torsdag 16 maj 2013

SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 3 (repris)

Amnesty kritiserar Sverige för bristande polisgranskning.

AMNESTY: - I Sverige finns ingen effektiv och oberoende instans som utreder klagomål mot poliser och ingen ställs därför till svars för polisens brott mot mänskliga rättigheter. 


I serien "Svenska Polisens Dåliga Dagar" har UnderMattan-bloggen samlat incidenter som den svenska ordningsmakten varit inblandad i de senaste åren. De flesta händelser är från 2008-2013 och ett fåtal från tidigare år. Artiklarna är hämtade från både dagspress, webb-tidningar och bloggar. (Favorit i repris)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------SVENSKA POLISENS DÅLIGA DAGAR... DEL 32009, Full polis bet hockeyspelare blodig

En polisman åtalas efter att, redlöst berusad, ha bitit en elithockeyspelare blodig på en festival i somras.

Den 29-årige polismannen bet en elithockeyspelare i handen och höll fast likt en grävling och släppte inte förrän ordningsvakter kom till platsen. Den blödande hockeyspelaren föll omkull av smärtan från polisens bett. Vittnen har berättat att polismannen var "redlöst berusad".

Händelsen inträffade i ett öltält på en musikfestival i Västerbotten i somras. Trots den våldsamma attacken åtalas polisen endast för ringa misshandel. 29-åringen semesterfirade på festivalen då han drabbade samman med hockeyspelaren av okänd anledning.

Polismannen uppgav att han druckit ”alldeles för många öl” för att minnas händelsen. 

 Han kunde därför varken neka eller erkänna. Han kunde heller inte förklara hur han hamnat i slagsmålet med hockeyspelaren, skriver Metro.

(Edtiors notes: Visst suger polisen ibland, men det här är ju löjligt. OK, det kan ju också vara en väldigt dålig vampyrimitation eller ett nytt superhemligt polisgrepp…)
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Skolelever nära att dödas av polis

Bildlektionen urartade...

ÖDESHÖG, Östergötland -- Niondeklassarna spelade in en film om ett postrån. Men rånet togs på allvar och polispatruller larmades till ett misstänkt väpnat rån mot posten i Ödeshög.

– Vi drog samman alla resurser, det betyder vapen, extravapen, förberedelse för vägspärrar och kontakter med andra län för samma sak, berättar vakthavande befäl Roland Carlson till Östgöta-Corren.

En första patrull kom till platsen. En polisman drog sitt tjänstevapen och skrek åt ungdomarna att lägga sig på marken. – Det var tur att de lydde, säger Roland Carlson. En oförsiktig rörelse i det läget kan sluta med att någon blir ihjälskjuten.

Eleverna hade bildlektion och skulle spela in en film om ett postrån.


Postpersonalen hade ställt upp på att vara med på film, men polisen var inte underrättad, skriver Corren.se.

(Editors notes: Får mig att tänka på Mr. Bean som polis, jag menar det är sällan Hollywood får till ett verklighetstroget rån trots 100 tagningar. Dessa Niondeklassare borde få en Oskar. Tur att polisen inte sköt kameramannen så att pojkarna kan spela in fler filmer…och vad är ett extravapen??… Kanske ett extra stort vanligt vapen?… eller kanske extra många vanliga vapen som är extra stora??… eller..? )
*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2009, Polisen sköt ihjäl man i Trelleborg

- En polispatrull har skjutit ihjäl en man i en stuga i Trelleborg.

En 57-årig man sköts till döds av poliser i samband med en insats i Trelleborg under söndagsnatten.

Mannen rusade mot två poliser med knivar i händerna när de avlossade tre snabba skott mot honom. 57-åringen avled omedelbart, skriver Sydsvenskan. Vid 20.30-tiden på söndagen fick Skånepolisen ett telefonsamtal från en aggressiv man.

