söndag 29 januari 2012

REINFELDTS POLISSTAT

” - Ett samhälle kan inte överleva utan att omformas till en polisstat om medborgarna lever normlöst eller med en vilja att bryta mot lagarna.”
(Fredrik Reinfeldt, det sovande folket sid. 106)

 *
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Polisen i Sverige ska få använda

tårgas vid vissa insatser

SR 29 Januari 2012
Rikspolisstyrelsen skärper reglerna för när polisen får använda pepparsprej vid ingripanden. Samtidigt öppnar man för att tårgas i vissa fall kan få användas vid större folksamlingar som till exempel demonstrationer och fotbollsmatcher.

– Tårgas utomhus, det har inte varit tillåtet över huvud taget, och det är det vi reglerar nu, att man får använda det i vissa lägen, säger Per Engström, chef på Rikspolisstyrelsens brottförebyggande avdelning.

I många andra länder är tårgas en vanlig metod som polisen använder för att skingra uppjagade demonstranter eller bråkiga folksamlingar. Men i Sverige har tårgas endast använts inomhus, till exempel för att få ut personer som barrikaderat sig i en lägenhet.

Nu från 1 februari finns nya regler som säger att tårgas ska kunna användas vid särskild polistaktik, det vill säga insatser vid folksamlingar. Men Per Engström vill inte ge några konkreta exempel.

– Det är jättesvårt att säga när det här kan komma att användas, men vi har byggt in ett antal beslutsnivåer så att vi ska säkerställa att det här ska ske på ett absolut riktigt sätt.

Tårgas har alltså inte använts tidigare utomhus, det har däremot pepparsprej. 2008 fick polisen kritik av JO för att pepparsprej användes på ett olämpligt sätt. Till exempel hade polisen sprejat gripna personer inne i bilar och i folksamlingar.

Nu, efter fyra år, inför Rikspolisstyrelsen regler som ska begränsa användningen av pepparsprej.

– Exempelvis på arrestavdelningar så ska man vara restriktiv. Det var inte reglerat över huvud taget förut. Likaså inne i fordon, det är också en sådan här situation där vi har omnämnt att det är olämpligt att använda den där, säger Per Engström, chef på Rikspolisstyrelsens brottsförebyggande avdelning.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!



:( - TÅRGAS? 

Tidpunkten är absolut ingen tillfällighet. Omfattande protester mot t ex ACTA är att vänta över hela Europa. I Polen har redan protester och kravaller förkommit i nästan varje större stad mot samma ACTA-lag.

På internet pågår samtidigt ett fullständigt krig mellan myndigheter och övrig frihetsälskande befolkning. Många verkar ha fått nog av diktaturfasonerna som politikerna påtvingar folk överallt. Det är väldigt mycket på gång som kommer trappas upp ytterligare när vinterns kyla lagt sig.

Protesterna på nätet kommer inom en snar framtid att sprida sig utanför Internet eftersom demokratin just nu avskaffas i väldigt rask takt både på och utanför nätet.

Något att fundera över är att brotten har inte blivit fler i Sverige.
-Ändå har polisens resurser och personal dramatiskt ökats den senaste tiden under Reinfeldts regi.

- Man måste fråga sig varför..?

3000 nya poliser har bevisligen gjort polisen ännu mer ineffektiv än tidigare. Att slå ner kommande kravaller och folkliga missnöjesyttringar var troligen istället anledningen till den stora polissatsningen.
 

- Polisen av idag är också i det närmaste militariserad och liksom den amerikanska, till största del avsedd att skydda de rikaste mot folket.



Precis som i arabländerna kommer demonstranterna här att mötas av psykiskt instabila unga poliser med  automatvapen och tårgas.

- Det brukar sällan sluta lyckligt... :(

Reinfeldts polisstat är redan en verklighet för många. Många fler kommer också snart att ha mött den nya svenska demokraturens ansikte.

- Det är inte vackert... :(
*
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



---TÅRGASENS OFFER---

Dödsfall och skador från tårgas i Mellanöstern: HÄR


REINFELDTS POLISSTAT
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän 
 *
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
*
 

2 kommentarer:

  1. Stina skriver:
    mars 11, 2012 kl. 11:28 f m

    Tårgas kan ju vara bra i vissa fall, men rent generellt känns det som ett märkligt val. Ska tårgas ha någon positiv effekt måste den vara ganska stark så att den verkligen skingrar dem som inte vill bli skingrade. Problemet är att gasen kan ligga kvar och att man inte vet var vinden tar den. För att minska risken att oskyldiga drabbas är gummikulor ett bättre alternativ.

    SvaraRadera
  2. Under Mattan skriver:
    mars 15, 2012 kl. 3:47 f m

    @Stina, Gummikulor har en förmåga att krossa ögonen på folk som råkar stå på fel plats.

    Ett trettiotal demonstranter dog och +100 blev invalider/blinda av ”den extra starka tårgasen” nyligen i Egypten.

    Den enkla lösningen är att välja ledare här i Sverige som för en politik som inte tvingar grupper av människor till protester.

    I Egypten protesterade människor för att få den möjligheten…

    Vid sportevenemang är det grupper av huliganer i folkmassan och inte en grupp som ställer till problem.

    Ordningsmakten använder hotbilden med sportevenemang som svepskäl för att militarisera sig ytterligare vid politiska protester.

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.