måndag 11 mars 2013

Sverige kryper ännu närmare full diktaturstatus

Regeringen svarar inte KU:s Saudigranskare

SR 2013-03-11
Ibland finns det ingen anledning att skriva långa omständliga kommentarer angående hur landet styrs nuförtiden. En bild säger ofta mer än tusen ord...


Konstitutionsutskottets ordförande Peter Eriksson (MP) riktar nu stark kritik mot hur regeringskansliet agerat under granskningen av Saudiaffären. Den här veckan inleds KU-förhör om hur Sverige hjälpt diktaturen Saudiarabien, med planeringen av en vapenfabrik.

– Det som är svårast är när vi kommer på nivåer kring partiledarna, statsministern och centralt i statsrådsberedningen. 
Där visar det sig att regeringen är ganska obenägen att ge ordentliga svar på våra frågor, säger konstitutionsutskottets ordförande Peter Eriksson.

Har det varit så när ni begärt skriftliga svar?

– Ja vi har begärt en rad skriftliga svar och får ibland ingenting, och ibland väldigt knapphändiga svar, säger han.

Brukar det vara så?

– Nej, vanligtvis är det inte så, säger Peter Eriksson
För drygt ett år sedan avslöjade Ekot hur Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, i hemlighet hjälpte diktaturen Saudiarabien med planeringen av en avancerad vapenfabrik. Vi publicerade också dokument som visade att även regeringen varit inblandad i det så kallade Projekt Simoom.

Vi kunde också visa hur FOI, i strid med alla regler, bildat ett bulvanföretag som skulle sköta kontakterna med saudierna. Sten Tolgfors avgick som försvarsminister i mars förra året, men hans agerande kommer ändå att prövas av KU, även andra ministrars roll ska granskas.

Det har varit svårt för utskottet att få material som beskriver vad som hänt i den här affären, enligt konstitutionsutskottets ordförande Peter Eriksson.
– Det har varit väldigt knapphändigt och de är inte bra att regeringskansliet inte följer de lagar och regler som vi satt upp i grundlagen, säger han.

Nuvarande försvarsministern, Karin Enström, svarar på kritiken.

– Jag förutsätter att vi servar KU det bästa vi kan och ger så bra och uttömmande svar som möjligt. Det utgår jag ifrån, att hela regeringskansliet gör, säger hon.
*

Det menar inte KU, utan de har fått svårt att få material från er, de får ofullständigt material och det är inte bra tycker de?

– Det är svårt för mig att bedöma men jag utgår ifrån att vi gör det. Vi får titta nogrannare på vad det är som i sådana fall som man inte tycker man har fått svar på, säger försvarsminister Karin Enström.




*

2 kommentarer:

  1. Sverige som nation är ingen republik utan en monarki med två styren.
    Vi har våra partipogram med korruption och falska figurer.
    Bakom ligger monarkin med kungen lagen och våran militärjunta.
    Vilket är konstigt men det är regeringen som har det yttersta ansvaret vid fredstid och det är våran militärjunta som styr vid krig.
    militärjuntan styr över en del av befolkningen även vid fredstid.
    Som våra militärer och kronvittnen som dom tuktar.

    SvaraRadera
  2. Jag glömde att tillägga att det är våran militärjunta som spionerar på nätet i syfte för rikets säkerhet och inte din säkerhet.
    För riket Sverige är konungen enligt lag och våran rika riksbank.
    För alla tänker som sossen så vi inte blir pank.
    Nationella sosialister är nationalsosialister och sossar är förtryckande svin.
    Mona salin trodde hon va fin. NÖF NÖF
    Hon var ett svin. Ha ha ha ha !

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.