lördag 17 mars 2012

Ericsson & Carl Bildt räddar Syrien!

"Business as usual"

för Ericsson i Syrien

SVT  Först publicerad 24 november 2011 - 06:00
Svenska Ericsson förser Syrien med teknik som gör det möjligt att följa allt som oppositionen gör via mobiltelefoner. Trots månader av uppror som regimen mött med kraftigt våld mot civila, 5 000 döda så här långt, fortsätter Ericsson att hålla sitt Syrienkontor öppet.
*
- Spårning av enskild mobiltelefon

En av leverantörerna till Syriens mobiltelefonsystem är svenska Ericsson.
Att Ericssons RANOS-system möjliggör spårning av varje enskild mobiltelefon bekräftas av Lars-Olov Strömberg, forskare i IT-säkerhet vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

-I Ericssons fall finns en programvara som heter Radio Access Network Operational Support, förkortat RANOS. Där har man möjlighet att se positioneringen på alla abonnenters mobiltelefoner, säger Strömberg och fortsätter:
-I storstäder handlar det om en träffsäkerhet på 5-10 meter, på landsbygd 100-200 meter.

Denna funktion följer numera med i alla moderna mobiltelefonsystem, men exaktheten har ökat de senaste åren.

På senare tid har flera oppositionella som gömmer sig för regimen hittats och gripits på ett oförklarligt sätt. Inom rörelsen kopplar man ihop det med att aktivisterna blivit spårade via sina egna mobiltelefoner. Vi har också sympatisörer som jobbar inom regimen, och hos operatörerna, och som bekräftar att så här är det.

Folk har blivit lokaliserade och angripna och många utav dem har torterats till döds. Det är folk som har mördats efter att man funnit dem med hjälp av deras mobiltelefoner.


Ericssons pressekreterare Fredrik Hallstan menar att företaget inte bär ansvar för om deras utrustning missbrukas. Företaget följer de lagar och sanktioner som gäller Syrien. Och kommunikation är av godo för utveckling av mänskliga rättigheter, menar Fredrik Hallstan.



Svenskt rekord i handel med Syrien

SVT Först publicerad 24 november 2011

Samtidigt som demokratiaktivister skjuts ihjäl på gatorna i Syrien är Sveriges handelsförbindelser med landet bättre än någonsin. Arabförbundet sitter i dag i möte om nya sanktioner mot Syrien men Sveriges export till landet har aldrig varit större.

Arabförbundet har suspenderat Syrien på grund av regimens våld mot den egna befolkningen. Nyligen slog FN fast att 5 000 människor dött i landet i kampen för demokrati. USA förbjuder så gott som all amerikansk export till Syrien, utom mat och mediciner.

Samtidigt blomstrar den svenska handeln med diktaturstaten.

För varje månad som upproret pågått har exportinkomsterna från Syrien stigit.

Hittills i år har Sverige sålt varor till Syrien för en dryg miljard kronor.


Det är en ökning med över 20 procent jämfört med samma tid förra året. Över hälften av den svenska exporten till Syrien består av telekomprodukter. Svenska Ericsson som fortfarande har kontor i Damaskus och fortsätter att göra affärer i Syrien säger att man följer lagar och regler och inte har några planer på att stänga kontoret.

----------------------------------------------------------------

Sverige stoppar

hårdare tag mot Syrien


SVT Först publicerad 2 december 2011
På grund av Sverige blev EU:s sanktioner mot Syrien svagare än de annars varit. Alla övriga EU-länder stod bakom ett förbud mot att handla med syriska telefonbolag men Sverige vill tillåta fortsatta affärer med diktaturen, det uppger flera samstämmiga källor för SVT.

Svaga sanktioner på grund av Sverige
I går möttes EUs utrikesministrar i Bryssel. De kom överens om att införa nya sanktioner mot Syrien som gäller bland annat viss övervakningsutrustning. Men sanktionerna hade kunnat bli mycket mer kraftfulla, om det inte vore för ett av medlemsländerna, nämligen Sverige.


Regimen skjuter med artilleri
Regimen i Syrien bekämpar demokratiaktivisterna med alla medel. De skjuter med artilleri och de använder övervakningsutrustning för att hitta och gripa oppositionella. En möjlighet att övervaka finns inbyggd i det mobiltelefonsystem som bland annat svenska Ericsson varit med och byggt upp.

På grund av regimens sätt att jaga oppositionella fanns det ett förslag inför veckans utrikesministermöte som gick ut på att förbjuda leveranser till syriska telefonbolag, det berättar flera källor för SVT. Det skulle hindra utveckling och underhåll av de system som regimen kan dra nytta av i sin jakt på oppositionella.

