit tillgänglig för ett flertal möjliga gärningsmän...

I Sverige är man fortfarande oskyldig tills att motsatsen bevisats och Hovrättens domskäl står i tydligt motsatsförhållande till detta. 
(läs den i rött inringade texten på sista bilden)


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dömdes mot sitt nekande för morden på syskonen


Christine Schürrer är dömd, mot sitt nekande, för morden på Max och Saga Jangestig och för mordförsök på deras mamma Emma Jangestig av Västmanlands tingsrätt och Svea hovrätt. Hovrätten radar upp en rad omständigheter:
*

  •  Emma Jangestig minns en kvinna i hallen och minnet kan kopplas till angreppet. Hon pratar om ”Tine” och ”Tina” när hon vaknar.
    *
  • Christine Schürrer befann sig i Arboga den 17 mars och just vid den tiden då brotten begicks.
    *
  •   Mordvapnet har varit en hammare och Christine Schürrer har haft tillgång till en hammare som är försvunnen.
    *
  •  I hallen hittades skoavtryck som måste ha lämnats av gärningsmannen. Avtrycket är från en sko som Schürrer ägde vid tiden för morden, i rätt skostorlek. Skorna är försvunna.
    *
  •  Det finns inga indikationer på en alternativ gärningsman.
    *
  •   Schürrer var också besatt av Emma Jangestigs sambo. Dessutom har hon ljugit för rätten.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Editors notes 
Ovanstående är den officiella versionen. Det finns dock andra trovärdiga uppgifter som säger följande...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



... I polisförhör med Emma så minns hon inget av brottet eller att någon kvinna som trängt sig in i bostaden förrän polis ställer frågor till henne 2008-04-14 om sambons tidigare kärleksrelationer.

Först då får hon en känsla av att en kvinna kan ha gjort brottsgärningen.

När Emma i början av maj 2008 släpps från skyddat boende så får hon information från polis att en tyska sitter häktad samt att en hammare är mordvapnet och då börjar Emmas minnen av att det kan vara den tyska kvinnan som gjort brottet.

Efter att Emma samlat information om tyskan så förlängs den tidigare kvinnans längd 165 cm till att bli lång. (Christine Schurrers längd 183cm)

Den 3 juli 2008 ringer Emma till polis om ett märkligt minne hon fått kvällen innan och det var att den tyska kvinnan presenterat sig som Tine. 

Här är polisförhöret med Emma då hon för första gången nämner Tines hälsningsfras "Hi Im Tine"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes 
Något som man förundras över är att gärningsmannen inte lämnar något identifierbart DNA kvar som binder honom/henne till brottsplatsen. Brottets sanslöst brutala karaktär antyder att detta borde ha varit fallet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Expert förvånad över att det saknas DNA

*
Publicerad: 2008-07-23

”Väldigt anmärkningsvärt”. I huset där två barn mördades och mamman skadades svårt, har inget främmande DNA hittats.
*

– Jag har inte i modern tid hört om något fall där det har saknats DNA-spår i någon form på en mordplats, säger DNA-experten Johanna Björkman.

*

– Med tanke på det våld som präglat gärningarna så är det väldigt anmärkningsvärt, säger Johanna Björkman, åklagare och expert på DNA-bevisning.

Hon säger att det finns åtminstone tre möjliga förklaringar till att polisen inte hittar DNA på en mordplats.

– Den första förklaringen är naturligtvis är att personen aldrig varit där.

En andra är att gärningsmannen har avlägsnat spåren. Och en tredje är att mördaren har planerat och förberett mordet så pass väl att man inte lämnar några spår.

DNA kan också manipuleras när ambulanspersonal rör sig på platsen.

Munskydd

Att planera ett våldsbrott är enligt Björkman svårt, eftersom mordoffrets reaktion inte går att förutse. Vid Arbogamorden handlar det dessutom om tre offer.


– Gärningsmannen måste ha varit helt maskerad och jag förutsätter att han eller hon har burit munskydd. Om någon form av dialog utspelat sig i en stressad situation är det nästan oundvikligt att inte saliv spridits.


TT: Enligt mammans vittnesmål hade mördaren kortärmad tröja och håret utsläppt?


– Det är jätteförvånande.
Det här är som sagt väldigt anmärkningsvärt...


Johanna Björkman känner inte till detaljerna i utredningen och uttalar sig bara principiellt. Hon säger att det generellt är svårt att fälla någon i indiciemål – mål utan bindande bevis, men att det i nuläget är helt korrekt väcka åtal.

– Det är domstolen som ska värdera bevisningen.

”Svaghetstecken”

Advokaten Per E Samuelsson tycker att målet har haft ”egendomliga” inslag, och tror även han att det blir svårt att avgöra.

– Det är svaghetstecken att åklagare anser sig behöva åberopa över 50 vittnen för att styrka åtal. Det brukar tyda på att man inte har så det räcker.

– Att ett av de tilltänkta mordoffren har överlevt kan ses som ett trumfkort. Men det blir ofta fel när vittnen pekar ut personer.

Samuelsson tror inte att det räcker att åklagaren har vinnlagt sig om att avskärma mamman från medier.

– Det är självklart att information har nått hennes öron. Därför har hennes uppgifter ett lågt bevisvärde.

TT

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes 
Tvärt emot vad advokat Samuelsson säger så har Emmas minnen tydligtvis ett högt bevisvärde.
50 dåliga vittnen och svaga vittnesmål jämställs tydligen med 1 eller 2 bra vittnesmål. Hovrätten fastställer den tidigare domen med följande förklaring...


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Så skrev Svea hovrätt i sin dom om
Christine Schürrer


Publicerat 03 dec 2009
"Sammantaget anser hovrätten att denna beviskedja har sådan styrka att den binder Christine Schürrer till de åtalade gärningarna. Utredningen ger inte utrymme för någon alternativ gärningsman.

Det är uppenbart att Christine Schürrer har varit besatt av "N N" (Emma Jangestigs sambo, red:s anm.), en besatthet som över tid har trappats upp och övergått till en avancerad form av förföljelse med starka manipulativa inslag.

Emma Jangestig och barnen har stått i vägen för att Christine Schürrer skulle kunna få ett förhållande och ett liv tillsammans med "N N"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

*

"Hovrätten finner alltså att det är ställt utom rimligt tvivel att Christine Schürrer har dödat Max och Saga och försökt att döda Emma Jangestig".

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes 
Christine Schürrer - ett monster eller är svenska rättssystemet ett monster? Med tanke på alla skandalöst dåligt skötta "high profile cases" där omvärldens ögon riktats på det Svenska rättssystemet som ändå knappt nått upp till bananrepubliks-nivå blir valet svårt.

Det finns ganska många på nätet som gärna personligen avrättar Christine Schürrer. Tillsvidare får dessa personer nöja sig med att fortsätta plåga sina husdjur. Vi är många som anser att ett fall som detta absolut behöver granskas ytterligare innan man låser in damen och slänger iväg nyckeln... Före den första rättegången 2008 sa hennes advokat följande...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Advokaten: Bevisen räcker inte för fällande dom


Publicerad: 2008-07-23
Kvinnan står fast vid att hon inte har något med morden att göra Bevisen mot den 32-åriga kvinnan räcker inte för en fällande dom. Det menar hennes advokat Per-Ingvar Ekblad.

– Min spontana reaktion är att jag inte kan säga annat än att det är en kvantitativ stämningsansökan. Kvaliteten är jag däremot inte så imponerad av, säger Ekblad. På onsdagen åtalades den 32-åriga kvinnan som misstänks för morden på Max och Saga Jangestig och mordförsöket på deras mamma Emma i Arboga den 17 mars.


