söndag 15 april 2012

Google hjälper makthavare att censurera bloggar genom landsspecifik censur



Google erbjuder landsspecifik censur

Google kommer i fortsättningen att blockera både bloggar och andra webbposter från att vara tillgängliga för världens användare, baserat på vilket land du befinner dig i.




Censuren som Google inför kommer att tillämpas efter respektive lands lagar och givetvis även efter den politiska viljan i respektive länder att censurera oönskat material för befolkningen.

Kritiker har sagt att Googles nya förändringar är inget mindre än att Internets huvudaktörer nu helt böjer sig för kravet om censur från totalitära auktoriteter och diktaturer.

Google påstår själva att att deras förändringar är för allas bästa och främjar yttrandefriheten...

(…Var har vi hört det förut??   Reds. Anm. :) )



Sökmotorjätten säger att deras nya censur tråkigt nog innebär att vissa bloggar blir osynliga i vissa länder medan de kommer att synas i andra länder...
( = censurerade i vissa länder, Reds Anm.)

Googles bloggservice ”Blogger” har tidigare varit förbjuden i länder som Kina, Syrien, Iran.
I och med den nya förändringen så kan
Google nu göra mer affärer i de länderna och bloggare kan tillåtas av respektive regimer.  (-Så länge de bara säger vad diktatur-regimerna vill höra. Reds Anm. :) )

http://zeenews.india.com/news/net-news/google-to-offer-country-specific-blog-censorship_756427.html


Så ska Google börja censurera bloggar

PC för Alla 2012-02-01    (Även publicerad under: Lita aldrig på Google – här är beviset)

Enligt teknikbloggen Mashable har Google börjat införa ändringar på företagets bloggtjänst Blogger. Ändringar kommer enligt Google att användas för att begränsa innehållet på bloggarna i vissa länder.


En blogg som exempelvis finns på minblogg.blogspot.com kommer att omdirigeras till den australiensiska domänen, minblogg.blogspot.com.au, om besökaren på bloggen kommer från Australien.

Användarna kommer dock inte att se några förändringar annat än att besökarna kommer att dirigeras om till den domän som passar för deras land. Enligt Google kommer det göra det enklare för företaget att följa lokala lagar i olika länder.





– Genom att flytta bloggar till lokala domännamn blir det enklare för oss att främja yttrandefriheten.



Vi kommer samtidigt bättre kunna efterfölja krav på blockering av visst innehåll för att följa de lagar och regler som gäller i olika länder, skriver Google på sin webbplats.



http://support.google.com/blogger/bin/answer.py?hl=en&answer=2402711

Omdirigeringen kommer inte att påverka bloggarnas placering på Googles söktjänst. Google räknar med att omdirigeringen är genomförd inom några veckor, skriver Mashable.

I förra veckan meddelade Twitter att företaget kommer att börja censurera meddelanden på tjänsten i olika länder. Censuren kommer att genomföras på olika länders begäran. Thailand meddelade i veckan att det blir det första landet som kommer att utnyttja Twitters erbjudande.

http://www.idg.se/2.1085/1.430027/sa-ska-google-borja-censurera-bloggar




Länkar om Googles nya censur:






----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes
UnderMattans redaktör löser världens problem!


:) -Lägger in ett litet blygsamt meddelande till Google... så att de tvingas vara lite mer kreativa nästa gång de ska jävlas med bloggen...
Page ranking är ett hett tips...
- Varför inte låta bloggen hamna på sidan 75428 eller kanske bara dölja den helt och hållet, för enkelhetens skull? :)


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





undermattan.blogg - Google hjälper makthavare att censurera bloggar genom landsspecifik censur

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

4 kommentarer:

  1. Tjena

    Tänkte bara berätta att en vän bad mig ta bort länken till Under Mattan på min blogglista. Google hade varnat honom för att länka till mig eftersom jag länkade till Under mattan. Min bloggpolare hade fått varning från Google om skadlig programvara på denna sajt.

    Jag fegade ur och tog bort den. Tänker lägga till länken igen inom kort.

    MALMROX

    SvaraRadera
  2. @MALMROX, Tack för supporten :) Det har givetvis aldrig funnits något skadligt på bloggen.
    På länken: http://undermattan.blog.com/2012/04/01/google-beviset/
    finns mer info om händelsen.

    Det var både UnderMattan-blogg och Corruptio-blogg som censurerades samtidigt. Vi har tydligen en del artiklar som vissa inte gillar…

    I USA har ett antal obekväma politiska bloggar utsatts för samma sak. Ibland försvinner de helt från Googles sökmotor eller faller i sökresultaten till sidan 7989267564…

    Bloggare som hjälpte till och spred info om censuren blev svartlistade av Google för att “ha skadligt material” från UM-bloggen… så din länk uppfattades nog som skadlig av Google…

    Sen tröttnade tydligen Google på allt oväsen och tog plötsligt bort sin svartlistning utan att vi ändrat något som helst på sajten…

    Efter det har UM-bloggen istället under flera dagar utsatts för typiska överbelastningsattacker där sidorna inte laddats ordentligt och ibland har bloggen slagits ut helt i 4-5 timmars-perioder. :)

    SvaraRadera
  3. Sverige som stoltserat med sin yttrandefrihet har följt diktaturers fotspår med att börja censurera det de anser vara obehagligt för makteliten.

    Det var ett antal år sen man sist hörde en svensk regering beklaga sig över stater som saknar demokrati och yttrandefrihet.
    Finns det någon kamp överhuvudtaget för demokrati nu för tiden?

    SvaraRadera
  4. @P.P, Sverige säljer vapen och handlar ohämmat med alla mördardiktaturerna i den globala slyngel-stats-klubben.

    Därigenom verkar Sverige medvetet för global fascism och strävar efter att upprätthålla diktaturernas makt över folken för att kunna tjäna pengar på folkens lidande.

    Den svenska demokratikampen består av att ljuga för omvärlden och det egna folket om våra mörkade kriminella antidemokratiska handlingar mot mänskligheten.

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.