tisdag 29 januari 2013

CAREMA - ett återbesök hos den moderata vården


*

Ny Carema-skandal:

Inga-Britta, 77år, fick krypa till sängs med lårbensbrott - Avled 3 dagar senare...


Källa: Expressen: Publicerat 17 dec 2011 12:48
Bara några dagar efter att Caremas ägare lovat bot och bättring avslöjas en ny vårdskandal.
Cancersjuka Inga-Britta Nilsson, 77, i Lomma fick själv krypa till sin säng efter att ha ramlat och brutit lårbenshalsen.


- Tre dygn senare avled hon...

Nu anmäler hennes barn Carema Cares vårdboende i Lomma till patientnämnden. De pekar på flera vårdmissar under de tre veckor som mamman hann vistas på vårdboendet.
- När mamma avled visste personalen fortfarande inte vilket ben som var brutet, säger dottern Anette Nilsson till Sydsvenskan.

Bland annat så hade mamman tryckt på larmet efter fallet men ingen kom till hennes hjälp. Nu hoppas Anette Nilsson och hennes bror att deras anmälan kan förhindra att samma sak händer igen.

- För vår älskade mamma är det för sent. Men kanske kan vår berättelse förhindra att samma saker händer andra boende, eller hjälpa stressad personal som inte vågar säga ifrån, säger dottern Anette Nilsson till Sydsvenskan. Cancersjuka Inga-Britt Nilsson föll och bröt lårbenshalsen den första september i år.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Editors notes: Den Moderata åldringsvården följer ett tydligt mönster. De gamla vanvårdas till döds i vinstdrivande företag som tjänar miljarder på verksamheten. 

Före detta vd:n Ralph Riber, från Caremas ägarbolag Ambea sade nyligen till SVT:
“Extremt framgångsrik affär” – Det ska jag villigt erkänna…

Ledningspersoner kan ha inkomster på över 50 miljoner kronor på sina aktieprogram…

Jannis Avramidis, vars pappa vanvårdades på ett av Caremas hem, reagerade starkt när han hörde om miljonersättningarna;
-De har tjänat pengar på att folk inte har fått äta… -De har tjänat de pengarna tack vare att folk har fått ben och armar amputerade på grund av trycksår och fallskador och så vidare…


En 90-årig kvinna svalt ihjäl på ett boende i Brålanda, blöjor vägdes på våg för att spara pengar, en strokepatient i Umeå ramlade tre gånger och bröt höft, axel och handled utan att få komma till läkare.

Hur rimligt är det då att Caremas chefer tjänar miljarder samtidigt som de gamla vanvårdas till döds? …Vd:n behöver egentligen inte besvara den frågan.
Istället lockas man att ställa den öppna frågan;


Vilka är egentligen terroristerna?

Ur en gammal vårdbehövande människas perspektiv är det nog ingen 10-miljonersfråga.

Anders Linberg, på Aftonbladet, (en av få  på AB som försöker ägna sig åt Journalistisk verksamhet regelbundet) skrev den 16 november i sin ledare om korrupta länkar mellan Carema och Moderaterna.

Han övervägde möjligheten att vinsten från de vanvårdade svenska pensionärerna använts till att bekosta den Moderata valsegern via deras obegränsade propagandakanaler...

-------------------------------------------------------


- Har Carema sponsrat M?


Skandalomsusade vårdkoncernen Attendo ägdes tidigare av miljardären och greven Gustaf Douglas, ledamot av Moderaternas partistyrelse. Källa: Anders Lindberg AB


Inför valet 2006 drev Gustaf Douglas den så kallade Rosenbadsfonden som samlade in privata donationer till Moderaterna. Uppdraget i partistyrelsen fick han som tack för hjälpen. Rosenbadsfonden och andra insamlingar var en av förutsättningarna för att ge Moderaterna resurser att vinna valet.

De senaste åren har närmare 90 miljoner kronor samlats in.
- Alltihop från hemliga bidragsgivare.



- Under samma period har vårdkoncernen Carema gått från en vinst på under 100 miljoner till över 600 miljoner. Skattepengar som bolaget har fört över till skatteparadis.



Kristina Axén-Olin var tidigare finansborgarråd i Stockholm och vice ordförande i Moderaterna. Efteråt blev hon ”etisk rådgivare” åt just Carema. Hon togs bort från hemsidan när vårdskandalen inleddes. Vårdkoncernerna och Moderaterna verkar leva i någon slags politisk och personlig symbios.