Som bevisning kallar åklagaren inte mindre än 56 vittnen – men DNA-bevisning som binder den 32-åringa kvinnan till händelsen finns inte...


Indicier:

Åtalet bygger istället på en rad indicier – som ska slå fast att kvinnan ligger bakom det brutala dådet.

Kvinnan står fast vid att hon inte har något med morden att göra. Hennes advokat Per-Ingvar Ekblad anser att bevisen absolut inte räcker för en fällande dom. Den drygt 1900 sidor långa förundersökningen ger han inte mycket för.

– Min spontana reaktion är att jag inte kan säga annat än att det är en kvantitativ stämningsansökan. Kvaliteten är jag däremot inte så imponerad av, säger Ekblad.

Han fortsätter:

– Jag är än mer nöjd med att konstatera att min klient inte kommer att hamna i en besvärlig situation, eftersom det här bara är indicier.

Har inte varit där

Advokaten har under eftermiddagen gått igenom åtalet med kvinnan.

Vad säger din klient om att polisen inte anser att hon skulle hinna med allt hon uppger att hon gjort i Arboga och att hon därför ljuger?

– Det får stå för dem, säger han.

Detsamma gäller fotavtrycket – som är ett av åklagarens starka kort – menar Per-Ingvar Ekblad. Att det inte finns någon DNA-bevisning är han följaktligen inte förvånad över.

– Eftersom hon inte har varit där kan man inte hitta något DNA från henne och det är självklart en brist för åklagarsidan.

TT

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
Till sist en sammanställning av vad Leif G.W. tidigare sagt om morden i anslutning till händelsen. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Om man utifrån den svenska mordstatistiken under de senaste hundra åren skulle välja en klockren ”dunker” så finns det nämligen inte något bättre exempel än det som hände i Arboga för knappt en vecka sedan."

Vi kan luta oss mot några hundra tidigare liknande fall, vi har facit i samtliga, och med nittioåtta procents sannolikhet finns det bara tre tänkbara gärningsmän.

På en ointaglig förstaplats, nio gånger av tio, hittar vi barnens far, före detta sambon och här är det dessutom så praktiskt att han tidigare har hotat och misshandlat barnens mor. Ingen slump att man anhåller honom inom loppet av ett par timmar.

Vad de återstående åtta procenten beträffar fördelar de sig ungefär lika mellan den nye sambon, han som hittade offren och slog larm, och barnens mor som själv slagits medvetslös och hamnat på sjukhus. Eller?

Vanliga normala människor, jag talar alltså inte om ”ärrade mordutredare” eller ”yrkesskadade kriminologer”, värjer sig spontant inför den sist nämnda kategorin av gärningsmän och detta är också det största enskilda misstaget som man begår vid sådana här brott. Att man uppfattar gärningsmannen som offer.

För att han eller hon, mer eller mindre medvetet, försökt att få det att se ut på det viset. Det andra misstaget är rent statistiskt. Man väljer att bortse från de två procentenheter som utgör skillnaden mellan nittioåtta och hundra procent.

Och vad var det egentligen som hände i Arboga?

I onsdags så avför polisen sin nittioprocentare. Kort och sammanfattningsvis så har han alibi. Ingen gärningsman, oskyldig barnafar och svårt drabbat offer.
 


...Ungefär samtidigt så avför man också barnens mor och hennes nuvarande sambo och inom loppet av tre dygn har man alltså lämpat nittioåtta procent av tidigare erfarenheter överbord och förvandlat en självklarhet till en kriminalgåta.

Förutsatt att man inte begått något misstag på vägen vill säga, och att i det här läget börja darra på manschetten är inte att tänka på.

Återstår två gärningsmän av hundra och vilka hittar vi där? De vi hittills hittat har alla haft två saker gemensamt. För det första en tidigare anknytning till brottsoffren, det vill säga ännu en tidigare sambo eller nära släkting, någon tillräckligt tokig granne, arbetskamrat eller bekant.

För det andra, och som en följd av det första, att polisen alltid har hittat dem. Den okände, för offren helt obekante gärningsmannen har ännu inte visat sig på just den här kriminologiska arenan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LÄS MER OM Christine Schürrers fall på:


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*


LADDA NER RESNINGSANSÖKAN: HÄR (PDF)
(Bilden nedan är från resningsansökan)           


KLICKA http-länkar eller bilder = FÖRSTORING

- Försvunnet PM från polisens hundförare


I resningsansökan tar Christine Schurrer upp ett försvunnet PM som hundföraren skrev efter sin insats. På begäran har hundföraren skrivit en minnesanteckning.
(Hundföraren var inte inne i huset och har heller inte sökt av sambons bil.)
...tack till "Lina"




*

Christine Schürrer- monster eller missförstådd?

*


Stort tack till: http://christinesc.blogspot.com/  som gjort ett beundransvärt arbete
med att sammanställa uppgifter som annars inte kommit allmänheten tillkänna.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Följande inlägg & material
- postat av "Lina"

 

(Under artikeln:  Hi, I’m Tine – Christine Schürrer…)


Lina
January 26, 2012 9:53 pm
*


Det är fruktansvärt ur rättsäkerhetsaspekt att både TR och HR kunnat peka ut CS från en stationsfilm av usel kvalité.
Dessutom är stationsfilmen väldigt sönderklippt inpå tågens ankomst och avgång.

Utgår man från var CS mastats så kan man utgå från vilket tåg hon tog och polisens sax har vart väldigt flitig just inpå dessa tågtider.

Här är stationsfilmen.

http://videobam.com/IqlVc

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---STATIONSFILMEN---




Lina
January 26, 2012 10:05 pm
*

Här kan ni själva se hur polis klippt i filmen med utgång från CS mobilmastning.

I stationsfilmen kan man se att polis varit framme med ”saxen” och klippt bort en mängd sekvenser i anslutning till tågens ankomst och avgång.

Stationskamerans tidur gick 20 minuter före Fröken Ur.

Utifrån den mast som fångade upp Christines mobil så kan man utgå från den tid hon åkt tåg.
Stationsfilm/Fröken Ur

12 mars-2008
Ingen mobilmast har fångat upp CS mobil på förmiddagen.
Stationsfilmen börjar 12:42:50 = 12:22:50
Bortklippta sekvenser från film:
Stationsfilm/Fröken Ur
12:43:30-12:45:16 = 12:23:30-12:25:16
12:47:44-12:48:44 = 12:27:44-12:28:44
12:48:49-12:49:32 = 12:28:49-12:29:32
12:49:59-12:50:40 = 12:29:59-12:30:40
Filmen slutar 12:51:49 = 12:31:49

12 mars mastas Christines mobil kl.17:32 till Coop Bro.
Det tåg som passar bra in på den tiden är det tåg som gick från Arboga kl.16:28
Filmen börjar 16:22:34 = 16:02:34

Bortklippta sekvenser från film:
Stationsfilm/Fröken Ur
16:23:24-16:30:47 = 16:03:24-16:10:47
16:31:20-13:32:10 = 16:11:20-16:12:10
16:32:55-16:35:03 = 16:12:55-16:15:03
16:36:22-16:37:18 = 16:16:22-16:17:18
16:38:21-16:38:32 = 16:18:21-16:18:32
16:46:39-16:46:45 = 16:26:39-16:26:45
Filmen slutar 16:50:10 = 16:30:10

14 mars mastats CS mobil till Bagarmossen (Stockholm) kl. 15:24:26 innan nästa mastning sker i Arboga 18:50:15, vilket innebär att hon kan ha tagit tåget Sthlm-Arboga avgång 16:06- ankomst 17:30, Sthlm-Arboga 16:36 – 18:10, Sthlm -Arboga 16:50- 18:26, 17:06-18:40.

