måndag 9 april 2012

MODERATERNAS DÅLIGA DAGAR… del 4


UnderMattan-bloggens nya serie om våra (M)-politiker och deras vänner.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




——DEL 4——



*
Carl Bildt:
Moderater och eliten

har rätt att skattefuska!

*Aftonbladet Publicerad: 2006-10-1
Utrikesminister Carl Bildt försvarar att kollegorna använde svart arbetskraft. - Det gör en rad vanliga, dubbelarbetande, jämställda, svenska familjer i ett skattetyngt samhälle också, säger han till SvD.

Statsministern Fredrik Reinfeldt upprepade i går att han varit informerad om den svarta barnpassningen, men underkände samtidigt förklaringen.


- Utrikesminister Carl Bildt däremot, är inte det minsta upprörd...


"Reportrar har det"
 

- Jag kan nämna x antal tv-reportrar som jag vet har det här, för att de ska kunna jobba överhuvudtaget. Det är bland annat detta som gjort att vi ska ändra skattesystemet, säger han till SvD.

Han tror heller inte att skandalen påverkar förtroendet för regeringen.
- Inte alls. Det visar väl att vi inte är rekryterade ur någon elit som har råd att göra det här. :)


"Som att stjäla"
 

Flera ledande socialdemokrater fördömde i går Borelius. Enligt förre justitieministern Thomas Bodström håller inte förklaringen att Borelius inte hade råd med vit arbetskraft.

- Det innebär att om man vill ha saker i en affär, men tycker att de är dyra, så kan man gå in och hämta dem, säger han till SvD.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Moderat med slott för 37 miljoner
fick 430 000 i bidrag  från staten


Walburga Habsburg Douglas (M) har genom riksdagens utbetalningar fått hela hyran på Östermalm betald av staten – samtidigt som hon och maken står skrivna på ett slott.

källa: Expressen, tv 4 nyheter 17 nov 2011

Bonus info: http://walburgawatch.blogg.se/2011/november/

Moderaten Walburga Habsburg Douglas har under flera år fått hundratusentals kronor av staten. Och trots “Juholt-affären” har hon inte hört av sig till riksdagsförvaltningen för att betala tillbaka, uppger TV4Nyheterna.

Walburga Habsburg Douglas (M) valdes in i riksdagen 2006 och började då uppge sin make greve Archibald Douglas lägenhet som sin övernattningsbostad. Douglas hyr en lägenhet på två rum och kök vid Nybrogatan på Östermalm i centrala Stockholm med en hyra på närmare 8 000 kronor i månaden.


---Under fem år har riksdagen betalat ut över 430 000 kronor till Walburga Douglas---


Avslöjandet gjordes av TV4Nyheterna. Samtidigt är paret Douglas folkbokförda på slottet Ekensholm i Sörmland som är taxerat till nära 37 miljoner kronor.

Walburga Habsburg Douglas säger till TV4Nyheterna att hennes man inte längre bor i lägenheten.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Moderaterna älskar sina kriminella svarta tjänster

Tio av 15 moderata statssekreterare har köpt svart arbetskraft, visar TT:s kartläggning.


Aftonbladet Publicerad: 2007-11-06
Regeringskansliets högsta politiska tjänstemän är statssekreterarna. De är ministrarnas högra hand. Det finns 33 stycken i regeringskansliet. 30 av dem svarade på TT:s fråga om de någon gång använt svart arbetskraft. 17 av dem säger sig ha gjort det.

Moderaterna har flest statssekreterare, 15 stycken. Av dem säger tio att de någon gång köpt svart arbetskraft. Det handlar om städhjälp, barnflicka, golvslipning, kakelsättning, grävning och målning som betalats svart.

Största syndaren, efter statsministerns statssekreterare Nicola Clase som själv sagt att det handlat om över 60000 kronor, är arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorins statssekreterare Eva Uddén Sonnegård. Hon har köpt barnflicka svart på 1970-talet och 1990-talet, en kakelsättare 1998 samt grävarbete 2000. Om detta har hon informerat sin minister, säger hon.

Barnflicka


Finansminister Anders Borg avslöjades när han tillträdde med att ha köpt barnflicka svart. Alla hans tre statssekreterare har liknande synder. Ingemar Hansson, som tidigare var chef för Konjunkturinstitutet, lämnade inte in en kontrolluppgift för installationsarbete i köket för några år sedan. Hans Lindblad har köpt städhjälp och stenläggning till garaget och Per Jansson har låtit lägga om golv, tapetserat och målat om svart.

Samtliga säger till TT att de ”nu” informerat Anders Borg.

