söndag 2 september 2012

Makten & Adeln super upp våra skattepengar..?

- Vad bjuder tant Beatrice på när hon får (o)väntat besök..?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Gratis fylla till eliten!


SR 2012-09-01
Det är fri tillgång till alkohol på de statsflygplan som regeringen och kungafamiljen flyger med när de reser i tjänsten, enligt Aftonbladet. Ingen inom regeringen vill i dag kommentera uppgifterna utan hänvisar till Försvarsmakten, som ansvarar för planen.




– I statsplanen erbjuder Försvarsmakten samma service som vanliga affärsplan på interkontinental reguljär flygning, säger Erik Lagersten som är Försvarsmakten informationsdirektör.

Det är alltså Försvarsmakten som står för de tre statsflygplan som talmannen, kungafamiljen och regeringen använder när de flyger i tjänsten.

Enligt Aftonbladet kostade drickandet på statsplanen 65 000 kronor det senaste året. Det handlar om 400 flaskor vin, olika sorters whiskey, konjak och ett tjugotal flak starköl.


- Tidigare i veckan sade statsminister Fredrik Reinfeldt att många chefer inom statsförvaltningen bör tänka måttfullhet och ansvarsfullhet när det gäller användningen av skattebetalarnas pengar.[...]




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



undermattan.blogg - Makten & Adeln super upp våra skattepengar..?

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.