Henrik Borelius, VD för Attendo är bror till Maria Borelius, tidigare moderat minister. I Stockholm har moderaten Birgitta Holm gått direkt från kommunstyrelsen, som beställer vård, till en chefsbefattning på Carema. Och så vidare.

 Riskkapitalisterna i den privata vården och äldreomsorgen har redan tjänat miljarder på Moderaternas politik. De summor valrörelserna kostat är småpotatis i jämförelse. Därför är det olyckligt att Moderaterna hemlighåller varifrån partiet får sina pengar.

Är det från Caremas direktörer? Är det från Attendos? Vilka fler än Douglas och Axén-Olin är insyltade? Och nu, när Moderaterna gör allt för att rädda systemet med riskkapitalister och obegränsat vinstuttag i välfärden, måste frågan ställas.

- Var den moderata politiken egentligen bara en väntjänst till dem som bekostade valsegern?



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

 SVT Rapporterar:

Flera (M)-kopplingar till Carema



15 December 2011
I tisdags kunde Rapport berätta om de nära kopplingarna mellan Moderaterna och PR-byrån Kreab som sköter PR-hanteringen kring Caremaskandalen åt Stockholm stad.


Men moderata PR-konsulter har inte bara hjälpt Stockholm stad med Carema och vårdskandalerna. Idag hjälper PR-byrån Brunswick Carema och ägarna, riskkapitalbolaget Triton med mediahanteringen.

- I Brunswick är Stockholmsmoderaternas ordförande Henry Stenson seniorkonsult.Ett exempel på media- och krishanteringen är den dagstidningsannons om skatteupplägget som Triton köpte i går.



- Flera (M)-kopplingar


Men det finns även flera kopplingar mellan moderata topp-politiker och vårdkoncernen Carema. Tidigare finansborgarrådet Kristina Axén Olin var tills nyligen etisk rådgivare åt bolaget.


- Den moderata Stockholmspolitikern Birgitta Holm fick nyligen ett jobb som enhetschef inom Carema.


- Den tidigare affärsområdeschefen inom Carema, Stellan Ungerholm, är numera moderat lokalpolitiker i Norrtälje.


Dessutom utnämnde regeringen nyligen Caremas affärsområdeschef Kenth Eliasson till ny generaldirektör för Statens Institutionsstyrelse.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Editors notes 2: Sveriges toppskikt är idag är lika genomkorrupt som de bananrepubliker vi så noggrant tar avstånd ifrån... 

En annan säker sak är att de händelser som kommer fram i media är bara skrapet på ytan. Pengarna som det korrupta systemet livnär sig på är svenska skatteintäkter.


Våra Skattepengars delmål blir de tidigare nämnda bananrepublikerna. Där fördelas vinsten och omvandlas till viss del igen till nytt "riskkapital". Så kan Moderaternas vänner ännu en gång bidra med sitt "riskkapital" inom vård, skola, fastigheter, etc, etc... Allt medan tjänsternas kvalitet försämras...  - Tack för det, moderaterna.
*

*
Sverige är roligt. Hela landet tok-jagar (S)-partiledaren Juholt i en hel månad på högermedias medias uppmaning. T o m vänstern mobbar mannen för något som absolut inte ens kan betecknas som ett brott. (sluta gnäll och kolla fakta!)
 
Så  mördas svenska pensionärer på rad genom vanvård bara för att moderaterna myglat bort pengarna till sina korrupta kompisar i skatteparadisen och intresset bland folk känns ändå så där halvljummet.


Det ligger tydligen i tiden att satsa på de små sakerna, eller som psykopater brukar säga i Hollywoodfilmer:  "It´s the little things that really drive me mad."

Dagen då du själv ligger gammal och hjälplös under den Moderata vanvården kan du ju alltid försöka glädjas tillsammans med dåvarande reklambyråer och propagandaministrar att vården fungerar utmärkt...


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CAREMA SPECIAL - MODERAT VÅRD!

Carema mörkade svår olycka på äldreboende


DN - Publicerad 2011-12-31

Carema Care mörkade för Vänersborgs kommun att en person på ett boende drabbades av en svår hjärnskada efter ett fall. Enligt kommunens socialchef är förtroendet för bolaget allvarligt rubbat.


90-åriga Anneli Möller svalt ihjäl på äldreboendet i Brålanda utanför Vänersborg. Nu avslöjas ytterligare missförhållanden på boendet som drivs av företaget Carema Care.

