onsdag 8 februari 2012

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 37


- 46 000 kronor kan ha stulits hos POLISEN...


För att läsningen inte skall vara allt för betungande har redaktören tagit sig friheten att kort kommentera vissa artiklar… (Personerna på bilderna har antagligen inget med de aktuella fallen att göra.)

Målsättningen med publiceringen är att informera om hur det faktiskt ser ut i dagens samhälle där polismakten har sina egna lagar. För att upprätthålla en trovärdig demokrati krävs en total utrensning av rötan inom poliskåren. Alla rättigheter till bilder och text tillhör respektive upphovsmän.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEL 37
2012, Polis åtalas misstänkt för
ofredande på hockeymatch

DN.se 2012-02-01

Under elitseriederbyt mellan AIK och Djurgården 2010 ska en 50-årig polis ha daskat en kvinna flera gånger i rumpan och kallat henne ”lilla gumman”. Nu åtalas han.



Den i dag 50-åriga polisen tjänstgjorde under ishockeyderbyt mellan AIK och Djurgården den 22 december 2010. Där ska ofredande ha ägt rum.

- Enligt åtalet har polismannen daskat en kvinna ”ett flertal gånger” i rumpan med sin batong. Han ska också, på ett nedlåtande sätt, ha sagt ”ta och titta på matchen lilla gumman”.

Åklagaren grundar åtalet på flera vittnen som styrker kvinnans berättelse.
Polismannen förnekar brott.

(Editors notes: … Aldrig får man ha något roligt som polis utan att folk alltid ska gnälla på en…)

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
2012, Polis utreds för tortyrmetod mot barnläkaren

Nyheter24 - 2012-01-25

Flera poliser ska ha behandlat henne på tortyrliknande sätt under tiden då hon satt frihetsberövad.

STOCKHOLM. Den kvinnliga barnläkaren åtalades för dråp men friades efter en utdragen process. I stället utreds nu en polisman för tjänstefel. Mannen ska ha använt tortyrliknande metoder mot kvinnan i samband med att hon satt frihetsberövad i arresten.

- Polisen ska ha beordrat henne att ställa sig upp varje halvtimme under en hel natt. När hon inte gjorde det ska han ha kastat henne in i väggen.

– Polismannen är i nuläget misstänkt för tjänstefel, inte misshandel. Men det kan ändra sig under utredningens gång, säger åklagaren Håkan Roswall till Metro.

Bakgrunden är den långa intervju med barnläkaren som gjordes i Läkartidningen där nya uppgifter framkom om hennes tid som frihetsberövad. Totalt handlar det om sex misstänkta brott och två poliser.

– Överhuvudtaget har det känts som hon varit dömd på förhand av många inblandade. Man har självklart rätt till sömn trots att man är frihetsberövad, säger barnläkarens advokat Björn Hurtig till Metro.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Polis gav licens på förbjudet vapen

2011, Östersund

Det finns tre tillstånd utfärdade i Jämtlands län för samma vapen som Anders Behring Breivik använde vid massakern på Utyöa - Ruger Mini 14. Ett av vapnen fick licens efter att dessa förbjöds förra sommaren.


Polisen i Jämtlands län har beviljats licens för tre Ruger Mini 14. Det skedde 2003, 2009 och så sent som 13 september förra året. Detta trots att Naturvårdsverket skärpte reglerna i augusti förra året. Nu godkänns inte Ruger Mini 14 överhuvudtaget för jakt.

– Det måste ha blivit en miss. Det kan bero på att vi inte hade fått den informationen då. Det kan även vara så att ansökan kom in innan ändringen, säger Susanne Larsson, som handlägger vapenärenden vid Polisen i Jämtlands län.

- Geväret, Ruger Mini 14, liknar ett vapen som har använts inom den amerikanska armén. Det vapen som användes av Breivik rymde 30 patroner i magasinet.

I Sverige godkändes tidigare bara magasin för sex patroner i samband med jaktlicens.

Reglerna skärptes i fjol och dessa förbjöds i jakt eftersom de anses ha för dålig precision. Justitieminister Beatrice Ask har berättat för Ekot att regeringen ser nu över hur man kan förbättra vapenlagarna och kontrollen av dem som får vapenlicens.

