tisdag 22 maj 2012

Bildt: Sverige snart med i NATO

USA:s medlöpare, Carl Bildt 
- dödar Sveriges alliansfrihet?

SR 2012.05-21
Sverige har tagit ett steg närmare Nato i och med försvarsalliansens senaste toppmöte, säger utrikesminister Carl Bildt på plats i Chicago. Samtidigt passar Sverige fortfarande när det gäller Natos uppmaning att skänka pengar till uppbygget av Afghanistans polis och militär.

*

Ett av resultaten av Natos toppmöte är att det ska skapas ett nytt samarbetsforum för länder som inte är med i Nato, men som har kapacitet att medverka i olika internationella insatser, och ett av de länderna är Sverige.

Tidigare har Sverige deltagit i bredare, men mindre förpliktigande samarbetsorgan. Det nya formatet innebär att Sverige kommer närmare beslutsprocessen och planeringen i Nato, säger utrikesminister Carl Bildt.

– Nu kommer vi kanske lite närmare. Där är vi inte än, men nu etableras det här nya formatet, med Sverige, Finland, Österrike och Schweiz om vi tar de europeiska länderna. Och då är det rimligt att vi har möjlighet att intensifiera den strategiska dialogen om de fredsoperationer som kan bli aktuella.

– Det är ingen tvekan om att det är förbättrade möjligheter för svenskt inflytande i operationer som vi deltar i, säger Carl Bildt.

Statsminister Fredrik Reinfeldt säger dock att det nu som tidigare inte är aktuellt att Sverige ska gå med i Nato. Sveriges profil har dock höjts lite inom alliansen och ett tecken på det är att Reinfeldt fick framträda med ett kortare tal i samband med toppmötet; det ska ses som ett erkännande av den svenska Jas-insatsen under Libyenkriget, som uppskattats av Nato.

Huvudpunkten på Nato-mötet har varit hur Afghanistankriget ska avvecklas och det innebär också att de svenska trupperna kommer att dras hem. Efter det ska omvärlden hjälpa Afghanistan med att finansiera landets militär och polis, för det krävs drygt 4 miljarder dollar per år, cirka 30 miljarder kronor.

Sverige har fått förfrågan att bidra, men regeringen avvaktar fortfarande.

– Viktigt att påpeka att Sverige är en mycket stor biståndsgivare till Afghanistan, det handlar om en miljard per år.



- Det är på väg att bli vår enskilt största biståndsmottagare i världen.



– Vi är beredda att titta på att också bidra ytterligare till polisinsatserna, polisutbildningarna. Vi gör delvis redan det, men vi tycker att det ska ligga i linje med våra övriga biståndsinsatser, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5117131

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Polisstaten & Krigsindustrin
& Psykopaterna - viker ut sig i SVD...


SVD 2012-05-21

Ett nytt Nato har växt fram
. Nato bjuder i dag in partnerländer till ett särskilt toppmöte i Chicago. I fokus står Afghanistan. Det svenska budskapet är att säkerhetssituationen kräver långsiktighet, skriver statsminister Fredrik Reinfeldt tillsammans med Carl Bildt och Karin Enström.[...]


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ett-nytt-nato-har-vaxt-fram_7215955.svd

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NATO - Baserad på kärnvapen


2012-05-21 Svenska Freds
– Nato är en kärnvapenbaserad försvarsallians och vi vet att de stora länderna har betydligt mer att säga till om än de små. Jag skulle hellre se att Sverige samarbetade mer med FN och med OSSE (Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, red:s anm.), säger Anna Ek.


Det är också väldigt tydligt att Nato endast engagerar sig i de länder där det känns strategiskt viktigt för organisationens medlemsstater, påpekar Anna Ek.

– Vi vet att det är politisk dialog och inte militären som löser konflikter, även om Nato har förändrats är det fortfarande en militärstruktur.


- Dessutom bär Nato på ett bagage av att företräda USA:s intresse.



- Och då känns det inte som ett bra alternativ, säger Anna Ek.



Ulf Bjereld är professor i statsvetenskap vid Göteborgs Universitet, det är också han som i mer än 15 års tid analyserat svenskarnas åsikt om ett Natomedlemskap.

Folkpartiet är i dag det enda parti som öppet är för ett medlemskap och med en så stark opinion som är emot Nato finns det inga incitament att driva frågan i en debatt, menar Ulf Bjereld.

Han anser att argumentet att solidaritetsförklaringen skulle vara lika bindande som Natos artikel 5 klingar ihåligt.

