tisdag 28 maj 2013

Drömmen om den flygande bilen fortsätter år efter år - när blir den verklighet?

Den flygande bilen TF-X utrustas med en autopilot som gör färden säkrare än en bilresa på vägen, hävdar tillverkaren Terrafugia. /Artikel från Ny Teknik + video.

Ny Teknik 2013-05-27
Terrafugia rullade för några år sedan ut den flygande bilen "The Transition". Nu går man ett steg vidare och presenterar framtidsprojektet TF-X, en flygande bil som kan lyfta på en mycket kort sträcka tack vare vridbara propellrar, och som tar fyra personer på en flygresa upp till 800 km.

TF-X är ett utvecklingsprojekt som beräknas ta 8 - 12 år. Meningen är att en vanlig bilförare ska kunna hantera en TF-X efter bara fem timmars utbildning. En avancerad autopilot ser till att fordonet undviker övrig flygtrafik och sådana områden som övervakas av ordinarie flygledning.

Det automatiska systemet håller koll på godkända landningsplatser. Skulle ett nödläge inträffa tas fordonet ner på närmaste flygplats och landar på konventionellt sätt, inte enligt vtol-metoden.

Terrafugia kan i dag inte uppge vad den flygande bilen kommer att kosta, men hävdar att det finns stora möjligheter till rationell produktion. Sannolikt kan prislappen hamna i nivå dagens dyrare lyxbilar. Då ingår även en fallskärm som kan utlösas om en TF-X operatör misstänker att fordonet inte kan landas med autopiloten.
http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/flygplan/article3701873.ece
*

Introducing TF-X: Terrafugia's Vision for the Future of Personal Transportation Drömmen om den flygande bilen fortsätter år efter år - när blir den verklighet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.