lördag 14 juni 2014

PSYOPS I SVERIGE - Den alternativa verkligheten, för din egen trygghet - "V för Vendetta" del 2

*De jublande människorna på Bagdads torg kom inte ens från Bagdad utan var USA-betalda statister. Deras dialekt hörde överhuvudtaget inte hemma i Bagdads närområden. De hade istället skeppats in från landsbygden på militärlastbilar och jublade hejdlöst mot sin generösa betalning i dollar, när producenten gav sitt tecken. De verkliga Bagdadborna höll sig listigt inomhus för att undvika dödas av amerikanska soldater...(Reds anm.)
***
Det finns idag absolut 2 olika nivåer på verkligheten vi lever i.
Nr:1.
- Den verklighet som media och politiker dagligen förmedlar genom en aldrig sinande ström av medvetet fragmenterad information. Informationsflödet blandas hela tiden med både subjektiv och aggressiv propaganda för olika agendor från elitens lobbygrupper, intresseorganisationer, tankesmedjor etc, etc...***

Nr:2. - Den faktiska verkligheten som får mindre och mindre utrymme i nutidens media, och som många idag till och med förkastar som en s.k. "konspirationsteori."

På samma sätt förkastar en hel del att maktelitens Psyops överhuvudtaget skulle finnas och att de kan påverka deras noggrant förprogrammerade världsbild...
***
----------------------------------------------------------------------------------------

Värdens bästa psykologer, reklammakare och manipulatörer arbetar dygnet om för att kontrollera beteendet hos nutidens stressade människor, så att vi lever våra liv på ett sätt som är lönsamt för de 1% rikaste tokstollarna i världen. 

- Ovanstående är den korta beskrivningen av målet med Psyops eller psykologiska operationer. Sverige har enligt ondsinta rykten också en relativt naiv befolkning, så psykologiska operationer här i landet behöver nog sällan vara särskilt komplicerade, eller hur Juholt?.:) (...sorry, kunde helt enkelt inte låta bli:) reds. anm)

Vanliga människor konsumerar medias fragmenterade nyheter hela sina liv utan att någonsin få något som helst sammanhang av hur saker hänger samman i verkligheten. Makteliten tillåts "verka utan att synas" eftersom gemene man luras att prioritera oviktiga företeelser.

Att ständigt matas med enorma mängder information, samtidigt som man vet mindre och mindre om hur världen fungerar, är den moderna människans förbannelse.

Trots att vi lever i en tidsålder av superdatorer och nanoteknik så fungerar fortfarande samma grundläggande härskarteknik från eliten för att kontrollera "pöbeln", som fungerade för hundratals år sedan.

Bra psykologisk krigföring vädjar ofta till de grundläggande- eller lägsta mänskliga instinkterna. Rädsla, hat, girighet, sex och avundsjuka fungerar nästan alltid att spela på.
***
FOKUS. - Teorin inom Psyops bygger på att människors perception av verkligheten inte nödvändigtvis behöver överensstämma med verkligheten... 

- Genom att påverka hur människor uppfattar verkligheten kan man också förändra deras beteende.

Köper man detta resonemang blir den kognitiva domänen plötsligt ett slagfält lika viktigt som marken, luften och vattnet. Och det är detta Försvarsmakten har gjort: de har kommit till slutsatsen att framtidens strider i hög grad kommer att utspela sig på ett slagfält mindre än en kvadratfot.

Då behövs »psykologiska stealth-bombflygplan«, som kapten David Bergman liknar psyopsförband vid, som kan sprida budskap under motståndarens radar. Som kan påverka hur människor tänker och handlar utan att de någonsin märker det.
 http://www.fokus.se/2012/05/sveriges-hemliga-propagandasoldater/
***
 http://vakanser.se/tagg/psyops/

PSYOPS SVERIGE - Projektledare för Medieproduktion
***
Försvarsmakten - Ledningsregementet / Marknadsföringsjobb / Enköping
Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Visa alla marknadsföringsjobb i Enköping, Knivsta, Strängnäs, Håbo
Visa alla jobb hos Försvarsmakten - Ledningsregementet i Enköping