DN har tagit del av ett brev som socialchefen i Vänersborgs kommun, Sture Johansson, skickade till vd:n på Carema Care i förrgår. I skrivelsen riktar kommunen skarp kritik mot omsorgsbolagets sätt att driva boendet.


- En vårdtagare ramlade och slog i bakhuvudet, vilket ska ha resulterat i en svår hjärnskada. Fallet rapporterades aldrig till kommunen.



Dessutom har personal på boendet berättat för kommunen att Caremas ledning ålagt dem tystnadsplikt på ett sätt som bryter mot avtalet.

I brevet skriver socialchefen att kommunen haft ett förtroendefullt samarbete med Carema Care, men att de nu upptäckt en mängd avvikelser när de har granskat verksamheten noggrannare. Störst är bristerna med för låg bemanning – så låg att Carema Care bryter mot sitt avtal.

”Vi har också fått ta emot information från personal och anhöriga i en utsträckning som aldrig tidigare. Dessa uppgifter och våra egna iakttagelser rubbar allvarligt förtroendet för Carema Cares vilja att leva upp till ingångna uppgörelser”, skriver socialchefen i sitt brev.

DN har sökt Sture Johansson utan att lyckas. Även socialnämndens ordförande, Tove af Geijerstam (FP) är starkt kritisk till hur Carema skött verksamheten. Kommunen kräver ett möte med företrädare för bolaget den 10 januari.

– Avtalet har inte följts och det ser jag mycket allvarligt på. Den 10 januari blir en viktig dag – om jag säger så, säger Tove af Geijerstam till DN.

Carema Care skriver i ett mejl till DN att de tar kritiken på allvar:

”Vi tar frågorna i brevet från Vänersborgs kommun på största allvar och vänder på varje sten för att ta reda på mer fakta om de uppgifter som nämns.”


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Boende bands fast med lakan


SVT / Publicerad 25 januari 2012

Vårdbolaget Carema har startat en utredning efter att en medarbetare på äldreboendet Linnégården i Stockholm larmat om att en vikarie bundit fast en boende med hjälp av ett lakan.


-Det är väldigt allvarligt och vi vill göra en grundlig undersökning av vad som hänt. Sådant här får inte ske, säger Susanne Bodin, informationschef på Carema Care, till TT.

Huruvida händelsen leder till en lex Sarah-anmälan avgörs först när utredningen är klar.

TT

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Carema sparkade

kritiskt skyddsombud


SVT / Publicerad 25 januari 2012
63-åriga undersköterskan Agneta Johansson tvingades sluta på äldreboendet Kvarngården i Vetlanda med omedelbar verkan i måndags sedan hon påtalat brister.


Kvarngården drivs sedan ett år tillbaka av privata vårdföretaget Carema Care. Det abrupta beskedet om avskedet lämnades av en ny verksamhetschef i måndags eftersom Agneta Johansson i egenskap av skyddsombud skrivit en kritisk rapport till Arbetsmiljöverket.

I rapporten nämns bland annat den hårda arbetsmiljön för personalen på grund av underbemanning, att det saknades tid för överlämning mellan dag och nattpersonal och att de äldre på Kvarngården inte får den sociala stimulans och utevistelse som utlovats.

Tvingades gå tidigare
Agneta Johansson har arbetat inom äldreomsorgen i 27 år. Hon sade upp sig från Carema care för att istället börja jobba för kommunen. Men i måndags fick hon beskedet av Carema care att hon skulle tvingas sluta i förtid.

-Jag känner mej kränkt av att sparkas ut såhär därför att jag bryr mej om de gamlas och personalens situation, säger hon till Jönköpingsnytt.
För några veckor sedan tvingades en provanställd verksamhetschef också att lämna Kvarngården.
*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Caremacheferna tjänade

över 120 miljoner

 
- Medan patienterna vanvårdades regnade pengarna över tre chefer.



STOCKHOLM. Caremas tidigare vd Cecilia Daun Wennborg deklarerade förra året en inkomst på 23 miljoner kronor varav drygt tre av dem var inkomst av tjänst.


Enligt Skatteverket var lite över 20 miljoner kronor inkomst av kapital. Caremas moderbolag

Ambeas nuvarande vd Matti Bergdendahl tjänade mer är dubbelt så mycket - över 50 miljoner. Precis som förre vd:n Ralph Riber som drog in 52 miljoner kronor i lön och bonus men framför allt på ett mycket generöst aktieprogram, avslöjar SVT:s Rapports granskning.

