tisdag 24 januari 2012

Demonstranter i USA kräver abortförbud

Soldiers needed - choose life...

I Washington hölls en stor demonstration igår kväll i protest mot aborter. Och abortmotståndarna är på väg att vinna ny mark runtom i USA.
Flera delstater försöker införa nya regler för att begränsa aborträtten.


SR 24 Januari 2012
– Abort är mord, skanderade demonstranterna som samlats i det iskalla duggregnet utanför Högsta Domstolen i Washington. Tiotusentals människor deltog för att markera årsdagen av USA:s abortlagstiftning. Det är nu 39 år sen Högsta Domstolen fattade beslut om att tillåta aborter, men demonstranterna kräver att lagen ändras.

– Vi är här för att förbjuda alla aborter, för att rädda ofödda barn, sa Jennifer Leaf som gick i demonstrationståget tillsammans med sina sex barn.

Abortmotståndarna är på väg att skärpa lagarna runtom i USA. Flera delstater har infört egna regler för att minska antalet aborter.

Bland annat täcks aborter inte längre av försäkring i delar av USA. Och delstater som Texas har infört krav på att en gravid kvinna måste höra fostrets hjärtljud innan hon beslutar om eventuell abort.

Under förra året las rekordmånga förslag i delstaterna för att på olika sätt inskränka den gällande aborträtten. Abortfrågan är också högaktuell i valrörelsen.

President Barack Obama försvarar rätten till abort, medan alla de fyra republikanska presidentaspiranterna vill riva upp den nuvarande abortlagstiftningen.

– Aborter är den absolut viktigaste valfrågan, sa Kathleen McCormack från New Jersey, som höll i ett plakat med texten: "stoppa dödandet av ofödda barn".

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!



Till Obamas försvar för att inte leva upp till alla förväntningar under sina första år som president kan sägas att USA inte är ett enkelt land att vara president i... Här verkar han ändå stå på den civiliserade sidan... 

Den förre presidenten, gamle G.W. Bush,  hade en alldeles speciell orsak till att flörta med abortmotståndarna...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.