torsdag 22 mars 2012

Timbro vill att alliansen släpper in SD



TIMBRO + NAZISTERNA = SANT

Först publicerat: ETC torsdag, oktober 20, 2011 - 12:46
Att det kommer kontroversiella utspel från den liberala tankesmedjan Timbro är knappast något nytt eller särskilt överraskande. Men att tankesmedjan propagerar för att alliansen ska släppa in Sverigedemokraterna i beslutsrummen förvånar i alla fall mig.



Timbros Markus Uvell har vid flera tillfällen vädrat frågan, nu senast i en debattartikel på Newsmill.
”SD är idag de facto, med undantag för invandringspolitiken, ett mittenparti. Det blir ännu tydligare med det nya principprogrammet, partiet intar på punkt efter punkt mittenpositioner…


- Om de borgerligt konservativa dragen blir mer dominerande skulle det skapa en mycket stabil majoritet för borgerlig politik på flera områden”, skriver han.

Hur Timbro får ihop det rent ideologiskt fattar jag inte – att mota ut invandrare ur landet kan väl aldrig rättfärdigas inom liberalismen? Visst, Uvell skriver i artikeln att alliansen inte ska låta SD bestämma något när det gäller invandring.

Men eftersom SD:s huvudfråga är just invandringen är det de enda de skulle kräva i ett samarbete och därmed tvinga fram en mer restriktiv politik.

Det går – utöver den rent ideologiska tveksamheten – att fundera över vad de företagare anslutna till Timbros födokrok Svenskt Näringsliv anser om den inslagna linjen. 


Klara Strandberg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*M:s SD-flirtar - vi har hela listan*

*SD stödjer fortfarande M 9 av 10 gånger*



 Timbro fortsätter kampanjen för SD

Skrivet av Björn Fridén den 18 oktober 2011 kl. 14:00

NORMALISERING. Högertankesmedjan Timbro är i farten igen. Idag kom ett nytt inlägg i sin långdragna kampanj att göra Sverigedemokraterna till ett vanligt borgerligt parti:

SD är idag de facto, med undantag för invandringspolitiken, ett mittenparti. Det blir ännu tydligare med det nya principprogrammet, partiet intar på punkt efter punkt mittenpositioner.[…] Om de borgerligt konservativa dragen blir mer dominerande skulle det skapa en mycket stabil majoritet för borgerlig politik på flera områden


Varför arbetar Timbro så hårt för att normalisera Sverigedemokraterna? Kanske ser Timbro möjligheter att fylla partiet med annat än främlingsfientlighet - kanske en avsky mot skatter likt Dansk Folkeparti.

För den företagare som anslutit sin verksamhet till Svenskt Näringsliv måste det vara väldigt jobbigt att se att medlemspengarna går till sådan här smörja.

...Och för den företagare som till råga på allt är invandrare måste det vara särskilt jobbigt att finansiera PR för ett parti som inte vill ha dem här.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*M:s SD-flirtar - vi har hela listan*

*SD stödjer fortfarande M 9 av 10 gånger*



Timbrochefens ointresse för antirasism


Posted on 19 juni, 2011 by Alex Bengtsson Flyktingbloggen

Den gångna veckan har de så kallade debattörer som är mest ivriga att normalisera främlings och flyktingfientliga partier återigen basunerat ut budskapet att det nog inte vore så farligt om de sju partierna i Sveriges riksdag som inte vilar på en så väl rasistisk som antidemokratisk grund plötsligt började prata med Sverigedemokraterna.

Och då handlar det inte om att prata väder och vind i matkön utan de facto prata med Sverigedemokraterna som den vågmästare partiet faktiskt är.

Timbrochefen Markus Uvell och hans högra hand, statsvetaren Andreas Johansson Heinö, har i debattartiklar och blogginlägg ondgjort sig över att Sverigedemokraterna särbehandlas. Båda menar också att ”isoleringen” är ett demokratiskt problem.

”De 5,7 procent av väljarna som röstade på SD måste få en giltig förklaring till varför just deras parti ska särbehandlas”, skriver Johansson Heinö. Medan Uvell proklamerar ”Det spel som nu pågår är inte bara föraktfullt mot de 340 000 väljare som röstat på SD, och nu ges bilden att deras röster ¬inte är lika mycket värda som andras.”

