onsdag 4 juni 2014

USA söker fredsavtal med de oövervinnerliga Talibanerna - 5 ledare släpps ur Guantanamo

Den moderna legenden berättar historien om de oövervinnerliga Talibanerna som besegrade både Imperiet och andra högteknologiska arméer från hela världen...
***
De kom från 44 rika länder tillsammans med NATO och med de senaste högteknologiska vapnen som innehöll arsenaler av  laserstyrda missiler och massförstörelsevapen.

Den amerikanska armén hade till slut stationerat 200 000 kevlarskyddade och mörkerseende amerikanska soldater i Afghanistan, efter att Obama trappat upp fredskriget ordentligt för att införa "demokrati" i landet...

Imperiets krigsmaskin nyttjade historiens överlägset mest avancerade satellitövervakningssystem tillsammans med en enorm armada av dödsbringande stridsflygplan och drönare.

USA smarta högteknologiska stridsvagnar och militärfordon laddades med  "Depleted Uranium -ammunition" som kunde penetrera de flesta kända material på jorden.

Utöver detta hade Imperiet hjälp av de stora Afghanska trupperna som bestod av 400 000 välbeväpnade och USA-tränade soldater, i kriget mot den hemske fienden.

Den hemske fienden, Talibanerna, förfogade över ungefär 19 000 modiga krigare som mestadels gick insvepta i gamla tygtrasor. Talibanerna var även mycket duktiga get-herdar och grottbyggare. De färdades både på åsnor och mopeder. Deras vapen var ungefär vad ett överskottslager på landsbygden i Texas under 60-talet kunde erbjuda de lokala bönderna.

Men de var i alla fall fruktade oövervinnerliga krigare som aldrig gav upp, trots att oddsen i det här fallet verkade en pytteliten aning ofördelaktiga...

...Och på något underligt sätt blev de oövervinneliga Talibanerna bara mer och mer hotfulla för varje år som gick under det 13 år långa kriget mot Imperiet. Till slut erkände Imperiet att de var chanslösa mot den övermäktiga Taliban-fienden, så nu var det dags att förhandla om fred och utväxla fångar.

USA förkunnade i mainstreammedia att invasionen varit en succé,  trots att de spenderade 600 miljarder dollar i den "vita budgeten" under kriget mot "de välutrustade" Talibanerna. Den "svarta budgeten" för mutor, hemliga operationer, legoknektar etc. - är fortfarande okänd.

Många människor i Afghanistan är dock ganska övertygade om att det varit USA själva som skapat och hela tiden finansierat de oövervinnerliga Talibanerna, för att kunna ta över landet och dess naturresurser med lite opium-bonus för CIA...

Man kan åtminstone med säkerhet säga att USA skapade och finansierade al-Qaidas föregångare i Afghanistan, för att de tillsammans med herr Bin Laden skulle kriga mot dåvarande Sovjetarmén, som invaderat landet.

- Men det är en annan modern legend som bloggen får berätta mer om vid ett senare tillfälle...
***
Källa:  http://rt.com/op-edge/155356-afghanistan-elections-president-us-troops/
***
***

Deal Ordeal:
US seeks peace with Taliban after years of war

***
Publicerades den 3 jun 2014
Taliban has released US soldier in exchange for five of its militant. Washington believes this could jumpstart a peace process in Afghanistan, some question any dialogue with the insurgents. Gayane Chichakyan reports.
***

"USA förhandlar aldrig med terrorister" - Obama släpper 5 Guantanamofångar mot USA-soldat

"Bytt, bytt - kommer aldrig igen!" Att USA aldrig någonsin under något förhållande skulle förhandla med terrorister betyder naturligtvis inte att USA inte kan förhandla om att byta fångar med Talibanerna som tidigare definierats som terrorister...
http://undermattans.blogspot.se/2014/05/usa-forhandlar-aldrig-med-terrorister.html
***


USA söker fredsavtal med de oövervinnerliga Talibanerna - 5 ledare släpps ur Guantanamo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.