Försvarsmakten söker Projektledare medieproduktion till Psyopsförbandet med placering vid Ledningsregementet i Enköping

Beskrivning av enheten:
Vid Insatsenheten återfinns alla Ledningsregementets insatsförband. Insatsenheten svarar för insatsförbanden i alla avseenden: grundutbildning av enheter, vidmakthållande av förbandens förmåga samt förberedelser och genomförande av insats. Psyopsförbandet som är under upprättande är det nyaste av försvarsmaktens insatsförband och arbetar med psykologiska operationer (psyops), som har som mål att påverka en målgrupps beteenden och attityder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetsuppgiften innebär att vara projektledare inom den blivande Produktionsgruppen (PDC) som kommer bestå av flera olika produktframtagare (ArtDir, Orginalare, Copywriter). Uppgiften innebär att vara sammanhållande för hela produktionsprocessen av (i huvudsak) tryckta mediaprodukter som tas fram för psykologiska operationer. Du skall även kunna hjälpa till med utbildning. Du skall kunna vara ett kompetensstöd till psyopsverksamheten i utlandsstyrkan, men måste även vara beredd att själv tjänstgöra utomlands inom ramen för det svenska psyopsförbandet.

Formella kunskapskrav:
Ha en utbildning med tyngdpunkt inom kommunikation, marknadsföring eller medieproduktion
Ha flera års yrkeslivserfarenhet inom medieproduktion och projektledning.
Har B-körkort
Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
Övrig önskvärd kompetens/kvalifikationer:
Ha genomförd värnplikt
Ha erfarenhet från upphandling av tjänster inom medieproduktion.
Ha goda kunskaper om mjukvara som används för trycksaks- och medieproduktion
Ha genomfört värnplikt (gärna som grupp- eller plutonsbefäl)
Ha tjänstgjort på en relaterad tjänst inom utlandsstyrkan, samt gärna arbetat med medieproduktion i internationell miljö.


Publiceringsdatum
2009-04-14

Dina personliga egenskaper
Du bör kunna hantera och acceptera en hierarkisk organisation. Samt vara noggrann, initiativrik, kreativ och ha lätt för att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar.
Allmänt:
Sökanden skall vara svensk medborgare samt vara godkänd i registerkontroll. Vid rekrytering eftersträvar vi mångfald i alla avseenden, då vi anser att det berikar vår verksamhet.
Anställningstyp:
Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning samt individuell lönesättning
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Kontakt
För upplysningar om tjänsten kontaktar du Erik Mårtensson, tfn: 0171-15 73 10. För upplysning om rekryteringsprocessen kontaktar du HR-generalist Åsa Grönhaug, tfn: 0171-15 71 03
Fackliga kontaktpersoner :
SACO Magnus Edlund: 0171-15 71 12
OFR/S Inge Bäcklin tfn: 0171-15 73 83
OF Magnus Johansson. 0171-17 79 73
Ansökan med bifogad meritförteckning samt löneanspråk skall ha inkommit till Försvarsmakten senast 2009-04-30 med följande adress:
Ledningsregementet
Pl 920
749 81 Enköping
eller
exp-ledr@mil.se
Märk kuvert eller e-post med "Ansökan - Projektledare" samt ange det i ämnesraden på e-postbrevet "

Körkortskrav
B

Arbetstider och omfattning
Tillsvidare
Heltid
Heltid, tillsvidare, 6 månaders provtjänstgöring

Tillträde
snarast eller enligt överenskommelse

Ersättning
Fast lön
Enligt överenskommelse

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2009-04-30
Märk kuvert eller e-post med "Ansökan - Projektledare" samt ange det i ämnesraden på e-postbrevet
Ansökan kan skickas till e-postadress: exp-ledr@mil.se

Kontakt
Erik Mårtensson, tfn: 0171-15 73 10.
HR-generalist Åsa Grönhaug, tfn: 0171-15 71 03

Facklig kontakt
SACO Magnus Edlund: 0171-15 71 12
OFR/S Inge Bäcklin tfn: 0171-15 73 83
OF Magnus Johansson. 0171-17 79 73

Företag
FÖRSVARSMAKTEN - Ledningsregementet

Adress
FÖRSVARSMAKTEN - Ledningsregementet
Pl 920
74981 ENKÖPING

Kontaktuppgifter
Telefonnummer: 0171-157000
Faxnummer: 0171-157053

Observera att sista ansökningsdag har passerat.

http://vakanser.se/jobb/projektledare+medieproduktion/
***

- Tionde psyopsförbandet i Sverige består i dag av ett femtiotal personer, som enligt planerna ska växa till det dubbla 2014.