– Det står i solidaritetsförklaringen att Sverige inte ska stå passivt, men det står inte att vi nödvändigtvis ska sända trupp. Det är i mina ögon en helt annan sak än att gå med i en militärpakt.

http://www.svenskafreds.se/pax/sverige-allt-n-rmare-nato-dags-att-debattera-medlemskap

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kommentarer från SR 2012-05-22

Det är ju ändå bara kronor och inte dollar man bubblar om


28 medlemsländer ser nu fram mot en utökning till något mer än 60 länder är senaste modet med NATO.
Gaddafis bank konton ser ut att ha blivit länsade och potten på någon trillion dollar har delats lika mellan bröder och systrar bland våra s.k. folkvalda Gestapos.
Kentucky Fried Childrens royal party är bara ett förtäkt manifesto och knappast ett barndop.
Royal Demokratisk fascism ser lovande ut i vårt avlång land som med blåblodiga ådror blir allt längre.
Snart är det Svenska Flaggans Dag också och då skall det supas till förståss i kombinationen av en sentimental kör av patetiska flaggbärare.
Sverige är på väg in i drömriket.


Ture Sjolander com,

2012-05-22 02:02

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wikileaks: Bildt anser Sverige borde bli stormakt


Och vem passar bättre som Krigarkungen 2.0 ...
http://svt.se/2.22620/1.2722327/wikileaks_bildt_anser_sverige_borde_bli_stormakt

P.S: Carl Bildt pekas också ut som informatör för USA sedan 1970-talet. Är detta en nyhet??


Sheik Yerbouti,

2012-05-22 01:34

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Israel dominerar över araber och perser


Inför stundande framtida konflikter uppbyggda genom NATO:s framprovocerade hot och provokationer i mellanöstern, står starka kärnvapenmakter mer polariserade än på länge.
Om Sverige ansluter sig för att bli NATO-medlem och oroligheterna leder till krig som inbegriper kärnvapen (vilket inte alls är omöjligt om NATO fortsätter agera knähund till Israel) så kan det faktiskt bli pulver av Stockholm på 20 minuter. Ett ganska högt pris för att tillfredsställa Israel...


Melvin,

2012-05-22 00:50

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SV: Äntligen!


Christer: "Sen att skattebetalarna blir tvingade att betala de krig som NATO (=USA) bestämt sig för att föra är ett billigt pris för att hålla vår vapenexport på en hög nivå."

BINGO! Calle Bildt & Co är inga dumskallar! Då får vi också den slutliga lösningen på den "icke etniska arbetslösheten". Militären kommer att få ett omättligt behov av kanonmat, och här spelar bildningsnivån mm ingen större roll... bra att springa rakt fram och skrika utav bara h-e.

Arbetslinjen fyller också sin fullt legitima funktion - Endera åker du eller också ryker socialbidraget!!


Sheik Yerbouti,

2012-05-22 00:40

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Äntligen!


Det här är ju goda nyheter för alla våra vapenexporterande företag som skulle få lättare att sälja till NATO och alla NATOs kompisar, Saudiarabien exv.

Sen att skattebetalarna blir tvingade att betala de krig som NATO (=USA) bestämt sig för att föra är ett billigt pris för att hålla vår vapenexport på en hög nivå.


Christer,

2012-05-22 00:24

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SV: Inget ovanligt

Göte: "Men det är inte alls ovanligt att högerpolitiker börjar prata krig när deras politik har misslyckats."

Exakt. Vad ska vi tro står näst på dagordningen? En upprepning av GWB:s bravader? Inkl Calle Bildt??

1) Grekland går i putten och lämnar Ruttnande Moderskeppet.
2) Ruttnande Moderskeppet infekterar Flygande Örnen (som ska rösta om ett nytt ägg i Runda Boet).
3) Befälhavaren på Flygande Örnen kan sin historia. Ingen örn i krig har någonsin förlorat ett val, men ägg med ekonomiska bekymmer har däremot gjort det.
4) Amerikansk underrättelsetjänst hittar nu oomkullrunkliga "bevis" för att Iran har kärnvapen.
5) Flygande Örnen bestämmer sig på "goda grunder" för att starta krig mot Iran och försöker få med sig Förstoppade Nickedockan, vilket misslyckas (som vanligt).
6) Då vänder sig Flygande Örnen till kompisarna i Nämen Alla Träter Organization, som hoppar på direkt, nästan (som vanligt).
7) Nu börjar det rycka i Bildts stridsbaguette, och han väntar nu på ett samtal som kan lösa alla politiska problem och vinna valet 2014.
8) Sagan blir till verklighet! Calle Bildt vinner valet!

... och jorden går under, nästan ...


