fredag 24 februari 2012

DATALAGRINGSDIREKTIVET = 100% DIKTATUR

DATALAGRINGSDIREKTIVET = DDR
DATALAGRINGSDIREKTIVET 
= FASCISMENS REDSKAP

Politiker som främjar och inför denna typ av lagar är absolut lika perverterade som de gamla övervaknings-fixerade gammelkommunisterna var i DDR.


I tid och otid görs också jämförelser hit och dit med nazismens ideologiska kontrollbehov och det sker mestadels fullständigt felaktigt.

När det gäller lagar som datalagringsdirektivet tvekar vi på bloggen inte en sekund att göra den jämförelsen.

Detta är en lag av och för perverterade maktfullkomliga kreatur, oavsett vilka leende politiker i kostym som ställer sig bakom.

- Vakna och stoppa den här lagen, 
eller förbli för alltid sovande.


Riksdagen snabbehandlar beslut om datalagring



SR 2012-02-24
Den första maj ska Sverige införa EU:s regler om datalagring av e-post och mobilsamtal. Riksdagen kommer att snabbehandla frågan nästa månad efter det att Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna tvingat riksdagen att skjuta på frågan ett år.



EU:s regler om datalagring handlar om vem som mejlat eller ringt mobilsamtal, till vem och vid vilken tidpunkt. Uppgifterna ska användas i samband med brottsutredning. När Tomas "1984" Bodström var justitieminister var Sverige ett av de länder som hårdast drev frågan.

Motstånd i riksdagen gjorde att Sverige inte antog de regler man tidigare slagits för. När böter hotade sa en majoritet ändå ja förra året.

Då utnyttjade Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna grundlagens bestämmelser om att en minoritet kan skjuta upp ett förslag ett år när det handlar om medborgarnas fri- och rättigheter.

(*Sverigedemokraternas invändning mot datalagringen var inte att datalagring skulle skada den personliga integriteten eller strida mot de mänskliga rättigheterna. SD ansåg bara inte att lagrad data skulle tillåtas att sparas utomlands.

För övrigt  ansåg SD att datalagringsdirektivet var för tamt och ville istället att data skulle tillåtas att lagras ännu längre än i förslaget.

Förmodligen hoppas SD på att få ta över ett enormt dataregister när de kommer till makten.  Då kan de i god gammal naziststil rensa ut alla sina fiender de hittar i dataloggarna :) Reds anm.) 

(Dags för Svensson att visa att han gillar sina barn? Reds. Anm. 2)

Eftersom det snart gått ett år har riksdagens justitieutskott börjat behandla frågan. Meningen är att förslaget ska vara klart den 13 mars. Enligt uppgift till Ekot finns inga stora förändringar i sak jämfört med förra året.
En förändring jämfört med vad regeringen skrivit till EU-domstolen är att den nya lagen ska börja gälla i Sverige redan den första maj 2012.



Socialdemokraterna och regeringspartierna
är lika överens som förra året.
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdatering 2012-03-05

Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!



2012-02-24, rapporterade SR i ovanstående artikel, att Riksdagen i smyg börjat snabbehandla datalagringsdirektivet igen... :(


Meddelande från regeringen lämnades till media i samband med kungabebisens tillkomst, då folk var upptagna med annat. 

- Tidpunkten var noga vald och endast fascister och skurkar behöver dölja sina politiska aktiviteter. :(


Anna Troberg skriver följande i sin blogg:  "Klockan 6 i morse släppte SR nyheten att datalagringsdirektivet kommer att snabbehandlas av riksdagen.
*Det är ganska precis en timme innan prins Daniel annonserade att en kunglig bebis sett dagens ljus..."

SVT valde tydligen att totalt mörklägga det hela. Vad vi på bloggen kunnat se har SVT valt att inte rapportera något alls om att regeringen på nytt påbörjat det största intrånget i den personliga integriteten efter andra världskriget i Sverige.


Om detta är fallet så bekräftar det att regeringen helt styr vår statliga media, som alla i Sverige betalar licenspengar till för att upprätthålla.


Eftersom SVT numera inte upprätthåller sin del av avtalet mot befolkningen
- att rapportera oberoende nyheter, så finns ingen som helst anledning för någon att fortsätta betala licenspengar till en statlig propaganda maskin... :(



DATALAGRINGSDIREKTIVET


Med datalagringsdirektivet så sparas informationen om var du befinner dig och vilka du kontaktar och när du kontaktar dem via telefon eller internet. Det gör det möjligt att rita en karta med tidsuppgifter och platser där du har befunnit dig under det senaste halvåret eller mer, beroende på hur länge lagringen ska ske.

Till det fås ett fullständigt register över alla personer du kontaktat via Internet eller telefon under den perioden. Staten kan därmed ta reda på allt om var du befunnit dig och vilka personer du känner.

- Du har inte längre något privatliv utan staten vet därmed de mesta om dig.


- Det finns ingen anledning till en sådan stor inskränkning i den personliga integriteten.

Man bör genast stoppa datalagringsdirektivet som ett brott mot Europakonventionen om mänskliga rättigheter och Sveriges grundlag.


Vad är datalagringsdirektivet?


Datalagringsdirektivet är ett beslut från EU om lagstiftning som skulle införas i medlemsstaterna 2007. Syftet är att få en gemensam standard för vilka s.k. trafikdata som sparas av de olika tele- och internetoperatörerna i EU:s medlemsländer.

Trafikdata är uppgifter om vilka du har kontaktat, varifrån och när. Detta data som sedan ska kunna användas till exempel vid brottsbekämpning och sökandet efter terrorister.