Dessutom ska Rikspolisstyrelsen se över var det har blivit fel när licenser delades ut felaktigt, säger hon.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2012, Ellen hittade misstänkt 
– polisen la ner fallet

tisdag 24 januari 2012

Ellen Törnberg råkade ut för bedrägerier men polisen var inte intresserad. Till sist hittade hon en misstänkt. Ändå avskrev polisen ärendet.

- Vi borde byta ut de där utredarna mot Ellen så det äntligen händer något, säger Leif G W Persson i kvällens Veckans brott. För ungefär ett år sedan drabbades Ellen Törnberg i Stockholm av upprepade bedrägerier.

Någon beställde varor i hennes namn och hämtade ut dem på posten utan att Ellen märkte det. När inkassokrav på varor hon aldrig beställt började trilla ner i brevlådan, tog hon kontakt med polisen.
- Först ville de inte ta emot anmälan, sen la de ner förundersökningen, trots att jag då hade hittat en misstänkt via nätet. Det var ju inte speciellt svårt att googla fram, säger Ellen Törnberg.

Den ansvarige polisen hävdar i kvällens Veckans Brott att Ellen Törnbergs tips inte räckte för att de skulle gå vidare med anmälan. Och att det måste göras en rimlighetsbedömning i varje fall hur troligt det är att det går att knyta en misstänkt till brottet innan en förundersökning inleds.

Leif G W Persson, professor i kriminologi, är kritisk mot den inställningen när det gäller just vardagsbrott. Han menar att det inte är ovanligt och att det har lett till att människor inte anmäler brott. Han går ett steg längre ändå i sin kritik.

- Om man tog bort försäkringsbolagets krav på polisanmälan skulle ingen vara så korkad att de gick till polisen för att få hjälp. Vi måste få en poliskår som gör åtminstone delar av jobbet vi betalar dem för, säger Leif G W Persson.

Leif G W Persson säger i kvällens Veckans brott att han ofta blir kontaktad av frustrerade brottsoffer som upplever att polisen inte vill eller ens försöker hjälpa dem. Han ser vittnesmålen som ett tecken på att polisens organisation inte fungerar och att den dras med stora problem.

Han uppmanar alla med erfarenhet av polisens utredningar av vardagsbrott att hjälpa till att kartlägga den och berätta om sina erfarenheter i Veckans brott och Svt Pejls satsning på de så kallade miljonbrotten.
- Så här kan vi inte ha det. Nu ska vi se till att sparka de ansvariga där bak och se om inte lite folklig opinion kan höja arbetsviljan hos polisen, säger Leif G W Persson.

Ellen Törnberg vill också se en förändring av polisens arbete med brott som som det hon drabbades av.
-Annars är det ju som att säga till brottslingarna att: ”Fortsätt bara, vi bryr oss inte”, säger Ellen Törnberg.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012, Polis friad efter åtal om misshandel

Publicerad 2012-01-25 16:46

Den polis som påstås ha misshandlat en oskyldig man vid McDonald's på S:t Eriksgatan den 30 januari förra året har friats av Stockholms tingsrätt. Rätten skriver att det inte kan bevisas att polisen utfört övergreppet.

Det var vid 03.20-tiden natten mot den 30 januari 2011 som en man filmade vad han uppfattade som ett bryskt polisingripande i samband med en polisinsats mot en stor skara ungdomar. 17 polisbilar och 34 poliser befann sig på platsen för att förhindra vad man såg höll på att utveckla sig till ett upplopp.

När ett polisbefäl såg att mannen filmade ska han ha bett mannen att lämna platsen men sedan ändrat sig och bestämt sig för att ta med honom "på grund av fylla".

När befälet och en annan polis tog mannen till en piketbuss påstår mannen att han skadades så svårt efter att ha fått sitt huvud dunkat mot en dörr på polisbussen att hans käke hoppade ur led. Han tvingades senare samma natt söka vård och röntgen visade att käken var ur led och mannen blev sedan sjukskriven i tio dagar.