– Han sa att han hotade att skjuta om det kom någon polis till honom. Han berättade att han hade vapen och att han var trött på allting, berättar Eva Westford, informationsansvarig vid Skånepolisen, för Sydsvenskan. Samtalet fortsatte i femton minuter och ju längre samtalet fortgick fick polisen en känsla av att de skulle ta det hela på allvar.

När polisen lyckats ta reda på mannens identitet visade han sig vara känd av personalen efter att han ringt SOS Alarm ofta. Skånepolisen bestämde sig för att genomföra en isats och skickade flera polispatruller samt piketstyrkan till den 57-årige mannens adress i utkanten av Trelleborg. När polisen förberedde sig att gå in i huset gick först två piketpoliser fram för att kolla läget. Klockan var då 00.10, och poliserna såg mannen genom ett fönster.

Då ytterdörren var olåst beslöt sig poliserna för att gå in i huset.

– De hann knappt in innan mannen kom rusande mot dem med knivar i händerna framför sig, uppger Westford för Sydsvenskan. Poliserna avlossade då tre snabba skott mot mannen, som sjönk ned på golvet. Trots försök med hjärt- och lungräddning lyckades inte 57-åringes liv räddas. Han avled omedelbart.

Granne: "En jävla skandal"

Grannar till den man som polisen dödade inatt tycker att polisen handlade fel. "De visste ju hur han var"

Den 57-årige mannen som sköts ihjäl av polisen i sin stuga i Trelleborg var välkänd av grannarna. Mannen flyttade in i byn utanför Trelleborg i maj förra året. Sedan dess säger sig hans grannar ha levt i daglig terror och skräck. – Han har hotat och haft sig, mordhotat till och med. Det har varit mycket tivoli här, fullt pådrag med polis och ambulans nästan varje vecka. Senast efter trettonhelgen var de runt femton poliser här, berättar en granne.

– De visste ju hur han var så jag förstår inte varför de gick in där. Allt det här är en jävla skandal egentligen.  

Han ska väl för fan inte behöva bli skjuten. Han skulle ha varit inne för vård.

(Editors notes: Med taktiken som polisen använde här kan man säkert ta livet av de flesta av Sveriges våldsamma och drogade psykpatienter, samtidigt som polisen får lite skjutövning. Det är alltid lätt att va efterklok, men att polismyndigheten inte kan förutse detta händelseförlopp, är för att citera grannen: ”En jävla skandal.” Det kunde knappast gjorts sämre. TA ANSVAR FÖR VAD NI GJORT. Inte ens grannarna, som enligt egen uppgift levt i daglig terror och skräck, ville se mannen skjuten…)
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Swedish Police takes on demonstrators

(Videon upplagd 2006)
*
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Misstänkta poliselever avstängda

Två elever vid polisutbildningen i Växjö har stängts av eftersom de är misstänkta för att ha begått brott.

Den ene är misstänkt för förskingring och urkundsförfalskning och den andre för medhjälp till grovt rattfylleri, rapporterar lokala medier. De ska vara avstängda så länge brottsutredningarna pågår, har Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd beslutat.

(Editors notes: looking for the last honest man, till polisutbildningen… ingen? Varför inte rekrytera direkt ifrån fängelserna, elever av denna typ hamnar ändå där förr eller senare…Oh, ”what was I thinking?” Poliser döms ju nästan aldrig för något.)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
2009, Ungdomar i Skurup anmäler poliser för misshandel

Publicerad 13 november 2009 14.50 Uppdaterad 13 juli 2010 1.222009-11-13 14:50:59
Det började med en krossad glasruta intill stationen. Några timmar senare var tre ungdomar gripna för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Poliserna är anmälda för misshandel i fyra fall. Ungdomarna tycker att polisen tog till övervåld.

Fyra ungdomar reagerar starkt på hur polisen behandlade dem. De tycker att polisen använde mycket mer våld än som var nödvändigt. Dessutom var de oskyldiga till den skadegörelse de misstänktes för.
En av poliserna ska enligt ungdomarna bland annat ha dunkat huvudet på en av dem i asfalten.