De allra flesta är civila som genomgått grundläggande militär utbildning. 

Här finns informatörer, marknadsförare, copywriters, art directors, formgivare, journalister, psykologer, beteendevetare, sociologer, statsvetare och antropologer.

- Alla egenskaper man kan behöva för att utkämpa ett informationskrig.

De har specialutbildats i Storbritannien, Tyskland och Belgien. De deltar i arbetsgrupper som Nato och Partnerskap för fred anordnar.

Och på stora internationella konferenser diskuterar företrädare för svensk psyops med Nato-chefer, amerikanska majorer, israeliska försvarspolitiker och vapenlobbyister hur man bäst ska använda Twitter, Facebook och Youtube i informationsoperationer.

Sådant som brukar väcka rabalder i Sverige. 

- Men om detta har det aldrig debatterats...

 http://www.fokus.se/2012/05/sveriges-hemliga-propagandasoldater/
***

USA:s Neocons psyops mot rysk media som avslöjades omgående. 
http://undermattans.blogspot.com/2014/03/rts-liz-wahl-var-kopt-av-usas-neocons.html


http://vakanser.se/tagg/psyops/

PSYOPS SVERIGE - Radioreporter
***
Försvarsmakten - Ledningsregementet / Administratörsjobb / Enköping
Observera att sista ansökningsdag har passerat.

Visa alla administratörsjobb i Enköping, Knivsta, Strängnäs, Håbo
Visa alla jobb hos Försvarsmakten - Ledningsregementet i Enköping

Försvarsmakten söker Radioreporter/Journalist
till Psyopsförbandet med placering vid Ledningsregementet i Enköping


Beskrivning av enheten:
Vid Insatsenheten återfinns alla Ledningsregementets insatsförband. Insatsenheten svarar för insatsförbanden i alla avseenden: grundutbildning av enheter, vidmakthållande av förbandens förmåga samt förberedelser och genomförande av insats.

- Psyopsförbandet som är under upprättande är det nyaste av försvarsmaktens insatsförband och arbetar med psykologiska operationer (psyops)., som har som mål att påverka en målgrupps beteenden och attityder...

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du skall verka som producent, radiojournalist och reporter och vid den radiogrupp inom psyopsförbandet som är under uppbyggnad. Du skall även kunna hjälpa till med utbildning. Du skall kunna vara ett kompetensstöd till psyopsverksamheten i utlandsstyrkan, men måste även vara beredd att själv tjänstgöra utomlands inom ramen för det svenska psyopsförbandet.
Formella kunskapskrav:
Ha relevant mediautbildning (journalist eller motsv)
Ha flera års yrkeslivserfarenhet av radioproduktion
Har B-körkort
Övrig önskvärd kompetens/kvalifikationer:
Ha genomförd värnplikt
Tjänstgjort på en relaterad tjänst inom utlandsstyrkan, samt gärna arbetat med kommunikation i internationell miljö
Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska.


Publiceringsdatum
2009-04-14

Dina personliga egenskaper
Du bör kunna hantera och acceptera en hierarkisk organisation. Samt vara noggrann, initiativrik, kreativ och ha lätt för att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar.
Allmänt:
Sökanden skall vara svensk medborgare samt vara godkänd i registerkontroll. Vid rekrytering eftersträvar vi mångfald i alla avseenden, då vi anser att det berikar vår verksamhet.
Anställningstyp:
Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning samt individuell lönesättning
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.
***