Det innebär då att hon kommit till Arboga klockan 17:30, 18:10, 18:26 eller 18:40
Stationsfilmen börjar 16:36:39 = 16:16:39

Här är bortklipp från stationsfilmen:
Stationsfilm/ Fröken Ur
16:37:37-16:42:09= 16:17:37-16:22:09
16:43:43-16:44:35= 16:23:43-16:24:35
16:45:41-16:46:24= 16:25:41-16:26:24
16:48:41-16:52:03= 16:28:41-16:32:03
16:52:03-16:52:32= 16:32:03-16:32:32
16:55:24-16:56:08= 16:35:24-16:36:08
16:56:24-16:59:40= 16:36:24-16:39:40
17:01:55-17:02:09= 16:41:55-16:42:09
17:02:22-17:03:00= 16:42:22-16:43:00
17:03:59-17:04:59= 16:43:59-16:44:59
17:05:18-17:09:57= 16:45:18-16:49:57
17:42:45
17:45:13-17:45:32= 17:25:13-17:25:32
17:46:39-17:51:04= 17:26:39-17:31:04
17:52:48-17:53:04= 17:32:48-17:33:04
17:55:31-17:56:53= 17:35:31-17:36:53
17:57:23-17:57:40= 17:37:23-17:37:40

Filmen slutar 17:58:12 =17:38:12

14 mars så mastas CS mobil 19:48:49 i Kungsör, vilket innebär att hon då måste ha tagit tåget som gick från Arboga kl. 19:34
Filmen börjar 18:29:46=18:09:46

Här är bortklippen från stationsfilm
Stationsfilm/ Fröken Ur
18:32:11-19:34:03=18:12:11-19:14:03
19:34:48-19:35:04=19:14:48-19:15:04
19:36:04-19:36:38=19:16:04-19:16:38
19:38:23-19:38:48=19:18:23-19:18:48
19:40:09-19:43:14=19:20:09-19:23:14
19:43:48-19:46:50=19:23:48-19:26:50
19:47:22-19:48:49=19:27:22-19.28:49
19:49:37-19:50:55=19:29:37-19:30:55
19:51:22-19:55:05=19:31:22-19:35:05

Stationsfilmen slutar 19:56:01=19:36:01

17 mars mastas CS mobil till T-centralen i Stockholm 14:06:26. Ett tåg avgår från Stockholms Station 14:06 och ankommer till Arboga 15:30.
Här är polisens uttagna tider från stationsfilmen jämfört med CS mastning och ankommande tåg.

Filmen börjar 17:03:05 = 16:43:05

Här är bortklippt från stationsfilmen
Stationsfilm/Fröken Ur
17:05:00-17:14:58 = 16:45:00-16:54:58
17:26:36 = 17:06:36
17:26:53-17:38:42 = 17:06:53-17:18:42
17:41:22-17:44:38 = 17:21:20-17:24:38
17:46:41= 17:26:41
17:48:36-17:49:01 = 17:28:36-17:29:01
17:50:31- 17:50:44= 17:30:31-17:30:44
Ett hopp i filmen till 18:31:32 = 18:11:32

Filmen slutar 18:33:31 = 18:13:31

17 mars mastas CS mobil till Kungsör 19:49:47 och ankommer till Stockholm station klockan 21:10
Tåget som passar in på denna tid avgår 19:34 från Arboga.
Filmen börjar 19:32:56 = 19:12:56

Här är bortklipp från stationsfilmen:
Stationsfilm/ Fröken Ur
19:35:55-19:36:56 = 19:15:55-19:16:56
19:37:23-19:39:09 = 19:17:23-19:19:09
19:39:47-19:40:50 = 19:19:47-19:20:50
19:41:22-19:47:33 = 19:21:22-19:27:33
19:48:11-19:52:19 = 19:28:11- 19:32:19
19:52:43-19:58:52 = 19:32:43-19:38:52
19:59:30-20:01:30 = 19:39:30-19:41:30

Filmen slutar 20:01:52 = 19:41:52

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--VIDEOFÖRHÖR med EMMA--




Lina
January 26, 2012 10:16 pm
*

Här har ni videoförhör med Emma där polis i det skrivna förundersökningsprotokollet tagit bort det stycke att hon “kan ha färgats av vad sambon sagt”

Här är förhöret i dess helhet:

http://videobam.com/RDJRB

Här är förhör med Emma där hon för första gången nämner “Hi,Im Tine”
080703
http://www.zshare.net/audio/98907174d80f9bc6/

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lina
January 26, 2012 10:53 pm


I resningsansökan tar CS upp brister gällande stationsfilmen.

http://www.scribd.com/fullscreen/79450063?access_key=key-8q3biu6dgc70zn8jy05

KLICKA http-länk eller bild = FÖRSTORING

- LÄS MER OM Christine Schürrers fall på:




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lina
January 26, 2012 11:22 pm
*


CS mobillogg över de aktuella dagarna 12 mars, 14 mars och 17 mars 2008

http://i43.tinypic.com/nffy43.jpg


http://i44.tinypic.com/2ljhs9g.jpg



KLICKA http-länk.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UnderMattan.blogg

January 27, 2012
*

– Om jag inte misstar mig helt så har väl en del alternativa gärningsmän delvis uteslutits ur polisutredningen p g a deras mobiltelefoners (inte helt klarlagda) positioner?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lina
January 27, 2012 12:49 pm
*

Emmas sambo uteslöts som alt g.m bl.a utifrån en mastning i Köping 19:06.
Den person som mottagit det 4 min. långa samtalet förhördes av polis, och förhöret som skulle ge sambon alibi hamnade i slasken.

Här är förhöret med S.Ö

http://i44.tinypic.com/9i7j0y.jpg

















KLICKA http-länk eller bild = FÖRSTORING
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



UnderMattan.blogg
January 27, 2012
*


@Lina, Att förhöret gjorts på telefon visste jag inte. Givetvis helt oacceptabelt. Om detta var sambons enda alibi så har han absolut inget hållbart alibi. Polisarbetet här suger verkligen hela vägen. (som vanligt?)....

....Har C.S. advokat har missat något eller kunnat gjort något bättre i resningsansökan?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lina
January 27, 2012
*


Resningsansökan kändes rätt tunn och det hade vart bra om de lagt mer tyngd på polisen och åklagarens brister samt att smula sönder HRs domen.

Det hade vart en fördel för CS om hon haft en mer tuff advokat som vågar ta upp obekväma frågetecken i denna utredning, allt ifrån utredning till Emmas s.k minnen.

Efter att ha granskat detta fall så ser jag att advokaten missat en del viktiga punkter, och en del av dem lägger jag upp här.:)
Jag tror advokaten var försiktig med att inte anklaga någon annan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


UnderMattan.blogg
January 27, 2012
*


@Lina, -Precis hur jag själv också uppfattade ansökan.
Händelsen är otroligt känslig. – T o m Flashback visade en viss återhållsamhet när det gällde att anklaga någon i det här fallet.


Mediaklimatet var ju också minst sagt hotfullt i samband med dådet. Den som ifrågasatte fel saker behövde närmast egen livvakt…:(

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lina
January 27, 2012
*


Det finns även andra orsaker till att polis och åklagare uteslutit en alt g.m och det är att material inte skickats till SKL för analys.

En rättsläkare topsade blod som fanns på sambons kropp och ansikte kvällen den 17 mars och underlaget har ej skickats till SKL.

http://i41.tinypic.com/9kynnr.jpg


KLICKA http-länk.

Av de kläder sambon bar vid tiden för brottet har endast jeans och skor skickats till SKL för att avgöra stänkbild, inga DNA analyser har gjorts.

Jackan, skjorta, scarf fastnade hos polisen i Västerås där de endast konstaterat att de var blodbesudlade.

