onsdag 15 februari 2012

Christine Schürrer – Morden i Arboga 2008 del 2

Polisens och åklagarens bilder från fotokonfrontationen.
Klicka bild för förstoring.

------------------------------------------------------------------------------------------

Emma... + Hennes minnen

...och en massa annat…


Ibland är det väldigt svårt att veta vad man bör och inte bör lägga ut på nätet. Emma drabbades av en oerhörd tragedi vars omfattning är svår att greppa.  Efteråt så har obduktionsbilderna på hennes barn också cirkulerat på nätet så det finns verkligen en del att ta hänsyn till här.


-----------Christine Schürrer – Morden i Arboga 2008 del 2-----------


 När det gäller just Emma så blir det ändå inte svårt att välja vad som skall publiceras.

Mainstream-media har fullständigt omfamnat Emma och Emma har utan förbehåll omfamnat samma media tillbaka.

Där har Emma fått visa upp sin egen bild av sig själv och även av brottsfallet som varit helt och hållet på hennes villkor. Mitt under rättegångarna har media uttalat sig i skuldfrågan samtidigt som Emma och hennes omgivning villigt hjälp till att förklara hur allt gått till.

De har t o m fått skriva egna små artiklar och inlägg i olika sakfrågor som exponerats för miljontals människor här i landet via dagspressen.

- Hela rättsprocessen mot Christine Schurrer har tydliga likheter med hur häxorna behandlades på 1300-talet.

Media har fört inkvisitionens talan och Emma har pekat ut häxan. Uppförandet hos en del folk påminner också till stor del om hur häxprocessernas åskådare förväntades att uppföra sig.

På Facebook t ex så skapades till följd av medias ensidiga rapportering snabbt ett antal grupper vars enda syfte var att frossa i vilka olika sätt man bäst och mest plågsamt kunde avrätta Christine Schurrer på. Grupperna samlade snabbt tusentals följare.

- Så jämförelsen med 1300-talet tidigare känns helt OK.

Det finns en annan bild av Emma, hennes före detta make, hennes sambo och andra i hennes närhet som inte fått komma med i vår polerade media eftersom den då skulle stå i skarp kontrast mot medias fantasivärld där Emma passade perfekt in.



Emma blev sedermera även författare och gav ut en bok om sina upplevelser. Detta kvalificerar henne ytterligare som en mediatålig offentlig person.

Om man läst Emmas bloggande under sitt kommersiella alias som ”Arbogamamman” så inser man att hon älskar media- exponering.

(UnderMattan Blogg tar inte ställning i skuldfrågan och påstår vare sig att Christine Schürrer är oskyldig eller skyldig… Vad vi däremot tar ställning till är att ifrågasätta om Christine fått en rättvis behandling av det svenska rättsväsendet. - Vi anser att hon inte fått det.)


Vi kommer att försöka balansera media-bilden som tidigare visats en aning och i motsats till mainstreammedia under 2008 så har vi faktiskt mestadels underlag för våra påståenden.

Emma har varit en väldigt aktiv medlem på forumet Flashback. Den som inte vet vad Flashback är får väl enklast en uppfattning genom att läsa igenom några trådar där.

*Efter sitt skyddade boende, kort tid efter den tragiska händelsen i Arboga, så surfade Emma flitigt omkring på Flashbacks forum.

*När hon konfronterades med detta av polis, så angav Emma att hon ville ”uppdatera sig” som anledning. Tilläggas kan att Flashback diskuterade morden flitigt i olika trådar vid denna tid.

(Språket som används av många i trådarna på FB är väl jämförbart upplevelsen av att titta på obduktionsbilderna så en viss tålighet finns även här.)

Vi nämner inte detta för att kritisera FB eller lägga moraliska aspekter på deras verksamhet utan poängterar bara ett händelseförlopp där Emma var inblandad kort tid efter tragedin.