Mannen har vid en fotokonfrontation pekat ut den då 38-årige polismannen som den som slagit honom medan polismannen förnekat att han omhändertagit eller skadat honom.

Stockholms tingsrätt ogillar åtalet och skriver att det inte kan bevisas att det var den åtalade polismannen som orsakade skadan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012, Skott avlossades inne i polishuset

2012-02-04 SR

Rikspolisstyrelsens internutredningsgrupp har inlett en utredning efter att en polisman avlossat sitt tjänstevapen inne i polishuset i Kinna.

- Det var när polismannen guidade besökare i polishuset som han råkade avlossa sitt tjänstevapen. De närmare omständigheterna kring skottet är sekretessbelagda.

Ingen människa skadades, men platsbefälet i Kinna, Ingemar Gustavsson, säger till Borås Tidning att händelsen självklart är allvarlig.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2012, Polis behåller jobbet trots sexanklagelser

2012-02-04 SR

En polis i Blekinge får behålla jobbet trots anklagelser om sexuella trakasserier mot flera kvinnor han träffat i tjänsten.

Polismyndigheten anser att hans handlingar så allvarligt skadat förtroendet för honom som polis att hans anställning bör avslutas. Polismannen har hela tiden nekat till anklagelserna.

Och personalansvarsnämnden anser att det saknas bevis för trakasserierna och att han därför får behålla sitt jobb.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2012, Polis sköt vådaskott

2012-02-04 SR

En polis råkade avfyra ett vådaskott under en övning på polisstationen i Varberg. Hans straff blir löneavdrag under fem dagar. Det har Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd beslutet.


En polis råkade avfyra ett vådaskott under en övning på polisstationen i Varberg. Hans straff blir löneavdrag under fem dagar. Det har Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd beslutet.

Händelsen inträffade i somras när han skulle visa hur det går till att göra ett så kallade nödvärnsdrag med en pistol för några kollegor. Av misstag laddades ett skarp magasin. Ett skott avlossades som gick igenom ett fönster och in i en vägg till polisens garage.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2012, Polisen körde till fel by vid skottdrama

Piketstyrkan från Göteborg som kallades till skottdramat på Hulta i början av december hamnade två mil fel. Istället för att köra till Hulta visade GPS:en dem till Hultgatan i Fritsla.


Vid 13 tiden den andra december förra året fick polisen larm om att en man på Hulta i Borås skjutit minst ett skott ut från fönstret i sin lägenhet. Polisen begärde förstärkning från piketpolisen i Göteborg. Men när den ryckte ut körde en av bilarna fel och hamnade i Fritsla drygt 2 mil därifrån.

– Det är jätteolyckligt, säger Leif Jerenvik som är piketchef i Västra Götaland. Men även om det inte får hända så kommer det att hända igen.

– Det är ändå undantag att det händer. I det här fallet var det två likalydande adresser som gjorde att det blev fel.

Hur står det till med polisens lokalkännedom?

– Det är klart att vi i piketstyrkan har sämre lokalkännedom än de som jobbar på platsen, säger Jerenvik. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Så vi måste lite på tekniken och kartor.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polisen missade viktigt
vittnesmål i dråp-rättegång

SVT Publicerad 21 december 2009

Rättegången för de som misstänks för dråpet i Köpingsvik i somras fortsatte under måndagen. En mentalvårdare som hört den ena åtalade erkänna brottet kallades som vittne.


- Jag kontaktade polisen redan i september, men har sedan dess inte hört något från polisen, sa mentalvårdaren.

- Eftersom min patient berättade precis hur dråpet gått till insåg jag att uppgifterna var viktiga. Därför ringde jag i fredags till polisen igen.

Mentalvårdaren blev då omedelbart kallad till polisen för förhör och nu fick han alltså vittna vid rättegången. Både åklagare och försvarsadvokaterna var upprörda över att vittnesmålet först nu tagits till vara.

Trots att flera vittnen hörts i rättegången om knivdråpet på Öland i somras så har det hittills varit oklart vem som delat ut det dödande knivhugget.

Rättegången mot de två 24-åriga männen från Kalmar som står åtalade för att ligga bakom knivmordet på en 21-åring i Köpingsvik under midsommarhelgen, ska avslutas på måndagen. De båda männen nekar till brott.

