tisdag 15 maj 2012

Maria Palmaeus - Polischefen med huset fullt av knark, vapen och stöldgods

*
Maria Palmaeus
- Polischefen som sover med den
organiserade brottsligheten

**
(Texten delvis från Aftonbladet 2012-04-29)

Vid en husrannsakan hos polischef Maria Palmaeus och hennes kriminella sambo gjorde polisen ett fynd på 400 000 kronor som hade gömts undan i kartonger och påsar.

- Man hittade även mängder knark och vapen. (se bilden)
*

Efter tillslaget i slutet av förra året (2011) mot Palmaeus hus, blev polischefen genast så trött att hon reste på en lång semester till Västindien för att vila upp sig.

- I en organisation som svenska polisen är det antagligen självklart att deras egen personal står över lagen och inte behöver utredas i samband med kriminella aktiviteter.


"Polischefen är på semester fram till slutet av januari, hette det då...


- Samtidigt pågick Uppsalapolisens utredning av hennes sambos knarkaffärer. "
Han är en 53-årig arbetslös tidigare yrkeskriminell. Hans sambo är kommissarie Maria Palmaeus som är en hög polischef. Den arbetslöse 53-årigen vältrade sig i pengar men sambon, polischef Palmaeus, såg inte något märkligt i det.

Och det är kanske vackert så... För en hög polischef i Sverige behövs det säkert inte högre kompetensnivå än så här. Det är självklart att damen skall jobba kvar.

Polischefens vänner inom kåren stöttar henne i denna svåra stund. Hon är säkert när som helst tillbaka med den högsta säkerhetsklassningen man kan få inom polisen, oavsett att hennes yrkeskriminella sambo åkte dit.


Han levde gott på att smuggla hasch, amfetamin, vapen och ­stulet guld.

När han frigavs från ett fängelsestraff firade paret tillsammans – i polisens övernattningslägenhet i Stockholm. :) Redan 2006 varnade kriminalunderrättelsetjänsten den högsta polisledningen om kommissariens farliga förbindelse.

Men i stället för att bryta med mannen fortsatte hon att klättra på karriärstegen. 


Hon fick ansvar för polisens säkerhet i länet där hon verkade och tog plats i ledarstaben.Hon säger att allt mannen nu dömts till fängelse för har skett bakom hennes rygg.

– Min före detta sambo har svikit mitt förtroende och utnyttjat mig. Hans handlande är oacceptabelt och jag hoppas han straffas för det han gjort, säger hon.

Om man som polischef bor tillsammans med en yrkeskriminell som har sin tjuvgömma i den gemensamma bostaden samtidigt som han är arbetslös och vältrar sig i pengar så är man inte direkt på Sherlock Holmes nivå...

Att få hjälp av en polis med samma kompetensnivå som polischef Palmaeus bör väl i lekmanna-termer motsvara att flyga med en blind mentalt belastad pilot som druckit ett flak starköl.

när polisen nu på nytt sänker kraven vid antagningen ser vi med spänning fram emot resultatet.


Bomben med polischefens inblandning briserade i december, efter att paret levt tillsammans i nära sju år. 53-åringen togs på bar gärning av finsk polis när han levererade ett parti narkotika till en markgömma på åländska Eckerö.

Han hade då 65 000 ­kronor på fickan. Vid husrannsakan i hans segelbåt och i radhuset där han ­bodde med polischefen ­hittades ytterligare drygt 400 000 kronor i buntar som gömts i plastpåsar och kartonger.
*

”Varit en trygghet”
*

I segelbåten fanns dessutom, hasch, amfetamin, vapen, ammunition och många misstänkt stulna guldföremål.

–  Samboförhållandet med polischefen har varit en trygghet för honom att inte åka fast, säger en polisutredare. 53-åringen dömdes till ett år och åtta månaders fängelse. Det är hans andra fängelsestraff under sin tid tillsammans med polischefen.


När mannen 2005 åkte in på ett års fängelse för grova stölder var han och polischefen redan ett par.


Hon hyrde, enligt en källa, den egna polismyndighetens lägenhet i Stockholm och firade med honom där när han villkorligt frigavs från fängelset.Hon var då kommissarie och chef för länskriminalen.

Han hade just avtjänat ett ettårigt fängelsestraff för omfattande villastölder. Bland hans ­offer fanns en åklagare som blev av med familjens matsilver.

Hur kommer det sig att du som ­rutinerad polischef och tidigare ekobrottsutredare mot hans bakgrund inte misstänkt ­något ­under åren ni bott ihop?

