onsdag 11 april 2012

Rymdbolaget och regeringen gör diktaturaffärer...


RYMDBOLAGET ägs 100% av:
SVENSKA STATEN

I början av 2010 avslöjade Sveriges Television att Rymdbolaget, numera SSC försökt sälja havsövervakningssystem till Muammar al-Gaddafis regim i Libyen. En representant för bolaget menade att "Vi kan hjälpa er att hålla efter flyktingsituationen utmed gränserna och ute på Medelhavet"...



*
- Här är systemet som Sverige
ville sälja till bl a:
 


...Saudiarabien
*


*
MSS 6000
är den senaste versionen av Rymdbolagets havsövervakningssystem. Det och dess föregångare MSS 5000 har installerats i ett antal olika flygplanstyper i ett antal länder över hela världen t. ex. Sverige, Estland, Norge Polen, Portugal, Grekland, USA och Kanada.
*

MSS 6000-systemet för t ex gränsbevakning är ett helintegrerat system med SLAR (Side-Looking Airborne Radar), IR/UV(Infrared/Ultraviolet)-skanner, integrering av befintlig FLIR och sökradar, kamera och videokamera, AIS (Automatic Identification System), höghastighetssatellitdatalänk...


*
Information från sensorerna presenteras för operatören på en bildskärm i ett specialdesignat operatörsstativ. Presentationen sker i realtid och är integrerad med en digital karta.

*
Kartan visar flygplanets position med tidsangivelser markerade på flygrutten. Kartan har ett antal valbara användardefinierade kartlager med georefererade data från SLAR, IR/UV, AIS, observationer, målbeskrivningar och anteckningar om var och när kamera- och videobilder togs.

*
Alla data från missionen sparas och sammanställs i en rapport och kan sändas vidare till operationsbasen eller andra enheter...
*


*

- Rymdbolagets representationskontor finns numera också i Kina och i Förenade Arabemiraten.

- Rymdbolaget har ca 700 anställda runtom i världen och omsatte 575 miljoner kronor 2010.

*
- Företaget ägs till 100% av svenska staten.


*År 2011 ändrades namnet Rymdbolaget till SSC som står för Swedish Space Corporation.


----Rymdbolaget - SSC har numera
inga myndighetsuppgifter----


First MSS 6000 installation for Vietnam


30 Aug 2011.
The first new CASA-212 aircraft for the Vietnam Marine Police has arrived in Sweden for installation of the first of three MSS 6000 airborne maritime surveillance systems. The installation will be carried out by SAAB and SSC at Skavsta airport. As soon as the second and third aircraft are delivered, these will also be fitted with the MSS 6000.
*

*Köp Själv Systemet och övervaka dina grannar...HÄR :)
The SSC Airborne Maritime Surveillance System


The MSS 6000 Maritime Surveillance System gives you a complete overview of your sea surface situation. Our experience is built into the product. Use it to protect your marine environment.

We provide airborne maritime surveillance systems for customers around the world. The MSS 6000 is an effective tool based on more than 30 year's experience. It incorporates state of the art technology and will become an integral part of your multifaceted surveillance mission.

*
---------------------------------------------------------



Två av nyckelpersoner inom SSC - Rymdbolaget, Stefan Gardefjord och Hans Karlander. For more information, please contact Hans Karlander, Chairman, SSC Board of Directors, Stefan Gardefjord SSC CEO (May 1, 2012.) Tel: +46 (0)705-31 66 05.

Rymdbolaget fick

nobben av Saudiarabien


- Rymdbolaget har försökt att sälja system för havsövervakning och för satellitkommunikation till Saudiarabien men fått nobben...


Två säljare från Rymdbolaget, en från satellitdivisionen och en från enheten för flygburna system, har i flera omgångar deltagit i förmöten och delegationsmöten både i Sverige och i Saudiarabien, inom ramen för det omdiskuterade svenska samarbetsavtalet med Saudiarabien från 2005


– Det har inte blivit någonting av det hela, uppger Anna Rathsman, informations-direktör på statliga Svenska Rymdaktiebolaget, SSC (Swedish Space Corporation).

