tisdag 17 januari 2012

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR… DEL 35


För att läsningen inte skall vara allt för betungande har redaktören tagit sig friheten att kort kommentera vissa artiklar… (Personerna på bilderna har antagligen inget med de aktuella fallen att göra.)

Målsättningen med publiceringen är att informera om hur det faktiskt ser ut i dagens samhälle där polismakten har sina egna lagar. För att upprätthålla en trovärdig demokrati krävs en total utrensning av rötan inom poliskåren. Alla rättigheter till bilder och text tillhör respektive upphovsmän.
*
DEL 35
2012, Polisen tog råd från en sierska

DN 2012-01-11
Värmlandspolisen följde vägledning från en sierska i sitt utredningsarbete. En försvunnen man skulle finnas intill ett blått hus med vita fönster, enligt hennes vision. Därför inventerade polisen förgäves blåa stugor i ett stort område.

När jakten efter en försvunnen 82-årig man norr om Torsby inte lyckades tog Värmlandspolisen till desperata metoder. Anhöriga till mannen hade fått kontakt med en sierska som sade sig veta var han befann sig.

Enligt sierskan uppehöll sig personen i en gammal fastighet som låg nära ett blått hus med vita fönster, norr om byn Sysslebäck. Polisen tog visionen på allvar och inventerade blåa stugor i ett stort område. Någon försvunnen 82-årig man hittade de aldrig.

– Om vi inte har något annat att gå på så har vi inte. Vi bearbetar allt som kommer in. Vi måste utreda allt, även om vissa saker är osannolika, säger Thomas Hertzberg, insatschef vid Värmlandspolisen.

Mannen försvann vid årsskiftet och sedan dess har ett intensivt spaningsarbete genomförts, bland annat med helikopter och skallgång. Polisen har inte betalat något för sierskan, men har lagt ner en arbetsdag åt att leta efter blåa hus.
- Att polisen använder sig av spådomar i sina utredningar är inte helt ovanligt, enligt Thomas Hertzberg.

–  Sierskor finns med ganska ofta när vi utreder försvunna personer.


 Många sierskor är offensiva och vänder sig till anhöriga, säger Thomas Hertzberg.

Är det inte osannolikt att en sierska ska ha rätt?
–  Ja, det kan man tycka, men undrens tid är inte förbi. Någon gång kanske en sierska får rätt.

- Har ni någon gång betalat för en spådom?

–  Det har säkert hänt... på andra polismyndigheter.
Man får inte vara främmande för något.

- Kommer man inte längre, så kan man ju fråga sig vad det egentligen kostar att vända sig till en sierska?

…Jo, det är ju lite pengar, men det kan ju ge resultat, säger Thomas Hertzberg.

———————————————————————————————————————————–

2012, Sierskan: Jag hjälper ofta polisen

DN 2012-01-12
Många har reagerat på att Värmlandspolisen nyligen tog hjälp av uppgifter från en sierska när de sökte efter en försvunnen man.
- DN.se har talat med sierskan, Anna-Lena Vikström, som säger att hon har hjälpt polisen många gånger förr.

Det är en gammal tradition från Lappland som sierskan Anna-Lena Vikström försöker hålla vid liv, berättar hon.

Hon säger att arbetet går ut på att försöka fånga in, eller registrera intryck. Men, understryker hon flera gånger, det är svårt och kräver mycket träning och koncentration.

– Det svåra är att intrycken är så snabba, bara någon sekund, och att tolka dem. Jag ber den som kontaktar mig att tänka på det som den vill ha hjälp att hitta.

Medan de gör det och beskriver vad de saknar har jag kontakt, det känns som att jag spårar. Jag tror att man kan flytta sitt medvetande till en annan plats.
Har du tidigare varit del i en polisutredning?

– Det är jag ganska ofta. Det handlar för det mesta om någon som har försvunnit, som kanske fallit i vattnet, eller så. Vad siare kan hjälpa till med är att försöka hitta en detalj i naturen, nära en tjärn till exempel.

Jag har märkt att ibland har jag kunnat beskriva rätt plats, men att det ändå inte varit med min hjälp polisen senare hittat personen. Det kan bero på att de först inte letat tillräckligt långt i det området.