Både Uvell och Johansson Heinö är inte dummare än att de förstår att deras snyftretorik är tom. Självklart är SD-väljarnas röster lika värda som andra. Och bara för att så pass många som 340 000 personer har röstat på just SD så finns det ingenting som säger att vare sig röda eller blå partier skulle börja samtala med SD – vågmästarrollen till trots.

Timbrochefens och hans anhang försöker också att avdramatisera Sverigedemokraternas politik. Jag har berört de rejäla luckor som finns i deras argumentation på min blogg. Läs gärna det: http://bengtssonsfrestelser.blogspot.com/2011/06/timbrochefens-desperata-kramande-av.html

Men det finns en annan dimension som jag inte tar upp i mitt tidigare inlägg. Och det är föga förvånande flyktingpolitiken. 

Tankesmedjan Timbro har knappast gjort sig kända försitt intresse och sin expertis vad det gäller migration av  flyktingskäl.


Man skulle kunna hävda att det är Timbrogängets okunskap vad det gäller exempel asylrätt som gör att de avdramatiserar SD:s politik. Nu tror jag i och för sig inte att det är så.

Skulle Markus Uvell tveka om Sverigedemokraternas främlingsfientlighet kan han alltid googla ”ensamkommande flyktingbarn” och läsa spaltmeter efter spaltmeter av misstänkliggöranden, hån och hat från så väl folkvalda sverigedemokrater som fega typer som gömmer sig bakom pseudonymer och stödjer partiet.

Johansson Heinö som inte kan bedömas som rasistiskt för att de inte vill ha ett totalstopp av invandring och att inget riksdagsparti idag förespråkar ”fri invandring”. Det har han givetvis rätt i. Men inget annat riksdagsparti har företrädare som helt vill stoppa invandringen från muslimska länder med motiveringen att muslimer är just muslimer.

Skulle Johansson Heinö fortsätta tveka kring SD:s rasism kan han alltid googla ”islamisering” och läsa hur sverigedemokrater sprider rasistiska konspirationsteorier som exempelvis att flyktingar från muslimska länder kommer till Sverige för att genom exempelvis barnafödande ”ta över” Europa.

Diskussionen om hur vida de andra partierna i riksdagen ska hantera Sverigedemokraterna vid och inför viktiga voteringar är säkerligen jätteviktig. Men det är uppenbart att Timbrodebattörerna är livrädda för att SD:s närvaro skulle bidra till att blockpolitiken luckras upp.

- Det har de givetvis all rätt i världen till att tycka. Men att normalisera och på så vis legitimera rasism, vilket de båda debattörerna faktiskt gör, är inte okej.

Timbrochefens ointresse för antirasism är skrämmande. :)
Alex Bengtsson Flyktingbloggen



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*M:s SD-flirtar - vi har hela listan*

*SD stödjer fortfarande M 9 av 10 gånger*




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!



 -Timbrochefen är säkert mycket mer intresserad av rasism än av antirasism...  

- Troligtvis var också bilderna ovanför orsaken till att både SR och SVT nyligen censurerade bort bloggen från sina sidor. Vi gör även en vild gissning på att Timbro var inblandade.

Naturligtvis kommer vi aldrig någonsin att publicera de här bilderna igen eftersom det tydligen var ett väldigt känsligt ämne. Av en händelse råkar de finnas på den här sidan, men det är bara en tillfällighet liksom de nästa 250 sidorna bilderna inte kommer att publiceras på.
 

...Som sagt bara tillfälligheter. :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sverigedemokraternas Riktiga Historia



Sverigedemokraterna &  fornminnen


--------------------------------------------------------------------
Sidan läst och Godkänd av:
IP: 159.190.251.57 March 26, 2012-09:13:17 AM
ISP: Domstolsverket
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/22/timbro-sd-nazister


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. IP: 144.63.247.10 June 20, 2012 11:02:32 PM
    ISP: Svenska Dagbladet
    Landed: undermattan.blog.com/2012/03/22/timbro-sd-nazister
    ————————————————
    undermattan.blog.com * 2012-06-20 21:02
    Aftonbladet AB
    http://undermattan.blog.com/2012/03/22/timbro-sd-nazister/
    ———————————————–

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.