I tillägget för polisens förundersökningsprotokoll finns Emmas blogg från tiden före Arbogamorden.  Här beskriver hon sitt liv som mycket besvärligt med taskig ekonomi och en stressig tillvaro.  Hon uttrycker sig i termer som - "en helt slutkörd mamma med en trotsig unge och ett annat mycket sjukt barn."

Emma nämner även att hon fått avslag från Försäkringskassan om avlastning av barnen.  Detta finns  i olika förhör med polisen.

Enligt hennes föräldrars granne så berättade Emma att hon fått avslag från försäkringskassan om avlastning av barnen på morddagens morgon den 17 mars och passade då även på att fråga sin granne om hjälp med dropp till sin sjuka dotter Saga, om ifall  hennes föräldrar skulle behöva vara barnvakter.

Vid tiden för morden var Emma på jakt efter barnvakter men ingen verkade kunna ställa upp bl a på grund av den komplicerade hanteringen av Sagas dropp som inte många klarade av eller vågade sig på...

Emmas förhållandet med den nya sambon var färskt och den sjuka dottern tog så gott som all tid och kraft, vilket fick Emma att tidvis vara nära sammanbrottets gräns.  Mannen i det "nya" förhållandet "Togge" har under denna tid bloggat om hur synd han tycker om Emma och beklagat sig över hennes besvärliga situation.

Det pratas om att vilja ha en barnfri semester och "Togge" hade tagit semester vecka 13-14.
Morden i Arboga skedde vecka 12.



-----------Christine Schürrer – Morden i Arboga 2008 del 2-----------

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--VIDEOFÖRHÖR MED EMMA--

 
Polisförhör med Emma: 2008-04-01
http://videobam.com/cxYKF



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Polisförhör med Emma: 2008-04-06
http://videobam.com/lvAWm

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--VIDEOFÖRHÖREN MED EMMA--
 
Alla tillgängliga videoförhör med Emma finns nu samlade på följande sidor:

-----VIDEOFÖRHÖREN del 1-----

----VIDEOFÖRHÖREN del 2----

*Här kan man följa polisens mödosamma arbete med att få Emma att minnas vad som hänt, trots sina svåra huvudskador...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Emma hade verkligen tur som kunde återhämta sig snabbt från tragedin med sina barn. Här är Emma och sambon "Togge" ute och festar lite på en Ålandsresa i Juli 2008. Kortet är taget på Ålandsbåtarna ungefär 3 månader efter kortet en bit upp där Emma sitter i rullstolen.

- Den stora frågan är ju egentligen: Är Emma tillförlitlig? Det är naturligtvis svårt avgöra och svårigheten blir naturligtvis inte mindre om vederbörande har blivit tillfogad svåra huvudskador.

När Emma skrevs ut från det skyddade boendet fick hon information av polisen att en tysk kvinna sitter häktad. Hon tar också kontakt med sina vänner på Flashback för att som hon säger "uppdatera sig". Hon får också en beskrivning av mordvapnet, och nu verkar det ske en eskalering när det gäller att komma ihåg.


Emmas tidigare tydliga vittnesmål uppger  att gärningsmannen som stod framför henne, inne i hennes hus, var  i hennes egen längd 160 cm. Eventuellt kunde personen vara något längre men absolut max 165 cm.

Christine Schürrer är 183 cm och med skor på sig blir höjdskillnaden mellan Emma och Christine sannolikt en bit över 25 cm eftersom Emma även befinner sig inomhus och troligen inte har skor på sig.

För att riktigt ta till sig den här höjdskillnaden så är man som medellång man ungefär 175cm.

I så fall innebär det att gärningsmannen som står framför dig är en bit över 2 meter hög. Detta motsvarar att man blir anfallen av en basketboll-spelare med hammare, alltså ingen helt vanlig syn.

Som minnesbild vore det sannolikt att om detta inte finns någonstans i minnet så är det svårt att fästa allt för mycket tilltro till andra uppgifter som hämtas ur samma minne.