Hur stor träffsäkerhet har du?
– Det är olika. Det verkar vara enklast att hitta försvunna hundar, katter och så. Levande personer är också lättare. Om vi tar hundar skulle jag säga att jag har framgång i lite mer än hälften av fallen.

Kan du säga var min tv är?
– Ja, om du har haft den länge kan det gå. Alltså saker som man har haft en lång relation till är lättare att hitta än saker som man inte har haft det med. Med exempelvis papper eller pengar är det nästan omöjligt.

Vad säger du om jag säger att du sysslar med humbug?
– Det enklaste sättet att bemöta skeptiker är att om de tappat något i sitt eget hem och det bara handlade om slutledningsförmåga, då skulle de inte behöva min hjälp. Jag är så säker på detta att när det inte lyckas beror det inte på förmågan i sig utan på att jag har feltolkat någon detalj.

Jag tror att det är en intuitiv förmåga vi alla har i hjärnan, ett sätt att använda medvetandet som vi använt under lång tid.

Du säger att du kan se in i framtiden?
– Det är betydligt lättare. Andelen psykologi och intuition är större där, men annars är det ungefär samma sak – man koncentrerar sig på personen, fångar upp bilder och så registrerar man känslor i kroppen.

Visste du att jag skulle ringa?
– Nej. Man kan inte känna på sig sådant där hela tiden.

Vad är min sista fråga?
– Hahaha! Nej, det kan jag inte heller säga, men det vore roligt att kunna.

————————————————————————————————————————————

2012, Polischef försvarar sierskan

DN 2012-01-12

Polisen tog råd från en sierska när de letade efter en försvunnen man utanför Torsby. Nu försvarar till och med högste chefen sina kollegers agerande. ”Jag har inga synpunkter. Vi värderar alla tips som kommer in”, säger Dan Persson, länspolismästare i Värmland.

En försvunnen man i 80-årsåldern skulle finnas vid ett blått hus med vita fönster, spådde en sierska till anhöriga. Därför letade polisen nyligen efter blå stugor i ett stort område. Förgäves.

DN:s artikel i går om Värmlandspolisens utredningsmetod har väckt starka reaktioner i sociala medier.
Enligt Rikspolisstyrelsen tillämpar samtliga länspolismyndigheter en ”sökmanual” som används över hela världen och som bygger på studier av tidigare försvinnanden.

– Att använda sierskor som arbetsmetod är inget som Rikspolisstyrelsen förespråkar. Vi är av uppfattningen att vi ska använda beprövade metoder som vi utvärderat och som ger det bästa resultatet, säger Kalle Wallin, kanslichef vid Rikspolisstyrelsen.
- Den försvunne mannen är fortfarande inte hittad. Länspolismästaren i Värmland, Dan Persson, försvarar att kollegerna följde vägledning från en sierska.

– Tips som kommer in får man alltid värdera. Detta gäller dels ur en verksamhetssynpunkt, men även med hänsyn till anhöriga, säger han.

Borde man ha använt sig av detta tips?
– Det kan innehålla aspekter som man ska beakta – kan det här tipset ge oss någonting? Hur de har värderat det är upp till insatsavdelningen.

På vilket sätt kan tips från en sierska vara till fördel för polisen?
– Det beror på omständigheterna. Tips kan stämma överens med en omgivning som man bör titta på. Men det är inget arbetssätt som polisen använder sig utav, säger Dan Persson.

Editors notes: -Det absolut lättaste för polisen hade varit om de från början bara sagt:
-Sorry, vi är poliser och dumma i huvudet - och i detta fall var vi extremt dumma i huvudet..:)

- Då hade allt varit ur världen. - Men som vanligt erkänner de aldrig sina egna misstag och brister utan försvarar alla idiotiska beslut till sista blodsdroppen...

-Anlita gärna sierskor men anlita bara de som har vetenskapligt dokumenterade resultat till följd av sina spådomar.

??? -Oj, det blev visst inte så många kvar att anlita?