Svaren från de moderata statssekreterarna kom snabbast och enskilt. Från de andra partierna dröjde svaren och när de väl kom var de samordnade i en klump från centern och kristdemokraterna.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Moderater stoppade partipengar

(120 000:-) i egen ficka


GD.se Publicerad 9 februari 2012
GÄVLE Två medlemmar i Moderaterna i Gävle har uteslutits ur partiet efter att de ertappats med att ta 120 000 kronor ur partiets kassor.

– När vi kollade igenom räkenskaperna hittade vi saker som inte var okej. Det vi vet är att de har gjort uttag för att betala sina egna hyror, berättar Mårten Strömberg, partiombudsman.

De två moderaterna har haft tunga poster för moderpartiet och i ungdomsförbundet, MUF. Mårten Strömberg är revisor för både ungdomsförbundets distrikt och förening i Gävle. Han slog larm om situationen när det var dags att kolla igenom distriktets och föreningens ekonomi för det gångna året. När Mårten Strömberg konfronterade de två medlemmarna medgav de att de hade stoppat pengarna i sina egna fickor.

De två tidigare partimedlemmarna är inte polisanmälda och pengarna har nu betalats tillbaka. Varken Mårten Strömberg eller ungdomsförbundet centralt vill berätta vilka de två moderaterna är.

– Med hänsyn till de här personernas livssituation väljer vi att inte berätta vilka de är, säger Mårten Strömberg.

Men de får inte längre vara kvar i partiet.

– De personer det rör har nu fått lämna sina uppdrag för partiet och ungdomsförbundet, säger MUF:s generalsekreterare Gustav Schyllert.

I slutet av månaden hålls ett nytt årsmöte för distriktet och föreningen där en ny styrelse ska väljas.

GD har sökt de två uteslutna moderaterna för en kommentar.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-------MODERAT VÅRD---------
& EMPATI SPECIAL!!!

Caremacheferna tjänade över 120 miljoner


- Medan patienterna vanvårdades regnade pengarna över tre chefer.


STOCKHOLM. Caremas tidigare vd Cecilia Daun Wennborg deklarerade förra året en inkomst på 23 miljoner kronor varav drygt tre av dem var inkomst av tjänst.

Enligt Skatteverket var lite över 20 miljoner kronor inkomst av kapital. Caremas moderbolag

Ambeas nuvarande vd Matti Bergdendahl tjänade mer är dubbelt så mycket - över 50 miljoner. Precis som förre vd:n Ralph Riber som drog in 52 miljoner kronor i lön och bonus men framför allt på ett mycket generöst aktieprogram, avslöjar SVT:s Rapports granskning.

– När man ser på ett utfall och ställer det mot det som figurerar i media så förstår jag att folk kan ha en annan uppfattning och det är det, säger Ralph Riber till Rapport.


- Ralph Riber var vd för Ambea under fem år. Under förra året var hans inkomst av tjänst 3,6 miljoner medan cirka 48 miljoner var kapitalinkomster.



Under de fem år som han var vd investerade han 1,6 miljoner kronor när riskkapitalbolaget 3i köpte företaget. När han sedan sålde förra året tjänade han cirka 50 miljoner kronor.

Den tidigare huvudägaren 3i:s chef för Norden - Tomas Ekman - säger först till Svt att han kan tänka sig att ställa upp på en intervju. Men han ångrar sig sedan och skickar ett mejl med några kommentarer. Där förklarar han bland annat att aktieinvesteringar alltid är ett risktagande men att vårdbolagets ökade omsättning gjorde dock affären till en god investering.






-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Handikappad bands fast i sin

rullstol och lämnades


"- I all välmening band hon fast henne med sjalar i väntan på att hemtjänsten skulle komma."



N24 - 2/12 2011KARLSTAD.
Den senaste tidens vårdskandaler inom det privata vårdföretaget Carema upprör många. Men nu visar det sig även att kommunalt anställda begått grova misstag. För lite drygt en och en halv vecka sedan, den 23 november, lämnades en handikappad kvinna bunden i sin rullstol. Assistenten som band fast kvinnan är nu avstängd i väntan på utredning.


– Det är absolut inte tillåtet under några som helst omständigheter. Hon har tänkt fel, säger Brith-Marie Johansson, verksamhetschef, till Nyheter24.

Assistenten hade arbetat med kunden i 11 år innan hon stängdes av. Några dagar innan incidenten hade den handikappade kvinnan genomgått en ögonoperation och läkarna hade beordrat att hon absolut inte fick peta sig själv i ögonen.

– Hon hade smörjt in henne med en kräm i hårbotten och den brukar klia sig och så. Assistenten blev rädd för att den här handikappade kvinnan skulle klia och sedan få in det i ögonen.




