söndag 5 februari 2012

ESM - European Stability Mechanism






 *
ESM - European Stability Mechanism

Editors notes: Först ut är en kommentar från en okänd kanadensare som jag av en tillfällighet hittade när jag sökte efter annat.  Hans inställning kan vara av ett visst intresse eftersom han ser på det hela lite utifrån...
*
*If I was a European right now, my blood would be boiling! Attempting these sort of take overs of an entire Continent with the stroke of a pen is to be asking for a massive revolution. Any law makers or politicos who sign this thing should be taken to the guillotine.

Check out the draft of the ESM (European Stability Mechanism). They quite literally are trying to create their own IMF. The word IMF even appears several times in the Treaty. Watch this video for key points of contention.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-----ESM-----

ESM ska ha en utlåningskapacitet på 500 miljarder euro men den volymen kan utökas i framtiden. Detsamma gäller kapitalet i fonden på 700 miljarder euro som medlemsländerna tillsammans ska garantera och kan tvingas att betala in.

Om Sverige hade varit ett euroland skulle vi behöva skjuta till omkring 200 miljarder kronor. Och den summan kan senare stiga.

När beslut om utbetalningar från ESM ska tas saknas vetorätt. Istället tas besluten med 85 procent av rösterna som tilldelas efter kapitalinsats. Röststyrkan avgörs alltså av ländernas ekonomiska styrka. Det innebär att Tyskland och Frankrike har vetorätt, men inte mindre länder. I EU är alla lika, men några är mer lika än andra. 


Mindre länder kan röstas ner även om de anser att villkoren för utbetalningarna är orimliga. Men de kan inte neka att skjuta till mer kapital.


Som villkor att få lån från ESM kommer det aktuella eurolandet att tvingas acceptera ”ekonomiska anpassningsprogram”. Vad det betyder kan vi se i Grekland där EU har satt regeringen i Aten under förmyndarskap och tvingat det grekiska parlamentet att besluta om drastiska nedskärningar, avregleringar, privatiseringar, lönesänkningar med mera.

Den nya fonden åtgärdar inte eurokrisens grundläggande orsaker. ESM inrättas istället för att göra något åt att euron i sig låser länder vid en överstatlig valuta- och penningpolitik. Inrättandet av fonden innebär stora ekonomiska åtaganden för tveksamma ändamål och en kraftig urholkning av demokratin.
*
Källa:
Folkrörelsen Nej till EU 2012-05-07


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


S och regeringen eniga om europakt


SVT / Publicerad 26 januari 2012

För två dagar sedan levererade partiet sitt senaste nej. Nu har Socialdemokraterna ändrat sig och gett regeringen mandat att förhandla om en medverkan i europakten.

Enligt ett pressmeddelande från partiet beror den ändrade ståndpunkten på att regeringen accepterat Socialdemokraternas krav inför de kommande förhandlingarna om en svensk medverkan i EU:s finanspakt. Ett annat sätt att uttrycka det på är att man kommit överens.

-Vi har ställt fyra krav som är viktiga för oss. Nu säger regeringen att de ska driva detta och vi får se om de är duktiga förhandlare, säger Marie Granlund (S), vice ordförande i EU-nämnden.
Uppfylls inte kraven vill Socialdemokraterna inte gå med i europakten som, i krisens spår, har till syfte att säkerställa budgetdisciplinen hos EU-länderna.

Ett av S-kraven är den hett omdiskuterade rätten för icke-euroländer att få delta vid euroländernas toppmöten.

-Vi kräver att få vara med vid de toppmöten där pakten diskuteras. Vi är inte med i EMU så då kan vi givetvis inte vara med vid alla toppmöten, säger Marie Granlund.

Finansminister Anders Borg välkomnar socialdemokraternas svängning i frågan.

-Det hade varit besvärligt om 25 länder hade gått med, och Sverige hade stått utanför. Nu ska vi vara med och göra vår röst hörd, säger Anders Borg till Svt Nyheter.



- Han menar att Socialdemokraterna inte vänt i frågan. :)


-Nej, det var ingen svängning. :) ...Mycket var från början otydligt, nu har vi fått klarthet i vad som gäller för Sveriges del när vi går med och med de klarläggandena kunde vi enas.

Frågan är en av flera som ska avgöras under EU-toppmötet i Bryssel på måndag.

Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet uttryckte på torsdagskvällen stor besvikelse över överenskommelsen.
Statsminister Fredrik Reinfeldt ska kommentera överenskommelsen under fredagen sedan EU-nämnden tagit ett formellt beslut i frågan.


*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!



:(  - Ett land - ett parti? 
- Var har jag hört det förr..? 

Videon ovanför är i a f rätt informativ om ESM. Lägger ut detta något gamla material  som en faktasida och som bevis på Socialdemokratins totala förfall.


Konstig att de dagliga opinionsmätningarna i media plötsligt upphört den senaste tiden... Möjligtvis beror det på att stödet för (S) inte är mätbart eller kanske på att svenskt näringsliv inte vill betala fler undersökningar nu när alla mål har uppnåtts? ...

- Vem vet?

- Hur är egentligen Svensk media av idag uppbyggd?
 
- Det enkla svaret på frågan finner du på bilderna nedtill... :)

*
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




-----ESM-----


The European Stability Mechanism (ESM) is a permanent rescue funding programme to succeed the temporary European Financial Stability Facility and European Financial Stabilisation Mechanism in the 17-member Eurozone. The ESM is due to be launched as soon as Member States representing 90% of the capital commitments have ratified it, which is expected in July 2012.  / text:wiki

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





SVENSK MEDIA STÖDER: FRA+ IPRED
ACTA + SOPA + TPP + PIPA + ESM


SVENSK MEDIA STÖDER: (M) +
USA + ISRAEL + KRIGSINDUSTRIN


SVENSK MEDIA STÖDER:
VAPEN TILL DIKTATURER



SVENSK MEDIA STÖDER INTE EN TRANSPARENT
DEMOKRATISK UTVECKLING I SAMHÄLLET.


- Lägg inte pengar på krafter som arbetar emot dig

Köp något annat roligare för dina pengar. SVENSK MEDIA stöder elitens toppskikt, de 1% rikaste och deras företags rättigheter. Dina rättigheter försvinner mer och mer för varje krona du ger dem. Arbeta istället tillsammans på nätet för en demokratisk samhällsutveckling.



undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.