————————————————————————————————————————————
 


2008, Polisen letade efter Engla
– med spåtanter

Aftonbladet Publicerad: 2008-07-18
Polisen har kritiserats hårt under utredningarna mot Pernilla och Engla. I förundersökningen avslöjas nu nya uppgifter om vilka arbetsmetoder man använt sig av.
- I jakten på Englas kropp använde polisen sig av – spåtanter.
Polisen har fått hård kritik för hanterandet av Pernilla-fallet. Redan ett och ett halvt år före mordet på Engla pekades Anders Eklund ut som möjlig mördare och mycket talar för att han hade kunnat gripas tidigt – om polisen agerat bättre. Inte heller under utredningen av mordet på Engla har polisen klarat sig unden kritik.

Kontaktas av “professionellt medium”

Bilderna på Anders Eklund i sin röda Saab fick man tidigt, men trots att han var känd sexuell förbrytare dröjde det innan man hämtade in honom till förhör.
Och nu framkommer nya graverande uppgifter om hur polisen arbetade i fallet Engla.

I förundersökningen finns information om hur polisen kontaktats av ett “professionellt medium” som uppger att hon fått en “väldigt stark känsla av att flickan (Engla, reds anm) skall finnas i närheten” av Horndal utanför Uppsala som hon nyss passerat med sin bil.
Trots att polisen tidigare struntat i många tips väljer man att ta det här på allvar.

Poliser lät sig ledas av medium

- Tillsammans med spåtanten gav sig två poliser iväg för att titta på den plats som mediet säger “har något med flickans försvinnande att göra”.

I polisens anteckningar står att:
“… hon (mediet, reds anm) säger också att hon tror att det är två unga män som har med försvinnandet att göra.
 
Den ena mannen skall vara av utländsk härkomst är 165–170 cm lång har bruna ögon är nagelbitare och är rökare, han skall ha ett avsmalnande lite härjat utseende.

Någon av männen skall också ha vistats på behandlinghem och han har problem i skolan. Hon säger också att han skall vara psykiskt instabil och kommer att söka en psykjour.”

Många tips från synska

Vid ett annat tillfälle åkte två andra poliser ut för att “kontrollera” ett hus som låg i närheten av den plats som Engla försvann på. Tipset hade man fått från en kvinna som “fått en förnimmelse” av att något skulle vara konstigt. Hon säger sig ha fått en “mycket olustig känsla i kroppen som om något otäckt hänt”.

Spåtanterna i exemplen ovan är långt ifrån de enda som polisen mottagit från personer som uppger sig vara synska.

- I förundersökningen beskrivs åtskilliga vittnen som talar om att de fått bilder av var Englas kropp finns eller – som i ett fall – att man med slagruta och karta har tagit reda på var hennes försvunna mobil fanns.

Minns inte enskilda beslut

Förundersökningen visar att tipsen från klärvoajanta är åtskilliga. Varför några av dem tilldömts större trovärdighet – och därmed följts upp – än andra vittnesuppgifter framgår dock inte.
Spaningsledare Mats Nygårds säger sig inte minnas hur man tänkte i enskilda beslut.

– Man kollar upp vissa saker som kommer in, andra inte. Det måste man göra. Det sker på förundersökningsledarens inrådan.

Aftonbladet.se har sökt förundersökningsledare Patrik Säflund utan resultat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Engla Höglund                                                               Pernilla Hellgren


Polisens misstag som gjorde att
mördaren inte greps tidigare

Engla Höglund behövde inte ha dött. Polisens sex misstag fick katastrofala följder och Engla miste livet. Anders Eklund pekades ut redan 2006 som Pernilla Hellgrens mördare. Året efter pekades han åter igen ut i tv-programmet ”Efterlyst” men dna-testades ändå aldrig.
  • 1. Utpekad för Pernilla-mordet. I november 2006 pekas Anders Eklund ut i ett anonymt tips. Han kan ligga bakom mordet på Pernilla Hellgren, 31, i Falun. Men inget händer.
    *
  • 2. Pekas ut i ”Efterlyst”.  I november 2007 efter tv-programmet ”Efterlyst”: en anonym tipsare pekar ut långtradarchauffören Anders Eklund som Pernillas mördare.
    *
  • 3. Länsgränsen stoppar dna-test. Länsgränsen tvingar dalapolisen att begära hjälp att förhöra och dna-testa Anders Eklund, bosatt i Gästrikland. Då tvärbromsar utredningen.
    *
  • 4. Varnas av polis. I måndags får Eklund av misstag veta att han fångats på bild på platsen där Engla försvann. Några timmar senare utfärdas rikslarm. Strax efteråt grips han.
    *
  • 5. Nationellt sexbrottsregister saknas. Polisen saknar i dag ett nationellt register över alla misstänkta och dömda sexbrottslingar. Något som skulle varit till hjälp den här gången.
    *
  • 6. Inga dna-tester gjordes på Eklund. En misstänkt man i Tyskland fick lämna dna. Anders Eklund fick aldrig göra det trots att han pekades ut som Pernillas mördare redan 2006.
------------------------------------------------------------------------------------------------
2008, Här är mer om polisens sex misstag
Aftonbladet Publicerad: 2008-04-18

