tisdag 14 augusti 2012

Svenska folket finansierar rasismen via skattsedeln


Svensson betalar numera för

rasismen i landet via skattsedeln!


Text delvis från: Affärsvärlden 2010-11-30
Breivik inspirerades av Counterjihadrörelsen som Ekeroth i SD är en ledargestalt inom. Svenska skattebetalare finansierar både Ekeroth och Counterjihadrörelsen. SD startades av nazister och har fortfarande stor anknytning till den miljön.



- Svensson finansierar idag diverse rasiströrelser och Breiviks inspiratörer via skattsedeln - Grattis...
 

De 20 riksdagsmandat som Sverigedemokraterna fick i valet betydde ett ösregn av nya partimedel, bland annat över SD-ledamöterna i riksdagen. Åtta av dem deklarerade 2009 årslöner under 260 000 kronor. Efter valet 2010 fick de till att börja med en lön på 56 000 kronor i månaden.


- Sammantaget kan SD räkna med att få omkring:
-235 miljoner kronor- i partistöd från stat, kommun och landsting fram till 2014.

Partiet avsatte bl.a. pengar till valet 2014. Dessutom tillsatte SD regionala ombud och utökade sin närvaro på internet och i sociala medier som Twitter och Facebook. Sajter som hänger ut flyktingar och invandrare i olika hatkampanjer sponsras således med våra skattepengar från SD:s ombud.

Partistöd. I november 2010 kom frågan om partierna i Sverige bör tvingas redovisa sina bidragsgivare upp i riksdagens Konstitutionsutskott, KU.

I början var, enligt uppgift, partisekreterarna i alliansen överens om att regeringen skulle få i uppdrag att utreda lagstiftning på området.




- Men sedan sade Moderaterna tvärt nej, följda av KD och så småningom också C och FP.



- Även SD, som länge hade en hemlig tomte, är emot lagstiftning.



Redan 2009 hade regeringen tillsatt en utredning som  utvärderade de vaga reglerna för lokalt partistöd. Ordförande var då Stig Nyman, kristdemokratiskt sjukvårdslandstingsråd i Stockholm.

Han liknade de stora överföringarna till riksorganisationerna vid en "generell beskattning", som han ansåg var tveksam.

- Pengarna ska användas för att stärka den lokala demokratin. Bara om riksorganisationerna erbjuder tjänster som motsvarar dessa summor, då kan det vara okej, enligt Nyman.

SD har hur som helst använt sina pengar väl och lyckats ta sig ut från mörkret i sin gamla källare på Södermalm och inrättat ett mysigt kansli i Ledamotshuset vid Mynttorget i Gamla stan.

http://www.affarsvarlden.se/administration/article3027970.ece
*

- Och nu vet du vem som är SD:s riktiga välgörare och Jultomte...


----Vi skattebetalare----


*


(S) backar om partibidrag

- gör uppgörelse med alliansen


(SVT 21 november 2011)
De rödgröna partierna har tidigare krävt en omedelbar lag som tvingar alla partier att redovisa bidrag och gåvor. 

- Nu backar Socialdemokraterna - som i stället har nått en uppgörelse med alliansen, erfar SVT:s Rapport.  Det är naturligtvis en skam utan like  att länder som gör anspråk på att kalla sig för demokratier inte redovisar vem som står bakom och finansierar propagandan som möjliggör valsegrarna.

Sverige har mer gemensamt med Saudiarabien än att bara vara den perverst brutala DIKTATURENS ärade handelspartner.

*




- SD och moderaterna är en stor lycklig politisk familj.


- 9 gånger av 10 röstar SD med moderaterna.


- Sverigedemokraterna och moderaterna regerar redan tillsammans i Sverige...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*


*


Sverigedemokraternas Riktiga Historia


*Unga Sverigedemokrater i ett Sydstats-inspirerat fackeltåg*
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Sverigedemokraternas historia
1979-2010: från BSS till Riksdagen


 

Augusti 1979

Flygblad med orden Bevara Sverige Svenskt, BSS, delas ut i Stockholm.

1982

Nätverket BSS formaliseras, och blir symbol för svenskt flyktingmotstånd. Det leds av Sven Davidsson, med bakgrund i Nysvenska rörelsen.

Mars 1983

BSS antar ett officiellt partiprogram. Bara etniskt besläktade människor från "kulturellt närstående länder" ska accepteras som invandrare. Adoptioner av barn från utlandet bör förbjudas. Vill ha restriktiv abortpolitik.

6 februari 1988

Sverigedemokraterna bildas av åtta män i en lägenhet i Stockholm. Flera av dem har dessförinnan haft samröre med nazistiska Nordiska Rikspartiet (1956-2009) BSS, Nysvenska rörelsen, Framstegspartiet och skinnskallekretsar.
*



18 september 1988

SD får 1 118 röster i riksdagsvalet. En majoritet av Sjöbo-borna röstar i en folkomröstning nej till att motta flyktingar.

