torsdag 5 januari 2012

Kopimismen - nyaste religionen



RELIGIÖSA PIRATER

Nätpiraternas egen religion, kopimismen, har blivit officiellt erkänd som religion i Sverige.
-Kopiera och sprid är en av våra viktigaste trossatser, säger kopimismens överstepräst Isak Gerson.      TT / SVT 5 Januari 2012

*

Kopimismen har nu fått ett formellt godkännande och blivit erkänd som religion i Sverige efter beslut i kammarkollegiet. Men Det Missionerande Kopimistsamfundet har kopplingar till piratrörelsen och postadressen är c/o Ung Pirat, Piratpartiets ungdomsförbund.

-Men vi har egentligen inga andra kopplingar till Piratpartiet än att vi har många överlappande medlemmar, säger Gerson som till vardags är filosofistudent i Uppsala.

Missionerar
Kopimismen kommer att vara en missionerande religion med syftet att övertyga både kristna och muslimer om kopimismens välsignelser.
Samfundet har redan omkring 3 000 medlemmar i ett tiotal länder, enligt egen uppgift.

Frågan som inställer sig är förstås: Kan ett trossamfund se ut hur som helst?

-Ja, ett trossamfund kan i princip se ut hur som helst. Vad som är avgörande är samfundets egenbild. Det ska vara en gemenskap för religiös verksamhet, säger Bertil Kallner, chefsjurist på kammarkollegiet.

 
Krävs det ingen gudstro?
-Den tron kan se ut lite hur som helst och det är så att säga kvintessensen i det hela. Myndigheterna ska inte ha någon uppfattning om vad samfunden tror på, understryker han.

Som ett företagsnamn
Registreringen av trossamfund infördes i samband med att Svenska kyrkan och staten skiljdes åt. Själva registeringen hos kammarkollegiet innebär i princip inte mer än när man registerar och skyddar ett företagsnamn hos Bolagsverket.

Enligt Bertil Kallner har en del udda samfund registrerats det senaste decenniet. I en del fall har det, precis som i fallet med Kopimistssamfundet, varit studenter som legat bakom registreringen och samfunden har inte varit särskilt långlivade.



Kopimismens grundsyn


Kopimismens grundsyn uttrycks på samfundets hemsida:
"Från alla till en och från en till alla - och sedan tillbaka - utbyte utan början och utan slut. 

- Allt till allas glädje och allas glädje av allt. 

- Inga privilegier, ingen utanför - alla är med. 

- Varje troende har all kunskap - all kunskap sprids av varje troende till alla människor utan undantag. Starta exponentiell kaskad."

Källa: TT


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Redaktörens svammel
UnderMattans redaktör dricker några öl och löser världens problem!


 :) - Kopimismen - nyaste religionen? Vi väntar nu spänt på Anti-Kopimismen som säkert snart kommer att dyrkas av anti-piratbyråns välbetalda legoknektar i Hollywoodkyrkan...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 *


Pressmeddelande från Det Missionerande Kopimistsamfundet


Det Missionerande Kopimistsamfundet erkänns av svenska staten

Strax innan jul tog Kammarkollegiet beslut om att registrera Det Missionerande Kopimistsamfundet som ett religiöst samfund. Detta innebär att Sverige är det första landet i världen som erkänner kopimismen som en religion.

Det Missionerande Kopimistamfundet har försökt bli erkända av staten genom Kammarkollegiet i över ett år.

- Vi var tvungna att göra tre stycken ansökningar då Kammarkollegiet varit noggranna med formaliteter, säger idag en glad Gustav Nipe, styrelseordförande för samfundet. Jag tror att det kan bero på att det inom den offentliga förvaltningen nästlat sig in en stark upphovsrättsextremism, med en skev syn på kopiering, fortsätter Gustav.

Information är heligt för Det Missionerande Kopimistsamfundet, och kopiering är sakrament. Information har ett värde, både i sig själv och i sitt innehåll, och detta värde ökar genom kopiering. Därmed är kopiering centralt för allt i samfundet.

- Det är ett stort steg för kopimismen att vår tro har blivit erkänd av svenska staten. Förhoppningsvis innebär det att vi nu äntligen kan börja utöva vår tro utan hot om repressalier, säger Isak Gerson missionsföreståndare och högste andlige ledare för samfundet.

Det Missionerande Kopimistsamfundet är ett religiöst trossamfund som bildades 2010. Kopimistsamfundet formaliserar en gemenskap som idag är väl spritt i samhället. Den kopimistiska gemenskapen kräver inget medlemskap. Det räcker att man känner ett kall att tillbedja det heligaste av allt; information. För detta ändamål ges gudstjänster regelbundet inom samfundets ramar, där de troende delar information med varandra och även förädlar denna information.

Kopiera och sprid.






undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.