– I all välmening band hon fast henne med sjalar i väntan på att hemtjänsten skulle komma.

Enligt verksamhetschefen behöver den handikappade kvinnan hjälp dygnet runt från både assistenten och hemtjänsten. En normal dag brukar hemtjänsten komma vid 16.30-tiden - trots att de egentligen börjar vid 17.00. Men när de inte dök upp i vanlig tid blev assistenten orolig och beslutade sig för att binda fast henne i rullstolen och lämna henne ensam.

Men hemtjänsten kommer inte förrän klockan kvart över fem. När de hittar kvinnan i rullstolen har hon suttit där i nästan en timme. Enligt NWT.se ska Karlstads kommun nu göra en egen utredning av händelsen men har också bett Socialstyrelsen att göra en oberoende granskning.

– Jag vet inte varför hon gick och lämnade henne ensam. Den här assistenten har jobbat i elva år och anhöriga har stort förtroende för henne. Men hon gjorde fel och hon skulle kontaktat någon chef, säger Brith-Marie Johansson.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dog av svält på Caremaboende


En kvinna i Västsverige bodde på ett boende som drevs av Carema Care i tre år. När hon avled konstaterades det att dödsorsaken var svält.


N24- 30/11 2011
GÖTEBORG. Det hjälpte inte hur mycket de anhöriga tjatade om kosten på Solhaga äldreboende, i Brålanda, som drivs av Carema Care. En av kvinnorna som bodde där avled efter tre år.




- Dödsorsaken konstaterades vara svält och hennes svärdotter anmälde händelsen till Socialstyrelsen, rapporter Sveriges Radios P4 Väst.



– Tanken på en anmälan har ju funnits då och då de senaste åren men i och med att min svärmor avled och fick diagnosen svält så ansåg vi att det är inte acceptabelt på ett äldreboende i Sverige i dag, säger svärdottern Anett Galfvensjö.

Hon hade flera gånger påpekat för personalen hur viktigt det var att svärmodern fick i sig rätt kost.

– Man brukar ju säga om demenssjuka att det bästa medicinen är smör, grädde och kärlek men det serverar man inte på Carema i Brålanda i alla fall, säger Galfvensjö.








---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ny Caremaskandal: Bröt flera kroppsdelar men - lämnades hjälplös



En 86-årig man på ett Caremastyrt äldreboende ramlade flera gånger och bröt höft, axel och handled. Ändå gjordes inget.


UMEÅ. Efter att en 86-årig strokedrabbad man ramlat på äldreboendet Skräddaren i Umeå kontaktades inte läkare trots att han bröt höft, axel och handled. De anställda på det Carema-styrda boendet informerade dessutom mannens dotter först när hon kom på besök, uppger Västerbottens folkblad.

– En i personalen sa: ”Skulle ni kunna åka in med honom till sjukhuset. Vi tror eventuellt att han har brutit något”, säger dottern till tidningen.

När dottern tog sin pappa till sjukhus var han mycket illa däran. De tre benbrotten konstaterades och dessutom fastslog läkarna att han led av näringsbrist och gått ned 14 kilo på kort tid. Efter flera operationer är nu den 86-årige mannen rullstolsburen.

"De tycker bara att vi är besvärliga"

Hans dotter är kritiskt mot boendets standard i sig, men framför allt på dess ledningen som hon menar inte lyssnar på de anhöriga.

– Platschefen tycker inte att de har för lite personal. ”Vi kan inte ha personal som bara sitter och inte gör någonting” är det enda svar vi får. De tar inte till sig det man säger. De tycker bara att vi är besvärliga, säger hon.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Döende man lämnades

ensam att dö – framför tv:n



N24-13/11 2011
Personalen på äldreboendet Korsnäsgården i Falun visste om att mannen var döende och hade svår dödsångest. Ändå vägrade äldreboendet, av besparingsskäl, att ta in extrapersonal för att vaka. Istället sattes mannen framför tv:n där han dog ensam, skriver Dagens Nyheter.




I april i år slog en elev vid kommunens undersköterskeutbildning som praktiserade på Korsnäsgården, larm om att en äldre man med svåra smärtor och dödsångest lämnats att dö ensam framför tv:n, skriver Dagens Nyheter.

Eleven menar att personalen på Korsnäsgården var medveten om att mannen var döende. Trots det vägrade ledningen för äldreboendet av besparingsskäl att ta in extrapersonal för att vaka över mannen. 


- Istället placerade personalen mannen i dagrummet där han sattes framför tv:n. Senare på natten dog mannen.


