torsdag 13 november 2014

Sverige bränner upp vaccinet mot "Pandemin" Svininfluensa - Kostade 180 miljoner vid inköp

Eftersom bäst före-datumet nu gått ut, så bränner Sverige upp "beredskapslagret" av vaccin mot Svininfluensa. Preparaten kostade 180 miljoner kronor vid inköp, men nu finns det ju i alla fall gott om plats i framtiden för ett nytt lager med Ebola-vaccin istället?? :)
***
SR 12 november 2014
Sex miljoner doser svininfluensavaccin finns i lager i Sverige i dag. De köptes in för fem år sedan, men nu har bäst före-datumet gått ut och vaccinet i beredskapslagret ska förstöras. 

- Vaccinet kostade 180 miljoner kronor att köpa in, skriver Dalarnas Tidningars nätupplaga.

– Doserna är troligtvis verkningslösa. Som allt annat gammalt läkemedel kommer det troligtvis att brännas upp, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare i Dalarna.

Doserna köptes när svininfluensan härjade som värst i världen, och när världshälsoorganisationen WHO kallat den en pandemi.

Det är varje landsting som ansvarar för vaccinet. Sveriges kommuner och Landsting (SKL) bekräftar för TT att bäst före-datumet för de sex miljoner doserna har gått ut och att vaccinet ska förstöras.
***
***
(Nu fanns det väl en och annan som ansåg att vaccinet var verkningslöst eller hade en del oönskade biverkningar långt före utgångsdatumet, men vem hänger upp sig på detaljer:)? reds. anm.)

SVIN och INFLUENSA...

”- Enligt WHO:s hemsida har till dags dato 14 142 människor dött i svininfluensan. Jämför det med att en vanlig influensa per år sägs döda mellan 250 000 och 500 000 människor i världen.” (*januari 2010)
http://undermattans.blogspot.se/2011/09/svin-och-influensa.html


SVIN och INFLUENSA… update

 
...Fortsättningen på den tidigare artikeln om "Svin och Influensa..."
***
***

***
***
Sverige bränner upp vaccinet mot "Pandemin" Svininfluensa - Kostade 180 miljoner vid inköp
   
'Journalism is printing what someone else does NOT want printed: - Everything else is public relations.'

1 kommentar:

  1. http://investmentwatchblog.com/shocking-admission-babies-only-vaccinated-in-first-year-to-train-parents/

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.