onsdag 21 mars 2012

WANTED - Sveriges Partiledare, Sveriges Riksdag

Diktatur


En stor majoritet, 233 ledamöter i riksdagen, sa 2012-03-21 ja till Justitieutskottets förslag om att införa EUs omdiskuterade datalagringsdirektiv i svensk lagstiftning.





41 av ledamöter röstade nej medan 19 ledamöter avstod från att rösta. Därmed blir svenska internet- och teleoperatörer tvungna att spara och lagra kommunikationsdata i sex månader från och med 1 maj.

En diktatur (av latin dictatura, "en diktators ämbete; en diktators makt och myndighet" är en stat som är totalitärt  styrd av en diktator.

Diktaturen kännetecknas av maktkoncentration, men till skillnad från absolutism, envälde och tyranni betraktas diktaturen i regel som provisorisk. 


- Ofta uppstår diktaturen i demokratier, där man samlar makten till en liten grupp, och upphäver den personliga friheten... :)?


(En stor majoritet i riksdagen sa på onsdagen 2012-03-21 JA till att införa EUs direktiv om lagring av trafikdata.)


- Det var regeringen Reinfeldt som beslutade att ge FOI tillåtelse att skriva ett projektavtal för att hjälpa Saudiarabien med vapenfabriken.

Beslutet togs på ett regeringssammanträde den 20 november 2008, där Fredrik Reinfeldt var ordförande, och där även statsråd från Folkpartiet och Kristdemokraterna var med.

Alla riksdagspartier var redan 2010 informerades om det planerade bygget av vapenfabriken.

Den hemliga promemorian visar också att FOI hittat ett nytt bolag som skulle driva projektet vidare sedan upplägget med bulvanföretagets övergetts.

Det listas exakt vilka fabriksbyggnader som ska byggas, bland annat anläggningar för framställning av stridsdelar och anläggningar för framställning av flera typer av sprängämnen.

 

[...]...Om prognoserna är riktiga kommer Irak att vara en av världens fem snabbast växande ekonomier de närmaste åren. Det finns väldigt mycket pengar att tjäna och det gäller att ta till vara på möjligheterna i tid[...]



undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.