– Så får det inte gå till. En människa ska inte behöva dö ensam och ha tv:n som sista sällskap. Det måste sättas in extrapersonal, säger eleven till DN.

Ledningen på Korsnäsgården vill inte kommentera händelsen.


- De har dock anklagat praktikanten för att ha brutit mot tystnadsplikten.
Ärendet granskas just nu av kommunpolitiker i Falun

Fallet med den döende mannen är bara en av flera anmärkningar mot Norshöjdens och Korsnärsgårdens äldreboenden i Falun. 

Under kommunens årliga inspektion av Carema Cares två äldreboenden påvisades flera brister.

Äldreboendena saknade både sjukgymnast och dietist. Trots att man uppgav det för kommunen. När kommunen senare kontrollerade om Carema Care åtgärdat bristerna fick kommuntjänstemännen veta att både dietist och sjukgymnast anställts. Men när kommunen dubbelkollade uppgifterna uppgav både dietisten och sjukgymnasten att de inte hade uppdrag för Carema Care i Falun.

Anna Wikberg, verksamhetschef vid Norshöjdens äldreboende, förklarar att det beror på att den sjukgymnast som skulle ha börjat vid årsskiftet hoppade av.

– Nu har vi hittat en lösning men det kan bli så när någon hoppar av, säger hon till DN.

Wikberg förklarar vidare att en dietist hela tiden har funnits att tillgå.

– Carema Care centralt hade en dietist i Stockholm som vi anlitade. Senare kom vi fram till att det inte fungerade bra och har nu kontrakt med en dietist i Falun.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


92-åring låg fyra dagar

utan tillsyn - avled


N24- 10/9 2010
När dörren var låst vände personalen och gick därifrån. Kvinnan blev utan vård i fyra dagar. Hon hittades medvetslös och avled kort efter. Nu stängs två ur personalen av.




"– Min lilla krutgumma till mamma överlevde Auschwitz, men inte den svenska hemsjukvården, säger dottern.




HELSINGBORG. Trots sin höga ålder bodde den 92-åriga kvinnan ensam och kunde sköta sin matlagning och medicinering själv.

Vårdbolaget Carema Care hade till uppgift att varje morgon titta till kvinnan, och kontrollera att hon verkligen tagit sin insulinspruta.

Men under fyra dygn blev 92-åringen utan tillsyn. När kvinnan inte öppnade dörren vände vårdbolagets personal i dörren.


- Först på den fjärde dagen, efter att en städerska hittat kvinnan, agerade personalen.


- Kvinnan var då svårt medtagen och låg medvetslöst i soffan, svårt uttorkad. Hon fördes med ambulans till sjukhus där hon avled efter två dygn.


– Min lilla krutgumma till mamma överlevde Auschwitz, men inte den svenska hemsjukvården, säger dottern.

De två anställda som skulle ha sett till den åldrande kvinnan har nu stängts av i väntan på utredning.

– Det är omdömeslöst och en brist på förmåga att som ansvarig inte ta tag i situationen och se till att rutinerna följs, säger regionchef Patrik Thulin Helsingborgs Dagblad.







---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Handikappade blir inlåsta på boende


"Det är för deras egen säkerhet, vi vill inte att någon ska skada sig...


N24- 8/7 2009 VAXHOLM
På ett boende för funktionshindrade i Vaxholm begränsar man rörelsefriheten för vissa av patienterna. På socialnämnden i Vaxholms stad menar man att det är för deras egen säkerhet, men Länsstyrelsen har riktat skarp kritik mot boendet efter att man synat verksamheten i sömmarna.


Det privata företaget Carema Orkidén AB har tidigare ansökt tillstånd att bedriva verksamheten, men fått avslag av Länsstyrelsen. Vaxholms stad valde då att formellt stå som huvudman, men Carema Orkidén fortsätter bemanna och driva verksamheten.

Borgmästarevägens gruppbostad bor sex vuxna personer, som alla lider av någon form av utvecklingsstörning, autism, eller autismliknande tillstånd.

Vid ett besök på boendet upptäckte Länsstyrelsen att det fanns flera brister inom verksamheten. Bland annat hade man låst in två rullstolsburna patienter.

På boendet, som består av två tvåvåningshus, har man stängt av olika delar så att de rullstolsburna inte ska kunna ta sig ut i trapporna mellan våningsplanen. Detta gör att patienterna blir helt isolerade. Dessutom är dörren som leder till uteplatsen låst för samtliga patienter.


Men socialnämnden, som besökt boendet efter kritiken från Länsstyrelsen, menar att alla patienter på boendet har det bra.