Sverige var under den förra socialdemokratiska regeringen en av initiativtagarna till direktivet efter bombdåden i Madrid 2004.

Vad innebär direktivet?

Telefoni- och internetleverantörer kommer när lagen införs att vara skyldiga att lagra trafikinformation i minst sex månader. (Direktivet säger mellan sex månader och två år, den svenska diskussionen har hittills handlat om sex månader eller ett år.)

Med trafikinformation menar man de data som uppstår hos operatörerna som talar om vilka som kommunicerar, var de befinner sig och när det sker.

Vad skall lagras


I den utredning som ligger till grund för det planerande införandet i Sverige (SOU 2007:76 – Lagring av trafikuppgifter för brottsbekämpning) kan man utläsa att det som ska sparas är information om: telefonnummer och/eller IP-adress, abonnentuppgifter, geografisk plats för båda parter, starttid, sluttid och datum för kommunikation, vilken utrustning och tjänst som använts, på- och avloggningstider, samt vilken typ av anslutning det rör sig om.

De kommunikationsvägar som omfattas är fast telefoni, mobiltelefoni, internettelefoni, meddelandehantering som e-post och SMS och alla former av internetåtkomst.
Dessa uppgifter ska även lagras för misslyckade försök till kommunikation.

Vad är den tänkta nyttan


Genom att sätta en lägsta nivå för vilka data som sparas hos operatörerna och hur länge, så säkrar man möjligheten att spåra fel och sabotage, samt tillgång till informationen för rättsvårdande myndigheter vid behov. Genom att sätta en högsta nivå så inför man ett minimiskydd för abonnenternas personliga integritet.

Alla leverantörer lagrar redan idag trafikdata för att kunna skicka räkningar till abonnenterna. Data får dock bara sparas så länge detta ändamål kräver; operatörerna är uttryckligen förbjudna att lagra det efter att det inte längre behövs för teknisk eller ekonomisk hänsyn.

Lagen ändrar alltså läget från att det har varit förbjudet att lagra dessa känsliga uppgifter, till att det i stället ska vara tvunget.



Hur hotar loggningslagen integriteten?


När lagring av trafikdata läggs samman med annan lagstiftning, som nya regler för polisarbete och åtalsförberedelser, så visar det sig att staten gett sig själv rätten att se oss över axeln. Staten får tillgång till ett register över alla våra elektroniska kontakter och våra mobiltelefoner förvandlas till spårsändare.

Redan idag är bortåt fyrtio procent av alla telefonavlyssningar irrelevanta och överskottsinformation.

Det är med andra ord långt ifrån bara verkliga brottslingar som avlyssnas och vi kan knappast förvänta oss att den situationen förbättras med mindre än att det görs en rejäl kursomläggning.

I och med teledatalagringen ger vi staten ett verktyg som gör att man i efterhand kommer kunna spåra precis vem som gjort vad med vem, var och när.

Det betyder till exempel att staten förbehåller sig rätten att kunna ta reda på hur politiska organisationer byggs upp, vilka läkare du kontaktar och hur ofta, hur många och täta kontakter du har med dina vänner och bekanta.

Den goda staten säger att dessa uppgifter inte ska missbrukas, men hur vet vi att staten alltid är god? Hur kan vi idag förutspå hur de framtida begränsningarna för användandet av datalagringens information kommer se ut?



Vilka andra konsekvenser har lagen?

Utöver frågan om vår rätt till privatliv finns det andra negativa aspekter med denna massiva datalagring.Det  leder det till självcensur; människor kommer undvika att kommunicera om känsliga saker.

Att bromsa kommunikationen i ett modernt samhälle, att rädsla och tveksamhet sprider påverkar allt annat – lycka, välfärd, omsorg, skola … allt. Och självcensuren är verklighet.



Tyskland som exempel

Efter införandet av datalagringsdirektivet i Tyskland gjordes en undersökning där 11% av de tillfrågade uppgav att de undvikit att använda epost, telefon eller mobiltelefon.
Hela 52% uppgav också att de antagligen inte skulle använda telekommunikation för känsliga ärenden.

Datalagring är inte effektivt mot den brottslighet man vill komma åt. En annan undersökning från Tyskland som gjordes innan datalagringen avskaffades där visade att lagringen endast gjort skillnad i 0,002% av brottsutredningarna. Ja, du läste rätt: noll komma noll noll två procent.
Den Tyska författningsdomstolen anser datalagringen OLAGLIG!

Den tyska versionen av EU:s direktiv om datalagring är olaglig. Det har Tysklands författningsdomstol kommit fram till. EU-kommissionen analyserar nu vilka konsekvenser domen får. 

Tidigare SR Artiklar:

---------------------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 195.67.88.219 [Trace] ISP: TeliaSonera AB March 28, 201208:44:15 AM
Organization: Riksdagen | Host: customer.telia.com
Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/02/24/datalagringsdirektivet-100-diktatur
-----------------------------------------------------------------------
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. Använd falsknamn på någon annan domän då du mailar och tjallar så din mail ligger på utländsk server.
    Byt abonemang oftare så ip numret byts.
    Dra ur telejacket så dom inte kan tömma din hårddisk från distans.
    En vacker dag jag kom hem och det stod noll i promten.
    Men jag vet att dom kammade noll då all information jag har ligger på server utomlands.
    Andra saker som ligger i datorn tar man bara fram vid behov.
    Acroth Nilsson!

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.