tisdag 20 mars 2012

SVENSKA FRIHETSKÄMPAR I SAUDIARABIEN!



- Sveriges Mördande Demokrati-arbete



---FAKTA OM DIKTATUREN I SAUDIARABIEN---

*
Partier förbjudna

Politiska partier och demonstrationer är inte tillåtna i landet. Den internationella organisationen Human rights watch har kritiserat diktatorn och kungen Abdullah bin Abdul Aziz för den ytterst begränsade yttrandefriheten som råder i landet.

Kvinnoförtryck

Föraktet för kvinnor är väl utbrett i Saudiarabien och enligt Human rights watch betraktar den saudiarabiska regimen kvinnorna som omyndiga medborgare i förhållande till männen. Många kvinnor får, enligt organisationen, inte röra sig fritt utan tillåtelse eller överseende av en manlig släkting.

Kungafamiljen styr

Kungen Abdullah bin Abdul Aziz är landets regeringschef och den kungliga familjen styr landet med järnhand. Någon opposition är inte tillåten. Svenska utrikesdepartementet avråder svenskar från icke nödvändiga resor till landet.

Sharialagar

En strikt islam är grunden för statens synsätt. I straffskalan finns dödsstraff, offentlig piskning och amputering. Landet har stämplats som en av världens grymmaste diktaturer.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!



 - Förr eller senare måste det gå upp för folk här i landet att Sverige inte är lösningen på världens problem utan en av orsakerna till problemen...

Världen ser ut som den gör för att vi svenskar hjälper massmördare och gangsters fortsätta med sin människofientliga verksamhet. De riktiga terroristerna sitter i svenska regeringen. De orsakar mer lidande på global nivå än den fiende USA medvetet skapar under sitt  "war against terror".

Affärsidén är krig och elände på global nivå. Följ pengarna så ni hittar sanningen. Pengarna från världens globala krigsindustri, den som Sverige stöder och hjälper till att upprätthålla, går rakt ner i kassakistorna hos världens rikast familjer.

Att år efter år hjälpa alla brutala diktaturer upprätthålla sin makt och systematiskt mörda och rensa ut oliktänkande är inte demokratiarbete. Det är överlagt mord. Allt sker också bakom ryggen på befolkningen under skydd av sekretess. - Wake up people!

It's all true, I tell you... :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


----Information från svenska regeringen till företag:---

*

Gulfstaterna rena guldgruvan

för svenska företag... :)


Saudiarabien och Qatar är exempel på länder som lockar allt fler företag till exportsatsningar. Den svenska exporten till gulfregionen har ökat med omkring 20 procent de senaste åren, och länderna är allt mer intresserade av att investera i Sverige...[...]






Många svenska företag leverantörer till
---Saudiarabien---

Evertiq 2012-03
Projekt "Simoom" har varit omtalat de senaste dagaran sedan avslöjandet kom om att Sverige skulle hjälpa Saudiarabien att bygga upp en vapenfabrik. Tanken var att svenska bolag skulle vara med på den båten.


Projekt Simoom beskrivs i den promoria som Sveriges radios Ekot kommit över som: "uppförande av anläggning för renovering och modifiering av pansarvärnsvapen till Saudiarabien inom ramen for projekt SIMOOM."

Saab Bofors Dynamics är en av de underleverantörer som var tänkta att medverka i projektet, värt mångmiljardbelopp, det skriver Sveriges Radio Örebro. Flera svenska företag har också sedan tidigare varit leverantörer till Saudiarabien, exempelvis:



  • Ericsson :(
  • Bofors Underwater Systems :(
  • Bofors :(
  • Hägglunds :(
  • Saab Training :(
  • Ericsson Microwaves :(
  • Saab Bofors Dynamics :(
  • Saab Tech :(
  • Saab Avitronics :(
  • Saab Microwaves :(
  • BAE Systems :(
  • Saab AB :(
  • Saab Barracuda :(




Sveriges nya hemliga affär med Saudi

Expressen 2012-03-20
Den svenska regeringen och flera myndigheter har i hemlighet försökt sälja ett gigantiskt övervakningssystem till Saudiarabien. 


  • Diktaturen ville köpa tusentals kameror och underjordiska ledningscentraler för flera miljarder - för att kunna övervaka sin egen befolkning.