"The Ericsson factor"
Förslaget möttes av ovanligt bred uppslutning. Alla EU-länder stödde förslaget. Alla utom ett. Sverige gjorde klart att man inte tänkte acceptera såna sanktioner. Därmed föll också förslaget, eftersom varje land har vetorätt i EUs utrikesfrågor.

Enligt SVTs källor har Sveriges ställningstagande orsakat stor förvåning i EU. Andra diplomater är inte så förvånade. De kallar det "the Ericsson factor".

----------------------------------------------------------------

Sverige stoppade EU:s

sanktioner mot Syrien


Sverige stoppade EU-sanktioner mot Syrien. Enligt källor till SVT stod alla EU-länder - utom Sverige - bakom ett förbud mot att handla med syriska telefonbolag. Diplomater har till SVT kallat hållningen för "Ericsson-faktorn" men Carl Bildt säger att det är för att hjälpa oppositionen.

EU:s utrikesministrar kom överens om sanktioner mot Syrien. Men enligt källor till SVT bidrog Sverige till att sanktionerna blev mindre kraftfulla än vad som var tänkt.

Sverige vägrade nämligen gå med på ett förbud mot att handla med syriska telefonbolag. EU-diplomater säger till SVT att de inte är förvånade och kallar Sveriges inställning för "Ericsson-faktorn". Ericsson förser, enligt SVT, Syrien med teknik som gör det möjligt att följa allt som oppositionen gör via mobiltelefoner.


Bildt: - Det hjälper oppositionen...

I en intervju med TT bekräftar utrikesminister Carl Bildt (M) att Sverige bromsade upp sanktionsförslag mot Syrien på området telekommunikationer. Men enligt honom var det inte för att skydda svenska affärsintressen - utan för att stödja oppositionen.
- Mobiltelefoner och mobilkameror är oppositionens bästa vapen för tillfället, säger utrikesministern.

- Generellt är de svenska intressena i Syrien mycket begränsade.
Demokratiaktivister har demonstrerat i Syrien i månader och krävt president Bashar al-Assads avgång. Protesterna har slagits ner våldsamt av regimen och omvärlden har fördömt blodspillan.

--------------------------------------------------------

Sverige utvisar till

Syrien trots dödshot


SR/Dagspressen 2011-12-19

Trots oroligheterna i Syrien har Migrationsverket valt att inte stoppa några avvisningar eller utvisningar till landet. Över 5 000 personer har dödats och många frihetsberövats under de senaste månaderna i samband med sammandrabbningar med regimtrogna styrkor i Syrien.

I ett pressmeddelande konstaterar Migrationsverkets rättschef att säkerhetsläget i Syrien har försämrats, men menar samtidigt att det saknas grund för ett generellt stopp för avvisningar och utvisningar till Syrien. Jan Johansson diakon i Svenska kyrkan är mycket kritisk till beslutet.

– Det måste man ifrågasätta, UD avråder ju människor från att resa till Syrien.
Varför skall man då avvisa, om det är farligt för svenskar att åka dit så är det i rimlighetens namn ännu farligare för dem som faktiskt har flytt därifrån och sökt skydd i vårt land, säger Jan Johansson.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes:
UnderMattans redaktör löser världens problem!



  :( - Från att ha varit ett föregångsland i omvärldens ögon är Sverige idag förpassat till lilleputtarnas banandivision och börjar mer och mer likna en slyngelstat som ställer till problem för hela världssamfundet.

Vi kränger våra vapen till mördardiktaturer som tacksamt betalar för sina svenska dödsmaskiner. När diktatorns mutpengar stoppats i moderatfickorna så mördar diktatorn sin befolkning inför öppen ridå på bästa TV-tid, och vi kan stolt säga att vi är delaktiga i mördandet.

- För den som inte märkt det har vi faktiskt numera en folkvald folkmordsregering. En samling simpla mördare som sätter pengar före människoliv. :(


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




-------------------------------------------------------------
Sidan läst och godkänd av:
IP: 193.188.156.17 [Trace] April 23, 201201:20:31 PM
ISP: Regeringskansliet
Landed: undermattan.blog.com/2012/03/17/ericsson-carl-bildt-raddar-syrien
---------------------------------------------------------------------
undermattan.blogg



Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. Skylten med ericsson take you forvard känns i gen då vi ska ha slagord på våra arbetsplatser.
    Men ericsson gick bakåt medan vi arbetare i falun gick ut.
    Vi gick ut i media med skit och vi gick till slut ut ur fabrik sedan blev det slut.
    Ericsson ville ta oss framåt medan dom beordrade ner folk i arteses.
    Det kallas för personalneddragning.
    FY FAN !

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.