– Det fanns ingen anledning att gå så hårt fram som polisen gjorde, säger Jonathan Pitcher.
Han fick själv flera slag med batong och pepparspray sprutad i ansiktet. Vilket orsakade stor smärta.
Polisen skickade flera patruller till Pågatågsstationen förra lördagsnatten. Enligt ungdomarna var där minst fem bilar.

En av de som misstänks för våld mot tjänsteman är bland annat en kortväxt 15-årig flicka.– Polisen trampade på mig och kastade in mig en vägg så att en planka lossnade, säger Felicia Gustavsson.
Enligt polisen var upprinnelsen till händelsen skadegörelse vid stationen och att ungdomar uppträdde störigt där.

(Editors notes: Kortväxta 15-åriga tjejer kan va luriga. Just när man tror att man oskadliggjort dom genom ett hårt väggkast så studsar dom djävlarna tillbaka igen…Skämt åsido?)
*


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Berusad polis tafsade på kvinna

Polisen var alldeles för full för att hålla sina händer i styr.

MALMÖ. Den 33-årige mannen skulle gå ut på krogen en kväll i november. Men i krogkön till klubben Etage tafsade han på en kvinna.

 Mannen togs om hand av sina kollegor efter att kvinnan anmält 33-åringen. Han ska också ha kallat flera kvinnor i kön för "fittor". Polisen själv nekar till brott, men händelsen ska nu utredas.

33-åringen har under några år varit anställd i ett skånskt polisdistrikt, skriver KVP.

(Editors notes: Fulla händer har ibland ett eget liv och att poliser skall vara ett föredöme stod det väl inget om i arbetsbeskrivningen.+ Vi har väl yttrandefrihet i Sverige?…Well, it might work…)
*

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2008, 23-åring misshandlad - av polisen

"- Välkommen till Borås".
Borås.
Så hälsades en 23-årig biltjuv när han stoppades av lagens väktare på riksväg 40. Enligt åklagaren misshandlades sen mannen svårt av polisen. - Någon dunkade mitt huvud i asfalten, säger 23-åringen i förhör.

Blodet sprutade, enligt 23-åringen. Sedan fick han en batong i nacken så att ansiktet trycktes mot marken.
 

- Någon av poliserna ställde sin fot på mitt högra öra så att ansiktet skrapades mot marken. Sedan stampade någon på min högra och vänstra hand, berättar 23-åringen vidare.
 

Plötsligt tog någon polis tag i hans hår och dunkade huvudet i asfalten så att en tand lossnade.
 
- Välkommen till Borås. Vad har ni lärt er av detta? ska en polis ha frågat, enligt 23-åringen.

Enligt 23-åringen blev han uppmanad att ljuga för läkaren om sina skador.
- Jag har ramlat, sa han till läkaren, som han kände via sin mamma.

Läkaren frågade om inte poliserna hade slagit honom, men 23-åringen nekade.
En polis säger i förhör:
- Det kändes nästan pinsamt för i det här fallet, så var det ju helt uppenbart att han ljög för läkaren. De båda polismännen nekar till brott. De står åtalade för vållande till kroppsskada alternativt tjänstefel.

(Editors notes: Välkommen till Psykoville eller var det Borås?)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Övergavs av polis mitt i skogen

- Lagens väktare dumpade ungdomarna mitt i natten på en skogsväg...

BRÄNDÅSEN. Det var under lördagskvällen som ungdomarna från Lekeberg åkte till McDonalds i Brändåsen. De fyra killarna, 16 år gamla och de två tjejerna, 14 år gamla, skulle åka ifrån restaurangen vid 22:30 på två A-traktorer. 

Men när de kommit en bit på motorvägen stoppades de av polis som ville att de skulle kliva ur fordonen.

