söndag 4 november 2012

Torteras Gottfrid Svartholm medvetet av Sverige? - Vädjan till Amnesty om hjälp

Misstankar om systematisk tortyr av fångar riktas mot Sverige


2012-11-04
Utsätts
Gottfrid Svartholm för medveten tortyr av myndigheter i Sverige? Vi ställer givetvis den frågan eftersom det framkommit uppgifter om att Svartholm, en av grundarna till Pirate Bay, hålls isolerad 23 timmar om dygnet av svenska myndigheter misstänkt för s.k. "dataintrång".

* 2011 förklarade FN:s Specialrapportör om tortyr, Juan E . Méndez att ”Med hänsyn till den svåra psykiska smärta och lidande isoleringsceller kan orsaka, kan det jämställas med tortyr och grym omänsklig förnedrande behandling, samt andra liknande fysiska straff.”

Dessutom efterlyste han absolut förbud för att hålla fångar i isoleringscell i över 15 dagar. Han redovisade även bevis på att det kan orsaka permanent psykisk skada hos den utsatte.


Forskarrapport från 2007 på SVT: Psykisk tortyr  skadar lika mycket som fysisk



Med tanke på att Sverige står överst på FN:s skamliga tortyrlista så oroas man givetvis över den onödigt barbariska behandlingen i detta fallet. Om man ser på hur pass allvarligt brottet är i förhållande till hanteringen av Svartholm blir ordet bananrepublik en bra beskrivning.

Det var enbart fängelsestraffet i Pirate Bay-målet hämtningen i Kambodja handlade om, enligt Gottfrids mamma Kristin Svartholm.

Om dessa uppgifter är riktiga så ljuger våra myndigheter angående misstankarna mot Svartholm och håller honom isolerad för att knäcka honom genom den tortyrliknande behandling han utsätts för.

Värt att notera är att Svartholms fall även spiller över på olika sätt i Assangefallet.

Att vår son har hållit sig undan ett ettårigt fängelsestraff är varken jag eller hans far särskilt upprörda över – inte mot bakgrund av alla de märkliga turer som förevarit i Pirate Bay-historien, säger Kristin Svartholm vidare.

- Om Gottfrid har begått brott bör han naturligtvis ta på sig ansvaret för dem. 

Men han ska behandlas rättssäkert. Sättet som UD och svenska myndigheter har hanterat ärendet tyder tyvärr på motsatsen.


http://debatt.svt.se/2012/09/18/hanteringen-av-gottfrid-har-fatt-mig-att-tappa-fortroendet-for-ud/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En timme om dagen får Gottfrid lämna isoleringen
och vistas i rastgården på bilden. 
(Från Nyheter 24)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Pirate Bay-grundarens mamma

vädjar till Amnesty


2012-11-01 Nyheter 24
Gottfrid Svartholm Warg har suttit häktad utan åtal i över sju veckor, med hårda restriktioner. Nu vädjar mamman om hjälp.


STOCKHOLM. Han greps i Kambodja den 1 september. Tio dagar senare kom Pirate Bay-grundaren Gottfrid Svartholm Warg till Arlanda. Där anhölls han av polisen. Dagen efter häktades han misstänkt för dataintrång.

Sedan dess har han suttit i en cell på Sollentunahäktet norr om Stockholm.



Nu vädjar hans mamma Kristina Svartholm om hjälp - hos människorättsorganisationen Amnesty.



"Jag har fått träffa honom en timme en gång i veckan tillsammans med två poliser - förra veckan blev det dock inget möte eftersom poliserna inte hade "tid" att ställa upp.

- Annars är han helt isolerad.

Han äter i sin cell, får inte träffa några medfångar, får gå ut ensam en timme om dagen i en enpersoners rastgård med höga betongväggar", skriver hon i ett mejl till organisationen som Nyheter24 tagit del av.

Svartholm Warg misstänks för intrång mot Skatteverkets leverantör Logica och sitter häktad med restriktioner. Samtidigt väntar fängelse för inblandningen i Pirate Bay. 