Kontakt
För upplysningar om tjänsten kontaktar du Erik Mårtensson, tfn: 0171-15 73 10. För upplysning om rekryteringsprocessen kontaktar du HR-generalist Åsa Grönhaug, tfn: 0171-15 71 03
Fackliga kontaktpersoner :
SACO Magnus Edlund: 0171-15 71 12
OFR/S Inge Bäcklin tfn: 0171-15 73 83
OF Magnus Johansson. 0171-17 79 73
Ansökan med bifogad meritförteckning samt löneanspråk skall ha inkommit till Försvarsmakten senast 2009-04-30 med följande adress:
Ledningsregementet
Pl 920
749 81 Enköping
eller
exp-ledr@mil.se
Märk kuvert eller e-post med "Ansökan - Radioreporter" samt ange det i ämnesraden på e-postbrevet "

Körkortskrav
B

Arbetstider och omfattning
Tillsvidare
Heltid
Heltid, tillsvidare, 6 månaders provtjänstgöring

Tillträde
snarast eller efter överenskommelse

Ersättning
Fast lön
Enligt överenskommelse

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2009-04-30
Märk kuvert eller e-post med "Ansökan - Radioreporter" samt ange det i ämnesraden på e-postbrevet
Ansökan kan skickas till e-postadress: exp-ledr@mil.se

Kontakt
Erik Mårtensson, tfn: 0171-15 73 10.
HR-generalist Åsa Grönhaug, tfn: 0171-15 71 03

Facklig kontakt
SACO Magnus Edlund: 0171-15 71 12
OFR/S Inge Bäcklin tfn: 0171-15 73 83
OF Magnus Johansson. 0171-17 79 73

Företag
FÖRSVARSMAKTEN - Ledningsregementet

Adress
FÖRSVARSMAKTEN - Ledningsregementet
Pl 920
74981 ENKÖPING

Kontaktuppgifter
Telefonnummer: 0171-157000
Faxnummer: 0171-157053

Observera att sista ansökningsdag har passerat.
http://vakanser.se/jobb/radioreporter+2/
***
***
 
PSYOPS "- Den svenska tigern skulle börja ryta."
***
FOKUS. Vad man kan klarlägga är var det skedde: vid John F Kennedy Special Warfare Center & School. På Fort Bragg, North Carolina. Flera av dem som senare skulle bygga upp den svenska psyopsverksamheten åkte över Atlanten på månadslånga utbildningar hos specialförbanden.

En av dem var kapten David Bergman, med examen i sociologi och psykologi, som blev den som kom att ansvara för utbildningen vid tionde psyopsförbandet:

– Vi tog hem allt kursmaterial, vi slängde upp det på ett konferensbord och sa: Hur funkar det här för oss?

- De insåg att de aldrig skulle bli 10 000 man som i USA. Men, som en uppsats vid Försvarshögskolan konstaterar, de kunde i princip kopiera konceptet rakt av.

- Med definitioner, doktriner och handböcker snarlika de USA och Nato använde sig av.

För att det inte skulle vara någon tvekan varifrån man hämtat inspirationen lånade man till och med symbolen från sina amerikanska föregångare – en springare. En schackpjäs som ska visa att man kan få motståndaren att göra som man vill.

2005 fattades beslutet om att bilda förbandet och året efter började man bygga upp verksamheten vid Ledningsregementet i Enköping. Våren 2008 blev de en del av Nordic Battlegroup – EU:s snabbinsatsstyrka med en verkningsradie på 600 mil från Bryssel.

Och på hösten det året åkte de på sin första insats utomlands.
– Man kan kalla oss för en liten reklambyrå i gröna kläder, säger överstelöjtnant och förbandschef Patrik Thomé.

Grovt sett består tionde psyopsförbandet av fyra grupper: en som står för målgruppsanalysen, en annan som tar fram produkterna, en tredje som sprider dem via olika medier och överst en ledningsgrupp.

Metoderna, som bland annat utvecklas i samarbete med marknadsföringsforskare på Handelshögskolan i Stockholm, är desamma som man lär ut på vilken reklamskola som helst.

***
 
– Det är inte så avancerat. Det är ungefär som när man ska få folk att välja en annan tandkrämssort.

- Det är samma mekanismer det bygger på. 

Det är grundläggande marknadsföringsteknik. A och O är att man förstår vad målgruppen man är ute efter är mottaglig för, säger Thomé.