–Jag var skiträdd och vågade knappt säga nåt, för varje gång jag försökte förklara skrek de åt mig att hålla käften, säger 16-årige Christoffer till NA.

Medan traktorerna forslades bort, vilket tog en timme, fick ungdomarna stå och vänta i ösregn. De fick inte ens lov att ta sina jackor. Sedan uppgav polis att tonåringarna fick ta sig hem bäst de kunde.

Klockan var då mitt i natten och ungdomarna stod ensamma kvar på den ensliga skogsvägen.

(Editors notes: Vad kan man säga? Att lämna 4 tonåringar och 2 flickebarn (14år=barn) i skogen mitt i natten i ösregnet kan vara en väl genomtänkt strategisk manöver av polisen. Eller…”Stupid, asshole cops” som vill visa sin makt över mänskligheten. You decide…)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Polis Ulf Åhman döms för misshandel mot hustru

Tingsrätten dömde  polisman Ulf Åhman för misshandel mot sin hustru till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan med hänsyn till hans alkoholproblem samt att han troligtvis skulle komma att skiljas från sin anställning om han dömdes.

I hovrätten tog kvinnan tillbaka sin berättelse men hovrätten finner att det är den nya berättelsen som utgör en påhittad efterhandskonstruktion för att maken inte ska förlora anställningen.

En 58-årig polisman åtalades för grov kvinnofridskränkning mot sin hustru. Han skulle bland annat ha sparkat henne minst tio gånger under år 2009 samt slagit och hotat att döda henne på nyårsafton år 2009. Polismannen medgav att han knuffat kvinnan men nekade i övrigt till brott.

Tingsrätten konstaterade att polismannen överkonsumerat alkohol, vilket eskalerat sedan sommaren 2009, samt beaktade att han troligtvis skulle komma att skiljas från sin anställning om han dömdes.

Rätten fann att mannen gjort sig skyldig till en oprovocerad misshandel av en närstående kvinna i hennes eget hem och dömde honom för misshandel till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, vilket motsvarade fängelse i två månader. Han skulle även betala hustrun 11 880 kronor i skadestånd.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Poliser misstänks för misshandel

Uppsala. Flera poliser i Uppland misstänks för grov misshandel. Åklagare har inlett en förundersökning mot dem, uppger Sveriges Radios Upplandsnytt.

Flera ungdomar anmälde polisen för att ha använt onödigt mycket våld i samband med ingripanden i Gottsunda i Uppsala under förra veckans oroligheter.

Enligt åklagare Bengt Landahl vid åklagarmyndighetens riksenhet för polismål berör förundersökningen mellan två och fem poliser. Misstanken gäller grov misshandel.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Polis misshandlade handbojad man - sparkas

Gick till attack med knytnävsslag mot man i handfängsel. Nu får han sparken.

STOCKHOLM. Tumult uppstod när en man som gripits försökte smita från polisen medan de kontrollerade hans bil. 

Mannen stoppades snabbt men handgemäng bröt ut mellan poliserna och mannen när han skulle beläggas med handfängsel. När handbojorna väl var på och mannen fördes till polisbilen attackerades han.

En av poliserna, en 48-årig Stockholmspolis, slog mannen i ansiktet med ett knytnävsslag.

Nu har polismannen avskedats sedan Svea hovrätt dömt honom för brottet mot den handfängslade mannen. Polismannen har tidigare friats i tingsrätten men döms nu till villkorlig dom och dagsböter för misshandel och dataintrång. Rikspolisstyrelsens ansvarsnämnd har därför beslutat att avskeda polismannen som också tidigare har domar emot sig. Då har det handlat om förolämpning, misshandel och egenmäktigt förfarande, uppger SVT:s ABC.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------2010, 19-åring dumpades av polis - frös ihjäl

Polisen tömde stökig ungdomsfest - och tros ha lämnat 19-årig man att dö i kylan.

