lördag 26 maj 2012

Telia hjälper diktaturer med avlyssning - So what?


Nya anklagelser mot

Telia Sonera om avlyssning

SR 2012-05-25
Statligt ägda Telia Sonera anklagas nu för inblandning i avlyssning av fackliga företrädare och människorättsaktivisters telefonsamtal som skett via det turkiska telebolaget Turkcell, där Telia Sonera är största ägare. 

*
"Nyligen arresterades 19 kvinnor från olika fackföreningar

Det visar en granskning som LO-tidningen Arbetet har gjort.

När oppositionspolitiker, fackliga företrädare och andra med åsikter som går mot regimens ställs inför rätta i Turkiet är telefonavlyssning ofta viktigt bevismaterialet.

Avlyssning är i en del fall lagligt i landet. LO-tidningen Arbetet har gått igenom över hundra åtal där personer riskerar flera års fängelse där bevismaterial hämtats från olaglig avlyssning. Avlyssningen har gjorts av telebolaget Turkcell som i sin tur ägs till största del av svenska Telia Sonera. 

– Nyligen arresterades 19 kvinnor från olika fackföreningar. Jag har pratat med deras företrädare.

Det visade sig att det som användes som bevis mot dem var deras samtal om hur de skulle organisera firandet av 8 mars, internationella kvinnodagen, säger Esref Okumus som är journalist på LO-tidningen Arbetet.
*

*
– Det var det brottet som ledde till att de arresterades, säger han.  


På Telia Sonera säger Thomas Jönsson som är chef för extern kommunikation på Telia Sonera, att de inte känner till de utpekade fallen men hänvisar till att det redan har skickats ett brev till styrelsen i Turkcell om hur Telia Sonera vill att myndigheternas tillgång till näten ska hanteras.

– Det kommer att tas upp med Turkcells styrelse snart, de här frågorna så att vi kan säkerställa att vi inte gör någonting bortom det som vi absolut måste göra för att få vara en Telecomoperatör i ett land, säger Thomas Jönsson.

Men det anser inte de utsatta personerna i Turkiet vara tillräckligt. De vill se ytterligare åtgärder.

– En del kräver att Telia stoppar de här avlyssningarna omedelbart eftersom det är ett brott mot mänskliga rättigheter.



Andra som är drabbade och deras advokater tycker att Sverige och Telia Sonera i vilket fall måste ta upp det här med turkiska myndigheter och den turkiska regeringen, att det här inte ska gå på slentrian att bevilja tillstånd och inte ställa upp på vilka avlyssningar som helst, säger Esref Okumus på tidningen Arbetet

Telia Sonera har tidigare, efter program i SVT:s Uppdrag Granskning, kritiserats för att säkerhetstjänsterna i Azerbajdzjan, Georgien, Kazakstan, Uzbekistan, Ukraina och Vitryssland har full tillgång till dotterbolagens nät. Även där har avlyssning lett till gripanden av oppositionella.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"SHIT HAPPENS..."



”– En del kräver att Telia stoppar de här avlyssningarna omedelbart eftersom det är ett brott mot mänskliga rättigheter.” ...??? :(


...Hallå???  – Välkommen till Sverige på semester...

- Varför skulle svenska Telia och svenska regeringen, som inte ens bryr sig om sin egen befolknings mänskliga rättigheter, bry sig om människor i Turkiet, eller någon annan stans för den delen?

… För alla som missat de senaste åren i någon självpåtvingad törnrosasömn, kommer här en uppdatering:

– Hela svenska folket avlyssnas på samma sätt som i Turkiet!



FRA och deras hemliga vänner avlyssnar och läser vår privata korrespondens & kommunikation efter behag vilken de även sparar och kartlägger vid behov...

- Utöver deras kriminella aktivitet det så lagrar svenska staten numera, år 2012, rubbet.
D v s all digital kommunikation i landet. (För vårt eget bästa.)