– När man ser på ett utfall och ställer det mot det som figurerar i media så förstår jag att folk kan ha en annan uppfattning och det är det, säger Ralph Riber till Rapport.


- Ralph Riber var vd för Ambea under fem år. Under förra året var hans inkomst av tjänst 3,6 miljoner medan cirka 48 miljoner var kapitalinkomster.



Under de fem år som han var vd investerade han 1,6 miljoner kronor när riskkapitalbolaget 3i köpte företaget. När han sedan sålde förra året tjänade han cirka 50 miljoner kronor.

Den tidigare huvudägaren 3i:s chef för Norden - Tomas Ekman - säger först till Svt att han kan tänka sig att ställa upp på en intervju. Men han ångrar sig sedan och skickar ett mejl med några kommentarer. Där förklarar han bland annat att aktieinvesteringar alltid är ett risktagande men att vårdbolagets ökade omsättning gjorde dock affären till en god investering.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Handikappad bands fast i sin

rullstol och lämnades


"- I all välmening band hon fast henne med sjalar i väntan på att hemtjänsten skulle komma."



N24 - 2/12 2011KARLSTAD.
Den senaste tidens vårdskandaler inom det privata vårdföretaget Carema upprör många. Men nu visar det sig även att kommunalt anställda begått grova misstag. För lite drygt en och en halv vecka sedan, den 23 november, lämnades en handikappad kvinna bunden i sin rullstol. Assistenten som band fast kvinnan är nu avstängd i väntan på utredning.


– Det är absolut inte tillåtet under några som helst omständigheter. Hon har tänkt fel, säger Brith-Marie Johansson, verksamhetschef, till Nyheter24.

Assistenten hade arbetat med kunden i 11 år innan hon stängdes av. Några dagar innan incidenten hade den handikappade kvinnan genomgått en ögonoperation och läkarna hade beordrat att hon absolut inte fick peta sig själv i ögonen.

– Hon hade smörjt in henne med en kräm i hårbotten och den brukar klia sig och så. Assistenten blev rädd för att den här handikappade kvinnan skulle klia och sedan få in det i ögonen.

 

– I all välmening band hon fast henne med sjalar i väntan på att hemtjänsten skulle komma.



Enligt verksamhetschefen behöver den handikappade kvinnan hjälp dygnet runt från både assistenten och hemtjänsten. En normal dag brukar hemtjänsten komma vid 16.30-tiden - trots att de egentligen börjar vid 17.00. Men när de inte dök upp i vanlig tid blev assistenten orolig och beslutade sig för att binda fast henne i rullstolen och lämna henne ensam.

Men hemtjänsten kommer inte förrän klockan kvart över fem. När de hittar kvinnan i rullstolen har hon suttit där i nästan en timme. Enligt NWT.se ska Karlstads kommun nu göra en egen utredning av händelsen men har också bett Socialstyrelsen att göra en oberoende granskning.

– Jag vet inte varför hon gick och lämnade henne ensam. Den här assistenten har jobbat i elva år och anhöriga har stort förtroende för henne. Men hon gjorde fel och hon skulle kontaktat någon chef, säger Brith-Marie Johansson.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dog av svält på Caremaboende


- En kvinna i Västsverige bodde på ett boende som drevs av Carema Care i tre år. När hon avled konstaterades det att dödsorsaken var svält.


N24- 30/11 2011
GÖTEBORG. Det hjälpte inte hur mycket de anhöriga tjatade om kosten på Solhaga äldreboende, i Brålanda, som drivs av Carema Care. En av kvinnorna som bodde där avled efter tre år. 


- Dödsorsaken konstaterades vara svält och hennes svärdotter anmälde händelsen till Socialstyrelsen, rapporter Sveriges Radios P4 Väst.


– Tanken på en anmälan har ju funnits då och då de senaste åren men i och med att min svärmor avled och fick diagnosen svält så ansåg vi att det är inte acceptabelt på ett äldreboende i Sverige i dag, säger svärdottern Anett Galfvensjö.

Hon hade flera gånger påpekat för personalen hur viktigt det var att svärmodern fick i sig rätt kost.