Nu belastar jag inte sambon för polisens bristfälliga utredning.
Men ska en alt g.m kunna uteslutas pga att polisen inte förmår att tänka brett?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lina
January 27, 2012
*


@Under Mattan
Visst är detta fall otroligt känsligt och tragisk och väcker avsky från oss alla.

Däremot får man inte fastna i någon form av sorgearbete och utse med en bristfällig polisutredning en syndabock.

Det skrämmande är att människor har ett sånt inbyggt hat trots att de inte ens har läst förundersökningen. De som ligger till grund för deras tyckande att den rätta är dömd är en bristfällig mediarapportering och tyckande.

Hade journalister mer grävt i fallet än suttit hos familjen J och ätit pepparkakor så hade förhoppningsvis rapporteringen blivit bättre.
Det här är ett fall där media får fritt spelrum att spela på folks känslor......

.......Nu säger jag inte att CS är oskyldig men jag anser att det finns sådana brister i detta indiciemål och att CS är dömd av en folkopinon samt felaktiga tolkningar av HR.
Därför hoppas jag att HD tar upp fallet och gör en rättsäker bedömning.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Under Mattan
January 28, 2012 6:48 am
*


@Lina, -Hoppas verkligen också att HD gör det rätta och tar upp ansökan.
Troligen gör de ändå inte det. Rättsväsendets anseende börjar bli skamfilat av alla misstag de gör.

Deras reaktion blir förmodligen att inte erkänna fler misstag utom när ”rätt” media och politiker absolut kräver det.

Vad jag anser om största delen av svensk media idag framgår nog i bloggen.

I samma media har även funnits en del artiklar där de människor som på något sätt vågat ifrågasätta C.S:s skuld genast utpekats som skogsgalna konspirationsteoretiker.

Exempelvis: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12092046.ab
Här kallas några stackare som vågar ifrågasätta om C.S. är skyldig för; ”Mördargroupies”.
Aftonbladet säger vidare;

”- Gemensamt för de här personerna är att de inte accepterar den gängse sanningen.”

Aftonbladets 13% i svenska Förtroendebarometern 2011 är alldeles för höga siffror.

E.J:s blogg är till mestadels svårtolkad men det poppar också upp intressanta saker som inte är till hennes fördel och absolut bör ingå i en övergripande bedömning av hennes s. k. minnen vid en ny rättslig prövning.

Är C.S. skyldig eller inte? Ingen aning… Men bevisningen mot C.S. duger absolut inte.

Något som däremot är väldigt tydligt är följande:
Gärningsmannen som begått dådet i Arboga har absolut ett antal andra händelser med våldsamt avvikande beteende i bagaget. Troligtvis ända sen barndomen.

Alla som är insatta i hur offrens/barnens skadebild ser ut förstår föregående mening.
-Har ingen aning om hur C.S:s bagage ser ut men självmordsförsök och självdestruktivt beteende är absolut inte alls samma sak…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lina
January 28, 2012 6:44 pm
*


@ Under Mattan
Håller definitivt med dig om att Sverige är rädda för att medborgarna ska börja misstro vårt rättsväsende om det uppdagas att ett flertal fall inte gått rättsäkert till.

Och sverige är ju rätt bra på att hellre då sopa obehag under mattan än att rätta till misstagen.

Den artikeln du länkat till visar att nyhetsmedias journalistik kan jämföras med Hänt Extra.
Och just denna journalist är den som suttit och tömt pepparkaksburkar hemma hos fam J och nu blivit en god vän med dem.

Jag har också sett att Emma bloggat om saker som inte stämmer med det hon sagt i förhör under skyddad tid.
Hennes “minne” har verkligen växt efter skyddad tid när hon fick tillgång till media och öppna diskussioner med vänner och familj.
Det har framställts att CS ljuger men att även Emma är en mästare på att ljuga talas det rätt tyst om.
Nu vet jag att även Emmas “minne” börjar bli ett diskussionsunderlag i offentliga miljöer.

Här kommer ett till förhör med Emma, den s.k vallningen som var den sista under skyddad tid.
 
http://videobam.com/gsijh


--EMMA - "VALLNINGS-FÖRHÖR"--



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Under Mattan
January 29, 2012 4:21 am
*


UnderMattan.blogg påpekar att Aftonbladets odugliga och fördomsfulla s.k. Journalist i detta fall heter: Kristina Edblom.

Hon använder i sin artikel: ( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12092046.ab ) exakt samma typ av retorik och smutskastande mot oliktänkande som Sverigedemokraterna använder mot invandrare.

Hon nominerades av Bonnier till Stora journalistpriset 2009. – Grattis!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lina
January 28, 2012 7:30 pm  
*

Domstolarna uteslöt alt g.m och polisens utredning visar att de inte ens vart och nosat på sambon.

Tittar man på barnens far N.J som satt anhållen den 17/3-19/3 så hade han ett heltäckt alibi.
När man tittar på förhör med honom som finns i slasken så framkommer det att han veckan innan dådet fått en delgivning hemskickat gällande olaga hot och misshandel.

I förundersökningen framkommer från Emma och hennes vänner att N.J ringt och hotat att leja någon till att skada Emma ifall hennes pappa inte drar tillbaks polisanmälan.

Varför gick polis inte till botten med detta hot?
Troligtvis pga att de redan satt klorna i CS och därefter släppte de alla andra alternativ av g.m.

Ur förhör med N.J

http://i42.tinypic.com/xdf1ud.jpg


KLICKA http-länk.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lina
January 28, 2012 9:46 pm  (Kommentaren finns även nederst på sidan)


*


I HRs dom står:
Däremot är det av intresse att Emma Jangestig talar om en kvinna och att hon förknippar kvinnan med att hon själv ligger ner, ett minne som i sig uttrycker något självupplevt.

Frågan är om det är ett minne som framkallats av annat än en faktisk händelse, t.ex. att hon själv funderat över den tyska tjejen som hon tidigare nämnt vilket lett till att det skapats ett minne om en kvinna i hallen av denna kunskap.

Det kan noteras att Emma Jangestig i förhöret inte gör någon koppling mellan kvinnan i hallen och den tyska tjejen. Det skulle kunna tyda på att hon inte heller gjorde denna koppling i sitt undermedvetna och att det hon redogjorde för faktiskt är ett självupplevt minne av en kvinna i hallen.

Sammanfattningsvis menar hovrätten att det är utrett att Emma Jangestig har vissa minnesfragment eller öar av minnen från den 17 mars som är självupplevda.

Det gäller helt klart besöket på öppna förskolan och msn-kontakten med systern, möjligen även att hon hör att hennes hår måste rakas av. Men hovrätten anser att det även är klarlagt att hon har autentiska minnen av en kvinna som befinner sig i hallen när hon själv ligger ner, dvs. en koppling till när hon själv låg skadad på golvet, alltså den 17 mars.

Det är också förenligt med vad Emma Jangestig sa strax efter uppvaknandet om ”hon” som bara skulle komma in och hälsa liksom att hon tidigt nämnde namnen Tina och Tine. Av detta går det dock inte att dra slutsatsen att det var Christine Schürrer som kom till bostaden den 17 mars

När det sedan gäller Emma Jangestigs minnesfragment från den 17 mars innebär dessa att det fanns en kvinna i hallen. Enligt hovrätten kan detta kopplas till angreppet eftersom hon själv ligger ner; det handlar inte om en besökare vid något annat tillfälle.

Det kan inte vara någon annan än förövaren som Emma Jangestig har sett. Hennes tidiga omnämnanden efter uppvaknandet av Tina och Tine är också av intresse då det är känt att Christine Schürrer kallar sig själv Tine.

Dessa omständigheter – en kvinna och namnet Tine – är inget direkt utpekande men ett starkt indicium som pekar i riktning mot Christine Schürrer.

