tisdag 27 november 2012

Iransk tv får inte visa kycklingätande längre...



RR 2012-07-16
Irans myndigheter har bestämt rekommenderat landets tv-kanaler att inte visa filmer och program, som innehåller scener där personer äter kyckling.




Enligt iranska tjänstemän kan dessa scener framkalla allvarlig avundsjuka och aggression bland de stackare som inte kan unna sig sådana lyxmiddagar.

Den ekonomiska situationen i Iran har senaste tiden försämrats betydligt på grund av införandet av internationella sanktioner mot iranska finansinstitut och oljehandel.

Den ökande inflationen har gjort kött och kyckling till lyxmat för många av invånarna i landet. Kyckling spelade tidigare en stor roll i de fattiga iraniernas matranson men under det senaste året har priset på kyckling plötsligt blivit tre gånger högre.

Resultatet har blivit att man numera bara kan köpa kyckling i statliga affärer, där varorna säljs mot speciella kuponger. Vid dessa affärer finns det tyvärr alltid långa köer nuförtiden.

- Irans inrikesminister sade nyligen att;

- Filmer är samhällets fönster. Personer ur allmänheten kan beväpna sig med knivar och kräva sin egen andel av den gemensamma välfärden... (Troligtvis i samband med att de personerna råkat gå förbi en hönsfarm..? Reds.Anm.)

"- Televisionen får absolut inte återspegla den ouppnådda livskvaliteten, sa inrikesministern vidare vid ett TV-sänt tal till nationen.”



(Det är väl ingen större fara att just det inträffar här i väst, med tanke på kvaliteten på dagens såpoperor på TV? -Reds.Anm. :) )




undermattan.blogg  - Iransk tv får inte visa kycklingätande längre...

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.