Det gäller att nå ut med rätt budskap i rätt kanal till rätt målgrupp i rätt tid. För att psyopsförbandet ska kunna göra det krävs först omfattande underrättelseverksamhet och grundläggande kartläggning av målgruppen, vilket sker i samarbete med Militärens underrättelsetjänst, Must.

Därefter väljer psyopsförbandet sina verktyg. Alla medier är tänkbara: affischer, flygblad, tidningar, radio, högtalare, tv, film, musik, internet, Sms, direkta samtal.

Beroende på vem de ska nå ut till och varför. Målgruppen kan vara fiendesoldater, politiska beslutsfattare eller allmänheten – strategin formuleras på högsta militära ort.

 http://www.fokus.se/2012/05/sveriges-hemliga-propagandasoldater/
***
PSYOPS i SVERIGE och i USA
***
Skillnaden mellan Sverige å ena sidan och Nato och USA å andra sidan är att Försvarsmakten liksom andra svenska myndigheter är självständiga från regeringen. 

I Nato och USA däremot är den militära psyopsverksamheten en integrerad del av politiken.

De jobbar med en större informationsstrategi som formuleras på högsta politiska nivå, med uttalat politiska syften.

Och det är alltså denna amerikanska strategi – från Vita huset och Pentagon – som de svenska psyopssoldaterna följer i Afghanistan. Och i Libyen.

För de svenska psyopssoldaterna är detta inget praktiskt problem – deras handböcker och arbetssätt är ju redan kopierade från USA och Nato. 

"- Det finns inga fredade zoner i propagandakriget."

– Det finns inga legala restriktioner för vad psyops får göra enligt svensk lag.
***
 http://www.fokus.se/2012/05/sveriges-hemliga-propagandasoldater/


"De enda som engagerar sig i fallet med tionde psyopsförbandet är konspirationsteoretikerna."

FOKUS. Från Högkvarteret begärs det ständigt ut papper om den svenska psykologiska krigföringen. Kanske är det inte så konstigt när lagstiftarna inte vill diskutera frågan, eller än mindre reglera.

På Högkvarteret tänker överstelöjtnant Björn Andersson högt:

– Hade det varit så att det gick att göra som konspirationsteoretikerna säger, att vi kunde stråla in nya tankar i huvudet på folk, så hade ingen varit gladare än vi.

Om det dessutom hade gått att göra det i lönndom, som de hävdar, och ingen kommer på att vi gör det, då hade det ju varit fantastiskt bra. Men forskningen har ju inte nått riktigt dit än.

 http://www.fokus.se/2012/05/sveriges-hemliga-propagandasoldater/

*Ord som konspirationsteoretiker och konspirationsteorier kommer från USA och CIA:s tidigare Psyops där CIA tvingade amerikansk media att frekvent använda orden i rikstäckande hatkampanjer, för att misskreditera och förlöjliga personer samt information som ansågs farlig och skadlig för USA:s geopolitiska mål.

(Detta eftersom informationen ofta stämde väl med den faktiska verkligheten - och inte kunde bemötas med fakta från etablissemanget.)  - reds. anm.
***


 Diverse texter från en FOKUS-artikel:  Sveriges hemliga propagandasoldater.
 http://www.fokus.se/2012/05/sveriges-hemliga-propagandasoldater/
*Kred till "Zeke" för länkar.
***

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vidareläsning

"P för Psyops" och "V för Vendetta" - Dagens medievärld, påminner alltmer om Kultfilm

Scener från "V för Vendetta." Filmen påminner om den Orwellska propagandan i dagens samhälle. Den klassiska filmen presenterar även en lösning på problemet...
http://undermattans.blogspot.se/2014/06/p-for-psyops-och-v-for-vendetta-dagens.html
 ***
***

Psychological Operations (United States)

From Wikipedia, the free encyclopedia

Psychological operations (PSYOP) or, as it has been known since 2010, Military Information Support Operations (MISO)[1] are planned operations to convey selected information and indicators to audiences to influence their emotions, motives, objective reasoning, and ultimately the behavior of governments, organizations, groups, and individuals.[2]

The purpose of United States psychological operations is to induce or reinforce behavior favorable to US objectives. They are an important part of the range of diplomatic, informational, military, and economic activities available to the US. They can be utilized during both peacetime and conflict.