  • Expressen kan i dag avslöja att Sverige ville inleda ett tio år långt samarbete för att kunna leverera bland annat övervakningssystemet.


  • - Det handlar om att övervaka allt och alla för att kunna slå till snabbt med beväpnade inrikesstyrkor, säger en källa med god insyn i avtalets innehåll.

Avtalsförslaget skickades från den svenska regeringen till det saudiska kungahuset den 18 september 2009. Det är ett förslag till ett MoU, "Memorandum of understanding", som Sverige ville teckna med Saudiarabien. Avtalet var tänkt att löpa under tio år.

Det handlar om flera typer av underjordiska anläggningar, bland annat "underjordiska anläggningar för att leda civila insatser".
*


"Tusentals kameror"


- Det är tusentals kameror och avancerade underjordiska ledningscentraler, som Saudiarabien ska använda för att övervaka sina medborgare och kunna sätta in tungt beväpnade inrikesstyrkor om man ser något på kamerorna, säger en källa med god insyn.

Flera svenska myndigheter har jobbat i projektet. Fortifikationsverket, som är en myndighet som förvaltar specialanpassade, ofta hemliga, byggnader, skulle fungera som konsulter och jobba med att ta fram de underjordiska byggnaderna.

Fortifikationsverket har genom sin dåvarande general­direktör Lena Jönsson arbetat med övervakningsaffären.

När Expressen ringer henne vill hon inte kommentera projektet.

- Jag får hänvisa till affärs- och utrikessekretess, säger hon till Expressens Roland Johansson.

Till sin hjälp har hon haft Ann-Christine Langselius, tidigare anställd på FOI, som varit den som hållit i projektet på Fortifikationsverket.

- Jag har inga kommentarer. Ni får kontakta Fortifikationsverkets pressavdelning, säger Langselius.

På pressavdelningen hänvisar man till Karl-Eric Hagström, fastighetsråd på Fortifikationsverket.

- Jag var inte inblandad i den verksamheten, säger han och hänvisar till Lena Jönsson.

Både Jönsson och Langselius har i dag bytt jobb.
*


Träffade saudierna


Även Post- och Telestyrelsen har hjälpt till. Det svenska företaget som skulle leverera utrustningen till övervakningssystemet var framför allt Saab, men även flera andra företag var engagerade.

Under 2009 åkte en svensk delegation till Saudiarabiens huvudstad Riyadh för att träffa saudierna. I delegationen fanns representanter från bland annat Fortifikationsverket, Post- och Telestyrelsen och Saab. Även regeringen var representerad genom Sveriges dåvarande ambassadör Jan Thesleff.

- De träffade saudierna på Officers Club, en exklusiv officersmäss i Riyadh som bevakas av tungt beväpnade militärer. Inga kvinnor var välkomna på Officers Club, så det var bara män i delegationen, säger Expressens källa.

Under hela samarbetet var det väldigt viktigt, både för saudierna och de inblandade i Sverige, att inget skulle läcka ut.


- Allt var väldigt hemligt. Inget fick komma ut. Fortifikationsverket och UD gjorde stora ansträngningar för att undersöka hur man skulle sekretessbelägga det, säger Expressens källa.


Starkt kritisk


Oppositionen var starkt kritisk när Ekot nyligen avslöjade de svenska planerna på att hjälpa Saudiarabien att bygga en vapenfabrik. MP-språkröret Gustav Fridolin KU-anmälde Sten Tolgfors och Vänsterpartiets ekonomisk-politiske talesman Ulla Andersson krävde att han skulle avgå.

När det nu kommer fram att Sverige varit delaktigt i ännu ett moraliskt tveksamt projekt i Saudiarabien blir kritiken stark. Miljöpartiets språkrör Åsa Romson pratar om att det är ett fall för KU.

- Som vi ser det ingår detta också i den granskning som KU bör göra. Den är ju inte för oss begränsad till just Tolgfors hägn, utan den går ju även på de relationer som Ewa Björling har, säger hon.

Även Hans Linde, utrikespolitisk talesman och gruppledare i Vänsterpartiet, är mycket kritisk.

- Jag tycker att det är oacceptabelt att man bedriver den här typen av samarbete med ett land som Saudiarabien. 




