torsdag 19 juli 2012

Gammelmedia är inte död - den bara luktar illa...


Gammelmedia - En döende propagandakanal för manipulation, makt och kontroll


Viss Text:  Nyhetsverket/ Wiki / M.fl. – Redigerat av UM-bloggen

News Voice skriver 2012-07-18:
"Gammelmedias förtroendearv att luta sig mot vittrar bort". UM-bloggen lånar lite av NV:s text i början på den här artikeln...
(Vi lovar att lämna tillbaka den...)




Gammelmedia är långt, långt efter många andra som har lärt sig att kunna dokumentera sina påståenden just för att de inte har haft ett gammalt förtroendearv att luta sig mot.  För denna grupp framstår gammelmedia mer eller mindre som propagandaorgan med vissa agendor.

Genom att gammelmedia alltmer lämnar det rationella förhållningssättet till fakta för att alltmer bli rena mytproducenter så växer särskilt gruppen cyniker, som skiter i hur det går med världen och framtiden eftersom de inte tror att de kan påverka. 

Men även den enda grupp som verkligen kan göra någon skillnad växer, de som tänker och själva värderar information.  Den grupp som har framtiden i sin hand.  Och deras anledning att lyssna till gammlemedia avtar i lika snabb takt som gammlemedias verklighetsanknytning.[...]
*

*

C E N S U R ?

Censuren i fria samhällen är oändligt mycket mer raffinerad och djupgående än i diktaturerna, därför att “impopulära idéer kan tystas ner och besvärande fakta hemlighållas utan att något officiellt förbud behövs.

“Det finns som sagt inga samhällen som saknar indoktrinering, men för att kunna tänka och tycka någorlunda självständigt måste varje människa åtminstone försöka bli medveten om den indoktrinering hon ständigt utsätts för, annars kan hon inte ta ställning.

- Det bästa botemedlet mot indoktrinering är kunskap om att indoktrinering förekommer – och att den ofta är särskilt effektiv när den dyker upp i sammanhang där ingen letar efter den.


Y T T R A N D E F R I H E T ?

Yttrandefriheten i svensk media är en myt. Den har för länge sen våldtagits av familjen Bonnier och alla andra inom det mediemonopol och de grupperingar de representerar.


Här finns bara big business och en toppstyrning tillsammans med betald propagandaförmedling (precis som i riksdagen) som fullständigt omöjliggör varje form av transparent nyhetsrapportering.

- Någon frihet att yttra åsikter som inte godkänts av makthavarna inom media finns överhuvudtaget inte.

- Den som inbillar sig det lever i samma fantasivärld som dagens Bonnierstyrda media gör sitt yttersta för att upprätthålla.


Total judisk dominans i media


Bonnier – Sveriges svar på Berlusconi? Störst av mediejättarna är Bonnier. Enligt forskarna är koncernens mediemonopol i Sverige unikt – möjligen med undantag för Silvio Berlusconis Italien.

Judiska Bonniers dominans över de svenska medierna är lika stor som den fruktade judiske mediemogulen Rupert Murdochs dominans över medierna i Storbritannien.



Som bokförlag har Bonniers systematiskt lagt under sig alla mindre konkurrenter och på så sätt slagit ut pluralismen och mångfalden i samhället.

Den judiska dominansen inom svensk media är i det närmaste total. Förutom Bonnierfamiljen finns den judiske Peter Hjörne (Kaplan), ägare och chef för Göteborgs-Posten (GP),  GP är dessutom den enda tidningen i Sveriges andra stad Göteborg.

Dessutom har Bonnierkoncernen starka politiska intressen. I Aftonbladets granskning härom året konstaterades ett ömsesidigt beroende mellan Bonnier och den borgerliga regeringen.


”Regeringen kliar Bonniers rygg genom att stifta lagar och regler till företagets fördel – Bonnier återgäldar genom propaganda på nyhetsplats.”



I samband med Bonniers köp av TV 4, år 2006, såg nyss tillträdda kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth mellan fingrarna. Trots att radio- och tv-lagen förbjuder ägarkoncentration valde regeringen att godkänna uppköpet.

Strax därefter lades dessutom en proposition som ökade möjligheten för reklamsändning.

Två år senare slopades kravet på opartiskhet. Regeringen kliar Bonniers rygg genom att stifta lagar och regler till företagets fördel.