1989

Anders Klarström, från Nordiska Rikspartiet, dömd för att ha mordhotat författaren Hagge Geigert, blir talesman.

1990

En fackla blir partiets symbol. Inspirationen kom bland annat från brittiska naziorganisationen National Front. Avskaffas inför valet 2006, då i stället en blåsippa antas.

13 mars 1990

Sverigedemokraterna reser till Kimstad och deltar på ett informationsmöte om en flyktingförläggning. Stämningen blir hätsk.

1991

Anders Klarström blir partiordförande och ungdomsförbundet, SDU, bildas. Robert Vesterlund blir dess förste ordförande, i dag känd för att bland annat driva den nazistiska hemsidan info-14.

15 september 1991

Partiet tar sina två första kommunala mandat i Höör och Dals-Ed.

30 november 1991

Kravaller i Kungsträdgården när 500 personer deltar i Sverigedemokraternas marsch för att hylla Karl XII. De möts av 5 000 motdemonstranter.

1995

Jimmie Åkesson går med i SD.



5 mars 1995

Mikael Jansson blir ny partiordförande. Det leder till splittring och det nazistiska Hembygdspartiet bildas.

23 mars 1996

Förbud mot att bära uniform och bombarjackor på möten införs.

8 juni 1997

Sverigedemokraterna deltar i det kortlivade skandinaviska samarbetet Nord-nat. I Europa finns det högerextrema nätverket EU-Nat, där SD deltar. Sedermera tar ungdomsförbundet över medlemskapet i EU-Nat.

20 september 1998

Franska främlingsfientliga partiet Front National och dess frontfigur le Pen sponsrar Sverigedemokraternas valfolder.

Sommaren 2000

Jimmie Åkesson blir ordförande i ungdomsförbundet.

2001

Partiet får två mandat på riksnivå i kyrkomötet och ett mandat i vardera Lunds och Stockholms stiftsfullmäktige. Ett nytt SD-förbund startas, Fädernas kyrka.

12 Augusti 2001

Ny splittring. Ur Sverigedemokraterna formas Nationaldemokraterna, som senare behåller en hårdare linje.

2002

Sten Andersson, tidigare moderat riksdagsman, och Sven-Olle Olsson, tidigare Centern och Sjöbopartiet, värvas till SD.

2004

I början av året hoppar medlemmen Tommy Funebo av från SD:s partistyrelse och anklagar partiet för att inte göra upp med nazism och rasism.

Våren 2005

Misslyckat kuppförsök på Skattebetalarnas förening. Sverigedemokraterna och "knäckebrödsmiljonären" Carl Lundström (Pirate Bay) försöker ta över föreningen genom att skriva in en mängd nya medlemmar.

7 maj 2005

Jimmie Åkesson väljs som ny partiledare i hård kamp med Mikael Jansson.



Februari 2006

SD lanserar satirteckningsstävling en vecka efter att Muhammedkarikatyrerna publiceras av danska Jyllandsposten, och när den första Muhammedteckningen publiceras beordrar Säpo SD:s webbhotell att stänga hemsidan. Det sker på uppdrag av utrikesminister Laila Freivalds som till slut avgår.

September 2006

Sverigedemokraterna får 2,93 procent i riksdagsvalet och 289 mandat i 144 kommuner.




7 juni 2009

SD är nära att ta mandat i EU-parlamentet, får 3,3 procent av rösterna.

10 oktober 2009

Åkesson skriver anti-islamsk debattartikel i Aftonbladet. Den anmälas till JK för hets mot folkgrupp men frias.

Sommaren 2010

SD startar kvinnoförbund.

September 2010


- Expo avslöjar att 51 av de nyvalda ledamöterna i kommunerna har haft kopplingar till högerextrema vit makt-rörelser eller till: Nationaldemokraterna...


19 september 2010

Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen, med 5,7 procent av rösterna.

5 oktober 2010

SD:s riksdagsgrupp lämnar efter en kvart gudstjänsten i Storkyrkan, som hålls i samband med Riksmötets öppnande, i protest mot biskop Eva Brunnes ord om främlingsfientlighet.




Källor: Expo, "Ut ur Skuggan" av Mikael Ekman och Daniel Poohl (Natur och Kultur), Wikipedia m.fl.







----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---Editors notes---

Man kan också notera att Nationell idag som av många betraktas som nazistisk, får ett presstöd på närmare 2 miljoner kronor.

Slutsatsen blir att om eliten i samhället inte hade ansett att Nationell-idags åsikter gynnat affärerna hade de naturligtvis inte fått en enda krona i presstöd.

Eliten vid makten stiftar år 2012 nästan omgående nya övervakningslagar om undersåtarna petar näsan på fel tidpunkt. (För vår egen trygghets skull.) Att eliten skulle tilldela Nationell idag  presstöd om de inte själva tjänat på det, är bara väldigt naivt att tro.