– Jag svarar bara på frågor från utredarna och min arbetsgivare. Men jag diskuterar inte mitt privatliv ­eller yrkesliv i skvaller-pressen, säger hon.


 

Kollegorna reagerade


Vid häktningsförhandlingen 2004 sa mannen:

–  Genom mitt engagemang som lekmanna­övervakare har jag kommit i kontakt med kriminella personer och fascinerats av möjligheten till lättförtjänta pengar.

Varken hans förklaring eller fängelsestraffet som följde hindrade polis­chefen från att bli tillsammans med honom. ­Hennes ­poliskollegor var desto mer upprörda över att ­deras chef bodde ihop med en kriminell person.


Även andra polis­distrikt reagerade på förhållandet. Ett av dessa kontaktade hösten 2006 kriminal­underrättelsetjänsten där kvinnan arbetade – därifrån larmades polisledningen.

– Man kan inte gå in och tvångssära på folk hur som helst, men man kan göra dem uppmärksamma på de problem som kan uppstå, säger Lars-Göran Carlsson, chef för polisens internutredningar vid Rikspolisstyrelsen.

Några veckor senare avgick hon som chef för länskriminalen.

Hon fick en ­annan chefsbefattning på planeringsenheten. I ­poliskretsar hette det att hon själv önskat ­byta tjänst, men enligt ­Aftonbladets källa berodde bytet av tjänst på förhållandet med den kriminelle sambon.

Kvinnans chef, dåvarande länspolismästaren, ­säger sig inte minnas den direkta anledningen till att hon slutade som chef på länskriminalen.

– Men jag vet att det hölls samtal med henne om att hon måste vara medveten om riskerna med sitt förhållande.
*

Ingick i länsstaben

*
Bara ett år senare, 2007, fick den kvinnliga kommissarien jobbet som chef för verksamhetsskyddet och polisens internutredningar. En utnämning som ­retat gallfeber på hennes ­kollegor.
– Det var en otrygghet att veta att en av de högsta cheferna bodde ihop med en person som vi höll ögonen på av kriminella skäl.


Hon som borde intern­utredas själv, var chef för enheten, säger en polis­inspektör upprört.2008 utsåg en ny länspolismästare den kvinnliga kommissarien till controllerchef.

Hon skulle även ingå i länsstaben med högsta ­säkerhetsklassning.
*

Officiellt arbetslös


Polischefen – som inte delgivits några misstankar om brott – har nu tillfälligt fått andra arbetsuppgifter, men kollegorna tror att hon snart är till­baka i ­toppen.

Hennes sambo var ­arbetslös när han greps och tjänade officiellt förra året endast drygt
90 000 kronor.


Trots detta kunde han vältra sig i pengar.

När han greps på Åland hade han 65 000 kronor på fickan.

I hans bil fanns flera mobiler och datorer. Till ­polisen sa han att han ägde fem bilar, varav en ­tillsammans med polischefen. Med henne hade han också en motorbåt och en ­segelbåt.
*

”Som en blixt”

*
Efter husrannsakan i ­deras gemensamma radhus konfronterade Aftonbladet polischefen.– Detta kommer som en blixt från klar himmel för mig, jag mår skitdåligt och har sjukskrivit mig, sa ­hon.


En vecka senare reste hon på semester till Västindien.
Husrannsakan hemma hos polischefen dröjde en vecka. Något som ­retat garvade poliser som ­menar att hänsyn tagits till hennes position som ­polischef.

Det gjordes en anmälan mot polisen som dock blev nedlagd :) sen det framkommit att finsk ­polis dröjt med begäran om husrannsakan i Sverige.

Ny rättegång väntar


53-åringen ska ha ­genomfört två narkotikaleveranser under hösten 2011. Han nekade till brott trots att hans fingeravtryck fanns på narkotikan i markgömman.

Nu väntar en ny rättegång i Sverige där 53-åringen – som begärts utlämnad från Finland – ska stå till svars för det som hittats hos paret i Sverige.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14752321.ab


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Polis­chefens sambo
tog åklagares matsilver

Gävle. Polischefens sambo hade åklagaren Bengt Rankkas stulna bordssilver.
– Det är ju så med kärleken, säger han om polischefens relation.


Åklagarkammaren i Västerås väckte åtal mot 53-åringen och dennes 39-årige kumpan efter deras stöldturné 2004. Anledningen var att det fanns risk för jäv.


Ett av offren var nämligen Bengt Rankka vid åklagarkammaren i Gävle, som nu är pensionerad.Det var dagarna efter julafton när åklagaren och hans fru begav sig till lantstället. Kall vinterluft från krossade fönster fyllde huset. Kassaskåpet stod uppochnervänt med upphuggen baksida. Borta var släktsilver värderat till uppemot 60 000 kronor.