SKUTSKÄR. Polisen slog till mot en ungdomsfest som ska ha varit stökig med fylla och bråk. De tunnklädda ungdomarna jagades ut i kylan. 20 minusgrader var det under helgen. På sina håll ännu kallare.

- Natten var mycket kall, säger polisens presstalesman i Uppsala län, Christer Nordström, till Metro.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Polis kollade upp sin dejt i brottsregistret

- Ville kolla upp om flörten hade kriminell bakgrund. Nu döms han själv till böter...

STOCKHOLM. Polisen åkte på ett larm om kvinnomisshandel i Farsta, söder om Stockholm. Något bråkande par hittade man inte - däremot fattade den 31-årige polisen tycke för en kvinna som blivit vittne till misshandeln.

Så fort han kommit tillbaka till polisstationen slog han upp henne i registret. Och igen. Och igen. Sammanlagt sju gånger kollade han upp den 32-åriga kvinnan samtidigt som han började dejta henne.

Men eftersom hon inte var misstänkt för något brott begick polisen själv ett brott när han slog på hennes namn i polisens olika register. – Domstolen menar att han inte hade något ärende men både min klient och jag anser att slagningarna gjorts i tjänsten, säger mannens advokat Peter Althin till Aftonbladet.

31-åringen har nu dömts till dagsböter på 8 000 kronor för dataintrång. Han får dock behålla sitt jobb. Vi ska gå igenom domen tillsammans och överväga om den ska överklagas, säger Peter Althin.

(Editor notes: Här har vi en polis som tar sin dejting på största allvar. Han ville väl kolla så att tjejen inte var misstänkt för något data-brott som han själv numera är…)
*

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Polis glömde barnporr i tvättstugan

Granne hittade usb-sticka med grov barnporr i tvättstugan. Åklagaren la ner förundersökningen.

STOCKHOLM. Polismannen på Rikskrim fick med sig till och med den sista strumpan när han lämnade tvättstugan.  

Men han glömde en usb-sticka med en stor mängd barnporrbilder.

En granne hittade stickan och stoppade in den i sin egen dator. Han fick en chock när han bland semesterbilderna på sin grannes familj fick se barnporren, skriver Metro. - Klart man undrar vad grannar och arbetskolleger ska tro, säger polismannen, som nu riskerar disciplinstraff av Rikspolisstyrelsens ansvarsnämnd.

Grannen lämnade in usb-stickan till polisen, men åklagaren Per Lind kunde snart konstatera att det rörde sig om utredningsmaterial och lade ner förundersökningen.

Däremot riskerar polismannen varning eller löneavdrag, skriver Metro.

(Editors notes: Har poliser verkligen rätt att ta med sig denna typ av bevis hem? Vad gör bilderna i så fall på samma usb-minne som hans semesterbilder? Det är ju som om han blandade beslagtagen narkotika med sina barns lördagsgodis och glömde det i tvättstugan. Trovärdighet=0. -En desperat efterkonstruktion som bara en polisåklagare kan tro på. Om Polismannen hetat Pinocchio hade hans kran nu varit minst 3meter lång…) 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------2010, Polis slog sin häst blodig

Misshandlade hästen med sporrar och spörapp.

STOCKHOLM. En polisman riskerar fängelse för djurplågeri efter att ha misshandlat sin häst på Stockholmspolisens rytteri.

Polismannen ska ha "agat" hästen blodig under träning. Hästen ska ha fått blodiga sår och svullnader av polismannens vassa sporrar och spö, skriver Metro.

Den misstänkte är kvar i tjänst, men satt "under bevakning".

- Vad jag kan minnas har något liknande inte inträffat hos oss tidigare. Vad som ligger bakom detta får utredningen visa, säger enhetschef Eva Sund på polisrytteriet i Stockholm till Metro. I julas anmälde rytteriet i samråd med veterinär polismannen och nu har åklagare att ta ställning till fallet.