- Enligt professor Sven-Åke Christiansson föreligger en risk för sammanblandning av detaljinformation från olika informationskällor. Christiansson är den främste som finns i Sverige inom området, dessutom anlitad av tingsrätten.

Åklagaren anser att Emmas trovärdighet och utpekade av Christine Schürrer  är starkt, ...vad anser du?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vi återkommer till Emma senare men först så vill vi skriva lite om Niklas Jangestig, Emmas tidigare make och far till de mördade barnen.

När det gäller Christine Schürrers företeelser så vänder pressen varje sten för att hitta något som säljer lösnummer och genererar pengar.

Man valde  också att inte följa upp vissa andra saker som kunde haft betydelse i målet. Ett exempel är Nicklas Jangestig, Emmas f. d. man som inte tog skilsmässan från Emma särskilt bra för att uttrycka sig något försiktigt.

Nicklas har även han visat att han gärna vill vara med i media och uttrycka sina åsikter inför okritiska journalister. Om man kollar Nicklas och Emmas förhållande lite mera noggrant så framkommer det att Emma utsattes för misshandel av N.J. Enligt grannar i polisförhör så skall detta ha förekommit frekvent.

Polisförhören angående detta har dessvärre hamnat i den s k slasken, men finns i fup.

En vecka innan morden i Arboga blev Nicklas Jangestig delgiven åtal för misshandel från polisen och misstanke om och ytterligare förseelser mot både Emma och hennes familj. 

Polisanmälan mot N.J. hade som sagt redan gått vidare till åtal och han hade även fått en försvarsadvokat utsedd.

De "ytterligare företeelserna" nämner vi inte här för att vi är inte ute efter att jävlas med Nicklas. Vi vill bara visa på att saker och ting inte alltid är som det presenteras i Aftonbladet  & media... (Om nu någon trodde det.)


 Men vi släpper ändå inte Nicklas riktigt än. En annan av Nicklas grannar säger i polisförhör att han uppfattar honom som "sjuk" och "knäpp".

Grannen beskriver också Emma & Nicklas skilsmässoarrangemang som kanske inte helt lyckat... Detta var ungefär ett halvår före morden inträffade.

När det tog slut med Emma så flyttade Nicklas visserligen ut ur den gemensamma lägenheten men han bosatte sig på samma gård och flyttade därför från Sofielundsgatan 16c till Sofielundsgatan 14e i Arboga. Flytten var alltså inte på speciellt många meter.

Enligt polisförhöret så säger grannen att stackars N.J.  knappt hann flytta ut förrän Emmas nya sambo "Togge" flyttade in. Grannen kallar också Togge för snäll och skötsam.

I polisförhöret säger grannen vidare att Nicklas Jangestig brukade smyga omkring i trädgården varje natt och ställa sig och tjuvlyssna genom fönstren på Sofielundsvägen 16c.  Där bor ju av en händelse   "Emma" nu tillsammans med nya sambon; "Togge".

Men det blir värre... Grannen, som var en nattmänniska och ofta vaken om nätterna, säger att han konfronterat Nicklas Jangestig ett flertal gånger nattetid och talat om för honom att man inte kan smyga omkring och spionera på folk om nätterna.

Grannen berättar för polisen i förhör att Nicklas Jangestig även haft ett basebollträ med sig när han smög omkring om natten utanför Emmas fönster.

Till sist säger grannen i förhöret att han ibland även pratat med Emma på nätterna. Emma hade enligt polisens dokumenterade förhör med  grannen sagt att Niklas Jangestig regelbundet både hotat och slagit henne.
/ Förhöret 2008-03-17 ur polis-utredningens s.k.  slask. Materialet finns i FUP.

Min fråga är nu följande:

- Hur hade Christine Schürrer behandlats i media och tabloidpressen om dessa uppgifter gällt henne istället?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----VIDEOFÖRHÖR----
(EMMAS REDIGERADE MINNEN?)


