måndag 4 februari 2013

Över 8000 amerikanska soldater begår självmord varje år



Över 8000 amerikanska soldater
begår självmord varje år
SR 2013-02-02
Den nya undersökningen är den mest omfattande som genomförts i USA om självmord i det militära, och den visar på en uppgång de senaste åren.



- 2007 var det 18 före detta soldater som begick självmord varje dag.


- 2010, som är det senaste året då det finns statistik, var det 22, ett självmord var sextiofemte minut.


De svåra, traumatiska upplevelser som personerna haft i krigszonerna är ett viktigt skäl till att så många tar livet av sig, men framförallt bär flera med sig en känsla av skam och skuld.

Sett över en lite längre period har självmorden ändå ökat snabbare inom befolkningen överlag i USA, så andelen tidigare militärer har minskat, från en av fyra av dem som tog livet av sig 1999 till en av fem nu.
Det betyder alltså ändå att de är kraftigt överrepresenterade. Det här gäller dem som lämnat soldatlivet, men även bland de aktiva militärerna finns samma tendens.

De senaste fem åren har självmorden i krigsmakten ökat med cirka 30 procent; förra året var det 349 militärer som tog livet av sig, fler än de som dog i strid, 295 stycken.
Bland veteranerna, de före detta soldaterna, som begick självmord var de flesta över 50 år, det betyder att många av dem sannolikt stred i Vietnam.

Även bland de yngre veteranerna, från Irak och Afghanistan, är det vanligt med självmord, men faktum är att självmordsfrekvensen är högre bland amerikaner i gemen under 30 år, än bland dem i samma ålder som deltagit i något av krigen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*UNDERMATTAN.WORDPRESS = SPÄRRAD
UNDER MATTAN – WordPress (kontot spärrat 2012-12-24)
*NYHETER UNDERMATTAN =
CENSURERAD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.