Sheik Yerbouti,

2012-05-22 00:19

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SV:På tiden!,


Som natoovän är de gjädjande nyhet. Alliansregeringen skall för-
passas till där den hör hemma, på historiens soptipp.


Mete Mätä,

2012-05-22 00:10

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carl

Det viktigaste är att vi ska hålla vår neutralitet intakt.


Roland,

2012-05-22 00:07

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På tiden!,


Som natovän är de glädjande nyhet. Alliansfriheten skall för-
passas till där den hör hemma, på historiens soptipp.


Peter kääpä,

2012-05-22 00:07

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carl


Jag röstade själv blått senast.
Men de senaste uttalande av Carl Bildt när det gäller Dawid Isak samt nu NATO.
Är ju inte ett frågetecken.Carl Bildt har ju alltd varit USA vänlig och följt deras intressen och sina egna.


Roland,

2012-05-21 23:57

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carl


Bildt får mig uppriktigt sagt att må illa.


Olof,

2012-05-21 23:46

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En regering som föraktar sitt folk och dess kultur


Jag är så grymt besviken på mig själv att jag röstade blått i senaste valet.
Regeringen har misslyckats på område efter område och samtidigt lyckats gå emot sina väljare.
Snacka om att sakna fingertoppskänsa för demokrati och folklig opinion.
I dagsläget är det svårt att peka på något som är bra med denna svenskfientliga allians.
Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig mer rösta på dessa nedmonterare av folkliga traditioner.


Klotz,

2012-05-21 23:30


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SV:Inget ovanligt


Nej så länge de pratar krig så kanske svenskarna glömmer konsekvensen av högerpolitiken i sverige och då slipper moderatpartierna ta något ansvar för konsekvenserna av sin misslyckade politik.


Lage,

2012-05-21 23:20

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inget ovanligt


Men det är inte alls ovanligt att högerpolitiker börjar prata krig när deras politik har misslyckats.


Göte,

2012-05-21 23:15

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SV: Inte medlem men ändå medlem


Politisk debattör: "Sverige kan deltaga, agera och vara betraktad som en medlem utan att vara medlem. Går det också att vara alliansfri samtidigt?"

I Calle Bildts fantastiska universum av freudianska felsägningar går det givetvis att snickra ihop en världsbild där man kan vara på två ställen samtidigt. Men utanför den mikroskopiska kvantfysiken anses detta (av alla med fler än två fungerande hjärnceller) som en fysisk omöjlighet.

Därför måste alla med fler än två fungerande hjärnceller rösta för ett ALLIANSFRITT SVERIGE 2014!!



Sheik Yerbouti,

2012-05-21 23:14

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har Reinfeldt, Bildt & Borg avskaffat demokratin TOTALT!?


Har dom fått storhetsvansinne XXL?? En undangömd paragraf i moderutternas partiprogram är nu plötsligt lagstagad svensk utrikespoltik, utan riksdagsomröstningar och/eller allmänna val!?!?

JAG SMÄLLER AV DETTA ÄR BARA INTE SANT!!!! :O

Vad ska bilskojarna hitta på härnäst...



Sheik Yerbouti,

2012-05-21 23:09

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En alliansregering med avsaknad av sunt förnuft


Som medlemmar i den odemokratiska krigsorganisationen NATO så kan vi kallt räkna med att fientliga stridsspetsar riktas mot svenska mål och att vårt land kommer utgöra legitima krigsmål.
Till vilken nytta ska vi tvingas betala en massa pengar för att vara med i en organisation som bedriver krig i petrodollarns tecken, och samtidigt göra vårt land till säkerhetspolitiskt område?



Mackkan,

2012-05-21 22:58

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------l


Den skorrande arroganten...


mår dåligt när jag hör karln i media, hur länge skall denne stropp få sprida sin gallimattias i etern?

Lägg ner hela UD!
Vi har uddenskan, det räcker och blir över, tack!



May-Britt,

2012-05-21 22:58

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Folkomröstning väntar


Detta måste vi folkomrösta om! Jag vill inte gå med i Nato, jag kan förlora folkomröstningen eller jag kan vinna den. Det ska gälla Carl Bildt med! Men maktens folk har sämre moral än genomsnittssvensson, dem är faktiskt dem sämsta människorna, inte dem bästa. Jag har haft insyn lite i maktens värld, och jag har sett häpnadsväckande dåliga människor skickas till riksdagen. Den sämsta jäveln belönas med en riksdagsplats, och både vänstern och högern består av lika stora rövhål. Endast ett fåtal är bra, men då är de ofta riktigt bra, som Lennart Sacrédeus eller Göran Persson.