–Om personalen vänder ryggen till så kan de skada sig och det vill vi inte. Vi har fått den uppfattningen att de boende har det tryggt och bra, säger socialchefen Ingrid Ekstedt på socialnämnden i Vaxholm Stad till Nyheter24.

Efter Länsstyrelsens granskning genomfördes en hel del förändringar i väntan på nya lokaler som ska byggas dit man ska flytta patienterna. Men det finns fortfarande delar av boendet där låsta dörrar möter de boende som vill ta sig in och ut. Verksamheten är även otillräckligt bemannad under vissa delar av dygnet.

Under natten finns en vaken person och under övrig tid på dygnet varierar bemanningen från två till fyra personer.

– Vissa åtgärder har som sagt gjorts, men det har inte gjorts tillräckligt. De har inte anställt mer personal, men de har låst upp vissa dörrar. Men i stället har man låst andra dörrar, säger enhetschefen Eva Hersler på Länsstyrelsen i Stockholms län till Nyheter24.

Men Ekstedt anser inte att man låser in patienterna.

– Att låsa in eller inte låsa in, det här handlar om människor som har ett stort vårdbehov och som har stora risker att skada sig själva. Vi har inga lås, utan vi har löst det med handtag som man behöver båda händerna för att öppna. Det kan man kalla för inlåsning om man vill, men det tycker inte vi, tillägger Ekstedt för Nyheter24.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Moderat avhopp, fusk och skandaler


6 oktober 2006. Fredrik Reinfeldt presenterar sin regering.


Maria Borelius


14 oktober 2006. Handelsminister Maria Borelius (m) avgår efter bara åtta dagar. Hon erkänner att hon trots miljoninkomster haft svartbetalda barnflickor och att sommarstället ägs av ett företag i skatteparadiset Jersey. Borelius har inte heller betalat tv-licensen.

Cecilia Stegö Chilò


16 Oktober 2006. Kulturminister Cecilia Stegö Chilò (m) avgår efter medgivanden om svartbetalda barnflickor. Hon erkänner att hon inte har betalat tv-licensen de senaste 16 åren.

Anders Borg


17 oktober 2006. Finansminister Anders Borg (m) erkänner att han anlitat både städhjälp och barnvakt svart. Även migrationsminister Tobias Billström (m) medger att han under flera år struntat i att betala tv-licensen. Båda sitter kvar trots massiv kritik.



Carl Bildt



8 januari 2007. Utrikesminister Carl Bildt (m) hamnar i blåsväder för sina aktier i bland annat rysk gas. Överåklagare Christer van det Kwast inleder en mututredning av hans optionsaffärer i Vostok Nafta. Bildt erkänner att ”det kan ha uppstått missförstånd” men får sitta kvar. Utredningen läggs ner.

Mikael Odenberg


5 september 2007. Försvarsminister Mikael Odenberg (m) avgår i protest mot nedskärningarna i försvaret.

Ewa Björling


13 september 2007. Handelsminister Ewa Björling (m) har gjort sig skyldig till byggfusk genom en generös tolkning av ett bygglov. Länsstyrelsen beslutar att hon måste återställa huset på Ekerö.

Ulrica Schenström


1 november 2007. Ulrika Schenström, statssekreterare i statsrådsberedningen och Reinfeldts närmaste medarbetare, avgår efter att Aftonbladet förra veckan publicerat bilder där hon pussas och uppträder berusat med TV4:s politiske reporter Anders Philblad.

Nicola Clase


2 november 2007. Schenströms ersättare, statssekreterare Nicola Clase, erkänner att hon betalat hantverkare svart.






---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Moderaterna skriver om sin historia


Moderaterna ägnar sig åt en avancerad form av historieförfalskning i sitt nya idéprogram.

NSD.se Publicerad 27 oktober 2011
Utan att blinka hävdar Moderaterna att de har varit pådrivande för både rösträtten och utbyggnaden av välfärdsstaten!

Alla med minsta lilla historiekunskap vet dock att Moderaterna (och deras historiska föregångare Allmänna Valmansförbundet) var emot i princip alla välfärdsreformer under hela 1900-talet.




Moderaterna sa nej till:

  • 8 timmars arbetsdag 1919

  • Kvinnlig rösträtt 1921

  • Folkskolereformen 1927

  • Arbetslöshetsförsäkringen 1934

  • Förslaget om folkpension 1935

  • Alla utökningar av den lagstadgade semestern från och med 1938

  • Fria skolmåltider 1946

  • Allmän sjukförsäkring 1953

  • ATP 1959

  • 40-timmars arbetsvecka 1970

  • LAS 1973

  • Kunskapslyftet 1996

  • Fri sjukvård för barn och ungdomar 1998

"Moderaterna är fräcka och satsar på okunnighet", konstaterar förre kulturministern och S-veteranen Bengt Göransson i en kommentar i tidningen Aktuellt i Politiken.