Polismannen kan dömas till böter eller ett kortare fängelsestraff. Han anser själv att han agerat oacceptabelt mot hästen. Men den brottsliga delen ligger på åklagarens bord, säger Eva Sund till Metro.

(Editors notes: Svårt att förstå hur denna man tänkt. Vi kan bara spekulera. Kanske typ, ”Fan också att kärringen inte är hemma denna veckan. Oh, ”what the fuck” jag får väl plåga hästfan istället”…)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis dömd för misshandel

Växjö 2009-01-28 | Uppdaterad 2009-01-28

- Växjö tingsrätt har dömt en Göteborgspolis till villkorlig dom för misshandel...

Polisen var på privat besök i Växjö när han slog ett knytnävsslag i ansiktet på en 26-årig man.

Den dömde polismannen riskerar nu att avskedas. Rikspolisstyrelsens ansvarsnämnd har i ett yttrande till tingsrätten konstaterat att en fällande dom mycket väl kan medföra att polisen förlorar sitt jobb.
Under rättegången berättade den drabbade Växjöbon om händelsen som inträffade nattetid i maj på Mc Donalds vid Storgatan.


Efter en kort ordväxling stötte polismannen en restaurangbricka mot 26-åringens bröst och fortsatte med ett kraftigt slag rakt i ansiktet. Den misshandlade Växjöbon fick näsblod och hade ont i en och en halv vecka. En ordningsvakt såg knytnävsslaget och vittnade inför tingsrätten.

Polismannen dömdes mot sitt nekande. Själv hävdade polisen att han råkade stöta till 26-åringen och att allt var en ren olyckshändelse.
Polismannen skall betala 4 500 kronor i skadestånd till den 26-årige Växjöbon.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009, Polis anmäld för misshandel

Publicerat: torsdag 08 oktober 2009 kl 05:42, Gotlandsnytt

En polis på Gotland har anmälts till åklagare. Polisen är misstänkt för misshandel alternativt tjänstefel. 

Åklagare vid riksenheten för polismål i Stockholm som utreder poliser som misstänks för brott, har beslutat att inleda en förundersökning för att närmare utreda vad som hänt.

Det brott polisen misstänks ska ha begåtts i söndags. Förra året gjordes 50 anmälningar mot poliser på Gotland. Hittills i år har 43 anmälningar gjorts.
*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2010, Polis anmäld för avvisning av romer

Uppdaterad 2010-09-29 10:18. Publicerad 2010-09-29 10:17

Gränspolisen i Stockholm har anmälts till justitieombudsmannen för avvisningen av ett 30-tal rumänska romer som dumpades vid Öresundsbron.

Den kollektiva avvisningen skedde efter en omfattande polisaktion mot tiggeri, rapporterar SVT:s Sydnytt och Skånska Dagbladet på nätet.

Bakom anmälan står en medlem, den är dock inte sanktionerad av Amnesty centralt.

(Editors notes: Yes! Äntligen, en omfattande polisaktion mot tiggeri. Precis vad vi behöver. Näst efter virtuell terrorism av 7-åringar är tiggeri det stora globala hotet. Dumpa alla tiggare vid Öresundsbron. Och varför inte alla andra fattiga samtidigt? De är ju ändå bara i vägen?.. Oh, “what was I thinking?” Om tiggarna dumpas vid bron får dom tälta där för alltid, eller tigga pengar till broavgiften? … Fast, om dom tigger nya pengar så tvingas kanske Skånska Gränspolisen dumpa dom i Stockholm…?)
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------2011, Polis sköt varningsskott mot 13-årig pojke (Barn=13 år)

Stockholm
En polispatrull sköt varningsskott i Hässelby i västra Stockholm på fredagseftermiddagen sedan en pojke på moped kört omkull en kvinna i 65-årsåldern och smitit.

