tisdag 28 februari 2012

S&M - PERVERSA POLITIKERS NYA KLUBB?

Anna Ek, ordförande Svenska Freds:

”(S) tradition av fred och solidaritet

tystnar med vapenlobbyisten Löfven”


Publicerad på SVT debatt 26 januari 2012
S-KRISEN. Om Stefan Löfven väljs till partiordförande för Socialdemokraterna riskerar det bli ett svårt slag mot svensk nedrustningspolitik. Stefan Löfven har som ordförande för IF Metall gjort sig känd för att värna den svenska vapenindustrins intressen.



Valet av Löfven skulle innebära dödsstöten för en lång socialdemokratisk tradition som betonat fred och nedrustning. Det skriver Svenska Freds- och Skiljedomsföreningens ordförande Anna Ek.

[...] Löfven och Svensson skred omgående till verket och två månader senare, den 26 oktober 2009, drog man igång sin lobbykampanj. I en artikel på DN debatt gick Stefan Löfven till attack mot den socialdemokratiska nedrustningspolitiken och manade till kamp för att värna svensk vapenindustri. [...]


[...] Sveriges röst i världen för fred och nedrustning riskerar att tystna helt med Stefan Löfven som ledare för Socialdemokraterna. Löfven har nämligen gjort sig känd som en av Sveriges främsta företrädare för vapenindustrin.

Stefan Löfvens fälttåg till stöd för svensk vapenindustri är så omfattande att det kan få vem som helst att framstå som en fredsduva.[...]

Traditionella socialdemokratiska värden som solidaritet och nedrustning riskerar att ersättas med en trångsynt nationell protektionism och militär upprustning om Stefan Löfven väljs till partiledare.

Det är inte bra för vare sig Sverige eller världen. Det är svårt att se Stefan Löfven, tillika statsministerkandidat, värna en framflyttad svensk position inom internationella nedrustningsforum.[...]

Anna Ek, ordförande, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen

Läs hela artikeln från SVT HÄR



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!



Att ”(S) tradition av fred och solidaritet tystnar med vapenlobbyisten Löfven” är nog att ta i något med tanke på hur vapenförsäljningen sett ut under tidigare (S)-styre.

Däremot är det väldigt tydligt för många att uttrycket - En stat - Ett parti, numera är gällande i Sverige. Ovanstående artikel har visserligen några veckor på nacken men är ändå ett viktigt inlägg i debatten att ta del av.

Den som inte genomskådade det demokratiska förfallet och bluffen i samband  med Juholts avsättande får förmodligen för alltid vandra i sitt mörker. Tydligare än så här blir det nog inte.

Att (S) timmar efter drevet krupit tillbaka under sin sten totalvände och helt plötsligt blev ESM-vänligt var naturligtvis bara en tillfällighet som allt annat.

Men 100-150 miljarder hit och dit är väl inget att bråka om eftersom Juholt helt felaktigt påstods ha tillskansat sig hela 100-tusen kronor.

Så de goda nyheterna för alla som tappert kämpade tillsammans med drevet är att ni faktiskt vann er kamp!

...De dåliga nyheterna är att pengarna till ESM tas ifrån samma kassa som Juholts påstådda fiffel tagits ur... Så vi gratulerar till vinsten och hoppas att alla drevfantaster är begåvade nog i matte för att se hur mycket ni vann...  (Juholt var emot ESM...)

Att vapenindustrin fått ännu en marionett inom svensk politik är en annan tillfällighet samtidigt som vi ser en stor ökning av skattepengarna som går till krigsindustrin i hela världen.

- För krig och elände finansieras med skattepengar. Stöd politiker som inte stöder folkmord via krigsindustrin.

- Om det nu finns några sådana politiker kvar..?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



----SVENSKA FREDS----

SÅ SNURRAR
VAPENKARUSELLEN


VAD ÄR VAPENKARUSELLEN?
Svängdörrspolitiken inom vapenindustrin är vapenkarusellen.    Svängdörrspolitik    kommer    från engelskans  “revolving  doors”.  Svängdörrspolitik syftar till den rörelse som finns för personer som stiftar/verkställer lagar/regleringar, industrin som påverkas   av   lagarna/regleringarna   och   lobbyfirmorna. [...]


Det militära komplexet
Det  militärindustriella  komplexet  är  en  term  som syftar  på  gemensamma  intressen  mellankrigsmaterielindustrin, militären och det politiska etablissemanget. Militären är beroende av att industrin förser dem med vapen.


Vapenindustrin är beroende av att myndigheterna  beställer  deras  produkter. Tillsammans  bildar  dessa  tre  en  ”järntriangel”[...]


LOBBYING
Att försöka påverka samhällsutvecklingen genom lobbying är  inget  nytt.  Det  nya  är  att  i  princip varenda  företag  och  hyfsat  resursstark  organisation  tar  egna  initiativ  via  sin  PR-avdelning  eller inhyrda specialister.


Under 2009 investerades 41,3 miljarder kronor i information/PR. Leif Johansson, lobbyist och grundare av PR-byrån Idétorget, beskriver förändringen: “För  30  år  sedan  var  politiken  inseminatör. 


Idag är politikern inte längre i början av påverkansprocessen, utan har blivit barnmorska. Det är andra som inseminerar och politikern har inte en aning om vilka barn som kommer ut.” [...]



undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.