Det är det minsta man kan säga. Moderaternas historierevisionism är ett falskspel utan motstycke.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

”För många moderater har gjort fel...”


- Fredrik Reinfeldt erkänner problem med skattemoralen



Aftonbladet Publicerad: 2007-11-05
Ledande moderater som betalar för svarta tjänster är ett problem för partiet. Det erkänner nu moderatledaren och statsminister Fredrik Reinfeldt.


– Det är alldeles för många moderater som har gjort fel, säger han.



De nya moderaterna lever inte som de lär. Trots en hög moralprofil avslöjas toppmoderat efter toppmoderat med att ha betalat för svarta tjänster.

Knappt hade Nicola Clase ersatt sparkade Ulrica Schenström som statsministerns närmaste medarbetare förrän hon blev ett moraliskt problem: Svarta byggtjänster för tiotusentals kronor. I går kom nästa smäll. EU-parlamentarikern Charlotte Cederschiöld och maken Carl Cederschiöld har i tretton års tid anlitat svart städhjälp.


Tålamodet tryter


Även finansminister Anders Borg, socialförsäkringsminister Christina Husmark Pehrsson och handelsminister Ewa Björling - alla moderater - har struntat i skatten för tjänster utförda i det egna hemmet.

Bland ledande moderater runt om i landet börjar tålamodet ta slut. Skandalerna kostar för mycket. Moderatledaren och statsminister Fredrik Reinfeldt måste agera.

När Aftonbladet mötte Reinfeldt i Helsingfors i dag erkände han att frågan har blivit ett problem för partiet.

Vill ha diskussion


– Det är alldeles för många moderater som har gjort fel, sa Reinfeldt.

– En del av detta gör mig väldigt besviken eftersom det inte är någon ny diskussion. Nu ligger ett ansvar på mig att ta fortsatt initiativ i frågan. Det måste leda vidare i diskussioner om etik och om hur vi agerar i förtroendeurval inför kommande val.

Reinfeldt utesluter inte att den senaste tidens skandaler kan påverka förtroendet för den moderatledda regeringen.

– Vi får se, jag tror att allting som händer påverkar. Nu ska jag möta människors ilska över att det har gått till så här med besked om att vi i moderaterna har mer att göra när det gäller synen på hur man ska förhålla sig till skatteregler av olika slag.

 

Svårt att mäta


Reinfeldt sa att avslöjandet om svarta tjänster inte påverkat hans förtroende för statssekreterare Nicola Clase. Charlotte och Carl Cederschiölds skattemoral ville statsministern inte uttala sig om.

– Jag känner inte till de exakta detaljerna, sa Reinfeldt.

Vid dagens pressträff fick han också frågan om moderaterna utmärker sig när det gäller dålig skattemoral.

– Det vet jag faktiskt inte. Jag tror att det är väldigt svårt att mäta det, men det är alldeles för mycket moderaterna som stått i fokus nu.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Paret Cederschiöld (M)

anlitade svart arbetskraft


Moderaterna Carl och Charlotte Cederschiöld anmäldes på måndagen till Skatteverket för skattebrott. Bakom anmälan står SSU:aren Erik Molin.


– Jag tycker att Cederschiölds kommer undan alldeles för lätt. Det är ungefär som när ett barn ertappas med handen i syltburken. Man ger en tillrättavisning och sedan händer inget mer. Nu vill jag att det här ska granskas, säger Molin till aftonbladet.se.


Skandalen växte


Efter flera tunga bakslag för statsminister Fredrik Reinfeldt de senaste veckorna – då bland annat närmaste medarbetaren Ulrika Schenström tvingades gå – fortsatte eländet under helgen.

Först uppdagades att Schenströms ersättare Nicola Clase anlitat svart arbetskraft. Skandalen växte när Aftonbladet kunde avslöja att toppmoderaterna Carl och Charlotte Cederschiöld gjort samma sak.

- Sedan 1994 har paret betalat svarta pengar till sin hushållsstäderska. Därmed undanhölls staten 27 718 kronor i skatt.


Vid 8-tiden på måndagsmorgonen anmäldes ärendet av SSU:s Erik Molin.

– Jag ringde till polisen först, men hänvisades till Skatteverket.

Hur ser du på det som avslöjats?

– Jag tycker att det är så jävla pinsamt. Cederschiölds har ändrat sin historia flera gånger. Staten har undanhållits skatt av rent ideologiska skäl.