Lucka från cellen till korridoren. (Bild Nyheter 24)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Denna form av häktning, som kan begäras av åklagare, har tidigare lett till kritik mot den svenska kriminalvården från Europas tortyrkommitté.



Kristina Svartholms dröm: att restriktionerna tas bort.



– Att vara häktad med restriktioner borde inte få förekomma. Det är så fruktansvärt omänskligt. Jag vill att han ska komma till fängelset så fort som möjligt, det är i alla fall lite drägligare vad jag förstår, säger hon till Nyheter24.

Amnesty kommer inte att göra något

Men när Nyheter24 kontaktar Amnesty Sverige meddelar det att inget kommer att göras. De lägger sig inte i enskilda fall i det egna landet. Däremot kan de skicka rapporter till den internationella organisationen, enligt Amnestys jurist Madelaine Seidlitz.

Tidigare har Amnesty International bland annat engagerat sig i fallet med Wikileaksgrundaren Julian Assange. De gick ut och krävde att Sverige borde ge australiensaren garantier om att inte bli utlämnad till USA om han går med på att förhöras i Sverige. Uttalandet kritiserades senare av Amnestys svenska gren.

Cell på sollentunahäktet
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har fått motta stort stöd

Trots det negativa beskedet från Amnesty Sverige har Kristina Svartholm fått motta stort stöd från sonens anhängare. Lite mer än förväntat, menar hon.

– Det handlar inte bara om de som tycker att det är "skönt att kunna titta på film gratis". Det handlar om så mycket mer. Om kultur generellt, om tillgång till information, om människor som kunnat studera och tagit examen enbart tack vare att de fick tillgång till böcker via Pirate Bay som de aldrig skulle ha fått annars. Från land efter land, säger Kristina Svartholm.

Pirate Bay-grundaren omhäktades senast den förra fredagen. Nästa omhäktningsförhandling hålls den 9 november. Han har tidigare överklagat häktningen, utan framgång.

http://nyheter24.se/nyheter/internet/730683-pirate-bay-grundarens-mamma-vadjar-till-amnesty
*
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



undermattan.blogg

Torteras Gottfrifd Svartholm medvetet av Sverige? - Vädjan till Amnesty on hjälp

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

2 kommentarer:

  1. Submitted on 2012/11/04 at 10:05 pm

    “Svartholm Warg misstänks för intrång mot Skatteverkets leverantör Logica och sitter häktad med restriktioner. ”

    Man kan tro att han sprängt skattemyndigheten eftersom det är som om han gjort det som han behandlats.

    http://www.fajaf.com/lokalt/lars_tingstrom/index.html

    Med tanke på att avgifter nu kommer att läggas på förvaringsutrymmen som hårddiskar osv för att kompensera för utebliven inkomst, pga piratkopiering, så är det idag fritt fram att kopiera och ladda ner film osv.

    Eftersom det är olagligt att ta betalt för något man inte levererar kan man inte heller avkräva folket att inte kopiera, dvs piratkopiering är med domen alltså laglig.

    SvaraRadera
  2. Submitted on 2012/11/04 at 11:21 pm | In reply to Zeke Varg.

    1. De har lagt ner enorma resurser och sannolikt stora mutor för att få honom till Sverige. T o m skickat svenska poliser till Kambodja…


    2. Din slutsats bygger på logiskt tänkande vilket inte förekommer i en ankdamm, eftersom ankorna är fullständigt korrupta och mentalt förvirrade.

    Ank-Nämnden (som köpts in för att verkställa avgiften) bestod av de tre justitieråden:

    Marianne Lundius Anka, Kerstin Calissendorff Anka och Ingemar Persson Anka.

    De påstår att avgiften som kallas privatkopieringsersättning ska kompensera för privatpersoners lagliga rätt att göra kopior på musik för eget bruk – det rör sig alltså inte om ersättning för olaglig piratkopiering.

    *Ankeborgs Muppar har alltså beslutat att du ska betala en extra avgift för din redan lagliga rättighet att kopiera en produkt,
    som du redan betalat minst en gång för, – till eget personligt bruk…

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.