– Vi hade två inbrott på vårt lantställe. Och då förstod jag verkligen hur drabbade människor som råkar ut för det här känner sig. 


Men trots att åklagarens ­silver, och annat stöldgods från bägge inbrotten, hittades hos polischefens nuvarande sambo åtalades denne bara för häleri på den punkten.– Jag anser att det var uppenbart att de stulit det från oss. De gick aldrig till botten med deras brottslighet, säger Bengt Rankka. Tingsrättens påföljd gjorde inte Bengt Rankka gladare. 

53-åringen dömdes för grov stöld och häleri till villkorlig dom med dagsböter. 39-åringen dömdes för samma sak till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Hovrätten ändrade 53-­ åringens straff till ett års fängelse.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Poliskorruption
& Enfald på Nyhetsverket

Steg 1): Internutredning pågår
Hur kunde polischefen sitta kvar på sin höga post, trots att det inom polismyndigheten tidigt fanns tydliga uppgifter om brottsmisstankarna mot hennes sambo?

Varför dröjde det flera dagar innan husrannsakan gjordes i parets bostad, något som brukar ske omgående? Varför blev inte hon medmisstänkt? Anmälningar som med rätta ifrågasatte Gävlepolisens agerande kom omgående in till Rikspolisstyrelsens enhet för internutredningar i Stockholm.

De utreddes då under ledning av frimurareåklagaren Per G Lindell i Umeå.
– Jag utreder om myndigheten på något sätt har förhalat hanteringen av det här, men ännu finns inga brottsmisstankar mot någon person, sade Lindell då.
arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.4303569-polischefen-tillbaka-i-tjanst


Steg 2): Dröjsmålet har upprört poliser
www.aftonbladet.se/nyheter/article14169181.ab
Dröjsmålet har upprört poliser i hela landet då husrannsakan vid grova narkotikabrott oftast sker snabbt. Enligt åklagaren har internutredningen inletts efter en anmälan från en utomstående person.

– Det gäller misstankar om tjänstefel ifall polischefen särbehandlats. Närmast kommer jag att kontakta finska polisen för att se när och hur de begärt hjälp från den svenska polisen, säger Per G Lindell.

Männen häktades på Åland men 39-åringen har senare släppts på fri fot. Enligt finsk polis – som sköter utredningen med bistånd av Uppsalapolisen - betraktas 53-åringen som huvudman för narkotikahanteringen på svenska sidan.


Steg 3): Frimuraråklagaren Per G Lindells beslutar lägga ner intern¬utredningen.
Polisen har inte särbehandlat polischefen.
arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.4315394-aklagare-lagger-ned-intern-utredning

Rikspolisstyrelsens enhet för internutredningar inledde tidigt en förundersökning om polisen på något sätt förhalat hanteringen av ärendet och särbehandlat den höga polischefen. Varför dröjde det till exempel flera dagar innan husrannsakan gjordes i parets bostad, något som brukar ske omgående?

Svaret/påstådda anledningen > ”Enheten ville försäkra sig om att allt hade gått rätt till”…
Utifrån åklagare Per G Lindells beslut har så skett – i fredags lade han ner förundersökningen om tjänstefel. ”Det saknas anledning att anta att något brott är begånget”, står det att läsa i beslutet.


Steg 4): Finsk polis beskylldes för att ha orsakat förseningen
Att husrannsakan hos polischefen dröjde var inte Gävlepolisens fel, enligt den internutredning som nu har avslutats.

Det hann gå en hel vecka från det att polischefens 53-årige sambo greps som misstänkt för knarksmuggling till Åland, till dess att husrannsakan gjordes i parets bostad. Nu visar det sig att ansvaret för dröjsmålet ligger hos finsk polis:

- De skickade begäran om husrannsakan i bostaden under eftermiddagen, tisdagen den 13 december 2011. Dagen efter, 14 december 2011, klockan tjugo i tio på förmiddagen, skickades begäran om husrannsakan i båten. Husrannsakningarna påbörjades sedan klockan tio samma dag. Det går inte att göra det mycket snabbare, säger Pär G Lindell.