Polisförhör med Emma: 2008-04-20
http://videobam.com/RDJRB

Här är videoförhöret med Emma där polisen i det skrivna förundersökningsprotokollet tagit bort det stycke som säger att:"hon kan ha färgats av vad sambon sagt"


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---EMMAS---
VALLNINGS-FÖRHÖR

Polisförhör med Emma: 2008-04-25
http://videobam.com/gsijh


Här kommer ännu ett förhör med Emma,
den s.k vallningen som var det sista videoförhöret under skyddad tid.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


---AUDIO-FÖRHÖR MED EMMA---

Här är förhör med Emma där hon för första gången nämner "Hi,Im Tine"
2008-07-03
http://www.zshare.net/audio/98907174d80f9bc6/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här lägger vi ut några inlägg från Emmas aktiva bloggande
för att visa hennes Media-tålighet..



[...]Från “Arbogamammans blogg, 06 augusti 2011, kl 10:31 Skrivet av emmy84



(Läsarfrågor till Emma Reds. Anm.)

[...]Har du någon gång funderat på om Schürrer kan ha varit inspirerad av den gamla Beatles-låten Maxwell’s silverhammer?

(Emma); Nej, det har jag aldrig funderat över.

Har precis läst din bok fantastisk,skrämmande och
Ger många eftertankar undrar tex misstänktes aldrig din
Sambo? Ursäkta den hemska frågan.

Efersom att det var han som fanns blodig på platsen när ambulans och polis kom. Så förhörde självklart polisen honom. Han togs in på polisstationen på ett långt förhör innan han fick göra något annat. Där kollade de upp hans alibi och uteslöt hans inblandning på fler sätt. Så, jo han var säkert lika misstänkt som alla andra runt omkring. Ingen visste ju vad som hänt.


….En fråga som du säkert svarat på förr men jag scrollat & hittar inte svaret. Varför kom Thomas hem tidigare sen dagen. var extrem tur o oturen att han kom hem tidigare…

 Thomas hade glömt ett par nycklar som han behövde för att öppna en dörr på sitt jobb. Han kom hem för att snabbt titta in och hämta dem och sen åka.


men som alla andra följde jag vad som hände er från dag 1.
Har 3 frågor. Om du kan, har lust & vill svara får du jättegärna svara. :
1) När jag hörde Schnappilåten hörde jag direkt den var på tyska. Det högg lite i hjärtgropen…hur känns d själv?

Det gör mig inget att den är på tyska. Det som var jobbigt för mig var när någon pratade engelska med tysk brytning. Idag gör det mig inget längre.

2) När tyskan utvisas…risken finns hon kan smugglas in (som alla andra flyktningar) Ska ni flytta från Arboga..(så klart?)

 Vi har sekretess markering så jag kan inte berätta vart jag bor idag el tänker bo i framtiden.


3) Tänkte en sak innan idag. Hur tar dina släkningar sorgen. Jag menar du kan prata om barnen hela tiden, prtata/bloggar om de, deras skador, vad som hände m.m
Men din mamma? Hur känns det att prata m henne, eller nämner hon de? Eller tvärtom vill ej prata om de osv…samma sak m dina syskon. Bara för du är öppen kanske inte din mamma/syskon ej vill höra så mkt?

Jag har sådan tur att vi är väldigt tillåtande i min familj. Alla får lov att hantera saker och ting på sitt sätt. Men vi är ganska lika. Det vill säga, har ett behov av att prata och ventilera saker och ting.
Min mamma och jag pratar om allt. Det innebär tex som du nämner, barnens skador mm. Ibland är det mer jobbigt för henne än för mig och tvärt om. Vi är inne i olika faser av bearbetningen så det blir olika viktigt ibland. Men, ofta märker vi på varandra, utan att behöva säga något, om det är jobbigt el det känns okej.
Mina syskon är båda mina småsyskon. Men, under tiden då det var som mest intensivt, så bytte vi plats i syskonskaran. Jag blev omhändertagen av dem som en liten lillasyster. Jag behövde det och jag kan inte tacka dem nog för det.
Eftersom vi har denna respekt för varandra för min familj så vet jag att de skulle säga till om det blev för jobbigt någon gång. Ärlighet är någon vi värderar högt.
Alla fyra i min familj är här inne och läser regelbundet. Så är det något ni vill fråga dem. Så ska jag se till att förmedla frågan och se om ni kan få svar på denne så fort som möjligt.

