tisdag 11 september 2012

I Sverige vågar poliser inte kritisera sina chefer

Vid en husrannsakan hos polischef Maria Palmaeus gjorde polisen ett fynd på 400 000 kronor som hade gömts undan i kartonger och påsar.  - Man hittade även mängder knark och vapen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poliser vågar inte kritisera sina chefer


SR 2012-09-10
En medlemsundersökning som Polisförbundet har gjort visar att sex av tio poliser inte vågar framföra kritik mot chefer eller den egna arbetsmiljön.


*

Polisförbundets ordförande Lena Nitz skriver på Dagens Nyheters debattsida att just ledarskapet inom polisen är ett stort problem för att medlemmarna ska kunna göra ett effektivt jobb, och att något måste göras inför den kommande stora omorganisationen inom polisen.

Ekot

*

- Sex av tio poliser rädda

för att kritisera chefen

SR 2012-09-10
Nästan sex av tio poliser har avstått från att framföra kritik mot chefer eller den egna arbetsmiljön på grund av rädsla för repressalier. Det visar en medlemsundersökning som Polisförbundet har gjort.



Polisförbundets ordförande Lena Nitz är inte förvånad över resultatet.

– Det är otroligt viktigt för poliser som har en arbetsmiljö som är lite utöver det vanliga att ha en trygg arbetsmiljö när man kommer in. Trygga poliser är bra poliser, det är jätteviktigt. Annars kommer vi inte att vara effektiva och vi kommer inte att nå upp till de målen eller de krav som medborgarna har på oss.

Vi måste få rätt förutsättningar att göra ett bra jobb, och en av de absolut viktigaste förutsättningarna är att ha ett bra ledarskap, säger Lena Nitz.

Det var nu i våras som Polisförbundet skickade ut en webbenkät med frågor om bland annat rädslan för att framföra kritik och hur kritik tas emot av  arbetskamrater och chefer.

38 procent, vilket motsvarar 1 127 medlemmar, svarade. Resultatet bekräftade den bild som Polisförbundet redan fått indikationer om.



- Nästan sex av tio poliser har avstått från att framföra kritik på grund av rädsla för repressalier.


Störst är andelen i Stockholm, Norrbotten och Örebro.



Polisen står nu inför den största omorganisationen sedan förstatligandet för 60 år sedan. Lena Nitz säger att det gör situationen akut.[...]





undermattan.blogg

I Sverige vågar poliser inte kritisera sina chefer

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.