onsdag 13 juni 2012

GANNA, dement 91-åring, vs. SVERIGE, moderat slyngelstat med attityd

Ganna får stanna i Sverige!

SVT 2012-06-12
Nytt beslut. Demenssjuka 91-åriga Ganna Chyzevska får svenskt uppehållstillstånd. Det har nu Migrationsverket beslutat.




De tidigare uppmärksammade och kritiserade planerna på att utvisa kvinnan till Ukraina stoppades tillfälligt i oktober i fjol.

Nu uppger verket att nya uppgifter inkommit i fallet som är i Chyzevskas favör.

-Det har som sagt inkommit nya uppgifter, men de är sekretessbelagda, säger Annette Bäckllund, verksamhetsområdeschef på Migrationsverket till SVT Nyheter.  

Ärendet ligger också hos Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna, men enligt verket har det ingenting med det nya beslutet att göra.



Uppmaning från Europadomstolen

Utvisningen av ukrainskan Chyzevska stoppades den 18 oktober när hon var på väg till Arlanda flygplats för att sättas på planet till Kiev.

 Då hade Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna i Strasbourg uppmanat Migrationsverket att stoppa utvisningen.

- Kvinnan är hjärtsjuk, nästan blind och dement och hennes barn och barnbarn bor i Sverige...



Flera riksdagspartier från olika politiska läger krävde en lagändring sedan uppmärksamheten och proteststormarna kring ärendet hade slagit i taket.

När alla andra möjligheter, till exempel flyktingskäl, att få stanna i Sverige är uttömda finns möjlighet att åberopa "synnerligen ömmande omständigheter". I fallet Chyzevska ansågs de dock inte gälla eftersom någon då, mer eller mindre, måste vara så allvarligt sjuk att det är omöjligt att resa.

- Att ärendet väckt sådana protester och att det ligger i Europadomstolen har verket inte alls tagit intryck av, enligt Bäcklund.



-Det påverkar inte den juridiska bedömningen av ett ärende. Det är enbart de nya omständigheterna i ärendet som gjort att vi har gjort en prövning och kommit fram till att hon inte kan resa under de omständigheter som tillkommit, fortsätter hon.
TT




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Naturligtvis kan Sverige inte ta hand om alla gamla i världen. :) 
 

(Vi kan ju inte ens ta hand om våra egna gamla på ett värdigt sätt...) ...Carema...
 

... Men varje fall är unikt och i fallet med den 91-åriga dementa Ganna så anade UM-bloggen en viss extra-extrem-pervers brist på empati från de styrande elit-psykopaterna.



- Ganna är, vilket tål att upprepas, 91 år och dement. Hon har bott i Sverige i 9 år och har barn, barnbarn och all återstående familj i här.


(Texten undertill är tidigare publicerad under: GANNA, dement 91åring, uppe på nio… men fungerar bra att upprepa...)

Precis som i diktaturstater så har Sverige numera en organisation där man kan delegera besluten från toppen av ända ner till botten utan att någon på vägen ifrågasätter…

- Personalen i den statliga kedjan utför sina uppgifter och skyller på att man bara gör sitt jobb enligt order.

Ingen vill eller vågar invända emot en order av rädsla för repressalier eller att förlora sitt jobb.

Om en dement 91åring som bott de senaste 8-9 åren av sitt liv i Sverige kan skickas ensam till ett land där hon inte längre har någon som helst anknytning blir naturligtvis frågan;


- Vart skall man skicka statens marionettorganisationer för att de skall återvinna rätten att titulera sig människor?


För alla andra gamlingar som befinner sig i samma situation som Ganna Chyzhevskate, men inte har ett mediadrev i ryggen, borde faktiskt möjligheten till aktiv dödshjälp vid gränsen vara ett humant alternativ under nuvarande regim och lagstiftning. 91åringa Ganna uttryckte också att hon hellre önskade dö än att lämna sin familj…

Moderatregeringen kunde inrätta några mobila dödspatruller som avrättar de äldre vid gränsen om gamlingarna hellre ville detta än att ensamma avsluta sina dagar på ett plågsamt sätt, i ett land de inte längre har anknytning till. Här finns pengar att tjäna…

- Sverige är ju ett föregångsland, så varför inte? :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Läs tidigare händelser angående utvisningen här:
*


*DEMENT 91-åring UTVISAD!

Demensförbundet tycker att det är skandal att Migrationsverket vill utvisa en 91-årig demenssjuk kvinna, som inte har några släktingar kvar i sitt hemland Ukraina. Ganna Chyzevskas släktingar bor i Sverige, de är svenska medborgare och har sedan två år tillbaka tagit hand om sin mormor hemma. Men nu har Migrationsverket bestämt att hon ska utvisas den 3:e oktober. 



*DET BLIR FÖR DYRT…

91åriga Ganna Chyzhevskas öde har berört svenska folket. Men trots folkstormen mot utvisningsbeslutet står migrationsminister Tobias Billström (M) fast vid att lagen inte bör ändras. Det blir helt enkelt för dyrt, anser han.
*


*GANNA, dement 91åring, uppe på nio…

Beslutet kom i sista minuten.  Nu ligger Ganna Chyzhevskas öde i Europadomstolens händer. – Det är Europadomstolen som äger frågan nu, säger Bodil Sundén på Migrationsverket.



undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.