Professorn sågar polisens arbete. Anders Eklund pekades ut som misstänkt mördare – men fick aldrig lämna dna. Och han varnades av trafikpolis timmarna innan han greps.

Redan ett och ett halvt år före mordet på Engla pekades Anders Eklund ut som möjlig mördare i Pernilla-fallet. Men polisens misstag spelade honom i händerna. Och misstagen fortsatte även efter Englas tragiska och onödiga död.

– En skandal. Man kan göra misstag, men man får inte göra direkta fel på det här viset, säger Jerzy Sarnecki, kriminolog och professor på Stockholms universitet, till TV 4 Nyheterna.

Det första tipset nådde polisens utredare redan 2006: Anders Eklund kunde ligga bakom mordet på Pernilla Hellgren, 31, i Falun. Men uppgiften togs inte på allvar. Trots att Anders Eklund redan dömts för flera sexuella våldsbrott.

Pekades ut i tv

Efter ett inslag i tv-programmet ”Efterlyst” kom ett tips med samma budskap året efter. Inte heller denna gång togs det på på allvar. Men i januari i år skickade Dalapolisens utredare till slut en begäran om hjälp till polisen i Gävleborg: Förhör och dna-testa Anders Eklund.

Det handlar inte om många mil fågelvägen. Men det var tillräckligt långt för att utredningen skulle tvärbromsa. Anders Eklund fortsatte gå fri. Då försvann Engla – och hans namn dök upp igen.
Förra måndagen klockan 17.17 utfärdades rikslarm efter Anders Eklund.
Flera timmar tidigare blev han uppringd av en trafikpolis.

Kan ha tagit souvenirer

Anders Eklund fick veta att han fångats på bild nära den plats där Engla försvann. Ingen vet i nuläget hur han använde timmarna fram till att han greps. Kanske hade han tagit souvenirer som i Pernilla-fallet. Dem hann han i så fall dumpa.

Anders Eklund greps i sin lastbil på en rastplats på Hallandsåsen. Han var på väg söderut och hade bara en dryg timme kvar till bron över Danmark och kontinenten.
Han visste då att polisen visste – att han kört sin röda Saab på vägen i Stjärnsund vid samma tidpunkt som Engla försvann.

Förutom de specifika misstagen i Eklund-fallet finns ett ytterligare, generellt problem som kunnat förhindra mordet på Engla: Polisen saknar idag ett nationellt register över misstänkta och dömda sexbrottslingar.

Markus Grundtman, kriminolog och chefsanalytiker på Stockholmspolisen, säger:
– Det som finns, centrala brottsregistret – CBR, är tunt och oanvändbart. Det innehåller för lite information. I dag är det lättare för en åklagare att samarbeta med Tyskland och Spanien via Europol än över länsgränsen.

Nu ska polisen i Dalarna och Gävleborg granskas. Bo Lindgren, vice chefsåklagare vid riksenheten för polismål, leder utredningen om eventuella tjänstefel.

————————————————————————————————————————————

Nytt Polisrekord 2011,  - Polischefen haffades
för grov rattfylla 2 gånger samma dag!!!