4) Kan du skriva ner din mammas köttbullar recept? :)

Här kommer receptet på köttbullarna. Har inga exakta mått på ingredienserna,provar mig fram.

400 gr köttfärs
1/2-1 st gul lök  finhackad eller riven
ströbröd
mjölk
1 st ägg
salt
vitpeppar
  Låt ströbrödet svälla i mjölken några minuter
Salta o peppra efter behag
Blanda allt o rulla

Har lite frågor… Var dörren låst så att du fick låsa upp för att öppna för tyskan, knackade hon på så att du öppnade sedan eller gick hon in själv? Tänker du ofta på den kvällen? Kommer där nya minnen hela tiden eller du minns inte mer?

Jag minns inte om hon ringde el knackade på. Det var iaf någon som gjorde sig tillkänna och ville in. Jag gick och öppnade och där stod hon.
Jag har inte fått några nya minnen. Jag tänker ofta på kvällen. Men, minnena gör inte lika ont längre och är inte lika skrämmande. Jag har lärt mig hur jag ska hantera dem.

Var d inte hematomer & från slagen de såg sminkade ut? Jag arbetat som uska i 16 år (är 36 år gammal) & sveper lik minst 1 gång veckan. På några timmar förändras ej liken men kanske på många dagar, men ligger de i kyl ska ej kroppen multna heller. Har du ställt dessa frågor till systern som visade bilderna för dig? Klart man ej sminkar lik i Sverige.

Ja, vi ställde frågan om de var sminkade till sjuksystern. Hon sade att de ej var sminkade. Jag tror på henne.

Hur gammal är din dotter nu o dina syskonbarn?

Julia är 1 år och 4 månader (född 11.e april). Lova är 9 månader (född 29:e oktober) och Lucas 8 månader idag (född 2:a december) .

Kommer du att skriva en till bok? Jag kan verkligen förstå om du inte skulle orka det, men de skulle vara så skönt att läsa en bok om “vad som hände sen” eller hur man nu ska uttrycka de.

Jag skulle gärna skriva en bok till. Viktigt för mig är att det ger mig själv något att skriva. Att jag utvecklas som människa genom det. O självklart att det är något mer jag kan tillföra er läsare. Jag vill inte ”bara” upprepa mig från tidigare bok...[...]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




    • Det finns ingen DNA-bevisning mot C.S.
    • Det finns inget vittnesutpekande mot C.S..
    • Det finns inget mordvapen.
    • Inget av skoavtrycken på platsen kan knytas till C.S.
    • Det finns ingen annan teknisk bevisning som
      knyter C.S. till mordplatsen.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    OBS!! MER LÄSNING OM MORDEN I ARBOGA 2008

    Christine Schürrer – Morden i Arboga 2008 del 1

    En hel del intressant material från polisens utredning som haft avgörande betydelse i Arbogamorden 2008 presenteras här i samband med att morddömda Christine Schürrer lämnat in sin resningsansökan till Högsta Domstolen. Vi har delat upp publiceringen i olika teman och i ett flertal olika delar.
    I första delen behandlar vi resningsansökan… 



    Emma har fått visa upp sin egen bild av sig själv och även av brottsfallet som varit helt och hållet på hennes villkor. Mitt under rättegångarna har media uttalat sig i skuldfrågan samtidigt som Emma och hennes omgivning villigt hjälp till att förklara hur allt gått till…



    Emmas pappa, Roland Jangestig, berättar i ett tidigt polisförhör att det varit problem med Emmas ex Niklas (barnens pappa). Roland berättar att Emma och Niklas skildes i maj-juni förra året (2007 Reds.anm.) och att det då i samband med separationen varit problem...