Åklagaren kräver långa fängelsestraff medan advokaterna menar att männen ska frikännas.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Korrupta polismannen,
Jim Keyzer, tillbaka på jobbet

2010 02 27 Källa: satmaran.blogg

Via Futuriteter ser jag att Jim Keyzer is back in town. För er som inte hängt med tidigare så är Jim Keyzer den polis som ledde razzian mot The Pirate Bay.

- Några månader efter razzian blev Jim Keyzer anställd av filmbolaget Warner Brothers Entertainment.


Märkligt nog gjorde inte Jim Keyzer som de flesta av oss gör när vi byter jobb, dvs slutar på vårt gamla, utan han var bara tjänsteledig från sitt polisarbete.

Nu är Jim Keyzer tillbaka som polis igen och gruppchef för den IT-avdelning som ska utreda bl.a. fildelningsbrott. Detta är antagligen helt i sin ordning, precis som det antagligen var helt i sin ordning att

Keyzer kallades som vittne i TPB-rättegången, han var ju trots allt bara anställd hos en av de målsägande parterna. Sen dök han förvisso inte upp.

Grattis upphovsrättsindustrin!
Länken där gruppchef Jim Keyzer söker fler till sin avdelning som IT-brottsutredare.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Mutad TBP Polis fortfarande igång

Källa: http://futuriteter.blogg.se/ I en "platsannons" där Polismyndigheten i Stockholms län söker en IT-brottsutredare kan man se att: Den polisman som höll i utredningen mot The Pirate Bay, och som lade ner The Pirate Bays motanmälningar när antipiraterna utsatte TPB för nätattacker.

Han som det skrevs om i bland annat denna artikel.
Han är numera gruppchef för IT-brottsgruppen i stockholm som skall bistå vid "undersökningar i nätverksmiljö" och "husrannsakningar i IT-miljö".

De som är på lobbyns sida behöver tydligen aldrig vara rädda för att för att bli straffade när de gör fel, det är ju trots allt numera enbart oskyldiga som skall få hotbrev och jagas.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012, Polis kvaddade bil på 30-sträcka

NA 12 januari 2012
På onsdagen blev en bilist påkörd av en polisbil i Varberga. Enligt uppgift färdades polisbilen i hög hastighet på en 30-sträcka och personbilen totalförstördes.

– Det får aldrig gå fortare än vad föraren kan hantera, säger Bernt Larsson, chef vid trafikenheten vid Örebropolisen. Det var i närheten av Varberga centrum som kollisionen inträffade. Polisbilen färdades i motsatt riktning och gjorde en omkörning.

Enligt uppgift i betydligt högre hastighet än övriga bilar på 30-sträckan. Både personbilen och polisbilen försökte undvika krocken, men då väglaget var halt gick den inte att hindra. Personbilen blev totalförstörd och föraren fördes chockad till akuten.

Där konstaterades inga allvarliga skador, däremot smärta i såväl nacke som i ena armen.
Polisbilen ska ha varit på ett utryckningsuppdrag, men hade enligt uppgift inga varningssirener i gång.

Skickat till internutredningen

– Rent formellt sett så får polisen köra hur fort som helst, men aldrig fortare än att de inte kan ta hänsyn till annan trafik. De får överskrida hastigheten – men inte den relativa hastigheten, om man tänker väglag och sikt, säger Bernt Larsson, chef vid trafikenheten vid Örebropolisen.

Under torsdagen hade en utredning skickats till polisens internutredning i Västerås.
– När det är en polisman inblandad så skickas det per automatik vidare till internutredningen. Där ska det avgöras om det är fråga om ett trafikbrott.