– Man brukar ju säga om demenssjuka att det bästa medicinen är smör, grädde och kärlek men det serverar man inte på Carema i Brålanda i alla fall, säger Galfvensjö.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*

Ny Caremaskandal: Bröt flera

kroppsdelar men - lämnades hjälplös



- En 86-årig man på ett Caremastyrt äldreboende ramlade flera gånger och bröt höft, axel och handled. Ändå gjordes inget.




UMEÅ. Efter att en 86-årig strokedrabbad man ramlat på äldreboendet Skräddaren i Umeå kontaktades inte läkare trots att han bröt höft, axel och handled. De anställda på det Carema-styrda boendet informerade dessutom mannens dotter först när hon kom på besök, uppger Västerbottens folkblad.

– En i personalen sa: ”Skulle ni kunna åka in med honom till sjukhuset. Vi tror eventuellt att han har brutit något”, säger dottern till tidningen.

När dottern tog sin pappa till sjukhus var han mycket illa däran. De tre benbrotten konstaterades och dessutom fastslog läkarna att han led av näringsbrist och gått ned 14 kilo på kort tid. Efter flera operationer är nu den 86-årige mannen rullstolsburen.

"De tycker bara att vi är besvärliga"

Hans dotter är kritiskt mot boendets standard i sig, men framför allt på dess ledningen som hon menar inte lyssnar på de anhöriga.
– Platschefen tycker inte att de har för lite personal. ”Vi kan inte ha personal som bara sitter och inte gör någonting” är det enda svar vi får. De tar inte till sig det man säger. De tycker bara att vi ärbesvärliga, säger hon .


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Döende man lämnades

ensam att dö – framför tv:n


N24-13/11 2011
Personalen på äldreboendet Korsnäsgården i Falun visste om att mannen var döende och hade svår dödsångest. Ändå vägrade äldreboendet, av besparingsskäl, att ta in extrapersonal för att vaka. Istället sattes mannen framför tv:n där han dog ensam, skriver Dagens Nyheter.


I april i år slog en elev vid kommunens undersköterskeutbildning som praktiserade på Korsnäsgården, larm om att en äldre man med svåra smärtor och dödsångest lämnats att dö ensam framför tv:n, skriver Dagens Nyheter.

Eleven menar att personalen på Korsnäsgården var medveten om att mannen var döende. Trots det vägrade ledningen för äldreboendet av besparingsskäl att ta in extrapersonal för att vaka över mannen.

- Istället placerade personalen mannen i dagrummet där han sattes framför tv:n. Senare på natten dog mannen.



– Så får det inte gå till. En människa ska inte behöva dö ensam och ha tv:n som sista sällskap. Det måste sättas in extrapersonal, säger eleven till DN.

Ledningen på Korsnäsgården vill inte kommentera händelsen.

- De har dock anklagat praktikanten för att ha brutit mot tystnadsplikten...
 

Ärendet granskas just nu av kommunpolitiker i Falun...


Fallet med den döende mannen är bara en av flera anmärkningar mot Norshöjdens och Korsnärsgårdens äldreboenden i Falun. Under kommunens årliga inspektion av Carema Cares två äldreboenden påvisades flera brister.

Äldreboendena saknade både sjukgymnast och dietist. Trots att man uppgav det för kommunen. När kommunen senare kontrollerade om Carema Care åtgärdat bristerna fick kommuntjänstemännen veta att både dietist och sjukgymnast anställts. Men när kommunen dubbelkollade uppgifterna uppgav både dietisten och sjukgymnasten att de inte hade uppdrag för Carema Care i Falun.
Anna Wikberg, verksamhetschef vid Norshöjdens äldreboende, förklarar att det beror på att den sjukgymnast som skulle ha börjat vid årsskiftet hoppade av.

– Nu har vi hittat en lösning men det kan bli så när någon hoppar av, säger hon till DN.

Wikberg förklarar vidare att en dietist hela tiden har funnits att tillgå.

– Carema Care centralt hade en dietist i Stockholm som vi anlitade. Senare kom vi fram till att det inte fungerade bra och har nu kontrakt med en dietist i Falun.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


92-åring låg fyra dagar

utan tillsyn - avled

  

N24 - 10/9 2010
När dörren var låst vände personalen och gick därifrån. Kvinnan blev utan vård i fyra dagar. Hon hittades medvetslös och avled kort efter. Nu stängs två ur personalen av.


"– Min lilla krutgumma till mamma överlevde Auschwitz, men inte den svenska hemsjukvården, säger dottern.