There are three main types: strategic, operational, and tactical. Strategic PSYOP include informational activities conducted by the US government agencies outside of the military arena, though many utilize Department of Defense (DOD) assets. Operational PSYOP are conducted across the range of military operations, including during peacetime, in a defined operational area to promote the effectiveness of the joint force commander's (JFC) campaigns and strategies. Tactical PSYOP are conducted in the area assigned to a tactical commander across the range of military operations to support the tactical mission against opposing forces.

PSYOP can encourage popular discontent with the opposition's leadership and by combining persuasion with a credible threat, degrade an adversary's ability to conduct or sustain military operations. They can also disrupt, confuse, and protract the adversary's decision-making process, undermining command and control.[3] When properly employed, PSYOP have the potential to save the lives of friendly or enemy forces by reducing the adversary's will to fight. By lowering the adversary's morale and then its efficiency, PSYOP can also discourage aggressive actions by creating disaffection within their ranks, ultimately leading to surrender.
The integrated employment of the core capabilities of electronic warfare, computer network operations, psychological operations, military deception, and operations security, in concert with specified supporting and related capabilities, to influence, disrupt, corrupt or usurp adversarial human and automated decision making while protecting our own. [4]
https://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_Operations_%28United_States%29


PSYOPS I SVERIGE - Den alternativa verkligheten, för din egen trygghet - "V för Vendetta" del 2

9 kommentarer:

 1. --Pre-conditioning psyops--

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programid=793


  Man ljuger sheeple rakt i ansiktet och påstår att den höga konsumtionen är orsaken till att läget är som det är i ekonomin.

  Man nämner aldrig att man kan nolla räntan direkt så behövs inte ngn tillväxt osv.


  Man tvättar hjärnan på sheeple redan nu och kommer göra hårdare o hårdare närmsta åren innan man kraschar bankerna här och skyller allt på konsumtionen.

  För att in teknokratin under agenda 21.


  900 watt i dammsugaren 2017 är lag. Fattar Ni hur en 900 watts dammsugare inte suger? Bara en av tusen grejer som förs in nu.


  Han ryska KGB agenten har ju berättat vad "all these professors and human rights activists" kommer sluta när " marxisist/leninism " comes to power...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, en 900w dammsugare "suger" men tyvärr inte damm...

   ...it just "sucks" - helt enkelt...

   Radera
 2. nu är beslutet fastlagt!

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Arenden/201314/UFoU2/

  Sverige ska mörda barn i Mali och stjäla mineraler/olja åt familjen Wallenberg.

  SvaraRadera
 3. The Beheading Psy-Ops

  October 1, 2014

  Source: Memory Hole
  By Vivian Lee PhD, is a professor at an East Coast university.

  [...]…a study of the four-minute 40-second clip, carried out by an international forensic science company which has worked for police forces across Britain, suggested camera trickery and slick post-production techniques appear to have been used…no blood can be seen, even though the knife is drawn across the neck area at least six times.[2]

  Nonetheless, the U.S. media continue to report this “beheading” as a real occurrence, over and over again, followed by another “beheading” of an American journalist, Steven J. Sotloff, in a video released in early September.

  This was supposedly a “second message to America” from ISIS: “Just as your missiles continue to strike our people, our knife will continue to strike the necks of your people.”[3] This video too is problematic, with no blood in evidence before the scene fades to black.[4] [...]

  WAKE UP AMERICANS!!! As this war propaganda multiplies, with gullible members of the public accepting these psy-ops as fact, at stake are the destruction of the Middle East, continued massive “collateral damage” in Iraq and Syria – and the degrading of our own collective mentality.[14][...]

  http://memoryholeblog.com/2014/10/01/the-beheading-psy-ops/

  http://www.blacklistednews.com/The_Beheading_Psy-Ops/38325/0/38/38/Y/M.html

  SvaraRadera
 4. --Revealed: Pentagon spent millions studying how to influence social media--

  The Pentagon’s research lab has funded dozens of studies concerning the use of social media, the Guardian reported on Tuesday, raising further questions about what kind of data is of interest to governments around the globe.