- Detta är klara brott mot de mänskliga rättigheterna enligt de FN stadgar som Sverige en gång undertecknade. 


...Det är också samma perversa brott mot mänskliga rättigheter i Sverige som de tidigare påtalade brotten är i Turkiet...



FN har inga speciella regler för Sverige, bara för att staten inbillat folk att vi är bäst i världen...



Hade människor här i landet haft någon form av insikt i den maktposition staten numera befinner sig i hade de inte tillåtit dessa kriminella övervaknings-aktiviteter.

- Får man ju hoppas åtminstone...

- För tänk om folk inte bryr sig om integritet och mänskliga rättigheter längre...
...I så fall skulle folk ju inte vara bättre än en skock får... :(




- Det är precis lika kriminellt att avlyssna svenska folket som att hjälpa diktaturregimer i andra länder avlyssna deras folk...



... Att sen säkerhetstjänsten i diktaturerna trakasserar och fängslar människor i respektive land på lösa grunder, är egentligen bara samma behandling som många invandrare idag får av SÄPO här i landet... :( 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------







Länkar på SR:

4 kommentarer:

  1. AP-fonderna har 385 miljoner kronor placerade i det amerikanska företaget Boeing, vars dotterbolag Narus försett regimen i Egypten med teknologi för massavlyssning.

    – Svenska medborgare avlyssnas också, säger Nadine Viel Lamare, ordförande i AP-fondernas etikråd.

    – Hur man sedan väljer att använda informationen är det som är viktigt, fortsätter Viel Lamare.

    AP-fondernas innehav i Boeing/Narus

    Första: ca 128 Mkr
    Andra: ca 75 Mkr
    Tredje: ca 32 Mkr
    Fjärde: ca 150 Mkr

    Källa: Senaste rapporterna, som visar innehavet 20100630

    Källa ETC
    http://dagens.etc.se/nyhet/fondmiljoner-till-egyptisk-avlyssning

    SvaraRadera
    Svar
    1. 385 miljoner kronor är ju ungefär i storleksordningen av vad staten satsar för att Sverigedemokraterna ska bli riktigt stora…
      http://undermattan.blog.com/2012/08/14/svenska-folket-finansierar-rasismen-via-skattsedeln/

      Radera
  2. Submitted on 2012/05/26 at 3:38 pm

    ha ha vilket skämt! en skock får!!! det e ju precis vad folk är!och dom bryr sig ju fan inte om att dom e det heller!

    många av dom jag pratar med om detta rycker bara på axlarna som om det inte vore något speciellt,tittar bara på mig som om att det jag säger e jobbigt att lyssna på eller tjatig och borde lägga ner energi på “viktigare” saker,som vad det bästa grogg virket e eller fredagsmys eller något annat fåraktigt.

    nu kanske det e så att dom inte representerar sveriges,europa eller världens befolkning men min magkänsla säger mig att åtminstone i sverige så e det 95% fårskallar som bara nickar och ser på naivt och ursäktande medans vår frihet på alla fronter tas ifrån oss.

    SvaraRadera
  3. Jerry @ det är för demoraliseringen pågått mkt länge och man gör detta sakta. Snabba förändringar = folket protesterar. Dock accelererar processen, du kan jmf den direkt med guldpriset.

    När det gått ytterligare 10 -20 år har du angiverisystem och en 100 % hjärntvättad befolkning som därför håller nere sig själv. Det är vad den grönbrunamarxismfashismen handlar om.

    Lord Monkton intervjuades i info-wars här om dagen och där går han genom i detalj hur demokratin centraliseras och hur besluten i EU tas av politbyråer samt hur direktiven under olika FN möten sen implementeras neråt av karriärs och lobbymutade politiker.

    Ju mer byråkrati överheten får på plats och lyckas sälja det till den extremt förståndshandikappade massan under förevändning av miljö-skäl och terrorism ju mer går vi mot diktatur. Vi går aldrig mot mindre lagar och mer individuell frihet. Tänk på det.

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.