- Polischefen gjorde sig skyldig till grovt rattfylleri två gånger den 18 juni 2011 i Norrköping.
————————————————————————————————————————————

2012, Polis åtalas för våldtäkt på kollega

DN.Se 2012-01-12
En festnatt för en grupp poliser i Göteborg förra sommaren slutade med att en kvinnlig polis anmälde en 26-årig kollega för våldtäkt. Nu åtalas han, skriver Expressen.

– Det är ett unikt fall, säger mannens advokat Anders Lysén till tidningen.
Polismannen ska ha våldtagit kvinnan i hennes lägenhet, dit de gått sedan krogarna stängt. Enligt kvinnan sov hon när han tvingade sig på henne. Polismannen säger att kvinnan var med på det som skedde.

Enligt Lars Göransson, åklagare vid Riksenheten för polismål, var den kvinnliga polisen och den åtalade 26-åriga kollegan ensamma i kvinnans bostad när den misstänkta våldtäkten ägde rum en natt i juli 2011.

– Det är efterfest hemma hos målsäganden och till slut är bara de två kvar.

Målsäganden säger att hon har somnat, vaknar dagen efter och känner att någon har haft samlag med henne. Först förnekar den åtalade detta, men han erkänner senare och menar att samlaget ska ha varit frivilligt, säger han. Enligt Göransson har kvinnan befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd, vilket den åtalade har utnyttjat.

– Jag kan visa att målsäganden inte har medverkat, att det rör sig om våld och att det är ett genomfört samlag, säger han.
Enligt Lars Göransson är det här åtalet, där en polis ska ha våldtagit en annan polis, unikt.
– Jag har inte hört talas om något liknande under min tid som polis och som åklagare, säger han.
/TT
————————————————————————————————————————————–


2012, Utredning om tjänstefel
kan ta upp till 5 månader

Publicerad 2012-01-05 09:28
En eller flera poliser misstänks nu för tjänstefel i det så kallade barnläkarmålet där en läkare som åtalades för att ha dödat ett spädbarn vid Astrid Lindgrens sjukhus friades i oktober förra året i domstol. Det uppger Läkartidningen.

Misstankarna som leder till förundersökning grundas på uttalanden av den friade läkaren i en intervju som Läkartidningen publicerade i slutet av december förra året.

– Det har inletts förundersökning avseende sex konkreta uppgifter som lämnats i intervjun. Mer kan jag inte säga just nu, med hänsyn till förundersökningssekretessen, säger förundersökningsledaren, chefsåklagare

Håkan Roswall vid Åklagarmyndighetens riksenhet för polismål, till Läkartidningen. Enligt tidningen ska misstankarna om tjänstefel enbart gälla polis eller poliser, inte åklagare.

Straffet för tjänstefel är böter eller fängelse i upp till två år. Om brottet är ringa är det straffritt. Det kommer dock att dröja innan Roswall kan ta ställning till ett eventuellt åtal.

– Polisens akt är på 1 907 sidor, så det tar ett tag bara att gå igenom den, och sedan ska jag vidta ett antal utredningsåtgärder. Det kan ta tre, fyra, kanske fem månader, tror Håkan Roswall.

Narkosläkaren misstänktes för att ha dödat ett spädbarn på Astrid Lindgrens barnsjukhus i september 2008 sedan höga doser av sömnmedlet tiopental hittats i barnets kropp. Hon åtalades i februari 2010, misstänkt för dråp. Tre år senare, i oktober i förra året, slutade den utdragna rättsprocessen med en friande dom.
————————————————————————————————————————————
 

2011, Polisen riskerade källas säkerhet

Publicerad 2011-12-14 11:52
Svenska Rikskriminalen utsatte i samband med helikopterrånet den serbiska polisens hemliga källa för fara. Det framgår av den sekretessbelagda delen av polisens egen granskningsrapport som TT tagit del av.

Rikskriminalens chef Klas Friberg bekräftar att serbisk polis ansett att deras uppgiftslämnare utsatts för fara i samband med helikopterrånet, och att detta lett till en “förtroendeskada” mellan ländernas polismyndigheter

– Men vi har lagt ned en otrolig kraft på att bygga upp förtroendet igen och nu fungerar det bra. Min bedömning är att detta inte påverkat polisutredningen, säger Friberg till TT.
När helikopterrånet ägde rum berättade Rikspolisstyrelsen, som redan kände till att ett rån var på gång, allt för Stockholmspolisen.