Jag som polisiär utredare har inte befogenhet att fatta beslut. Det beskrevs kortfattat att det var en trafikolycka där en polisbil på någon form av utryckningsuppdrag har kolliderat med en annan bil, säger Börje Hammarström, förundersökningsledare vid trafikenheten vid Örebropolisen.
*
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2012, Jakt på hotfullt gäng slutade med olycka

Norrköping 16 januari 2012 (autentisk bild)

Ett ungdomsgäng stökade och hotade en spårvagnspersonal på fredagseftermiddagen. Polis kallades till platsen och det slutade med att en polisbil körde upp på ett par stora stenar

Under sena fredagseftermiddagen klev ett ungdomsgäng på spårvagnen ute i Hageby. De åkte sedan genom hela staden upp mot Eneby. Under resan var det stökigt i spårvagnen.

När de befann sig vid närheten av Eneby centrum ska någon form av hot ha framförts till en spårvagnspersonal. Polis kallades till platsen och flera patruller åkte nära spårvagnen. Det upptäcktes av ungdomarna som hoppade av vid hållplatsen vid Netto i Eneby centrum.

Därefter sprang flera av dem in bland garagen som ligger utmed De Geersgatan.

I samband med detta körde en polisbil upp på stora stenar som är uppsatta som trafikhinder vid Nettos varuintag. Polisbilen blev hängande med hjulen i luften. Ingen person ska dock inte ha kommit till skada.

- Ingen person har gripits, men vi har kontrollerat ett par stycken, uppger länsvakthavande befäl vid polisen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En polisbil körde in i en Volvo, vilket tycks ha upprört restauranggäster. Foto: Peder Andersson

2012, Polisbil i krock utanför teatern

Gävle - januari 2012 (autentisk bild)


Polisbilen befann sig på utryckning. Då krockade den med en personbil utanför teatern. – Den blir nog kvar ett par dagar på verkstan, säger Kenth Sääf vid Gävlepolisen.

Det var sent i förrgår kväll som en polisbil körde in i en röd Volvo i korsningen Norra Kungsgatan-Staketgatan.

- Enligt uppgift ska upprörda matgäster ha rusat ut från Kungshallen och skällt ut polispatrullen som var inblandad i olyckan.

Men skadeanmälan som fylldes i är inte kompletterad, och Gävlepolisen vill i nuläget inte ge sin version av hur krocken gått till.

– Det här kommer att undersökas. Dels genom en internutredning, dels kommer försäkringsbolagen att titta på vad som har hänt, säger Kenth Sääf, chef för Gävlepolisens inköps- och serviceenhet och den som handlägger olyckor där polisfordon i Gävle och Sandviken är inblandade.

Under 2011 rör det sig om 36 rapporterade olyckor i Gävle och Sandviken.

– Det kan handla om allt från att ha råkat backa in i garageporten för att man svänger för tidigt till allvarligare olyckor. Här ser jag att två av olyckorna handlar om att man tankat bensin i dieseltankar, säger Kenth Sääf när han bläddrar bland rapporterna.

Ingen ska ha skadats i krocken utanför teatern.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, (Ännu en) 16-åring skjuten
– körde på polis

GP - 23 December 2011

En 16-åring sköts av polis i samband med att en polisman blivit påkörd i östra Göteborg under natten till fredagen.

Den skottskadade ynglingen satt i bilen som körde på polisen. 16-åringen kom själv in på Östra sjukhuset och opererades under natten.

Han är gripen som misstänkt för delaktighet i försök till dråp. Under fredagsförmiddagen var han klar att lämna sjukhuset för att transporteras till polisen för förhör. - Det är bra att han inte är mer svårt skadad, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

"Känslan är fruktansvärd"

Det var när en efterlyst bil skulle stoppas på Munkebäcksgatan vid 00.30-tiden natten till fredagen som föraren, enligt polisen, inte ville stanna och körde på en av poliserna.

- Just nu kan jag inte säga så mycket om orsaken till att bilen stoppades. Det kan ju ha varit så att bilen varit stulen eller att den synts i samband med ett brott, säger Ulla Brehm.

Den påkörde polisen, som också var den som avlossade skott, har lämnat sina uppgifter och är inte svårt skadad

- Personen är naturligtvis skakad. De fysiska skadorna är inte allvarliga men det kunde ha varit förödande. Känslan av att någon försöker köra över en är fruktansvärd.

*
Ni utgår alltså från att det var medvetet att köra på polisen?

- Ja. Det var därför som skott avlossades. Det här är en särskild situation, säger Ulla Brehm.