Bekräftade


Charlotte Cederschiöld, 63, är EU-parlamentariker för moderaterna, medan maken Carl, 62, är regeringens förhandlingsman för Stockholms infrastruktur. Under många år var han också moderaternas starke man i Stockholm.

I söndagens Aftonbladet bekräftade Charlotte Cederschiöld Aftonbladets uppgifter.

– Jag fick tipset från en bekant och hoppade dumt nog på det. Det är beklagligt. Så ska man inte göra, hälsade hon via moderaternas presschef Carl Johan Swanson.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moderat Skattefuskade för 68 000 kr

Statssekreterare Nicola Clase uppskattar att hon köpt svarta tjänster för 68000 kronor. Hon vill dock fortfarande inte berätta varför. Med erkännandet hoppas Clase nu att lägga historien om skattefusket bakom sig.


Efter avslöjandet att Nicola Clase köpt svarta byggtjänster till sin sommarbostad i skärgården, gör hon nu allt för att ställa saker och ting till rätta.

På lördagen satt Clase, som i torsdags efterträdde sparkade Ulrica Schenström, i möte tillsammans med sin make Andrew Schenkel och en skattejurist. Syftet var att bena ut hur mycket pengar de lurat staten på. I en TT-intervju på lördagskvällen berättade hon vad de kommit fram till:



– Totalt har vår genomgång visat att det handlar om fyra tillfällen från december 2002 till 2003. Beloppen uppgår sammanlagt till 68000 kronor, säger Nicola Clase till TT.



Det är mer än vad hon tidigare angett.

Enligt Clase rör 40000 kronor ”vindsinredning” och resten ersättning för såväl invändiga som utvändiga arbeten. Vad begreppet ”vindsinredning” innebär vill hon inte utveckla.

Säger inte varför


Den nyutsedda statssekreteraren värjer sig också fortfarande mot frågor om varför hon valt att anlita svarta byggtjänster:

– Det finns inget försvar för det här. Det är fel från början till slut och det är därför vi ska rätta till det.

TT: De vanligaste skälen att anlita svart arbetskraft brukar antingen vara av kostnadsskäl eller på grund av bristande tillgång.

– Ja... men jag kan bara konstatera att det här är fel av oss. Och eftersom jag gör det kan jag bara dra nästa slutsats och det är att vi måste rätta till det här.

TT: Du vill alltså inte svara på frågan om varför ni gjorde så här?

– Nej, jag tycker att nu när man befinner sig i det här läget kan jag bara beklaga och vara hemskt ledsen.


Vill gå vidare


Clase berättar att hon kommit fram till den aktuella summan genom en ”detaljerad genomgång där man metodiskt gått igenom uppgifterna”.

Härnäst tänker hon skicka in skrivelser till Skatteverket där hon berättar om de fel som begåtts.

TT: Tycker du att du som person har större krav att vara lagenlig i dag, än vad du haft tidigare?

– Jag tycker alltid att jag ska följa gällande regler oavsett vilken position jag har. Det är därför jag är så tydlig med att rätta till det här och det är därför det ska gå snabbt.

TT: Vad tycker du annars om din första tid som statssekreterare?

– Jag kan bara konstatera att jag försöker göra ett gott jobb. Och det här, som det talats om nu, ska jag reda ut och rätta till så jag kan lägga det bakom mig, säger Clase och avslutar intervjun.

Citypolisen har inlett en förundersökning mot Nicola Clase rörande skattebrott. Clase berättar att hon noterat det, men vill inte kommentera saken.


 Tobias Österberg/TT

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11286774.ab




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Enormt fusk bland moderaternas statssekreterare

Aftonbladet 2006






-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Statsvetare kallar (M)-regeringen

'ett degenererat knattelag'

Sydsvenskan Publicerad 4 november 2007

 – En varningstext borde följa med regeringen: ”Kan innehålla spår av nötter”, säger statsvetaren och socialdemokratiske debattören Stig-Björn Ljunggren och beskriver regeringen som ”ett knatte-lag”.



Det senaste avslöjandet om paret Cederschiölds svarta städhjälp är den minst uppseendeväckande, anser Stig-Björn Ljunggren som har skrivit en doktorsavhandling om moderaternas historia.

– Gräver man djupt så hittar man säkert att hela gänget har köpt svarta tjänster. Dels handlar det om ideologiska skäl. 

- De protesterar mot skattetrycket.


- Dels kan det bero på att socialdemokraterna haft makten så länge att många moderater inte ens vågat hoppas på viktiga poster inom politiken och därför inte har bekymrat sig om att leva fläckfritt, anser Ljunggren.