Att husrannsakan ändå dröjde till dagen efter den första begäran tycker han är fullt förståeligt.
– Den kom under eftermiddagen. Och det här är något som måste ordnas så att polisen får möjlighet att samla personal, säger han.
gd.se/nyheter/gavle/1.4316311-finsk-polis-bakom-forsening

De här uppgifterna påstod tidigare frimurareåklagaren Per G Lindells sig ha fått samt ha använt sig utav då han försvarat sin besynnerligt brådskande nedläggning av sin internutredning:

Notera: dessutom att redan på fredagen, d.v.s. innan Polischefen hade hunnit komma tillbaka från sin s.k. ”semester” och personligen höras på måndagen, direkt efter helgen, så lade internutredaren Per G Lindell, alltså redan på fredagen ned ärendet samt påstod:

– Vi har varit i kontakt med finsk polis och fått uppgifter att man begärde assistans från svensk polis den 13 december vad gällde båten, och den 14 december vad gällde bostaden, säger han.
Båda husrannsakningarna skedde den 14 december.

– Uppgifterna att det skulle ha legat och slirat en vecka på polismyndigheten i Gävleborgs län är enligt de uppgifterna jag har fått HELT FELAKTIGA, konstaterade han då, enligt denna artikel:
arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.4316261-finska-polisen-orsak-till-sen-husrannsakan?articleRenderMode=default
(…)”Kriminalinspektör Teijo Ristola bekräftar att det tog en vecka innan den finska polisen begärde assistans.
– Det är inte så hemskt lätt med polisarbete mellan två olika stater. Det tar sin tid, säger han och förklarar:
– När man begär av en främmande stat – även om det bara är mellan Sverige och Finland – måste man noggrant tänka ut vad man ska begära och inte. Man måste vara säker på att det man begär är rätt och går enligt reglerna.

I det här fallet begärdes dessutom husrannsakan först hos 53-åringens misstänkte medbrottsling, en 39-årig man hemmahörande i Norduppland, eftersom hans brottsliga bakgrund hade mer koppling till narkotikabrottsligheten.

Först efter det begärdes husrannsakan hos 53-åringen.
– Så gick det till och det är inget märkvärdigt i den saken, säger Teijo Ristola”(…)


Steg 5): Tidigare internutredarens påståenden motsägs nu enligt denna åländska artikel:
www.alandstidningen.ax/article.con?id=30017&iPage=1
3 mars 2012: OMEDELBART EFTER GRIPANDET i Eckerö den 7 december begärde Centralkriminalpolisen, CKP, handräckning av svensk polis.

Man begärde en husrannsakan, dels av (*de felskriver och kallar honom 51-åringen) *53-åringens hem, dels av hans segelbåt. Det blev en kontroversiell fråga *53-åringens sambo var vid tillfället en högt uppsatt polischef i Gävleborgs län. När husrannsakan dröjde fick det många att höja på ögonbrynen.


Steg 6): Återstår dessutom obesvarade frågor som polis & internutredarna också borde gå till botten med:
Exempelvis frågan om något urinprov tagits på polischefen, innan hon tilläts sjukskriva sig och sedan dessutom gå på semester?

Vidare frågor apropå de diffusa motsägelserna beträffande datumen när begäran om husrannsakan verkligen gjordes? Samt den egentliga orsaken till särbehandlingen, varför den fördröjdes en hel vecka hos polischefens sambos gemensamma bostad samt båt, medans en husrannsakan nästan omedelbart gjordes hos den andre åtalade 38-åringen?

”Hos 39-åringen gjordes husrannsakan två dagar senare men hemma hos 53-åringen och polischefen först efter ytterligare fyra dagar”.


Steg 7) Kräv en helt fristående myndighet som ska kunna granska polisen;
där inte frimurare med dubbla lojaliteter ska tillåtas på chefsposter eller kunna styra internutredarna.
www.rod.se/frist%C3%A5ende-myndighet-ska-granska-polisen

22 feb. 2012: Den finns ett brett politiskt stöd för att skapa en fristående myndighet som ska ha tillsyn över polisen. Frågan ska nu utredas: Regeringens beslut innebär ett utvidgat uppdrag för den parlamentariska kommitté som ser över polisens organisation.

Kommittén ska också ta fram förslag för att skapa en fristående myndighet som utövar tillsyn över polisen, men också över kriminalvården. Även när det gäller kriminalvården finns det ett stöd i riksdagen för en oberoende och extern granskning, och justitieutskottet har nyligen uttalat sig positivt till detta.

