torsdag 22 mars 2012

1984 OCH SVERIGE


George Orwell skriver på UnderMattan.blogg?? Inte riktigt...
- I tidningen Ny Tekniks kommentarsfält hittade vi följande text
av en anonym "Orwell" som vi tyckte var värd ett bättre öde...

--------------------------------------------------------------



- Varför spionage mot
de egna medborgarna?

Varför bygger regeringar världen runt upp övervaknings- och spionagesystem gentemot de egna medborgarna? Varför behövs övervakning av alla medborgare och var har vi sett detta förut?



Jo, vi har sett det främst i stater som DDR, Sovjetunionen gentemot alla medborgare, och gentemot judar i Hitler-Tyskland.

Vad använde då dessa diktatur-regimer sina databaser över medborgarna till?

Ja, i DDR nyttjades systemen för att hålla alla medborgare i ett järngrepp, ett enda felaktigt ord till fel person (läs spion) och du kunde räkna med en mycket lång fängelsevistelse.

I Sovjetunionen användes spionaget mot medborgarna för att hålla dessa i en total terror. Likadant här kunde ett enda förfluget ord till fel person räcka för att förpassa dig till Gulags kalla helvete.

Den röda terrorn som ofta utmynnade i ett nackskott, tvångssvält (Holodor), el. förpassning till Gulag-arkipelagens lägersystem, anses ha förorsakat ca. 150 milj. människors 'untergang' (Källa Jyri Linas bok, "Under Skorpionens Tecken").



I Hitler-Tyskland nyttjades IBM:s hålkortssystem för att registrera alla judar, innan de skickades till gaskamrarna.

Precis som då är IBM idag mycket behjälplig mot alla regimer, som vill övervaka el. spionera mot de egna medborgarna. I Sverige har de understött regimen Reinfeldt med massövervakning/registrering av alla medborgare som passerar ut el. in i Stockholm per bil.

Själva andemeningen i en politisk Demokrati är att politikerna skall vara underställda medborgarna.

 
Tyvärr har nu situationen blivit den omvända, medborgarna är politikernas slavar och som någon skriver nedan, så spelar det ingen roll hur man röstar.

Utvecklingen mot en global diktatur lär vara omöjlig att stoppa i nuvarande politiska system.

En ev. lösning kunde vara direktdemokrati, liknande det Schweiziska systemet.  ...Men eftersom de som driver fram utvecklingen mot en totalitär världsordning äger elller kontrollerar i stort sett alla media, inte bara i Sverige utan i större elen av världen blir det svårt.

Därför lär aldrig medborgarna upplysas om att demokratin nu nått vägs ände och att Diktaturen nu börjar visa fram sitt fula tryne.



I namn av att komma åt grov brottslighet och fräckt nog (i dag i Sverige) i namn av att skydda integriteten, har därför Svenska och utländska regimer, alltsedan den falsk-flaggade attacken mot tvillingskyskraporna i New York, startat el. medverkat i ett lika 'syntetiskt' krig mot muslimska 'terrorister'.

Samtidigt har de för varje dag, vecka, månad och år, hela tiden arbetat hårt för att snärja in deras egna medborgare i ett nät av terror-skrämsel (flygplatskontroller) och övervakning som skulle få en gammal DDR-potentat att skämmas.

Vad som nu kommer att hända har mycket
elegant beskrivits av Pastor Martin Niemöller:


- I [Nazi]-Tyskland hämtade de först kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist;

- Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten;

- Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude;

- Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.


/ George Orwell idag, 19:22
*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


George Orwell

Eric Arthur Blair, mer känd genom författarnamnet George Orwell, född 25 juni 1903 i Motihari, Bihar, Brittiska Indien, död 21 januari 1950 i Camden, London, var en brittisk författare och journalist.

Hans verk kännetecknas av ett skarpt intellekt och kvickhet, en djup medvetenhet om social orättvisa, ett starkt motstånd till totalitarianism, en förkärlek till språklig klarhet och tro på en frihetlig direktdemokratisk socialism.

Orwell är väl ansedd som en politisk och kulturell kommentator, förutom skönlitteratur och polemisk journalism skrev Orwell även litteraturkritik och poesi. Hans två mest kända verk är den dystopiska romanen 1984 (1948), och den satiriska romanen Djurfarmen (1945).

Andra hyllade verk är Hyllning till Katalonien (1938), en berättelse om hans erfarenheter som volontär på den republikanska sidan under spanska inbördeskriget, samt ett flertal essäer. Orwells kulturella inflytande, både inom populärkulturen och den politiska kulturen, ger sig till känna än i dag.

Flera av hans neologismer, tillsammans med termen Orwellsk (vilket nu är ett ordstäv för något drakoniskt eller manipulativt socialt fenomen eller begrepp skadligt för ett fritt samhälle), har satt sig i den folkliga jargongen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




BREAK YOUR TRANCE! TIRADE!


Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.