måndag 28 november 2011

Företagsdiktaturen skördar nya offer

Förra moderata riksdagsledamoten
sågar Reinfeldt

Den moderata partikulturen i riksdagen bygger på tystnad och lydnad. Det hävdar den förra moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson i sin nyutkomna bok.
*


- Man har inte ett dugg att säga till om, säger hon.


Anne-Marie Pålsson, före detta riksdagsledamot (m), docent vid Lunds universitet och den som lanserade rut-avdraget, har skrivit en bok där hon kritiserar Fredrik Reinfeldt.

 ”– Min huvudambition med den här boken är att få fart på ett samtal om demokratin och riksdagens ställning i demokratin. Det ser ungefär likadant ut i alla partier, säger Anne-Marie Pålsson.”

Att makten i en demokrati skulle utgå från folket är en gammal saga som barn av någon anledning fortfarande lär sig i skolan. I verkligheten är det, precis som Occupy-rörelsen säger att 1% tar alla beslut och resten 99% rättar sig i ledet.



Visserligen håller vi i god sed och ordning val då och då, men när valsedlarna räknats behövs inte folket längre. De har gjort sitt och kan återkomma om fyra år. Ibland infrias ett och annat som utlovats i valkampanjerna men för det mesta så erbjuds istället tusen undanflykter varför man just nu inte kan göra som man tidigare lovat under kampanjen.

- Vi har idag en typisk företagsdiktatur där makten utgår ifrån företagen. 
Det som är lönsamt för företagsägarna genomförs oavsett vad folk tycker. 

Lobbygrupper är viktigare för politiker än befolkningen i landet.  Frågan är hur länge alla duktiga och lydiga människor nöjer sig med det? 

När inte ens en högutbildad riksdagsledamot som Anne-Marie Pålsson anser att hon har något att säga till om, hur pass maktlösa är då vanliga människor?

Anne-Marie Pålsson lämnade Moderaterna i protest mot att M-ledningen inte offentliggör vilka företag eller privatpersoner som stödjer partiet ekonomiskt.
(Hemliga Partibidrag!)


– Jag vill inte vara medlem i ett parti som inte berättar var man får sina pengar i från.



- Jag tycker att det är direkt oanständigt, sa hon tidigare till SvD-bloggen Politik direkt.


- Denna kritik plus hennes senaste borde åtminstone få någon enstaka person att se igenom den alltmer krackelerande moderata fasaden..?  (- Oh, what was I thinking??)
 
*


Anne Marie Pålsson Knapptryckarkompaniet

Publicerad den 24 nov 2012
- Vem har den egentliga politiska makten i Sverige? 

"Knapptryckarkompaniet" är en personlig och analytisk skildring av makten i riksdagen av den före detta moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson.
Intervjuare: Anita Kratz



undermattan.blogg

Publicerat som Information. Texter och bilder tillhör sina respektive upphovsmän
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.