torsdag 2 februari 2012

ANTIPIRATBYRÅN & KORRUPTA SVENSKA POLISER

Pirate Bay dom startskott
för ny kampanj


- Så här skriver Antipiratbyrån på sin hemsida.


2 Februari 2012.
Högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd i målet mot Pirate Bay. Beslutet innebär att domen på mellan 4 till 10 månaders fängelse och 46 miljoner i skadestånd för de ansvariga står fast.
*
Rättssamhället har sagt sitt och detta är en brytpunkt i den långdragna diskussionen om upphovsrätten på internet. Högsta instans har klargjort att alla som medverkar till brotten, även den som levererar internetförbindelsen får ta sitt ansvar säger, Henrik Pontén jurist på Svenska Antipiratbyrån.

Med stöd av domen kommer Antipiratbyrån att agera mot de närmare 150 illegala fildelningstjänster som har svensk anknytning. Rättsliga insatser kommer att riktas mot samtliga som bidrar till brotten i på olika sätt.


Mutad korrupt polis  - åklagarens
utredare i svensk rättegång

– Pirate Bay-målet är principiellt viktigt och det är olyckligt att Högsta domstolen väljer att inte ta upp fallet, säger Piratpartiets partiledare, Anna Troberg.

Hanteringen har redan från tillslaget i maj 2006 varit bristfällig och det hade varit önskvärt att Högsta domstolen tog sig an fallet.

Pirate Bay-målet har ända sedan den 31 maj då ett femtiotal poliser stormade (se bild) webbhotellet PRQ och beslagtog alla servrar, inte bara Pirate Bays, varit omgärdat med tveksamheter. Åklagare och domstolar har uppvisat en bristande teknisk kompetens.



- En av polisens utredare löneförhandlade med Warners, en av parterna i målet, mitt under pågående utredning och fick sedan anställning hos Warner direkt efter avslutad utredning.



Kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth valde att stödja den första fällande domen fast domen överklagats och rättsprocessen därmed inte var avslutad. Den korrupte mutade polisen heter Jim Keyzer.


Här är mer bloggat om korruptionen:
Fildelarjakt och korruption ( 18 april 2008 )
Riksdagsfråga om korruptionen i fildelarjakten ( 24 april 2008 )
Den mutade polisen heter Jim Keyzer ( 24 april 2008 )
Grönt ljus för korruption, tyvärr ( 9 maj 2008 )
Mutade polisen Jim Keyzer åter i tjänst ( 5 juni 2008 )





 
Henrik Pontén,  jurist på Svenska Antipiratbyrån hyllas av jublande fans.

- Antipiratbyrån utpressar tonåringar


Dataintrång och hot om repressalier satt i system i kampen mot fildelningen.

Nyheter24 kan avslöja att Svenska Antipiratbyrån i sitt arbete mot illegal fildelning systematiskt söker upp enskilda tonåringar och hotar dem med repressalier om de inte tjallar på sina vänner och ger ifrån sig användaruppgifter på olika fildelartjänster.

– Det Antipiratbyrån gör är brottsligt. 

De ger sig på tonåringar på ett sätt polisen vet att den inte kan göra. För då skulle den begå brottsprovokation, säger en källa med god insyn, som tidigare jobbat på en rättsvårdande myndighet samt med säkerhetsfrågor i privat sektor, till Nyheter24. (artikeln från Nyheter24, 2009)

*


-----Korruption-----

Korruption är missbruk av ämbete eller annan förtroendeställning till egen vinning, främst genom tagande av mutor eller givande av mutor (bestickning). 

På grund av korruption kan det uppstå ineffektivitet och rättsosäkerheter i system varför samhället genom lagstiftning söker att förebygga detta.

Korruption kan också definieras från "utbudssidan": Korruption är att genom erbjudanden, tjänster, pengar, hot eller tvång för egen eller andras vinning påverka utfallet av ett beslut, mot gällande regler och lagar.

Korruption inkluderar även mutor, utpressning, svågerpolitik, nepotism, beskyddarverksamhet, mygel, och förskingring. Även om korruption kan underlätta kriminell verksamhet så som narkotikahandel, penningtvätt och människohandel, är den inte begränsad till dessa aktiviteter.

Politisk korruption är när politiska tjänstemän använder sina lagstadgade befogenheter för illegitim privat vinning. Maktmissbruk för andra ändamål, såsom förtryck av politiska motståndare och polisbrutalitet, anses inte vara politisk korruption. En olaglig handling av en tjänsteman utgör politisk korruption endast om gärningen är direkt relaterad till dennes officiella plikter.  

text: wiki


------------------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 147.186.254.98 [Trace] March 12, 2012 06:39:18 AM
ISP: Rikspolisstyrelsen
Landed: undermattan.blog.com/2012/02/02/antipiratbyran-korrupta-svenska-polise…
-----------------------------------------------------------

undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.