Efter händelsen spårade en hundpatrull upp mot kolonistugeområdet vid Östra sjukhuset, där spåren upphörde. Samtidigt hade den efterlysta bilen kört från platsen och hittades senare tom vid Munkebäcksmotet i Göteborg. Bilen har nu tagits i beslag för teknisk undersökning.

- Bland annat säkrar man dna-spår för att ta reda på hur många och vilka som satt i bilen, säger Ulla Brehm.

Hur många som fanns i bilen vid händelsen är oklart. - Det ska ha varit flera, säger Ulla Brehm.

Polisens skott utreds

Peter Weisheit bor på andra sidan Munkebäcksgatan. Han satt uppe i natt och hörde när polisen avfyrade skottet.

- Först hörde jag en bil som varvade upp och uppenbarligen körde iväg i hög fart. Direkt efter det hörde jag ett enda skott avfyras. Då rusade jag ut och tog en bild på den polispiket som stod kvar på platsen. Poliserna såg lite stressade ut och stod kvar bara en kort stund innan de körde därifrån. Det hela var över på några minuter, säger Peter Weisheit.

Polisen uppmanar den som sett något i samband med händelsen att höra av sig. Parallellt med brottsutredningen görs även en internutredning, enligt rutin, med anledning av att polisen skjutit en person.

- Vi har andra vittnesuppgifter från händelsen, och det finns flera personer som vi nu behöver gripa och hålla förhör med, säger Ulla Brehm.

16-åringen anhölls av åklagare på fredagseftermiddagen, misstänkt för dråpförsök. Han har fått lämna sjukhuset och är förd till arresten.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012, 46 000 kronor kan ha stulits hos polisen

Kristianstadsbladet: Publicerad 4 februari 2012 14.00

46 000 kronor har varit försvunna från polisens beslagsenhet i mer än en månad. Men först häromdagen gjordes en anmälan. – Det är oförlåtligt. Det framstår ju som de försöker mörka, säger juridikexperten Sven-Erik Alhem.


Det var i december som det vid två tillfällen anmäldes att pengar försvunnit från personer som frihetsberövats i Kristianstad.

Enligt uppgift till Kristianstadsbladet rör det sig i ena fallet om ungefär 10 000 kronor och i det andra om 36 000 kronor. Och bara för några dagar sedan anmäldes händelserna till Riksenheten för polismål.

– Det stämmer att det försvunnit pengar vid två tillfällen och vi har betraktat det som misstag. Vi har helt enkelt trott att de hamnat på fel ställe och därför har vi gjort en egen undersökning, säger Tommy Sverngard, som är polismästare i Kristianstad.

Ingen naturlig förklaring

– När vi inte kunde hitta någon naturlig förklaring gjorde vi häromdagen en anmälan till enheten för polismål. Nu får de granska om någon stulit pengarna, förklarar Tommy Sverngard.

Sven-Erik Alhem var under många år överåklagare i Malmö och sedan pensioneringen är han fristående juridikexpert och ordförande i Brottsofferjourernas riksförbund.

– I årtionde efter årtionde har det stulits pengar från intagna runt om i landets polishus. Det är obegripligt att man inte lyckats skapa system som antingen omöjliggör stölder eller avslöjar den skyldige, säger Sven-Erik Alhem.

Anmälde inte

Han reagerar också på att Kristianstadspolisen inte omedelbart anmälde pengarna som misstänkt stulna. – Det är viktigt för alla hederliga som jobbar på polisstationen att detta utreds. Så länge den skyldige inte är gripen framstår ju alla som potentiella tjuvar.

Ta reda på vad som hänt

– Visar det sig vara ett misstag kan ju utredningen läggas ned direkt. I samma sekund som man upptäcker att pengar är borta ska det anmälas, säger Sven-Erik Alhem.

– Vi anser att det är naturligt att först ta reda på vad som hänt. Det är lätt att ett misstag gör att pengarna hamnar på fel ställe. När vi inte kunde hitta en naturlig förklaring gjorde vi omedelbart en anmälan, säger polismästaren Tommy Sverngard.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012, Polis åtalas för varningsskott

DN 2012-02-06

En polisassistent i Jönköpings län har åtalats misstänkt för tjänstefel sedan han avlossat sitt tjänstevapen i onödan, enligt åklagaren.

