måndag 7 maj 2012

Polisstaten köper fler övervakningskameror

Polisen får chans till fler övervakningskameror

SR - Publicerat: söndag 06 maj
En ny upphandling av övervakningskameror i Stockholm kommer att göra det lättare för polisen i hela landet att sätta upp övervakningskameror på offentliga platser.



- I Stockholm pågår planeringen för var kamerorna ska placeras.

Jesper Hellberg på Stockholmspolisen visar platser vid Medborgarplatsen på Södermalm. Han är biträdande projektledare för övervakningskamerorna.

– Det är framförallt i den här korsningen som vi vill sätta upp kameror, säger Jesper Hallberg och pekar på stolparna där fyra av övervakningskamerorna ska sättas upp.

Just de här kamerorna ska hålla uppsikt över det polisen kallar Boxarkrysset, korsningen där flest bråk och våldsbrott sker.

Upphandlingen av kameror som görs av Stockholmspolisen nu kommer också kunna användas av alla andra polismyndigheter runt om i Sverige, vilket betyder att det blir mycket lättare för dem att sätta upp kameror.

– Målet är att upphandlingen ska vara klar om några veckor, och som du ser har trafikkontoret redan påbörjat stolparna. Till sommaren hoppas vi att vi ska vara klara för att jobba med säkerhetskamerorna.

Men i motsats till Brottsförebyggande rådets undersökningar som visar att kameraövervakning väldigt sällan har en brottsförebyggande effekt på våldsbrott,
tror Patric Granath, som är ansvarig för projektet hos Stockholmspolisen, att kamerorna kommer att minska våldet vid Medborgarplatsen och Stureplan i Stockholm.


– Det här är ett helt annat koncept som vi tittar på, det är inte bara kamerorna i sig, utan vi har en hel del andra brottsförebyggande åtgärder på de här platserna också, i form av mobila poliskontor, krogtillsyner, arbete med ordningsvakter och krögare, säger han.

Även på andra platser i Sverige finns det ett ökat intresse för att sätta upp kameror.


- I Skåne har polisen redan i år skickat in fler ansökningar om övervakningskameror till länsstyrelsen än för hela året 2011.




Om länsstyrelsen ger polisen tillstånd att använda övervakningskamerorna kommer det att bli betydligt enklare för polisen att köpa in dem nu, i jämförelse med för bara ett år sedan.

– Alltså man kan bara se att vi har fått in ett ökat antal ansökningar om det. Sedan ser vi inte ännu var det här slutar, säger Henrik Kvennberg, som är tillsynsansvarig på länsstyrelsen i Skåne.


– Men det är en allmän trend i samhället som vi märker av på länsstyrelsen att allt fler ansöker om kameraövervakning och det gäller även polisen i Skåne.









” Ett samhälle kan inte överleva utan att omformas till en polisstat om medborgarna lever normlöst eller med en vilja att bryta mot lagarna.”
(Fredrik Reinfeldt, det sovande folket sid. 106)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!



- Klart att vi skall ha fler övervakningskameror...  :) Även om kamerorna inte hjälper mot brottslighet så får staten åtminstone ännu lite mer koll på folk i landet...

Viktigt att notera är att brotten i Sverige inte heller ökat de senaste åren, även om polisen ofta lögnaktigt påstår det för att ytterligare flytta fram sina positioner...

- Vi ser här ännu en stöld av skattepengar som ger de paranoida övervaknings-psykopaterna möjlighet att bygga vidare på sin polisstat.

... Men Svensson älskar ju att betala skatt för att bli tok-övervakad...

- Så det är kanske vackert så..? :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.