- Det är att aktivt förse en av de värsta diktaturerna med verktygen att övervaka och därigenom förtrycka sin egen befolkning, säger han.


...Men de tilltänkta leverantörerna vill tona ner kritiken.

- Det var inget annat än en svensk SOS Alarmcentral som skulle säkerställa ambulansväsende, olyckor och sådana saker, säger generalmajor Paul Degerlund, som företrädde företaget Midroc i projektet, till Expressens Micke Ölander.

Men ett dokument som Expressen fått av en källa i regeringskansliet visar att det inte bara är fråga om en SOS Alarm-anläggning. 



- I dokumentet står det att övervakningssystemet ska ge "nationell övervakning", "snabb realtidsrespons till alla hot och situationer" samt "övervakning och skydd av folkflöden".






Den föråldrade HOT 2-roboten kan slå genom 900 millimeter pansar.
Den når en hastighet på 864 kilometer i timmen.

Saudi-fabrikens hemliga mål


Den saudiska anläggningen skulle sättas upp med svensk hjälp, men var till för att serva vapen från annat land. Enligt vad Ny Teknik erfar skulle FOI medverka till att uppgradera det fransk-tyska robotsystemet HOT.



Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, skulle bidra till att uppgradera pansarvärnsrobotar som Saudiarabien redan förfogade över. Oberoende källor bekräftar att anläggningarna, som skulle uppföras inom ramen för FOI-projektet, var tänkta att serva ett enda robotsystem.

Ny Teknik kan i dag avslöja att det handlar om robotsystemet HOT, som utvecklades för franska och tyska militära behov. Sedan 1974 har det sålts till många länder, bland annat Saudiarabien. Enligt litteratur om landets försvar har kungadömet 190 stycken HOT-missiler, varav 100 är monterade på stridsfordon.

Robotar är färskvaror som likt bilar måste servas för att vara tillförlitliga.

– De måste underhållas ungefär vart femte år. Elektronik och explosivämnen måste ses över, annars fungerar inte en av fem, säger en militärteknisk expert på Försvarshögskolan.

Saudiarabiens äldsta HOT-robotar är över 20 år gamla. Landet har uppenbarligen valt att inte anlita tillverkaren, MDBA, för renoveringen.

I stället vände Saudiarabien sig till Sverige. FOI skulle bidra med tekniskt kunnande kring tillverkningen av robotens raketmotor. I projektet ingick också bland annat tillverkning av krut som drivmedel, tändsatser och stridsspetsar.

Uppgifterna om att det handlade om HOT-missiler stöds också av dokument som Sveriges Radios Ekot publicerat. ?I en hemlig pm från 2009 utan angiven källa framgår att saudierna ville ha en inhemsk kapacitet att renovera egna pansarvärnsvapen, med räckvidd under 10 kilometer, tillverkade i Europa.



2005 skriver konungarikena Sverige (S-regeringen Göran Persson) och Saudiarabien på ett ovanligt detaljerat bilateralt avtal om militärtekniskt utbyte.

”a) Parterna är överens om att studera och utforska möjligheterna att upprätta ett partnerskapsprogram mellan Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) och de behöriga institutionerna i Konungariket Saudiarabien i fråga om försvarsteknologi.

b) Parterna skall sarskilt sträva efter att utbyta teknisk och ingenjörsmässig expertis i fråga om underhåll, utveckling och rekonstruktion av vapensystem, utrustning och reservdelar.”

Saudierna krävde därmed att FOI garanterade affären. Men regeringen, nu under ledning av Fredrik Reinfeldt (M), ansåg att tillverkningsbitarna sannolikt krävde tillstånd från ISP, Inspektionen för strategiska produkter, och ville hålla FOI utanför en politiskt och juridiskt känslig tillståndsansökan. 

Lösningen blev att gå via en tredje part, det vill säga ett företag som kunde stå som projektledare, enligt ett mejl från en hög tjänstemän vid försvarsdepartementet.


Den tidigare FOI-medarbetaren Dick Sträng uppger att generaldirektören Madelene Sandström gav honom i uppdrag att skapa ett bolag 2008. En liten skara, 5-6 personer, på FOI kände till konstruktionen med bolaget och agerade som konsulter. 


