tisdag 9 juli 2013

War is Peace, Ignorance is Strength, Freedom is Slavery

Paus.
*

V for Vendetta - final revolution scene

 

***
Eric Arthur Blair, mer känd genom författarnamnet George Orwell, född 25 juni 1903 i Motihari, Bihar, Brittiska Indien, död 21 januari 1950 i Camden, London,[1][2][3] var en brittisk författare och journalist. Hans verk kännetecknas av ett skarpt intellekt och kvickhet, en djup medvetenhet om social orättvisa, ett starkt motstånd till totalitarianism, en förkärlek till språklig klarhet och tro på en frihetlig direktdemokratisk socialism.[4]
Orwell är väl ansedd som en politisk och kulturell kommentator,[5] förutom skönlitteratur och polemisk journalism skrev Orwell även litteraturkritik och poesi. Hans två mest kända verk är den dystopiska romanen 1984 (1948), och den satiriska romanen Djurfarmen (1945). Andra hyllade verk är Hyllning till Katalonien (1938), en berättelse om hans erfarenheter som volontär på den republikanska sidan under spanska inbördeskriget, samt ett flertal essäer. Orwells kulturella inflytande, både inom populärkulturen och den politiska kulturen, ger sig till känna än i dag. Flera av hans neologismer, tillsammans med termen Orwellsk (vilket nu är ett ordstäv för något drakoniskt eller manipulativt socialt fenomen eller begrepp skadligt för ett fritt samhälle), har satt sig i den folkliga jargongen.
***
http://sv.wikipedia.org/wiki/George_Orwell
***
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vidareläsning:
http://undermattans.blogspot.com/2013/06/orwells-110-ars-jubileum-myndigheters.html
http://undermattans.blogspot.com/2013/06/orwells-110-ars-jubileum-war-is-peace.html
http://undermattans.blogspot.com/2013/06/orwells-110-ars-jubileum-oliver-stone.html
http://undermattans.blogspot.com/2012/11/1984-by-george-orwell.html
http://undermattans.blogspot.com/2012/11/the-animal-farm-swedish-george-orwell.html
*

War is Peace, Ignorance is Strength, Freedom is Slavery

3 kommentarer:

  1. Revolutionen kommer och den sk "staten" dvs bankirerna med deras betjänter och knäktar kommer förlora av det enkla skälet att de gjorde det fatala misstaget att släppa lös något som ingen totalitär stat någonsin kan hantera:

    Fri information, decentraliserad och hypersnabb = internet. Det är bara en tidsfråga innan folket tittar rakt på oligarkerna istället för på teaterpjäserna i rosenbad.

    Inga arméer, ingen totalövervakning i världen skyddar dem då.

    Det enda man kan göra är två val för oligarkin:

    1) släppa folket fritt och ge upp
    2) utöka 1984 samhället och polisstaten.

    I dag kör våra ägare enligt linje 2.




    SvaraRadera
  2. Amerikanarna har den bästa inbyggda skyddsmekanismen i och med konstitutionen. Man kan inte bryta lagen utan att bryta mot konstitutionen, och ämbetseden är säkerhetsventilen. Väljer man att följa ämbetseden kan man neka att följa illegala order.

    http://www.youtube.com/watch?v=EClwcf9iFe0&list=PLCB08E5CBC7780793

    SvaraRadera
    Svar
    1. Problemet är väl bl.a. att USA idag satt konstitutionen ur spel genom ett stort antal s.k. terrorlagar.

      Sedan har tyvärr det amerikanska rättssystemet alltid kunnat åstadkomma vad som helst åt vem som helst - om priset är rätt.

      Men i teorin är det amerikanska systemet bättre än det svenska.


      "The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants."

      Thomas Jefferson

      Radera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.