Det visar delegationslistor på hemliga dokument som Ny Teknik begärt ut.


- Dokumenten är ännu hemligstämplade i stora delar.


– De har varit med på inbjudan av försvarsdepartementet och utrikesdepartementet eftersom Saudiarabien efterfrågade olika tjänster, säger Anna Rathsman.


- Redan i oktober 2011 avslöjade Expressen att en saudisk delegation var på besök hos Rymdbolaget i Solna för att se på havsövervakningssystemet MSS 6000.


MSS 6000 är inte direkt klassificerat som krigsmateriel, utan placeras i kategorin dubbla användningsområden eftersom det kan användas både militärt och civilt.

Trots att avtalet mellan Saudiarabien och Sverige omfattar försvarsmateriel och försvarssamarbete, hävdar Anna Rathsman att Rymdbolagets erbjudande gällt civila uppgifter.

– Det har funnits en civil del i det här som har med rymd att göra. MSS 6000 är främst till för att bevaka oljespill, uppger hon.


Saudierna ogillar den typ av publicitet som uppstod då planerna på den svenskstödda vapenfabriken i Saudiarabien avslöjades. …Den bedömningen gör bland andra Ulf Adelsohn, ledamot i Exportrådet.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Övervakningssystemet är monterat på flygplan och kan inkludera flera olika typer av sensorer och kameror, exempelvis IR-sensorer, videokameror och laser. Samtidigt förnekar Anna Rathsman inte att systemet också kan användas för annan övervakning till sjöss.


Rymdbolagets erbjudande på satellitsidan har bland annat gällt försäljning av förmåga att ta emot och länka satellitdata via mottagare på markstationer.

– Ja, men det har också funnits en diskusson på väldigt hög nivå, kring vilka områden vi skulle kunna samarbeta kring, säger Anna Rathsman.

Varför affärerna inte blivit av vet hon inte, säger hon.

Enligt Ny Tekniks källor ska den saudiske generalen Nasser Alshaye dock inte ha varit särskilt intresserad.


- Samarbetsavtalet med Saudiarabien löper fram till 2015. Försvarsdepartementet sköt för en dryg månad sedan upp ett samarbetsmöte i april med den saudiska delegationen till den 24–28 september i år.


Nu har också det sammanträdet skjutits upp.

– Vi har meddelat dem att vi på grund av hög arbetsbelastning inte kan genomföra det nu utan återkommer senare, säger Ulf Spengler, sekreterare i den svenska delegationen och rådgivare på Försvarets materielverk.  / Källa: Monica Kleja Ny Teknik
*

*

FAKTA OM DIKTATUREN I SAUDIARABIEN

Partier förbjudna

Politiska partier och demonstrationer är inte tillåtna i landet. Den internationella organisationen Human rights watch har kritiserat diktatorn och kungen Abdullah bin Abdul Aziz för den ytterst begränsade yttrandefriheten som råder i landet.

Kvinnoförtryck

Föraktet för kvinnor är väl utbrett i Saudiarabien och enligt Human rights watch betraktar den saudiarabiska regimen kvinnorna som omyndiga medborgare i förhållande till männen. Många kvinnor får, enligt organisationen, inte röra sig fritt utan tillåtelse eller överseende av en manlig släkting.

Kungafamiljen styr

Kungen Abdullah bin Abdul Aziz är landets regeringschef och den kungliga familjen styr landet med järnhand. Någon opposition är inte tillåten. Svenska utrikesdepartementet avråder svenskar från icke nödvändiga resor till landet.

Sharialagar

En strikt islam är grunden för statens synsätt. I straffskalan finns dödsstraff, offentlig piskning och amputering. Landet har stämplats som en av världens grymmaste diktaturer.



Ewa Björlings diktaturhandel

Handelsminister Ewa Björling tog den 18 september 2009 kontakt med den saudiska prinsen och landets inrikesminister Mohammed Nayef. Brevet syftade till att teckna ett avtal med Saudiarabien med sikte att sälja ett gigantiskt övervakningssystem till diktaturen.

