måndag 20 maj 2013

Wallenberg köpte 24 apotek på Sverigeloppisen - krängde hela skiten och tjänade 400 miljoner

Skatten gick till Wallenbergarna (som vanligt)

Aftonbladet 2013-05-16
Nu står det klart att socialmini­ster Göran Hägglund ­slumpade bort de svenska ­apoteken. - Vinnare är Jacob Wallenberg.


Förlorare är som vanligt numera:
– De svenska skattebetalarna. 

Wallenberg lurade skjortan av oss alla.
(- bara nästan alla, ...och som vanligt, Reds. anm.)

Han hade god hjälp av socialminister Göran Hägglund, som för tre år sedan sålde 24 statliga apotek till Wallenbergs riskkapitalbolag IGC och Priveq. De fick betala 225 miljoner för apoteken, vilket enligt tidningen Dagens Industri var ett ”kanonpris”.

Och visst var det rena rean. För några veckor sedan sålde riskkapitalbolagen sina apotek för över 600 miljoner ­kronor. Det var svenska skattemiljoner rakt ner i Wallenbergs fickor det.

Att alliansregeringen vill göra sig av med statliga bolag, det vet vi. Att den dessutom sätter sprätt på statens pengar börjar bli allt mer uppenbart.

De som köpte apoteken var risk­kapitalister och så fort treårsgränsen hade ­passerats började de ­köpa upp varandra.

IGC/Priveq cashar in och Apotekskedjan Hjärtat tar över de 24 apoteken. Hjärtat är i sin tur marknadens största aktör med ett skatteupplägg på Jersey.

Svenska Dagbladets ekonomiredaktion ­bedömer att Hjärtat slussat över  90 miljoner kronor till skatte­paradiset.

*
Pengarna rinner ur ­landet medan ­apotek läggs ner och medi­ciner tar slut
. Ja, det kanske är det allra värsta. Att gamla och sjuka som har ­betalat skatt ­hela ­livet nu inte får den service de för­tjänar...
*
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article16782233.ab

Wallenberg köpte 24 apotek på Sverigeloppisen - krängde hela skiten och tjänade 400 miljoner

1 kommentar:

  1. -UD stoppade granskning av Carlssons lön-

    SR 2013-09-26

    I förrgår avslöjade Ekot att tidigare biståndsministern, Gunilla Carlssons lön under fyra år betalades med bistånd. Foto: TT

    UD stoppade en granskning som hade kunnat avslöja att förra biståndsministerns lön betalades med bistånd. Det var myndigheten SADEV, som hade till uppgift att utvärdera bistånd, som ville granska UD:s avräkningar, men UD sa nej och i december förra året lades hela myndigheten ner.

    Kunde ha upptäckts tidigare

    – Vi ville granska avräkningarna på UD, vi tyckte det var intressant eftersom det är ett ämne som alltid är uppe till diskussion, hur man hanterar avräkningarna från biståndsbudgeten, säger Carina Brandow, utvärderare på SADEV.

    Ekot har varit i kontakt med flera före detta utvärderare. Alla bekräftar att SADEV, som hade till uppgift just att utvärdera bistånd, flera gånger ville granska UD:s bistånd och granska avräkningarna från biståndsbudgeten.

    I förrgår avslöjade Ekot att tidigare biståndsministern, Gunilla Carlssons lön under fyra år betalades med bistånd, genom just avräkningar.

    Hade en sådan granskning genomförts, är det sannolikt att SADEV upptäckt att Carlssons och hennes statssekreterares löner och omkostnader finansierades genom biståndsbudgeten med totalt över 20 miljoner kronor.

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5656837

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.