Här är polisförhöret där Emma säger sig sett en kvinna komma in i hallen, dvs hon ser sig själv komma in och hitta sig liggande.
080416

http://videobam.com/hLtFJ

 

EMMA - POLISFÖRHÖR ("kvinnan i hallen")



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Under Mattan
January 29, 2012 6:30 am
*


@Lina, -Jag tar mig friheten att spekulera lite i motivet efter allt det nya materialet du lämnat.

-Det är verkligen mycket som pågår samtidigt som morden i Arboga 2008 inträffar.
I samband med att E.J. (Emma) och N.J. (Barnens far) separerar uppstår tydligtvis en allvarlig släktfejd med så pass grova hot att N.J. misstänks för brott och även får en försvarsadvokat utsedd.

N.J. delges misstankarna av polisen veckan innan morden inträffar.

Även andra mörklagda hot förekommer tydligtvis också frekvent under samma tidsperiod.
Bl.a hot som faller under rättsövergrepp och hot om våld via 3:e person eller med en torped som det visst också kallas. (Detta styrks av material som finns i den s.k. slasken.)

Var kommer då C.S. in i denna soppa? Det är 10-miljoner-kronors-frågan…
Om C.S. nu är mördaren bör man även fråga sig hur hon lyckas begå århundradets vansinnes-handling just i anslutning till släktbråket.

Emma berättar inledningsvis efter morden vid förhör på sjukhuset att det som inträffat har med hennes släkt att göra.
(Ett officiellt styrkt påstående som även finns i resningsansökan.)

C.S. har inget som helst intresse i N.J:s bråk med Emma och hennes släkt.
C.S. enda intresse är Emmas nya sambo.

-Vad som är väldigt svårt att hitta någon logik i är följande:
- Varför skulle C.S. ha uppfattat Emmas barn som ett hot? Detta påstås ju frekvent både av lagens företrädare och i pressen.

Exempelvis här: http://www.metro.se/nyheter/nytt-vittne-mot-christine-schurrer/Objhla!16_3046-45/

Media har i samma anda beskrivit C.S. som: – En enstöring som gillade att umgås med sina vänner. Hon höll sig mest för sig själv och älskade att delta i idrott inom lagsport. Grannar till henne har uppfattat henne som mystisk och detta bekräftas av att hon troligtvis laddat ner bilder från Facebook. -Svensk Media i ett nötskal.-

Barnen tillhörde ju inte Emmas nya sambo så de stod överhuvudtaget inte i vägen för C.S.
Om C.S. mördat E.J. hade barnen hamnat hos sin riktiga pappa automatiskt och därmed inte varit ett problem.

Emma var det enda hotet och även den enda som överlevde vansinnesdådet.
Har hela sanningen kommit fram i de mediapåverkade rättegångarna?

Skall man nöja sig med att matas med tabloidblaskornas påståenden om att starka bevis finns och att rättvisa har skipats?
(Om någon faktauppgift återges felaktigt i texten så v.g. att påpeka så korrigeras det…)

Videon avser Tingsrättens dom.
*

   
*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lina


January 30, 2012 9:57 pm
* 
@Under Mattan
*
Det fanns även andra fejder hos släkten J och där kommer Lorena in. Vad hände med åklagarnas stjärnvittne, Frau Guennewig, som reagerat kraftigt för en kvinnas uttalade om att mörda två barn.
*
http://www.metro.se/nyheter/nytt-vittne-mot-christine-schurrer/Objhla!16_3046-45/ Jo, det föll platt som en pannkaka då det visade sig att CS hade teknisk alibi av att inte träffat denna Frau Guennewig. Troligtvis var hon en stolla som sökte sig till rampljus, men mer skrämmande är att åklagare inte kollat upp om uppgiften stämde innan de ville låta henne äntra scenen och bli stjärnan i detta indiciemål.
http://i42.tinypic.com/33nyfd0.jpg


 
http://i39.tinypic.com/11ry62a.jpg

http://i44.tinypic.com/w1r1hl.jpg

 
KLICKA http-länk eller bild = FÖRSTORING
*

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Under Mattan
January 31, 2012 12:02 am *
@Lina, 

– Intressant att det här vittnet bevisligen var nonsens. Det tyder på att jag kanske inte var helt fel ute i min tidigare kommentar (där samma länk till Metro också fanns). Jag sågade vittnets påstående så fort jag läst det, då jag inte såg någon logik i hennes påstående överhuvudtaget. (se min förra kommentar) “- Varför skulle C.S. ha uppfattat Emmas barn som ett hot? 

Detta påstås ju frekvent både av lagens företrädare och i pressen. Exempelvis här: http://www.metro.se/nyheter/nytt-vittne-mot-christine-schurrer/Objhla!16_3046-45/ Barnen tillhörde ju inte Emmas nya sambo så de stod överhuvudtaget inte i vägen för C.S. Om C.S. (enbart) mördat E.J. hade barnen hamnat hos sin riktiga pappa automatiskt och därmed inte varit ett problem. (För C.S.)”
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lina


January 31, 2012 10:10 am

*

@Under Mattan Enligt åklagaren så är motivet svartsjuka och där ingår väl att utrota allt som var till glädje för sambon T.H.

Och media har okritiskt hängt på detta. I resningsansökan så nämns att såväl tingsrätt och hovrätt dom bygger på felaktiga slutsatser då det gäller CS grekiska vänner. Här är deras vittnesmål i TR: Ljudförhör P.V http://www.zshare.net/audio/98910419280eab81/ Ljudförhör D.S http://www.zshare.net/audio/9891042648543db1/  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Under Mattan
January 31, 2012 12:23 pm
*
@Lina, – Om morden sker av svartsjuka för att skada Emma och barnen med bakomliggande motiv att få (sambon) tillbaka eller att förstöra hans liv, så är det givetvis en avancerad mordplan som fått planeras noga. Om C.S. är så kallblodigt listig i planeringen är det underligt att hon inte är listig nog att inse hon givetvis blir en huvudmisstänkt om hon inte har ett hållbart alibi. Eftersom hon tydligen inte bryr sig om den absolut viktigaste detaljen i sin listiga plan 

– Varför bry sig om att neka till alla anklagelser? Vid liknande svartsjukemord nöjer sig ofta g.m. med att utföra dådet och sen erkänna. G.m. kommer till mordplatsen och lämnar densamma obemärkt. De vittnen som sett någon som kanske ”kan” likna C.S. i anslutning till mordplatsen är så pass dåliga att de kan lämnas därhän. Vad jag förstår så har C.S inte heller försökt dölja sina företeelser som resor, dataaktiviteter eller annat under perioden för morden. -Jag är inte C.S:s försvarsadvokat utan försöker försvara rätten till att inte bli dömd till livstid på otillräckliga bevis.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lina


January 31, 2012 10:38 pm
*

@Under Mattan Dessutom använde CS sin mobil vid tiden då hon vistades i arboga samt i tåget, så hon har inte osynliggjort sin vistelse i arboga Det jag återkommer hela tiden till är den snäva tiden då brottet utförts. Enligt SKLs delrapport så har sambon kommit hem ca 19:15 och Emmas sista datoraktivitet var 19:10.