Bolaget fick namnet ”Swedish Security and Innovation AB”, SSTI. För den saudiska förhandlingsdelegationen var det klart att projektet kontrollerades av FOI.

– Anledningen till upplägget med SSTI var att köparen krävde att ha FOI som motpart, eftersom man litade på FOI, säger Dick Sträng, som blev vd i SSTI bland annat eftersom han hade goda kontakter med den saudiske generalenNasser Alshaye.

I april 2009 tillträdde Jan-Olof Lind som vikarierande generaldirektör för FOI. Först i mars 2010 stoppade han verksamheten i bolaget och bad Dick Sträng och andra involverade att hitta en annan lösning för samarbetet med saudierna.

Dick Sträng hoppade av och lämnade FOI en månad senare.


– En av underleverantörerna, byggbolaget Grontmij, tar över projektansvaret, fast gentemot Saudiarabien är FOI fortfarande motpart, säger Dick Sträng


En tjänsteman vid FOI:s forskningsanläggning Grindsjön, nära Tumba utanför Stockholm, uppges ha tagit över stafettpinnen från honom.

Enligt Ekot ska FOI:s experter ha planerat en resa till Saudiarabien under våren 2012 för att fortsätta diskussionerna kring den saudiska anläggningen. Maria Hugosson Bygge, presschef på FOI, uppger dock att FOI inte kan kommentera uppgifterna kring Saudiaffären, eftersom de omfattas av sekretess.

Även om planerna gällt ett robotsystem går det inte att utesluta att den kapacitet som Saudiarabien vill skaffa sig också framöver kan omfatta service av andra robotmissiler.

Ordervärdet i samarbetsprojektet uppges ha pendlat mellan 1, 5 och 5, 5 miljarder kronor. Omfattningen uppges dock ha vuxit på senare år. Det uppskattades 2010 till 3–4 miljarder kronor.


Fakta: Missilen säljs av internationell vapenfirma


  • HOT-missilen utvecklades på 1960-talet i ett samarbete mellan Tyskland och Frankrike. Den är en trådstyrd anti tank-robot, främst avsedd att avfyras från fordon och helikoptrar. Den har en räckvidd på upp till 4,3 kilometer och har betydligt större kraft än pansarvärnsrobotar, som bärs av soldater.
  • HOT togs i bruk 1974. Sedan dess har 85 000 tillverkats. Många stora order kom från Mellanöstern. Saudi­arabien har köpt både HOT och den vidareutvecklade HOT-2 1989 och 1997, samt lavetter för det fransktillverkade stridsfordonet AMX-10. De tidiga modellerna betraktas i dag som föråldrade.
  • HOT säljs i dag av MBDA, en raketvapenfirma med över 10 000 anställda. De största aktieägarna är italienska Finmeccanica, den europeiska försvarskoncernen EADS och BAE Systems.
  • Sverige har inte HOT-missiler. Men vi har sålt svenskutvecklade antipansarvapen till Saudiarabien. Det handlar om Bill 1 och Bill 2 samt AT-4 och granat­geväret Carl Gustaf.


*




 

--------------------------------------------------------------------

Sidan läst och godkänd av:
IP: 195.67.88.219 [Trace] March 20, 201204:46:12 PM ISP: TeliaSonera AB
Organization: Riksdagen
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/20/svenska-frihetskampar-i-saudiarabien

IP: 195.67.88.217 [Trace] ISP: TeliaSonera AB May 03, 20120 1:57:08 PM
Organization: Riksdagen
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/20/svenska-frihetskampar-i-saudiarabien
---------------------------------------------------------------------

 
undermattan.blogg

SVENSKA FRIHETSKÄMPAR I SAUDIARABIEN!

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. Sverige använder sin neutralitet i affärsdrivande syfte.
    Uttrycket blodspeng finns inte inom riksbanken då affärer gjörs i smyg.
    Att sälja vapen utan att ha en roll i tex en konflikt är utan etik då pengar skapas av blod.
    Mera blod mera pengar utan heder.
    Sverige retar upp omvärlden då vi handlar utan politiska aspekter och vi får omvärlden i mot oss.
    En dag får vi svenskar offra vårat eget blod på grund av våran regering och utlandspolitik.
    Det är bättre vi svenska medborgare stjäl dessa vapen och skjuter våra politiker och handelsmän.

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.