lördag 1 juni 2013

Ny Fotolag - Sheeple in Sweden go wild! - Big celebration!

Fotolagen för ökad yttrandefrihet röstades äntligen igenom

MedieVärlden 2013-05-29
Med 291 ja-röster beslutade riksdagen att införa sin lag om s.k. "kränkande" fotografering.
Lagen införs därmed 1 juli i år. Alliansen och oppositionen var tidigare oeniga om slutstycket i skrivelsen. Med stöd av Zionistpartiet SD fick alliansen igenom sin linje.


- Sheeple in Sweden go wild!
- Big celebration!
– Väntat, men olyckligt. 
För första gången sedan Tryckfrihetsförordningen infördes har man nu flyttat ansvaret från den ansvarige utgivaren till den redaktionella personalen. 

Jag tycker det är obegripligt att regeringen viker sig för EU-lagstiftning, säger Utgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter till Medievärlden.

http://www.medievarlden.se/nyheter/2013/05/fotolagen-rostades-igenom
 *





Ny Fotolag - Sheeple in Sweden go wild! - Big celebration!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
*
*

 "Kränkande" fotografering

Utgiven: 20 december 2012

Typ: Lagrådsremiss

Avsändare: Justitiedepartementet

Sammanfattning

I lagrådsremissen föreslås att ett nytt brott införs i brottsbalken, kränkande fotografering. Brottet tar sikte på sådan fotografering som innebär ett intrång i den fredade sfär som enskilda bör ha rätt till i förhållande till andra enskilda.

För straffansvar ska krävas att fotograferingen sker olovligen. Vidare att fotograferingen sker i hemlighet och att den fotograferade befinner sig på en plats som tillhör hans eller hennes privata miljö eller som annars är avsedd för särskilt privata förhållanden, dvs. inomhus i en bostad eller på en toalett, i ett omklädningsrum eller ett annat liknande utrymme. Straffet föreslås vara böter eller fängelse i högst två år.

Det föreslås ett undantag från straffansvar om fotograferingen med hänsyn till syftet och övriga omständigheter är försvarlig. Dessutom föreslås att bestämmelsen inte ska gälla den som fotograferar någon som ett led i en myndighets verksamhet.

Förberedelse till kränkande fotografering föreslås kriminaliseras i vissa fall.
Åklagare föreslås få väcka åtal för kränkande fotografering endast om målsäganden anger brottet till åtal eller om åtal är motiverat från allmän synpunkt. Detsamma föreslås gälla för förberedelse till brottet.
Härutöver föreslås att brottet olaga förföljelse ska omfatta gärningar som utgör kränkande fotografering.

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2013.


2 kommentarer:

  1. Frågan är hur ändamålsglidningen ska ske med den här nya lagen. Det står i lagen att det gäller i privatpersons bostad och i omklädningsrum.
    Frågan är hur de ska "spinna" detta att gälla fotografering av statsanställda osv. Det är dit man vill förstås.

    SvaraRadera
    Svar
    1. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fotoforbud-i-allt-fler-landsting_6620182.svd

      Visst, Det här är "same shit" som t.ex. gamla "CCCP" använde för att inte oönskad info om myndigheternas mygel, kriminalitet och illdåd mot medborgare skulle spridas och skapa "oro."

      När folk sen finner sig i dagens DDR-liknande självcensur, där alla sannolikt bryter mot ett antal lagar varje dag, (medvetet eller omedvetet) så kan en PR-byrå enkelt styra landet i bästa Matrix-stil.

      Radera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.