Roger Klang,

2012-05-21 22:46

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

nato


Vem styr vår politik?
Bildt eller Reinfeldt.



Roland,

2012-05-21 22:40

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

carl


Jag kommer aldrig att rösta på moderaterna igen.
Carl Bildt har sänkt allt.


Roland,

2012-05-21 22:35

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SV:Tillfälligt storhetsvansinne


Svenska folket bör ha något att säga till om också, - om nu Sverige fortfarande är en demokrati.



Göte,

2012-05-21 22:27

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skurkarnas fest i Chicago.


De dunkar varandra på ryggen för hur de lyckats plundra ännu ett land. Sannerligen en ära att Sverige fått inledningstala på gangsterbossarnas årliga samkväm, vi har mafiosos som uppvisat fint samarbete med de stora fiskarna i dammen.

NATO har inget existensberättigande, den fortsatta expansionen är tydligt riktad mot att slå de egna storbolagens tentakler kring Ryssland och Kinas naturresurser.

NATO är fienden, och har alltid varit det.

Vad härnäst? Eurons smygannektering av Sverige?



Antiliberal,

2012-05-21 22:26

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Positivt


Samerbete är väl alltid bra?

Jag undrar från stund till stund om samarbete mellan länder och kontinenter ger några negativa eller positiva effekter.

NATO har gått lång väg ifrån att vara ett slags antisovjet allians till idag där många länder inklusive Turkiet och eventuellt Ukraina kommer bli medlem. Det är ett stort steg ifrån att bara vara en NORT ATLANTIC Treay Organization. Är inte det bra? Flera länder som övar, samarbetar och bygger ett gemensamt förtroende om något så dödligt som vapen och den destruktion det kan ge...

Samma sak med EU, en oerhörd fin tanke att alla länder i Europa med blodiga historier bakom sig ska enas och utbyta handel och även fri rörelse mellan länder. Borde inte Sverige vara med i allra högsta grad, EMU, stå längst fram och utöka EU:s mål och inflytande?

När det gäller Nato, kan jag se ett mål, det handlar i slutändan bara om förståelse om vapen och krigsföring, inget mer. Låt oss fortsätta.

EU däremot...Är det en utopi vi ska bli? Hur kan vi någonsin enas i ekonomi med så enormt stora skillnader. Mera logiskt vore att skapa små unioner. En skandinavisk, en baltstatisk, en sydeuropeisk, en balkanhalvön union etc.

Hur effektiv är EU:s pengar?

Man ska inte springa innan man kan gå


Johan E.,

2012-05-21 22:18

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


joda varfor inte !


Det ska bli ett jatte viktig och bra steg for sverig.


ayman,

2012-05-21 22:12

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tänka sig


Carl Bildt ett steg närmare avgång.


Erik,

2012-05-21 22:12

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Misslyckad högerpolitik


Ja när de inser att deras politik är totalt misslyckad så blir de militärer i stället. - Det är standard.


Göte,

2012-05-21 22:08

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nej Carl....


...Sverige ska inte med i Nato, där den andra stora makten efter USA är Turkiet.
....Turkiet ska inte med i EU med 75 miljoner muslimer som har hjärntvättats om
att folkmordet på Kristna icke har skett men att de har ändock förtjänat det.

Om du så vill, kan du säkert få en villa vid Bosphoren av din kompis Erdogan och
äta kåldolmar varje dag, som en viss svensk kung....


Maggan,

2012-05-21 22:02

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Carl Bildt AVGÅR


Och Carl Bildt kan hämta sina tillhörigheter från regeringsbyggnaden i en flyttlåda i receptionen när han kommer till Sverige! Nu ryker han definitivt ut. Svenska folk, detta måste väl ändå vara droppen. Det är fullständigt oacceptabelt. http://wp.me/pA19Z-13d


Sven U,

2012-05-21 21:52

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Inte medlem men ändå medlem


Sverige kan deltaga, agera och vara betraktad som en medlem utan att vara medlem. Går det också att vara alliansfri samtidigt ?

En viss likhet som med EU rentav. Sverige är medlem i EU och kan deltaga, agera och betraktas som en medlem. Samtidigt har inte Sverige Euro som valuta och är inte med på riktigt.

Men det fungerar bra. Det fungerar ju bra med EU och det fungerar bra med Nato också och alternativ finns inte att välja.


Politisk debattör,

2012-05-21 21:45

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


---------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 150.227.15.253 [Trace] May 23, 201206:56:23 AM
ISP: FOA WAN
Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/05/22/bildt-sverige-nato
-----------------------------------------------------------

undermattan.blogg
Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.