De berättade även varifrån deras underrättelseinformation kom. En stor del av informationen blev offentlig via media, den serbiska polisen bedömde då att deras källa utsattes för fara och avbröt därför samarbetet med svensk polis.

Enligt TT framgår det i den sekretessbelagda rapporten att personen i fråga som även namnges var en polisinformatör eller en infiltratör.
”Serberna uppger att /43-åringes namn/ har en ledande roll, han har bland annat ansvar för att skaffa fram en helikopter”, ska det stå i rapporten.

Han åtalades dock aldrig vilket kammaråklagaren förklarat med att bevisningen inte skulle räcka till en fällande dom.

SLUT PÅ DEL 35

MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:
*

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
—————————————————————————————————–

1 kommentar:

  1. IP: 147.186.254.98 July 14, 2012 08:33:30 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen Host: surf.police.se
    Page Viewed: undermattan.blog.com
    ——————————————————-
    IP: 193.241.8.210 July 20, 201206:50:50 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Landed: undermattan.blog.com/2012/07/13/syrien-skot-inte-ner-f4-plan
    ——————————————————
    IP: 147.186.254.98 July 14, 2012 08:39:35 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen Host: surf.police.se
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/05/10/interaktiv-sakerhet-ab-censur
    —————————————————————-
    IP: 147.186.254.98 September 07, 2012 06:23:43 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Page Viewed: undermattan.com/2012/05/10/interaktiv-sakerhet-ab-censur
    —————————————————————
    IP: 94.245.127.15 September 10, 2012 03:49:59 PM
    ISP: Microsoft Limited – Europe
    Landed: undermattan.com/2012/05/10/interaktiv-sakerhet-ab-censur
    ————————————————————–
    IP: 147.186.254.98 July 14, 2012 08:40:12 AM
    ISP: Rikspolisstyrelsen Host: surf.police.se
    Landed: undermattan.blog.com/2012/05/16/interaktiv-sakerhet-ab-censur-del-2
    ——————————————————————-
    IP: 193.241.8.242 July 13, 2012 09:49:33 AM
    ISP: Swedish Armed Forces
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
    ———————————————————
    IP: 157.120.173.70 August 09, 2012 09:06:11 AM
    ISP: US Department of Defense Network
    Landed: undermattan.blog.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
    ———————————————————-
    IP: 195.67.88.219 ISP: TeliaSonera AB August 10, 2012 10:57:30 AM
    Organization: Riksdagen
    Landed: undermattan.blog.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
    ———————————————————–
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 01:11:03 PM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada
    Landed: undermattan.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
    ———————————————————–
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 07, 2012 10:37:56 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada
    Page Viewed: undermattan.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
    ———————————————————
    IP: 223.25.10.22 ISP: G/F Centrum II Building September 06, 2012 11:42:07 AM
    Apo Armed Forces Europe, Middle East, & Canada United States
    Page Viewed: undermattan.com/2012/02/15/schurrer-arboga-2
    ———————————————————-
    IP: 147.186.255.119 July 09, 2012 02:59:33 PM
    ISP: Rikspolisstyrelsen
    Page Viewed: undermattan.blog.com/2011/09/08/svenska-polisens-daliga-dagar-del-7
    ———————————————————————-
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se July 08, 201202:43:39 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.blog.com
    ———————————————————–
    IP: 192.44.243.18 Host: b2.sll.se July 08, 201202:36:57 PM
    ISP: Stockholms Lans Landsting
    Page Viewed: undermattan.blog.com
    ———————————————————–
    IP: 144.63.247.10 July 09, 201202:03:06 PM
    ISP: Svenska Dagbladet
    Landed: undermattan.blog.com/2012/07/07/tjurrusning-i-pamplona
    ———————————————————–
    Aftonbladet AB *2012-07-09 14:03
    http://undermattan.blog.com/2012/07/07/tjurrusning-i-pamplona/
    ———————————————————-
    Aftonbladet AB *2012-07-09 14:02
    http://undermattan.blog.com/2012/07/07/tjurrusning-i-pamplona/
    ———————————————————-

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.