En vän till sambon säger i förhör att T.H åkte från Köping ca 18:55 men ändrar sig på rättegång till prick 19:00.
Trots det så tar det knappt 15 min från Köping till brottsplatsen i arboga. I ett yttrande till CS ansökan om prövningstillstånd så tycker jag att åklagaren brustit i objektivitetskraven när hon omgående uteslöt sambon som en alt g.m. Här kan man se hur åklagaren resonerat när hon omgående uteslöt honom som en alt g.m. Åklagarens yttrande:

http://i39.tinypic.com



http://i42.tinypic.com/c233q.jpg


http://i43.tinypic.com/73goqv.jpg
 
KLICKA http-länk eller bild = FÖRSTORING
*
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Under Mattan
February 1, 2012 6:48 am
@Lina, 

– Vill först tala om för dig att många läser dina inlägg. Artiklarna om C.S. är bland de 4 mest besökta sidorna på UnderMattan-bloggen just nu. * Åklagarmyndighetens yttrande (avseende: 39+42+43+40*tinypic-jpg*) 2010-09-09, verkar tydligt fientligt inställt mot försvarsadvokatens påpekanden. Försvarets önskan att få utredningen kompletterad är tydligt relevant med tanke på allvaret i målet. 

Det är skrämmande att man inte lägger större energi på att försäkra sig om att allt gått rätt till när man avser att låsa in en människa för resten av livet. Den snäva tidsaspekten du nämner är mycket intressant. Enligt dina uppgifter så har mördaren tydligen bara haft 3-4 minuter på sig eftersom g.m. också behöver viss tid för att obemärkt lämna platsen. ( Detta förutsätter att inte g.m. svarat för aktiviteten på E.J:s dator 19:10.) En sak som slår mig är att C.S. enligt uppgift är 183cm. Hennes gångstil har uppfattats som speciell. Oavsett vad damen har på fötterna så blir hon upp emot 190cm. Detta borde skilja henne markant från mängden. 

Då är det inte heller lätt att obemärkt rekognoscera området som hon påstås ha gjort. Förbluffande att det inte finns bättre vittnesuppgifter som placerar henne närmare mordplatsen. Ännu mer förbluffande att hennes DNA inte finns på mordplatsen. Med det korta tidsperspektivet för mordet fanns det tydligtvis inte någon möjlighet för g.m. att ”städa” brottsplatsen.  

Angående T.H. – Blev T.H:s kläder verkligen aldrig ordentligt undersökta? Hoppas jag har fel, men både resningsansökan och tidigare material antyder att så inte skett. Att T.H:s kläder borde ha undersökts behöver naturligtvis inte betyda att man misstänker T.H. ”Lina” skriver i ett tidigare inlägg: ”Jacka, skjorta, scarf fastnade hos polisen i Västerås där de endast konstaterat att de var blodbesudlade.” (…? Reds anm.) För en som inte är forensiker eller expert så verkar ändå just T.H:s kläder vara något av det mest intressanta på hela brottsplatsen då han uppenbarligen haft fysisk kontakt med offren. Lägger man sen till ekvationen att inget som helst DNA av betydelse för fallet hittats eller redovisas någon annanstans i utredningen, så blir det hela väldigt märkligt. (*DNA som inte tillhör C.S. hittas visserligen men anses av utredarna inte ha betydelse. *Se tidigare inlägg+resningsansökan) 

Exakt hur man resonerat här som utredare skulle vara intressant att få veta. Vad jag sett av åklagarens material där han anför att C.S:s sökningar på sin dator samt det som funnits på hårddisken skulle ha betydelse för målet får mig att tänka på häxprocesserna under 13oo-talet. Köper inte heller att ett påstått barn eller att någon E-post C.S. skulle ha skickat har betydelse, oavsett om hon inte tidigare ville besvara de frågorna. Arbogas brottsplatsutredare platsar än så länge inte riktigt i amerikanska CSI-team på TV..?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Anders


February 1, 2012 10:43 am

*
När polisen knackade dörr i området har de använt sig av ledande frågor. De har frågat grannarna om de sett långa mörkhåriga kvinnor. Bara det är förjävligt eftersom då sållas andra kringstrykande figurer bort genast. Folk vill ju vara “duktiga” och hjälpa polisen och när det frågas efter en viss typ av person vill inte vittnen ta med sånt som de tycker är oväsentligt.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
Under Mattan
February 1, 2012 6:01 pm
*
@Anders, – Om dina uppgifter stämmer och kan bekräftas så borde de kunna ha en viss betydelse för fallet. Speciellt om något vittne i rättegångarna mot C.S. fått beskrivningen av polisen i förväg och inte talat om det i rätten. Nu spelar väl medias rapportering också in, men om ett vittne först påverkas av polisen och sen ser på medias teater så skenar fantasin gärna iväg.  

Det är i så fall möjligt att det fanns ett flertal vittnen som ”Franca Alexandra Guennewig”. ”Lina” har tidigare postat info om damen i en kommentar. Här är en länk till vad media skrev om henne: http://www.metro.se/nyheter/nytt-vittne-mot-christine-schurrer/Objhla!16_3046-45/ Damen visade sig till slut vara en mytoman som bara ville ha sina 15 minuter.

 (Reds. Anm. 2 februari 2012 - Uppgifterna från "Anders" lämnas också av andra källor och finns  att läsa om bl a på:  http://christinesc.blogspot.com/)
*
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Lina
February 1, 2012 10:18 pm
February 1, 2012 9:41 pm * @Under Mattan Får hoppas att läsarna anser att detta fall är intressant. Sambon T.H kläder blev inte ordentligt undersökta eftersom ett flertal plagg som han bar inte nått SKL. Skor och jeansen inkom till SKL 080326 och SKL (W.D) kunde utifrån stänkanalys på jeansen dra slutsats att de bars av en livräddare. Däremot fick Weine Drotz ingen vetskap om från polis att T.H även bar andra kläder såsom en jacka som gick ner till låren.

http://i43.tinypic.com/bk3a0.jpg




http://i43.tinypic.com/35iraps.jpg



Weine Drotz arbetsblad


http://i39.tinypic.com/4q1jkl.jpg






KLICKA http-länk eller bild = FÖRSTORING
  (Weine Drotz handstil = inte lättläst. Reds. Anm.)
Inget vittne har kunnat pekat ut CS och därmed blev pressen på Emma av betydelse till en fällande dom, och då utgick HR från Emmas “minnesöar”. Här tog man in i domen att Emma minns att hon suttit i rullstol i det första förhöret, Emma hade hört att hennes hår skulle rakas bort, Emma minns att hon msn:at med sin syster, Inget av dessa “minnen” finns med i de förhör som hölls med Emma under skyddad tid.

*

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Lina


February 1, 2012 9:59 pm

*
@Anders Visst har polis använt sig av ledande frågor. I slasken med grannförhör så finns ett flertal fall av polisens ledande frågor. Det finns t.o.m en granne som sett en märklig kvinna 080316 med Hitlergång. Och det framkommer också att mms skickats ut med en bild på CS. I grannförhör framkommer även att det vart män som smygit på tomter och att det vart en del inbrott i området. Grannen till Emma fick sin hundgrind nersparkad ett antal gånger tiden före dådet. Så det har inte vart något idylliskt område där man kunnat haft dörren olåst.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Under Mattan
February 1, 2012 10:43 pm *
” En märklig kvinna med Hitlergång”? …Ja, det låter som grannen som håller i syjuntan. Egentligen gick väl inte C.S. speciellt konstigt överhuvudtaget? Har för mig jag läste att när folk bestämde sig att C.S gick underligt så utgick de från en övervakningsfilm där C.S. hade högklackade skor och samtidigt släpade på en resväska? Resultatet av det hela blir i s f att åklagarens vittne beskriver en förväntad underlig gångstil som C.S aldrig haft.