-Varför man sköt vet jag inte, sade stationsbefälet Kjell Hellström på Västerortspolisen till TT på kvällen.

Polispatrullen var på platsen i ett annat ärende och blev vittne till olyckan. Pojken, som är under 15 år (13år), blev igenkänd. Han ska inte ha skadats av skotten, enligt Expressen.

(Editors notes: Barn nu för tiden vet att de ska ducka när de ser en polis…)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Swedish Police

(Video upplagd 2009)
 *
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2011, Spelade sjuk och hostade på centralen - attackerades av polis

Dramatik vid inspelningen av Ballar av stål. Skådespelare spelade sjuk på centralstationen. Blev brutalt nerknuffad av civilpoliser.

En ensam kvinna med droppställning och sjukhuskläder irrar runt på Stockholms central, till synes svårt sjuk. Plötsligt närmar sig två män. En av dem säger:

 
– Hostar du en gång till tar vi in dig till polisstationen.

Kvinnan, som är skådespelerska och heter Mina Lindbäck hostar igen, och blir då nedknuffad på golvet av en av männen. Hela händelseförloppet filmas av Ballar av stål-produktionen.

– Nu går du härifrån fort så in i helvete. Det här kan bli anmälan om ofredande, säger mannen och visar polislegitimation. När produktionsteamet konfronterar männen förklarar en av polismannen sitt agerande.

– Jag puttade bort henne för att hon hostade mig i ansiktet.

Mina Lindbäck tog starkt vid sig och lämnade platsen i tårar.

(Editors notes: Ännu fler civil-poliser? Har SS återuppstått I Stockholm? Empatin hos en del poliser är ju på tysk 30-talsnivå. Många verkar vara helt oförmögna att tolka situationer och hantera människor. Kort sagt, de borde befinna sig i en mörk källare dygnet om och aldrig vara i närheten av vanligt folk…)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010, Polis dömd för misshandel av hustrun

En anställd vid Arlandapolisen har dömts till skyddstillsyn för misshandel av sin hustru.

Skyddstillsynen motsvarar två månaders fängelse, men på grund av att mannen behöver behandling för missbruksproblem så fick han skyddstillsyn och dömdes även att delta i ett behandlingsprogram.

Polismannen riskerar i och med brottet sin anställning. Polisens personalansvarsnämnd kommer nu att bedöma om polismannen ska skiljas från sin anställning eller inte.
*
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 2009, Misshandlade 19-åringen bojades naken framför passagerarna

Växjö 2009-03-27 | Uppdaterad 2009-03-27

Polisen satte handboja på den svårt misshandlade och chockade 19-åringen och höll honom kvar - naken - i diket inför alla passagerarna.

– Jag var skitarg och ville skyla honom med en tröja men polisen gjorde så den åkte av, säger en kvinna som var med på nattbussen. Flera passagerare på nattbussen till Tingsryd förra helgen har reagerat på hur polisen agerade mot 19-åringen som fått en allvarlig ögonskada och skador i huvudet efter misshandeln på bussen.

Under slagsmålet hade han blivit av med både skorna, byxorna och kalsongerna.

Enligt passagerarnas bedömning tvingades han sitta naken - med händerna i handfängelse bakom ryggen - i upp till tio minuter utanför bussen när den stannat på Krokviksvägen.

– Det var så kränkande för honom att sitta där. Poliserna kunde väl ha tagit bort honom snabbare därifrån och satt honom i polisbilen. Det var många utanför bussen och folk skrattade åt honom, säger en passagerare.

19-åringen greps först som misstänkt för misshandel. Men det beslutet hävdes en kort stund senare och han bedömdes i stället som ett brottoffer och transporterades till lasarettet i Växjö för vård.De två män i 40-årsåldern som misstänks för att ha misshandlat honom kunde hoppa på bussen igen och åka vidare mot Tingsryd.