– Bonnier återgäldar genom propaganda på nyhetsplats. - Ömsesidig kärlek.


- S H E E P L E  H A V E   M O R E   F U N ?


Mannen på bilden ovanför representerar gruppen som gammelmedia fortfarande har i sin hand, d.v.s. de som tror på gammelmedia...

Över dessas åsikter har de fortfarande makten, och det är här irrelevant om det finns någon verklighetsanknytning i det sagda eftersom denna kategori aldrig kommer att kontrollera eller ifrågasätta så faktakontroll är här kontraproduktiv och onödig. 

 Den som har benämningsmakten har makten över omedvetna människors åsikter, och därmed den politiska makten så länge uppvaknande ej har skett.

NamnFöretagLön 2010Lön 2009
Thorbjörn LarssonDagens Nyheter12.29580012953100
Tomas BrunegårdStampen9.9929005321600
Manfred AronssonMTG Sverige9.0260007288700
Patrick SvenskMTG8.7324004159600
Bengt Braun7.8535009532700
Jonas BonnierBonnier AB6.7515006792300
Peter HjörneStampen (GP)5.9807005870600
Gunnar StrömbladSchibsted Sverige5.7305003793300
Anders NilssonMTG5.6553004496800
Maria CurmanBonnier Books5.6315005372200
Jan GuillouAftonbladet5.5131004555300
Carl Johan BonnierBonnier5.4981005211200
Casten AlmqvistTV45.3760004320000
Jan SchermanTV45.1040005650600


Politiskt kontrollerad media - den moderna bidragsparasiten…


- Men varför ska nyhetsmedier ha särskilda privilegier i dagens mångfacetterade medielandskap?

Jag ställer frågan efter att ha forskat, funnit och bevisat att nyhetsinnehåll i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet är HALVFAKTISKT.

Jag kunde också dra slutsatsen att människor som förlitar sig på innehållet i dessa, elittidningar som forskare brukar kalla dem, riskerar att vara FELINFORMERADE.

Själva grunden för att nyhetsmedier tilldelas privilegier är att de ska garantera att innehållet är autentiskt. Därför åtnjuter de historiska privilegier, som tryckfrihet och att uttrycka åsikter i publikens namn.

Därtill har nutida politiker gett dem lägre moms, presstöd och resurser via den lagstadgade tv-avgiften.




Censurbyrån Interaktiv Säkerhet AB


– Vi tar bort din åsikt mot betalning! - Interaktiv Säkerhet arbetar i den s.k. webb-modererings-branschen… De sköter det selektiva borttagandet av inlägg och åsikter i Sverige.

Åsikter som medieägarna inom Svenskt Näringsliv & Bonnier inte vill ha på sina debattsidor eller överhuvudtaget någonstans i svensk media…

I ledningen för Interaktiv Säkerhet sitter Johan Vilhelm Schottenius.

Han är bror till Bonnier-anställda Maria Schottenius, f.d. kulturchef på Dagens Nyheter och Expressen och som är gift med Olle Svenning, ledarskribent på Aftonbladet.

 - Att Sveriges ankdamm skulle vara inavlad är nog århundradets underdrift…


Nätet översvämmas med vittnesmål från vanliga bloggare och debattörer som regelbundet nekas att få framföra sina åsikter i svensk media på grund av Interaktiv Säkerhets censur.

De flesta debattörerna har på inget sätt extrema eller hatfulla åsikter utan bara åsikter som inte passar in i svensk media och dess agenda om “den enda sanningen.”

- Delegerad censur är naturligtvis vad det handlar om.


- Det plockas ständigt bort obekväma inlägg överallt.



- Bää… Oj, vad fåraktigt spännande får-kompisar…  - Alla dessa valmöjligheter…


*- 27st Bää-kanaler med får-skit på TV:n som allihop tycker lika dant...
*33st Bää-kanaler med samma får-reklam på radion...
*190st får-tidningar som alla gillar samma sak… Vilket av en händelse även gynnar Wallenberg och Bonnier…


- Det är äkta Sovjetisk får-konkurrens i en får-demokratin, det!
- Bääää, får-kompisar… – Man blir ju alldeles yr i fårskallen av all valfrihet…
:)




undermattan.blogg

Gammelmedia är inte död - den bara luktar illa...

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 *

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.