fredag 18 maj 2012

Bidragsmedia 2012 - socialfall i kostym som desinformerar


Politiskt kontrollerad media

- den moderna bidragsparasiten...


Text:  Nyhetsverket/ Wiki / UM - Redigerat av UM-bloggen

Under 1950-talet lades många dagstidningar ner runt om i Sverige, vilket ledde till de första diskussionerna om att genom statsbidrag säkra tidningarnas överlevnad.

* I städer som tidigare haft flera tidningar riskerade man att få en monopolsituation där den enda kvarvarande tidningen helt dominerade nyhetsförmedlingen.

- Man ville därför säkra mångfalden inom den politiska opinionsbildningen och ge medborgarna fler plattformar för demokratiskt gräsrotsarbete.



- Men varför ska nyhetsmedier ha särskilda privilegier i dagens mångfacetterade medielandskap?


Jag ställer frågan efter att ha forskat, funnit och bevisat att nyhetsinnehåll i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet är HALVFAKTISKT.

Jag kunde också dra slutsatsen att människor som förlitar sig på innehållet i dessa, elittidningar som forskare brukar kalla dem, riskerar att vara FELINFORMERADE.

Själva grunden för att nyhetsmedier tilldelas privilegier är att de ska garantera att innehållet är autentiskt. Därför åtnjuter de historiska privilegier, som tryckfrihet och att uttrycka åsikter i publikens namn.

Därtill har nutida politiker gett dem lägre moms, presstöd och resurser via den lagstadgade tv-avgiften.




- Det finns ytterligare skäl till att ifrågasätta nyhetsmediernas privilegier.

- Till exempel har BANDEN MELLAN DEN POLITISKA SFÄREN OCH NYHETSJOURNALISTER FÖRSTÄRKTS VARJE GÅNG PRIVILEGIERNA UTÖKATS...


- Vanliga läsare/medborgare/väljare är förlorare.

De placeras som passiva åskådare och tillåts sällan framträda som aktörer eller källor, samtidigt som medieinnehållet riskerar att komma i konflikt med deras behov och intressen”



I början av 1960-talet följde statliga utredningar i frågan, där man framförallt angrep problemen med de vikande upplagesiffror som drabbade "andratidningarna", det vill säga den tidning som hade näst störst upplaga på en ort.


Riksdagen beslutade för första gången om direkta ekonomiska bidrag till pressen 1965. Presstödet gavs då till de politiska partiernas opinionsbildande verksamhet, och partierna fick själva vidarebefordra pengarna till sina respektive tidningar.

- Detta är det partistöd som fortfarande finns kvar.



Efter några år omarbetades systemet till fasta regler och en statlig myndighet som fördelar stödet. En statlig utredning om presstödet var klar 1976.

Förändringarna kom sedan problemen fortsatt för främst andratidningarna. 1972 kom även en allmän reklamskatt där de rika tidningarna fick mindre fördelar än de fattiga tidningarna.

Text:  Nyhetsverket/ Wiki / UM - Redigerat av UM-bloggen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
Editors notes


- Man kan också notera att Nationell idag som av många betraktas som nazistisk, får ett presstöd på närmare 2 miljoner kronor.

Slutsatsen blir att om eliten i samhället inte hade ansett att Nationell-idags åsikter gynnat affärerna hade de naturligtvis inte fått en enda krona i presstöd.

Eliten vid makten stiftar år 2012 nästan omgående en ny övervakningslag om undersåtarna petar näsan på fel tidpunkt. (För vår egen trygghets skull) Att eliten skulle tilldela Nationell idag  presstöd om de inte själva tjänat på det är bara väldigt naivt att tro.

Varför överhuvudtaget betala massiva bidrag till dagens korrupta media och ge andra fördelar till  mediamaskinen som till stor del medvetet undanhåller och mörkar nyheter för att kunna påverka läsarna politiskt?
*



----BIDRAGSMEDIA 2012----


Tabellen senast uppdaterad: 23 april, 2012

* Observera att det är möjligt för tidningar som inte haft driftsstöd att söka stöd under 2012 varför totalsumman kan ändras. Beloppen för de befintliga tidningarna är preliminära och fastställs vid Presstödsnämndens sammanträde den 12 september 2012.

Senast uppdaterad: 19 april, 2012

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Distributionsstöd


UTBETALT DISTRIBUTIONSSTÖD PER TIDNING 2011

Senast uppdaterad: 23 april, 2012

http://www.presstodsnamnden.se/presstod/beviljade-stod-2/distributionsstod/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nationell Idag (NI) är en högerextrem nationaldemokratisk nyhetstidning som ges ut veckovis. När den först kom ut 2002 var det i magasinformat och betecknade sig då som "tidskrift för politik och kultur".

Sedan den 21 oktober 2011 har Sanna Hill tagit över posten som chefredaktör, efter att Vávra Suk beslutat att ta en period ledigt för att vila upp sig och hämta ny inspiration.
/ Wiki.


Sanna Hill, 20, sitter som nämndeman i Södertälje tingsrätt samtidigt som hon skriver krönikor för en nazistisk hemsida.

Text: Sveriges radio 2011



2011 skrev Sveriges Radio att Sanna Hill som är nämndeman i Södertälje tingsrätt även skriver för öppet nazistiska Svenska motståndsrörelsen (SMR) samt är ersättare för högerextrema Nationaldemokraterna. SMR är en militant nazistisk organisation och flera av deras anhängare är dömda för hatbrott.

Säpo klassar Organisationen som en säkerhetsrisk.

1999 mördades syndikalisten Björn Söderberg. Söderberg var journalist och hade för tidningen Arbetaren avslöjat att Robert Vesterlund, som satt i den lokala styrelsen för Handels var nazist. Detta ledde till att Vesterlund uteslöt ur Handels.
- Mordet utfördes av tre män med kopplingar till SMR.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------*


- Dont Believe a Word!



-------------------------------------------------------------

Sidan läst och godkänd av:
IP: 192.44.242.18 [Trace] Host: b1.sll.se  May 23, 201209:23:17 AM
ISP: Stockholms Lans Landsting
Landed: undermattan.blog.com/2012/05/17/bidragsmedia-2012-socialfall


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.