torsdag 9 februari 2012

INTERNETLEVERANTÖRER och INTEGRITET




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!



- Det är massor med förslag på gång från makteliten där Internetleverantören skall bli polis med befogenhet att censurera och bevaka sina egna kunders digitala kommunikation.

- Kundens integritet kommer i andra hand. :(


Uppgifterna här nedanför ger en tydlig fingervisning om vilka ISP:s som är mest måna om att samarbeta med staten och mot befolkningen.

- Stöd de ISP:s som är måna om personlig integritet och
inte ställer upp som statens censurbyrå.


*Uppgifterna kommer från Piratpartiet i samarbete med Sweclockers forum.


*


UPDATE -2012-04-25.


I och med att Datalagringsdirektivet införs i  Sverige 2012-05-01 så kommer samtliga uppgifter om din digitala kommunikationen att sparas hos alla Internetleverantörer.


Listorna undertill ger ändå en fingervisning om vilka ISP:s som jobbar åt staten och vilka som är till för kunderna...




- Kom ihåg att både (S) och (M) står bakom dagens övervakning och fascistlagar.



- Stöd aldrig dessa partier om du värnar om din personliga integritet!!




LÄS OCKSÅ: http://sv.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_network


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Internetleverantörer



En fråga som är viktig vid val av internetleverantör är om leverantören sparar ens abonnemangsuppgifter. Med dessa uppgifter så kan musik- och filmbolagen identifiera dig (via IPRED-lagen) och polisen likaså, efter att någon har lämnat in en polisanmälan.

Idag, (januari 2012) har IPRED helt kört fast och vi behöver inte oroa oss för den lagstiftningen (kort så ger det skiv- och filmbolagen rätt att få ut dina uppgifter).

Däremot kan polisen begära ut abonnemangsuppgifterna om brottet kan ge högre straff än endast böter. Läs mer på sidorna Hur kan jag skydda mig och Fildelningslagarna för hur mycket du kan fildela utan att polisen kan gå vidare i ärendet.

Vilka internetleverantörer sparar då dina abonnemangsuppgifter? Det finns ett direktiv från EU som säger att samtliga leverantörer ska göra detta, men det är ännu inte (januari 2012) beslutat i Sverige.

Den dagen då detta direktiv beslutas så kan vi räkna med att polisen kan få ut uppgifter från samtliga leverantörer. Men där är vi inte ännu och det är därmed helt fritt för internetleverantörerna att spara uppgifterna eller inte. Om uppgifterna inte sparas, då kan polisen (=staten reds anm.) inte få tag på dig.

Med andra ord så spelar frågan om IPRED ingen roll.

- Om internetleverantören sparar dina abonnemangsuppgifter, då är dom också skyldiga att lämna ut uppgifterna till polisen.
(Dessa listor och svar från leverantörerna är därmed inte alltid att lita på.)


Det vi istället kan lite på är polisens förfrågningar i polisutredningar och leverantörens svar. Polisens förfrågningar är offentliga handlingar, men är lite kluriga att få tag på.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


- V A R N I N G !
Följande internetleverantörer
sparar dina uppgifter under en längre tid



  • Telia (bekräftat 0201-K277665-09 Cityplisen Stockholm)

  • ComHem (bekräftat 0201-K277665-09 Cityplisen Stockholm)

  • Riksnet

  • Telenor/Glocalnet/Bredbandsbolaget/Canal Digital  Sparar enligt egen uppgift i 21 dagar. (bekräftat 0201-K277665-09 Cityplisen Stockholm). Däremot så finns det fall från 2007 (K8379-08 åm 109) som visar att dom sparar i åtminstonde 37 dagar.

- Följande internetleverantörer
sparar inte, eller under en väldigt
kort tid, dina uppgifter
(obs - enligt egna uppgifter):



Notera att samtliga internetleverantörer inte är bekräftade. Vi kommer under 2012 att arbeta med att kontrollera hos vilka leverantörer som polisen får stopp och därmed tvingas lägga ner utredningarna. Besök denna sida regelbundet för att få den senaste kända informationen!
 

http://5101.se/internetleverantorer/



-------------------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 147.186.255.89 [Trace] April 25, 201209:20:05 AM
ISP: Rikspolisstyrelsen
Landed: undermattan.blog.com/2012/02/09/internetleverantorer-och-integritet
----------------------------------------------------------------


undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.