måndag 27 maj 2013

George Galloway: USA:s krig har skapat 100-tals miljoner möjliga nya terrorister - al-Qaida växer

al-Qaida är idag mer skrämmande än före 9/11 - USA har skapat ett Frankensteins monster, säger George Galloway, i en ny intervju till på RT...
***
...Ett par hundra miljoner nya al-Qaida terrorister är kanske inte världens bästa resultat för USA efter 10 års krigande?
 

Speciellt med tanke på att innan man startade sitt omtalade "war on terror" så kunde alla terrorister samlas runt en lägereld och sjunga sånger...
***

Men, shit happens... Det är bara för jänkarna att bita ihop och kriga på ett par 100-tusen år till... Om nu inte folket i USA reser sig innan dess, och till slut fattar att man styrs av psykopater... "Oh, what was I thinking?"
*
Peter King är republikanernas främste talesman i antiterrorfrågor. Han anser al-Qaida är farligare nu än före 11 september 2001.

Obama ser det alltså annorlunda. Han sa i sitt senaste tal att al-Qaida är kraftigt försvagat och att det terrorhot USA nu står inför liknar det som rådde före attacken mot World Trade Center. Det får stora konsekvenser för hur USA i fortsättningen ska handskas med hotet.

USA måste fortsätta att bekämpa olika terrorgrupper...

Men det nuvarande kriget mot terrorismen måste få ett slut, sade Obama, utan att exakt ange när slutet kan tänkas komma.

Att USA är inbegripet i just ett allomfattande krig med terrorismen som överskuggar allt har varit en hörnpelare i amerikansk politik det senaste decenniet. Nu ifrågasätter alltså Obama att det kan fortsätta.

Innebörden är att USA ska återgå till att bekämpa terrorbrott som det gjordes före 11 september, det vill säga med mer riktade, begränsade åtgärder, ungefär som andra länder gör.
***
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5545085
***
- Det var under förra presidenten George Bush som man började prata om USA var i krig med al-Qaida. Dagens republikaner har svårt att acceptera att det skulle vara dags att avsluta det...
***


George Galloway: USA:s krig har skapat 100-tals miljoner möjliga terrorister

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*‘We built Frankenstein monsters, spawned millions of radicalized Muslims’
– MP George Galloway

RT 2013-05-24
Through support for Israeli occupations and participation in American invasions of Muslim countries, Britain has ended up spawning tens or even hundreds of millions of “radicalized Muslims” across the world, British MP George Galloway told RT.
http://rt.com/op-edge/woolwich-attack-radicalized-muslims-galloway-718/
*
*George Galloway: USA:s krig har skapat 100-tals miljoner möjliga terrorister - al-Qaida växer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.