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Lina


February 1, 2012 11:14 pm *
@Under Mattan  
Grannen C.H som sett en person gå som Hitler förhördes den 3 april och hade vid den tiden sett personen som gripits på bild. Det var den personen CS advokat kallade in till HR eftersom C.H sett denna mystiska Hitlerperson den dagen CS hade alibi i stockholm. Enligt en polis som granskat Skavstafilmen så gick CS kvinnligt omlott med bena med en viss belastning pga en resväska och högklackade skor. Denna polis framställde inte CS som en person med säregen och uppseendeväckande gång. Denna polis vittnade även om detta i domstol. Trots det så ansåg HR att CS har en karaktärisk gångstil.
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Under Mattan
February 1, 2012 11:35 pm *
@Lina, 
– Det du säger blir extra intressant, när man betänker att hela grejen med gångstilen, antagligen varit väldigt betydelsefullt för den indiciekedja som domsluten bygger på. Frågan här är om inte HR bara ser det de vill se. C.S är så ovanligt lång så när man ser henne så kommer man ihåg det. Om man håller på att bedöma hennes gångstil för att skilja henne från mängden har man troligtvis inte sett henne överhuvudtaget.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lina

February 2, 2012 12:58 am

*
@ Under Mattan Det hela liknar medeltidens häxprocess då människor bevittnade att folk ridit kvast med upp och nedvända kor till blåkulla. Tyvärr har det inte blivit så mycket bättre 400 år senare. I detta fall kan man verkligen fråga sig om sverige kan betraktas som ett rättsäkert land.
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   
Under Mattan
February 2, 2012 1:45 am
@Lina, 
-Jag vet inte om du är tankeläsare, men ibland du har en förmåga att hitta samma formuleringar som jag har på ett kladdpapper med idéer framför mig. Kollade faktiskt t o m över axeln av ren reflex för att va säker på att ingen skojar med mig. …Hur som helst så slipper väl C.S. förhoppningsvis att göra häxornas vattentest. Testen är väldigt enkel. Flyter häxan är hon skyldig. – Då bränner vi henne. – Sjunker häxan är hon oskyldig och problemet är löst.
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lina


February 2, 2012 1:36 am
@Under Mattan  
CS är lång, 183 cm i strumläster. Observera detta och jämför med de förhör med E där hon säger att hon stod öga mot öga med g.m som var i hennes längd ca 160-165cm. Den ända gång Emma ändrar sig om längden är strax innan rättegången i TR och då hade hon haft tillgång till media i 3 månader (förhöret 080703) Det kommer mer videoinspelade förhör med Emma inom snar framtid och vi går liksom bakvägen och betraktar vad hon minns.
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Under Mattan
February 2, 2012 2:09 am
*
@Lina, 183cm + skor blir tillsammans upp emot 25 cm över medellängden för kvinnor. Emma är väl under medellängd? Du har säkert hennes längd någonstans. Jag gissar på 160cm. - När E.J öppnar dörren för C.S. och släpper in henne så har C.S. skor på sig. E.J. troligtvis inte. -Vi har i s f en höjdskillnad på 25-30 cm. Om inte just detta minne finns i E.J:s minnesbank så kanske batteriet är slut? (kommer nog att radera den sista kommentaren ) …Tala gärna om hur lång E.J. är om du vet…
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lina


February 3, 2012 6:10 pm *
@Under Mattan Emma är 160cm vilket framkommer i hennes förhör då hon berättar att gärningskvinnan stod framför henne, och enligt Emma var kvinnan i hennes längd, eller max 165 cm.
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Under Mattan
February 3, 2012 6:31 pm
@Lina, …Tack för det. Då stämmer den uppskattade längden från min förra kommentar. -En rolig test som man kan göra är att dra en linje 160cm upp på väggen. Sen drar man en linje till 25-30 cm ovanför. Då ser man väldigt tydligt skillnaden och samtidigt problemet med att stå “öga mot öga”. Varför skulle just minnet av detta ha försvunnit? Hur resonerade försvarsadvokaten här??
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lina


February 6, 2012 7:06 pm *
@Under Mattan Det här med längdskillnaden togs upp en hel del i hovrätten. Här är hovrättsförhör med Emma. http://www.2shared.com/file/DENupOSd/HRSVEA_B8390-08_Emma_Jangestig.html

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Under Mattan
February 6, 2012 8:52 pm
@Lina, 

Tack för det enormt intressanta materialet. Har lyssnat en del och skall lyssna igenom allt noga. 147mb mp3 tar en stund att hinna med. Vad jag ändå kan säga redan nu är; -Om HR tog hänsyn till Emmas minnen är de troligtvis “ute och reser” för att uttrycka sig så enkelt som möjligt. Det är givetvis också omöjligt att försvara sig mot ett vittne som har friheten att ändra sina uppgifter hela tiden…

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lina


February 6, 2012 10:14 pm
@Under Mattan HRs förhör med Emma är på någon timma. Här finns mer från hovrätten med sambon, SKL Weine Drotz och Emmas systrar. http://www.2shared.com/file/H_NHo4Fd/HRSVEA_B8390-08_resten.html
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lina


February 6, 2012 10:42 pm *
Det är intressant att se hur Emmas minnen blivit mer detaljerade efter skyddad tid. Här är det första förhöret med Emma: 080401 http://videobam.com/cxYKF


--1:a FÖRHÖRET MED EMMA--
*  
*
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 *
--VIDEOFÖRHÖREN MED EMMA--
*
 
Alla tillgängliga videoförhör med Emma finns nu samlade på följande sidor:
*
-----VIDEOFÖRHÖREN del 1-----



----VIDEOFÖRHÖREN del 2----



*Här kan man följa polisens mödosamma arbete med att få Emma att minnas vad som hänt, trots sina svåra huvudskador...
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
Under Mattan


February 7, 2012 1:30 am
@Lina, …Tack igen för allt arbete du måste ha lagt ner. Hade inte en aning om att det gick att komma över sånt här material. Visst är Emmas växande minnen intressanta. Hennes otroliga förmåga att återhämta sig fysiskt är också helt förbryllande. Om man noterar datumen på videoförhören så blir det ännu tydligare. En fråga; -Vet du om polisens tekniker försökt att analysera vad hon egentligen säger vid det första förhöret med hjälp av inspelningen: 080401? ————————————————————————————————
*

Svar på min fråga 2012-02-07: Här är polisens sammanfattning av Emma.J förhör 080401

http://i41.tinypic.com/256th8w.jpg





* http://i42.tinypic.com/10n5p5k.jpg *


…Här nedanför finns de mest intressanta uppgifterna från förhöret som det även hänvisas till i resningsansökan:



http://i44.tinypic.com/1051b8h.jpg





KLICKA http-länk eller bild = FÖRSTORING tack till “Lina”.
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
(Videon undertill finns också tidigare i tråden. Lägger en kopia här så kommer förhören i datumordning. Reds. Anm)

Här är polisförhöret där Emma säger sig sett en kvinna komma in i hallen, dvs hon ser sig själv komma in och hitta sig liggande:
Förhör: 080416

http://videobam.com/hLtFJ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lina


February 9, 2012 12:10 am
*
Hovrätten såg endast två videoinspelade polisförhör med Emma och det var 080401 och den s.k vallningen (sista förhör innan skyddad tid upphörde) I det första förhöret 080401 framkommer inte namnet Tine (Emma nämner namnet Tine först i förhör 080703) som HR tolkat och trollat in i domen. Och ser man förhör från 080416 så pratar Emma om att hon minns sig själv komma in i hallen och hitta sig själv liggande på golvet. I förhör 080406,080412 så nämner Emma om att en kvinna (Svetlana) besökt och presenterat sig för henne och sambon på intensiven i Uppsala.

Vem är denne Svetlana som kände hennes farbror och hans X Lorena?Lorena som var farbroderns X nämner i förhör om en bekant som heter Lana och var från ryssland.
Varför har polis och åklagare inte sökt upp denna dam som även Emmas pappa och sambo träffat? I hovrättsdomen står: Sammanfattningsvis menar hovrätten att det är utrett att Emma Jangestig har vissa minnesfragment eller öar av minnen från den 17 mars som är självupplevda. Det gäller helt klart besöket på öppna förskolan och msn-kontakten med systern, möjligen även att hon hör att hennes hår måste rakas av.