  Just days after a report published by researchers at Facebook revealed that users of the social media site had been manipulated for science, Ben Quinn and James Ball at the Guardian wrote this week that DARPA — the Pentagon-run Defense Advanced Research Projects Agency — has in one way or another funded several studies recently that set out to explore that social networking site, as well as users of Twitter, Pinterest, Kickstarter and others.

  The journalists’ report stems from a list of publications that went live on DARPA’s site late last month concerning its Social Media in Strategic Communications, or SMISC, program.

  “The general goal of the Social Media in Strategic Communication (SMISC) program is to develop a new science of social networks built on an emerging technology base,” a statement there reads. “Through the program, DARPA seeks to develop tools to support the efforts of human operators to counter misinformation or deception campaigns with truthful information.” [...]

  http://rt.com/usa/171356-darpa-social-media-study/

  SvaraRadera
 5. Sverige cencurerar och styr media med att dölja för journalister sanning.
  Där av slutna rättegångar som inte får visas offentligt då staten lägger sig i allt.
  Staten förhindrar privata mål och retar upp omvärlden då Sverige saknar moral och part i ett europa som ska vara ett tillhörande.
  Att få inflytande i stadsaparaten måste man vara total nationalpatriot och slicka röv inför kung och hela helvete.
  Och dö för regimen om så vore. Då kan Sverige hjälpa till och visas i media med svensk rätt.
  Att stampa på flaggan och ta part med dom förtryckta svenskarna gör att folk dör.
  Sverige är en regim precis som många andra i tron på fornstora dagar döljer vi sanning med pest in på artonhundratal med svält och elände.
  Vi ska leva och vi ska dö i norden vilket blev vårat öde då kungen ska ha sitt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast oroväckande många är fullständigt lyckliga med att "slicka röv" för/(på?) kungen, om media skulle kräva det.

   Så psyops i Sverige behöver kanske inte va speciellt komplicerade för att funka? (ex. Juholt;)

   Radera
 6. "På Högkvarteret tänker överstelöjtnant Björn Andersson högt:
  – Hade det varit så att det gick att göra som konspirationsteoretikerna säger, att vi kunde stråla in nya tankar i huvudet på folk, så hade ingen varit gladare än vi. Om det dessutom hade gått att göra det i lönndom, som de hävdar, och ingen kommer på att vi gör det, då hade det ju varit fantastiskt bra. Men forskningen har ju inte nått riktigt dit än."

  Tekniken har funnits i över 40 år:
  http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-bool.html&r=6&f=G&l=50&co1=AND&d=PTXT&s1=dorne.ASNM.&OS=AN%2Fdorne&RS=AN%2Fdorne

  http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2Fsearch-adv.htm&r=10&f=G&l=50&d=PALL&S1=3951134.UREF.&OS=ref%2F3951134&RS=REF%2F3951134

  Kolla även "Images" på dessa sidor.
  Psyopsförbandet utbildas även i USA.

  SvaraRadera
 7. Ingen tillfällighet att SVT:s Ulf Johansson blir chef över Uppdrag Granskning. UG har utav justitiedepartementet/Rikskriminalpolisen förbjudits att gräva i Grimslövshärvan. Ulf Johansson mörkade grova brott åklagare Yvonne Rudinsson/Christer Johansson begår i utredn. i Grimslövshärvan (sök åkl. Birgitta Fernqvist polis Jerlebo på nätet) sedan 2001 då Ulf Johansson var Smålandspostens direktör. Rikspolischef Dan Eliasson var den som utav Thomas Bodström sändes ut till åkl. Rudinsson/Johansson för att styra utredningen i Grimslövshärvan så att INGEN av polisens infiltratörer ( vilka sålt 2000 vapen till gäng) blandas in i utredningen. Växjö tingsrätts domare förbjöd advokat Fagrenius att ställa frågor som rör polisens infiltratörer och mc-gäng.

  https://www.svt.se/kultur/medier/ulf-johansson-blir-ny-chef-for-uppdrag-granskning

  SVERIGES STÖRSTA SKANDAL SOM ÄNNU EJ FÅTT SE DAGENS LJUS!

  SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.