Gävleborgs Polischef Maria Palmaeus sambo häktad….
www.nyhetsverket.se/nyhet/20939/G%C3%A4vleborgs-Polischef-Maria-Palmaeus-sambo-h%C3%A4ktad%E2%80%A6#comment6223
Polischefen Maria Palmaeus sambo fast för knarksmuggling
www.flashback.org/t1742399p33----Läs mer om polischefens äventyr här:----

http://undermattans.blogspot.com/2012/01/svenska-polisens-daliga-dagar-del-29.html


*tack till Corruptio för bilder.
----------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:

IP: 195.67.88.222 [Trace] ISP: TeliaSonera AB June 18, 2012 11:57:39 AM
Organization: Riksdagen
Landed: undermattan.blog.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef


Maria Palmaeus - Polischefen med huset fullt av knark, vapen och stöldgods

undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

4 kommentarer:

 1. IP: 193.188.156.18 [Trace] June 13, 201212:33:31 PM
  ISP: Regeringskansliet
  Page Viewed: undermattan.blog.com/category/polisen
  —-------------------–
  Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/01/17/svenska-polisens-daliga-dagar-del-35
  Gefle Dagblad *2012-03-21 14:13
  Landed: undermattan.blog.com/2011/09/19/smr-track-record
  ——————————————————-
  IP: 82.99.52.45 ISP: IP-Only Telecom Netw. AB July 03, 2012 02:24:32 AM
  Organization: Panaxia AB
  Landed: undermattan.blog.com/2011/09/19/smr-track-record
  ——————————————————–
  IP: 194.15.212.33 September 10, 201212:42:01 PM
  ISP: Sveriges Television AB
  Landed: undermattan.com/2011/09/19/smr-track-record
  ———————————————————
  IP: 62.181.202.194 [Trace] ISP: DGC Access AB June 12, 2012
  12:13:17 PM
  Organization: Kilpatrick Stockton Advokat KB – Internet Access
  Landed: undermattan.blog.com/2012/05/24/per-schlingmann-avgar
  IP: 193.45.39.38 [Trace] ISP: TeliaSonera AB June 11, 201212:50:11 PM
  Organization: G4S Security Services AB
  Landed: undermattan.blog.com/2011/12/08/vilka-ar-egentligen-de-riktiga-terrori…
  —————————-
  IP: 194.18.73.70 ISP: TeliaSonera AB June 11, 2012 05:59:24 AM
  Organization: National Police Board of Sweden
  Landed: undermattan.blog.com/2012/06/04/ny-okad-hotbild-mot-sverige-men-vem-ar…
  ————————————
  IP: 137.61.234.225 June 29, 2012 06:12:06 AM
  ISP: Swedish Tax Agency
  Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/06/04/ny-okad-hotbild-mot-sverige-men-vem-ar-storsta-hotet
  ————————————
  IP: 194.15.212.34 October 11, 2012 08:20:08 AM
  ISP: Sveriges Television AB
  Landed: undermattan.com/2012/06/04/ny-okad-hotbild-mot-sverige-men-vem-ar-stor…
  ————————————

  SvaraRadera
 2. Submitted on 2012/08/10 at 6:55 pm

  IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se August 10, 2012 03:12:37 PM
  ISP: Stockholms Lans Landsting
  Landed: undermattan.blog.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
  ——————————————————————–
  IP: 147.186.254.98 September 20, 2012 01:39:04 PM
  ISP: Rikspolisstyrelsen Host: surf.police.se
  Page Viewed: undermattan.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
  ——————————————————————-
  IP: 147.186.254.98 October 12, 2012 11:47:03 AM
  ISP: Rikspolisstyrelsen
  Host: surf.police.se
  Landed: undermattan.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
  ——————————————————————–
  IP: 147.186.254.98 October 12, 2012 11:43:59 AM
  ISP: Rikspolisstyrelsen
  Host: surf.police.se
  Landed: undermattan.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
  ——————————————————————–
  IP: 147.186.254.98 October 12, 2012 11:40:50 AM
  ISP: Rikspolisstyrelsen
  Host: surf.police.se
  Landed: undermattan.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
  ——————————————————————–
  IP: 193.235.173.250 ISP: Resilans AB October 18, 2012 09:43:01 AM
  Organization: Landstinget Gavleborg | Host: roltip.lg.se
  Landed: undermattan.com/2012/05/15/maria-palmaeus-polischef
  ——————————————————————-

  SvaraRadera
 3. Submitted on 2012/05/16 at 2:40 pm

  har för mig att palmaeus först hade tänkt å vittna för att ge redovisning för vart pengarna hennes man hade kom ifrån, men sedan ångrat sig och dragit sig ur, hon förstod väl att loppet va kört och att hon måste rädda det som räddas kan av hennes trovärdighet och karriär!men det säger ju en hel del om hur insyltad hon e.

  SvaraRadera
 4. Det ärn inte sant håll tyst hon är inte sådan bitches

  SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.