Händelsen skedde i samband med en fordonskontroll i Gnosjö. Föraren i bilen som stoppats sprang iväg. Polisen följde efter och sköt då ett varningsskott.

Det fanns inget i situationen som krävde att tjänstevapnet användes, menar åklagare i stämningsansökan, uppger P 4 Jönköping. / TT

 

SLUT PÅ DEL 37


MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:


--------------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 147.186.255.124 [Trace] May 10, 201201:19:48 PM
ISP: Rikspolisstyrelsen
Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/02/08/svenska-polisens-daliga-dagar-del-37
----------------------------------------------------------------

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

2 kommentarer:

  1. IP: 62.119.189.196 ISP: Telenor AB July 06, 2012 08:54:17 AM
    Organization: Dagens Nyheter
    Landed: undermattan.blog.com/2011/11/16/knarkande-svensk-polis-far-jobba-kvar�…
    ————————————————————–
    IP: 147.186.254.98 October 08, 2012 09:15:42 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Host: surf.police.se
    Page Viewed: undermattan.com/2011/11/16/knarkande-svensk-polis-far-jobba-kvar…
    ————————————————————-
    IP: 147.186.254.98 October 08, 2012 09:14:35 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Host: surf.police.se
    Page Viewed: undermattan.com/2011/11/16/knarkande-svensk-polis-far-jobba-kvar…
    ————————————————————-
    IP: 217.21.233.14 July 05, 2012 07:31:03 AM
    ISP: Stadsledningskontoret
    Landed: undermattan.blog.com/2012/03/20/reinfeldt-sverige-ar-pa-ratt-vag
    ————————————————–
    IP: 136.163.44.102 July 05, 201205:02:14 AM
    ISP: Saab Scania Aircraft
    Landed: undermattan.blog.com/2011/10/31/ipren-mannen-on-crack
    ——————————————————————–
    IP: 140.166.130.202 July 04, 201211:08:18 PM
    ISP: Bohuslandstinget
    Landed: undermattan.blog.com/2012/03/04/reinfeldt-kritiserar-eus-fattigdomsmat…
    —————————————————————————
    IP: 194.18.73.70 ISP: TeliaSonera AB July 04, 2012 08:58:11 AM
    Organization: National Police Board of Sweden
    Landed: undermattan.blog.com/category/polisen
    ————————————————–
    IP: 194.18.73.70 ISP: TeliaSonera AB July 04, 201208:57:37 AM
    Organization: National Police Board of Sweden
    Page Viewed: undermattan.blog.com
    ————————————————-
    IP: 131.107.0.125 July 03, 2012 04:31:57 AM
    ISP: Microsoft Corp
    Landed: undermattan.blog.com/2011/11/07/en-sjukt-rolig-svensk-spritresa
    —————————————————
    IP: 136.163.44.102 Host: proxy7.saabgroup.com July 03, 2012 06:56:05 AM
    ISP: Saab Scania Aircraft
    Page Viewed: undermattan.com/2012/06/28/nato-rebeller-kristna-kyrkor-syrien-libyen
    —————————————————-
    IP: 195.67.11.166 ISP: TeliaSonera AB September 07, 2012 08:42:44 AM
    Organization: Statens Institutionsstyrelse
    Landed: undermattan.com/2012/06/28/nato-rebeller-kristna-kyrkor-syrien-libyen
    —————————————————-
    IP: 147.186.254.98 July 03, 2012 07:03:20 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/30/svenska-polisens-daliga-dagar-del-36
    ————————————————–
    IP: 193.241.8.210 August 15, 2012 01:19:55 PM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/30/svenska-polisens-daliga-dagar-del-36
    ————————————————–
    IP: 193.241.250.12 August 15, 2012 01:17:05 PM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Landed: undermattan.blog.com/2012/01/30/svenska-polisens-daliga-dagar-del-36
    ————————————————–

    SvaraRadera
  2. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=3232436
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12103505.ab

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.