(Editors notes: Snacka om ”upgrade” från misstänkt version 1.0 till brottsoffer 2.0. Här har vi nog ändå en pojke som nog inte ringer efter polisen i första taget. Varför vill poliser att folk ska vara nakna i deras närvaro? Det verkar vara ett genomgående perverterat drag i deras personligheter. Sedan ett tips till polisen. Den som är mest skadad är för det mesta inte boven, om inte polisen misshandlat honom först förstås…)
SLUT PÅ DEL 3

... MISSA INTE DEN SPÄNNANDE FORTSÄTTNINGEN:


Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------Ladda ner Serien som PDF
från divShare eller Scribd

3.
http://www.divshare.com/download/23844181-4f8

http://www.scribd.com/doc/129520700/SVENSKA-POLISENS-D%C3%85LIGA-DAGAR-3

Alla avsnitt:

http://undermattans.blogspot.se/p/lankar-till-serien-svenska-polisens.html

3 kommentarer:

 1. -Polis Joakim Larsson åtalas för arrestvåld–

  Posted on Corruptio juli 2013

  21-åring skadade tänder efter misshandel
  Växjö

  Polis Joakim Larsson drog ned en berusad 21-åring från bänken i arrestintaget så att mannen slog huvudet i golvet och skadade två framtänder.

  Tandbitarna hittades utanför arresten och 21-åringen fick med sig dem i en påse när han släpptes.

  Nu åtalas polis Joakim Larsson i Växjö misstänkt för vållande till kroppsskada. Joakim Larsson misstänks av oaktsamhet ha orsakat tandskadan.

  http://corruptiosweden.blogspot.co.at/2013/07/polis-joakim-larsson-19720719-fran.html

  SvaraRadera
 2. -Polis Jessica Christensen (Vellinge) åtalas för att ha låtit ett skadat rådjur lida-

  Posted on Corruptio Juli 2013

  BROTT MOT JAKTLAGEN (0150-K2754-13)

  Gärning:
  Jessica Pauline har den 1 juni 2013 någon gång mellan kl. 00.30 till 01.00 vid förande av personbil på väg E 6:s avfart vid Vellinge norra inom Vellinge kommun varit inblandad i en sammanstötning med ett rådjur och därefter upp-såtligen eller av grov oaktsamhet underlåtit att fullgöra anmälningsskyldighet-en att snarast möjligt underrätta närmaste polismyndighet om det inträffade.

  Lagrum
  45 § 1 st 2 p jaktlagen (1987:259)

  http://corruptiosweden.blogspot.co.at/2013/07/polis-jessica-christensen-19800928.html

  SvaraRadera
 3. -Polis Johan Ahrne (Borås) åtalas för feg misshandel mot försvarslös (hand och fot-fängslad person)-

  Posted on corruptio maj 2013

  Boråspolis Johan Ahrne åtalas för misshandel av gripen.

  Polis Johan Ahrne från Borås åtalas för misshandel efter att han ska ha slagit en rattfyllerist under transporten till polishuset.

  Den gripne låg bojad och under ett skynke på golvet. Det var då som polisen Johan Ahrne ska ha slagit honom.

  En förare som körde i hög hastighet på riksväg 40 stoppades av flera poliser i slutet av november 2012. Men när han skulle gripas för drograttfylla ska han ha gjort motstånd och därför lagts ner på golvet i polisbussen. Han fängslades till händer och fötter och fick dessutom ett galonskynke över sig.

  Två slag mot njurarna

  När den misstänkta låg på golvet ska polisman Johan Ahrne från Borås ha utdelat två hårda slag mot mannens njurar. Poliselev Peter Halldén som befann sig i bussen berättade om händelsen för sin lärare.

  Åklagaren stödjer åtalet på bland annat dennes vittnessuppgifter. Boråspolisen åtalas för misshandel men nekar till gärningen.

  http://corruptiosweden.blogspot.co.at/2013/05/polis-johan-ahrne-boras-atalas-for-feg.html

  SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.