    Från Hannover i Tyskland till skolor i USA, jobb i Aten och slutligen barnamördare i Arboga. (?Reds. anm.) Så här har Christine Schürrers liv sett ut från födseln i Tyskland fram tills nu... 


    Den tyska kvinnan Christine Schürrer dömdes för mord på två barn i Arboga och mordförsök på deras mamma 2008. Hon begär nu resning i Högsta domstolen. Enligt hennes advokat finns nya omständigheter i fallet... 
    *


    Som enda media i Sverige publicerar UnderMattan blogg här Christine Schürrers tidigare censurerade pressmeddelande till TT. Meddelandet skickades ut 2012-02-21 i samband med att hennes resningsansökan avslagits i Högsta Domstolen…
    *

    LÄS OCKSÅ: Kriminellt belastad domare avslog Schürrers resning

    Den sexköps-dömde domaren Leif Thorsson var en av tre domare i Högsta domstolen som avslog Christine Schürrers ansökan om resning…
    *

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Uppdatering 2012-03-29

    Schürrer utvisas till Tyskland

    Christine Schürrer — som mördade två barn i Arboga — är på väg att utvisas till Tyskland. Hon lämnade anstalten Hinseberg vid lunchtid på torsdagen, skriver den lokala nyhetssajten Magazin 24.

    Kriminalvården vill inte bekräfta uppgiften, men uppgav för en månad sedan för TT att bara rutiner återstår innan utvisningen.

    Schürrer dömdes 2009 till livstids fängelse och livstids utvisning för två mord och ett mordförsök.

    Läs allt om regeringens ministerstyre
    i samband med utvisningen...

    MINISTERSTYRE I HÖGSTA DOMSTOLEN?

    *
    Beatrice Ask & regeringen tog ett juridiskt vägledande beslut när de godkände kriminalvårdens tidigare överklagade utvisning av Christine Schürrer.Utvisningsbeslutet delgavs Högsta Domstolen mitt under Schürrers pågående resningsärende, dagarna före hennes resningsansökan slutgiltigt skulle prövas...

    -------------------------------------------------------------------------------


    LÄS MER OM Christine Schürrers fall på: 

    Stort tack till: http://christinesc.blogspot.com/  som gjort ett beundransvärt arbete
    med att sammanställa uppgifter som annars inte kommit allmänheten tillkänna.
    *
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

    --VIDEOFÖRHÖREN MED EMMA--
     
    Alla tillgängliga videoförhör med Emma finns nu samlade på följande sidor:

    -----VIDEOFÖRHÖREN del 1-----

    ----VIDEOFÖRHÖREN del 2----

    *Här kan man följa polisens mödosamma arbete med att få Emma att minnas vad som hänt, trots sina svåra huvudskador...
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

    Hemligheter & oklarheter bakom morden i Arboga (samlingssida - länkar-div)


    undermattan blogg

    Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

    ------------------------------------------------------------------------------------

    Diverse LÄNKAR och EXTRAMATERIAL












     -----------------------------------------------------------------------------------

    1 kommentar:

    1. IP: 193.241.8.242 July 13, 2012 09:49:33 AM
      ISP: Swedish Armed Forces
      Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
      ———————————————————
      IP: 157.120.173.70 August 09, 2012 09:06:11 AM
      ISP: US Department of Defense Network
      Landed: undermattan.blog.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
      ———————————————————-
      IP: 195.67.88.219 ISP: TeliaSonera AB August 10, 2012 10:57:30 AM
      Organization: Riksdagen
      Landed: undermattan.blog.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
      ———————————————————–
      IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 01:11:03 PM
      Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada
      Landed: undermattan.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
      ———————————————————–
      IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 07, 2012 10:37:56 AM
      Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada
      Page Viewed: undermattan.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
      ———————————————————
      IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 11:42:07 AM
      Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
      Page Viewed: undermattan.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
      ———————————————————-

      SvaraRadera

    KOMMENTARER

    Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
    Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.