Men hovrätten anser att det även är klarlagt att hon har autentiska minnen av en kvinna som befinner sig i hallen när hon själv ligger ner, dvs. en koppling till när hon själv låg skadad på golvet, alltså den 17 mars.
Det är också förenligt med vad Emma Jangestig sa strax efter uppvaknandet om ”hon” som bara skulle komma in och hälsa liksom att hon tidigt nämnde namnen Tina och Tine. Av detta går det dock inte att dra slutsatsen att det var Christine Schürrer som kom till bostaden den 17 mars.

När det sedan gäller Emma Jangestigs minnesfragment från den 17 mars innebär dessa att det fanns en kvinna i hallen. Enligt hovrätten kan detta kopplas till angreppet eftersom hon själv ligger ner; det handlar inte om en besökare vid något annat tillfälle. Det kan inte vara någon annan än förövaren som Emma Jangestig har sett. Hennes tidiga omnämnanden efter uppvaknandet av Tina och Tine är också av intresse då det är känt att Christine Schürrer kallar sig själv Tine. Dessa omständigheter – en kvinna och namnet Tine – är inget direkt utpekande men ett starkt indicium som pekar i riktning mot Christine Schürrer.
*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
Under Mattan
February 9, 2012 1:55 am
*
@Lina, …Verkligen förvånande att Emmas minnen får lov att ta så enormt mycket plats i Hovrättens dom… (speciellt om de inte ens har inträffat…?) …Givetvis måste polisen också utreda alla Svetlana, Lorena och allt vad dom heter. Har de sedan besökt Emma oanmält på intensiven blir detta ännu tydligare. (Vi får väl utreda dom istället. )

En sak jag inte förstår är varför en galen mördare med hammare skulle presentera sig. Han eller hon kan inte vara säker på hur många personer som befinner sig i huset.
Om C.S. är mördaren så visar hon absolut motivation att vilja komma undan efter dådet. Att presentera sig vid namn är förmodligen inte första valet för människor som vill komma undan med mord… Har sedan också sett en hel del på videoförhören och förstår som sagt inte alls hur HR resonerar. Vid det första förhöret sägs inte heller mycket som är hörbart… Det lilla som sägs där borde gynnat försvaret maximalt.

…Tydligen inte?
En sak är säker. C.S. advokat borde absolut anlitat en viss “Lina” som hjälpreda…

*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lina


February 9, 2012 11:00 pm

*
@Under Mattan Ser och hör man helheten i vad Emma säger i polisförhör så förstår man vad CS och hennes advokat menar i resningsanökan när de skriver om varningsignaler av påverkan från Emmas omgivning. Att Emmas minnen självväxt under tiden är bara ett nys och kan jämföras till medeltidens tänkande av fantasier som slutligen blivit “verklighet” Jag betraktar mer detta spektakel som en blåkullateater.

*

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*
Under Mattan
February 9, 2012 11:29 pm
@Lina, …Med tanke på all kunskap och material som du har så finns alltid en möjlighet att styra “blåkullateatern” åt rätt håll. Oavsett om HD beviljar resning eller inte så blir deras situation politiskt belastande för de styrande om stora delar av HR-domen bevisligen bygger på faktafel. Exempelvis det du säger här: “Hovrätten såg endast två videoinspelade polisförhör med Emma och det var 080401 och den s.k vallningen (sista förhör innan skyddad tid upphörde) I det första förhöret 080401 framkommer inte namnet Tine (Emma nämner namnet Tine först i förhör 080703) som HR tolkat och trollat in i domen.” Ett antal sådana punkter rör säkert om i ankdammen…


*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
OBS!! MER LÄSNING OM MORDEN I ARBOGA 2008*

Christine Schürrer – Morden i Arboga 2008 del 1

En hel del intressant material från polisens utredning som haft avgörande betydelse i Arbogamorden 2008 presenteras här i samband med att morddömda Christine Schürrer lämnat in sin resningsansökan till Högsta Domstolen. Vi har delat upp publiceringen i olika teman och i ett flertal olika delar. I första delen behandlar vi resningsansökan…
*
Emma har fått visa upp sin egen bild av sig själv och även av brottsfallet som varit helt och hållet på hennes villkor. Mitt under rättegångarna har media uttalat sig i skuldfrågan samtidigt som Emma och hennes omgivning villigt hjälp till att förklara hur allt gått till…
*
Emmas pappa, Roland Jangestig, berättar i ett tidigt polisförhör att det varit problem med Emmas ex Niklas (barnens pappa). Roland berättar att Emma och Niklas skildes i maj-juni förra året (2007 Reds.anm.) och att det då i samband med separationen varit problem...
*
Från Hannover i Tyskland till skolor i USA, jobb i Aten och slutligen barnamördare i Arboga. (?Reds. anm.) Så här har Christine Schürrers liv sett ut från födseln i Tyskland fram tills nu...
*
Den tyska kvinnan Christine Schürrer dömdes för mord på två barn i Arboga och mordförsök på deras mamma 2008. Hon begär nu resning i Högsta domstolen. Enligt hennes advokat finns nya omständigheter i fallet... 
*
Som enda media i Sverige publicerar UnderMattan blogg här Christine Schürrers tidigare censurerade pressmeddelande till TT. Meddelandet skickades ut 2012-02-21 i samband med att hennes resningsansökan avslagits i Högsta Domstolen…
*

LÄS OCKSÅ: Kriminellt belastad domare avslog Schürrers resning

Den sexköps-dömde domaren Leif Thorsson var en av tre domare i Högsta domstolen som avslog Christine Schürrers ansökan om resning…
*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*

--Uppdatering 2012-03-29--

Schürrer utvisas till Tyskland

Christine Schürrer — som mördade två barn i Arboga — är på väg att utvisas till Tyskland. Hon lämnade anstalten Hinseberg vid lunchtid på torsdagen, skriver den lokala nyhetssajten Magazin 24.
*
Kriminalvården vill inte bekräfta uppgiften, men uppgav för en månad sedan för TT att bara rutiner återstår innan utvisningen. Schürrer dömdes 2009 till livstids fängelse och livstids utvisning för två mord och ett mordförsök.
*
Läs allt om regeringens ministerstyre
i samband med utvisningen...

MINISTERSTYRE I HÖGSTA DOMSTOLEN?

*
Beatrice Ask & regeringen tog ett
juridiskt vägledande beslut när de godkände kriminalvårdens tidigare överklagade utvisning av Christine Schürrer.Utvisningsbeslutet delgavs Högsta Domstolen mitt under Schürrers pågående resningsärende, dagarna före hennes resningsansökan slutgiltigt skulle prövas...

-------------------------------------------------------------------------------
*
LÄS MER OM Christine Schürrers fall på: 
*
Stort tack till: http://christinesc.blogspot.com/  som gjort ett beundransvärt arbete med att sammanställa uppgifter som annars inte kommit allmänheten tillkänna.

*
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*

--VIDEOFÖRHÖREN MED EMMA--
*
 
Alla tillgängliga videoförhör med Emma finns nu samlade på följande sidor:
*
-----VIDEOFÖRHÖREN del 1-----


*
----VIDEOFÖRHÖREN del 2----

*
*Här kan man följa polisens mödosamma arbete med att få Emma att minnas vad som hänt, trots sina svåra huvudskador...
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hemligheter & oklarheter bakom morden i Arboga (samlingssida - länkar-div)

undermattan blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
*
------------------------------------------------------------------------------------
Diverse LÄNKAR och EXTRAMATERIAL










 -----------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.