Han säger att Reinfeldts lidande bara förlängs med varje ny skandal och att alla avslöjanden rimmar illa med att moderaterna gör stor affär av vikten att göra rätt för sig i samhället. Det i kombination med att kretsen kring statsministern består av unga och oerfarna gör att Ljunggren kallar regeringen ”ett degenererat knattelag”. Om problemen ska minska måste Reinfeldt lyfta in personer med längre erfarenhet.

Dock tror han inte att skandalerna kommer att påverka debatten vid nästa val.

– Då är det glömt och knattelaget kommer att ha ryckt upp sig speltekniskt. Om ekonomin går bra och det finns jobb kommer väljarna att förlåta både det ena och det andra.




http://www.sydsvenskan.se/sverige/statsvetare-kallar-regeringen-ett-degenererat-knattelag/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Moderaternas glansdagar… (m)+ åsikter


- Lite kuriosa ur den moderata åsiktsbanken:



(m) röstade:

• 1904–1918: Nej till allmän rösträtt.


• 1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.


• 1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.


• 1919: Nej till kvinnlig rösträtt.


• 1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.


• 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.


• 1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.


• 1927: Nej till folkskolereform.


• 1931: Nej till sjukkassan.


• 1933: Nej till beredskapsarbete.


• 1934: Nej till a–kassa.


• 1935: Nej till höjda folkpensioner.


• 1938: Nej till två veckors semester.


• 1941: Nej till sänkt rösträttsålder.


• 1946: Nej till fria skolmåltider.


• 1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.


• 1947: Nej till allmänna barnbidrag.


• 1951: Nej till tre veckors semester.


• 1953: Nej till fri sjukvård.


• 1959: Nej till ATP.




• 1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.


• 1963: Nej till fyra veckors semester.

• 1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.


• 1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.


• 1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.


• 1976: Nej till femte semesterveckan.


• 1983: Nej till löntagarfonderna.


• 1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.


• 1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.



• 2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom just moderaterna.


• 2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.


• 2006: Nej till gröna jobb.


• 2006: Nej till sex timmars arbetsdag.


• 2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.


• 2006: Nej till höjd a- kassa.


• 2006: Ja till sänkt a-kassa.


• 2006: Nej till höjd sjukersättning.


• 2007: Ja till sänkt sjukersättning.

• 2008: Ja till FRA-lagen, • 2009: Ja till IPRED-lagen…

2012: JA till DATALAGRINGSDIREKTIVET
(to be continued…)



Partiet för alla äkta Arbetare med 50 inbillade miljoner på banken. Partiet för Arbetaren som har allt och vill bjuda Eliten och Adeln på ett gott skratt.


undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------------------------------

Sidan & serien läst och godkänd av bl.a:

IP: 195.67.88.219 [Trace]ISP: TeliaSonera AB
Organization: Riksdagen | Host: customer.telia.com
Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1
March 28, 2012 08:17:40 AM
Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1
March 28, 2012 07:37:14 AM
Page Viewed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1
March 28, 2012 07:18:43 AM

IP: 192.44.242.18 [Trace] May 16, 201209:44:23 AM
ISP: Stockholms Lans Landsting
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

IP: 13.25.111.131 [Trace] May 14, 201207:42:51 AM
ISP: Sveriges Radio AB
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

 IP: 193.180.56.60 [Trace] ISP: Resilans AB May 10, 201212:04:59 PM
Organization: Expressen AB
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

 IP: 212.214.212.18 [Trace] ISP: TDC Sverige AB May 08, 201206:36:51 PM
Organization: Norrkopings Tidningars Media AB
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

IP: 212.247.233.133 [Trace] ISP: Tele2 SWIPnet April 04, 201202:18:25 PM
Organization: Mittmedia Service AB
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

 IP: 193.14.163.194 [Trace] ISP: Tele2 SWIPnet March 28, 201209:34:10 AM
Organization: TV4 A
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/27/moderaternas-daliga-dagar-del-1

----------------------------------------------------------------------

Ladda ner serien som PDF

*
http://www.divshare.com/download/23848495-358
*

http://www.scribd.com/doc/129675214/MODERATERNAS-D%C3%85LIGA-DAGAR-2
http://www.divshare.com/download/23848503-147
*

http://www.scribd.com/doc/129675413/MODERATERNAS-D%C3%85LIGA-DAGAR-3
http://www.divshare.com/download/23848504-651
*

http://www.scribd.com/doc/129675688/MODERATERNAS-D%C3%85LIGA-DAGAR-4
http://www.divshare.com/download/23848505-798
*

http://www.scribd.com/doc/129675894/MODERATERNAS-D%C3%85LIGA-DAGAR-5
http://www.divshare.com/download/23848506-ad6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.