HELSINGBORG. Trots sin höga ålder bodde den 92-åriga kvinnan ensam och kunde sköta sin matlagning och medicinering själv.

Vårdbolaget Carema Care hade till uppgift att varje morgon titta till kvinnan, och kontrollera att hon verkligen tagit sin insulinspruta.

Men under fyra dygn blev 92-åringen utan tillsyn. När kvinnan inte öppnade dörren vände vårdbolagets personal i dörren.

- Först på den fjärde dagen, efter att en städerska hittat kvinnan, agerade personalen.


- Kvinnan var då svårt medtagen och låg medvetslöst i soffan, svårt uttorkad. 


- Hon fördes med ambulans till sjukhus där hon avled efter två dygn.




– Min lilla krutgumma till mamma överlevde Auschwitz, men inte den svenska hemsjukvården, säger dottern.

De två anställda som skulle ha sett till den åldrande kvinnan har nu stängts av i väntan på utredning.

– Det är omdömeslöst och en brist på förmåga att som ansvarig inte ta tag i situationen och se till att rutinerna följs, säger regionchef Patrik Thulin Helsingborgs Dagblad.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Handikappade blir inlåsta på boende


"- Det är för deras egen säkerhet, vi vill inte att någon ska skada sig."


N24- 8/7 2009 VAXHOLM
På ett boende för funktionshindrade i Vaxholm begränsar man rörelsefriheten för vissa av patienterna. På socialnämnden i Vaxholms stad menar man att det är för deras egen säkerhet, men Länsstyrelsen har riktat skarp kritik mot boendet efter att man synat verksamheten i sömmarna.


Det privata företaget Carema Orkidén AB har tidigare ansökt tillstånd att bedriva verksamheten, men fått avslag av Länsstyrelsen. Vaxholms stad valde då att formellt stå som huvudman, men Carema Orkidén fortsätter bemanna och driva verksamheten.

Borgmästarevägens gruppbostad bor sex vuxna personer, som alla lider av någon form av utvecklingsstörning, autism, eller autismliknande tillstånd.

Vid ett besök på boendet upptäckte Länsstyrelsen att det fanns flera brister inom verksamheten. Bland annat hade man låst in två rullstolsburna patienter.

På boendet, som består av två tvåvåningshus, har man stängt av olika delar så att de rullstolsburna inte ska kunna ta sig ut i trapporna mellan våningsplanen. Detta gör att patienterna blir helt isolerade. Dessutom är dörren som leder till uteplatsen låst för samtliga patienter.

Men socialnämnden, som besökt boendet efter kritiken från Länsstyrelsen, menar att alla patienter på boendet har det bra.

–Om personalen vänder ryggen till så kan de skada sig och det vill vi inte. Vi har fått den uppfattningen att de boende har det tryggt och bra, säger socialchefen Ingrid Ekstedt på socialnämnden i Vaxholm Stad till Nyheter24.

Efter Länsstyrelsens granskning genomfördes en hel del förändringar i väntan på nya lokaler som ska byggas dit man ska flytta patienterna. Men det finns fortfarande delar av boendet där låsta dörrar möter de boende som vill ta sig in och ut. Verksamheten är även otillräckligt bemannad under vissa delar av dygnet.

Under natten finns en vaken person och under övrig tid på dygnet varierar bemanningen från två till fyra personer.

– Vissa åtgärder har som sagt gjorts, men det har inte gjorts tillräckligt. De har inte anställt mer personal, men de har låst upp vissa dörrar. Men i stället har man låst andra dörrar, säger enhetschefen Eva Hersler på Länsstyrelsen i Stockholms län till Nyheter24.

Men Ekstedt anser inte att man låser in patienterna.

– Att låsa in eller inte låsa in, det här handlar om människor som har ett stort vårdbehov och som har stora risker att skada sig själva. Vi har inga lås, utan vi har löst det med handtag som man behöver båda händerna för att öppna. Det kan man kalla för inlåsning om man vill, men det tycker inte vi, tillägger Ekstedt för Nyheter24.



CAREMA - ett återbesök hos den moderata vården - 

undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

*


- Payback's a Bitch

2 kommentarer:

  1. Den här sidan var ju riktigt snurrig. Vad har moderaterna med allt detta att göra, exempelvis? Nej, ta din medicin som du skall..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad har moderaterna med det här att göra?

      Du blir förhoppningsvis klarare i hjärnan av att dra ner ordentligt på din egen medicin, lelle vännen...

      Radera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.