Varför överhuvudtaget betala massiva bidrag till dagens korrupta media och ge andra fördelar till  mediamaskinen som till stor del medvetet undanhåller och mörkar nyheter för att kunna påverka läsarna politiskt? 
*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Nationell Idag (NI) är en högerextrem nationaldemokratisk nyhetstidning som ges ut veckovis. När den först kom ut 2002 var det i magasinformat och betecknade sig då som “tidskrift för politik och kultur”.

Sedan den 21 oktober 2011 har Sanna Hill tagit över posten som chefredaktör, efter att Vávra Suk beslutat att ta en period ledigt för att vila upp sig och hämta ny inspiration. /Wiki.



- Sanna Hill, 20, sitter som nämndeman i Södertälje tingsrätt samtidigt som hon skriver krönikor för en nazistisk hemsida.

*

Text: Sveriges radio 2011
2011 skrev Sveriges Radio att Sanna Hill som är nämndeman i Södertälje tingsrätt även skriver för öppet nazistiska Svenska motståndsrörelsen (SMR) samt är ersättare för högerextrema Nationaldemokraterna. SMR är en militant nazistisk organisation och flera av deras anhängare är dömda för hatbrott.

Säpo klassar Organisationen som en säkerhetsrisk.

1999 mördades syndikalisten Björn Söderberg. Söderberg var journalist och hade för tidningen Arbetaren avslöjat att Robert Vesterlund, som satt i den lokala styrelsen för Handels var nazist. Detta ledde till att Vesterlund uteslöt ur Handels.

- Mordet utfördes av tre män med kopplingar till SMR.





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Europarådets organ för

korruptionsövervakning, (GRECO)

En sammanfattning av GRECOS Rapport om Sverige angående partibidragen.

--RAPPORT OM SVERIGE--




*


----V. CONCLUSIONS----

78. The current system of

political financing in Sweden,

falls short of the standards...


...provided for in the Recommendation Rec(2003)4 of the Committee of Ministers of the Council of Europe on common rules against corruption in the funding of political parties and electoral campaigns in respect of the particular areas covered by the present evaluation.

The long standing tradition of self regulation in this area, does not seem convincing in its present form as it neither provides for a sufficiently broad and comprehensive approach nor for any particular sanctions or other means for the enforcement of the few principles that have been agreed upon.




- Consequently, there is a generally low level of transparency and there is no independent monitoring in place.



79. While recognising that there is a general perception in Sweden that corruption is not a vast problem in the country, the lack of transparency regarding the sources of political financing and the types of expenditure means, however, that it is difficult to assess this system.




- Moreover, the current low level of transparency in political financing is difficult to understand in a country like Sweden,



...which guarantees a high degree of transparency in most other areas of public life and where political financing to a very large degree comes from public means.

80. Consequently, the current system of party financing needs to be reviewed in order to comply with Recommendation Rec(2003)4. In this connection reaching a fair balance between the legitimate interest in maintaining the independence of political parties and election candidates as well as their supporters’ integrity on the one hand and the legitimate interest of the public to know more in detail who they vote for on the other hand, will be a main challenge of such a review.

 81. - In view of the above, GRECO addresses the following recommendations to Sweden:

1.  To widen considerably the range of political parties at central, regional and local level required to keep proper books and accounts (including in connection with election campaigns); to ensure that income, expenditure, assets and debts are accounted for in a comprehensive manner following a coherent format; to seek ways to consolidate the accounts to include local branches of parties as well as other entities which are related directly or indirectly to the political party or under its control; and to make sure that the annual accounts are made public in a way that provides for easy access by the public (paragraph 70);

2. To consider introducing reporting on income and expenditure relating to election campaigns at appropriate intervals and to make sure that relevant information is disclosed in a way that provides for easy access by the public (paragraph 71);

3. To introduce a general ban on donations from donors whose identity is not known to the party/candidate and to introduce a general requirement for parties/election candidates to report individual donations above a certain value together with the identity of the donor (paragraph 72);

4. To consider elaborating a co-ordinated approach for the publication of political financing reports (including party and election campaign financing) in order to facilitate the public’s access to such documents (paragraph 73);

5. To ensure independent auditing in respect of political parties, as appropriate, obliged (or yet-to-be obliged) to keep books and accounts (paragraph 74);

6. To  ensure  independent  monitoring  of  political  party  funding  and  electoral campaigns, in line with Article 14 of Recommendation Rec(2003)4 (paragraph 75);

7. That existing and yet-to-be-established rules on financing of political parties and electoral campaigns be accompanied by appropriate (flexible) sanctions, which are effective, proportionate and dissuasive (paragraph 77).

82. In conformity with Rule 30.2 of the Rules of Procedure, GRECO invites the Swedish authorities to present  a  report  on  the  implementation  of  the  above-mentioned recommendations  by 31 August 2010.

 83. - Finally, GRECO invites the authorities of Sweden to authorise, as soon as possible, the publication of the report, to translate the report into the national language and to make this translation public.
*



undermattan.blogg  - Svenska folket finansierar rasismen via skattsedeln

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.