Avtalet skulle ge Saudiarabien tillgång till tusentals kameror och underjordiska ledningscentraler. Samarbetet var tänkt att gälla under tio år framöver. En ickenamngiven källa förklarar för Expressen vad övervakningsutrustningen kan användas för:


– Det är tusentals kameror och avancerade underjordiska ledningscentraler, som Saudiarabien ska använda för att övervaka sina medborgare och kunna sätta in tungt beväpnade inrikesstyrkor om man ser något på kamerorna, 
säger källan – med god insyn – till Expressen.


Saab, som var det företag som skulle leverera utrustningen, har bekräftat för Expressen att utrustningen kunde användas för övervakning av befolkningen.

*

Ewa Björlings brev till diktaturprinsen

Här är det insmickrande säljbrevet från handelsminister Ewa Björling till den saudiska prinsen och diktaturens inrikesminister Mohammed Nayef. (Text Expressen)

I det hemliga brevet uttrycker hon sin lättnad över att han överlevt ett terrorattentat. Sen erbjuder ministern honom ett brett samarbete inom säkerhetsfrågor. När Björling först konfronteras med brevet kan hon inte svara på några frågor - utan ber om att få återkomma.

"Detta var förankrat hos samtliga regeringspartier", hälsar hon senare på kvällen i ett mejl till tidningen Expressen...

http://www.expressen.se/nyheter/ministerns-hemliga-saljbrev-till-diktaturen/






*

- Björling & Sverige hjälper diktaturens Libyen att bryta mot de mänskliga rättigheterna

Uppladdad den 3 feb 2010

Handelsminister Ewa Björling, moderaterna, försvarar att hon har åkt ner till Libyen i ett försök att sälja det svenska övervakningssystemet MSS 6000 till företrädare för diktatorn Muammar Khadaffi. 

Övervakningssystemet ska användas till att spåra upp och fånga flyktingar som försöker lämna landet, för att istället sätta dem i interneringsläger. Detta ger inte bara teknologiskt stöd till en diktatur som förtrycker och torterar meningsmotståndare, utan bryter även mot FN:s mänskliga rättigheter rörande rätten till att söka asyl.

Ewa Björling menar dock i Aktuellt att Sverige endast vill "hjälpa" flyktingarna, och att blotta närvaron av svenska företag kommer göra landet mer demokratiskt.

2010, Amnesty kritiskt...

– Svenska Regeringen

säljer Övervakningsutrustning

till Gaddafis Diktatur…


(2010) Regeringens argument är att handel är ett bra sätt att främja den demokratiska utvecklingen i diktaturer.

Svensk övervakning på export till diktaturens Libyen.  Statliga Rymdbolaget försöker sälja utrustning till Libyen så att diktaturen kan övervaka flyktingar, och handelsminister Ewa Björling (m) hjälper till med marknadsföringen.

Amnesty kritiskt
Lise Bergh, ordförande för svenska Amnesty, anser att det är allvarligt att svenska regeringen medverkar till att sälja övervakningssystemet till Libyen.

Övervakning från luften
Rymdbolaget, ett bolag som till hundra procent ägs av svenska staten, vill gärna sälja sitt system för flygburen övervakning till de libyska myndigheterna.
-Vi kan hjälpa er att hålla efter flyktingsituationen utmed gränserna och ute på Medelhavet, säger Rymdbolagets Björn Ohlson under ett möte med Libyens handelsminister som Korrespondenterna (SVT) filmade...




------------------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 193.44.5.155 [Trace]  lISP: TeliaSonera AB -  11 Apri, 201211:36:09 AM
Organization: Swedish Space Corporation
Landed: undermattan.blog.com/2012/04/11/rymdbolaget-regeringen-diktaturaffarer

IP: 193.188.156.17 [Trace] May 16, 201201:50:22 PM
ISP: Regeringskansliet
Landed: undermattan.blog.com/2012/04/11/rymdbolaget-regeringen-diktaturaffarer
 --------------------------------------------------------------------

undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.