torsdag 10 juli 2014

Tyskland tillåts inte inspektera sitt eget guld på Federal Reserve, USA - Konspirationsteorier?

Tyskland har världens nästa största guldreserv och förvarar 45% av den hos Federal Reserve i USA. Märkligt nog har Tyskarna aldrig tillåtits att inspektera sitt eget guld...
***
Tyskarna försöker för tillfället att plocka hem 300 ton guld från USA men amerikanerna verkar göra allt för att fördröja förloppet. ...Några konspirationsteorier..?
***

The Fed won't let Germany inspect its own gold 

Publicerades den 7 jul 2014
The National Security Agency isn't the only American organization upsetting some Germans. 

The US Federal Reserve holds 45 percent of Germany's gold assets, and a plan to bring much of that back to its homeland is in jeopardy.

Efforts to transport or even audit the billions of dollars worth of precious metal held by the US are being impeded by politics and the Fed itself, creating frustration for many of the plans supporters.

RT's Peter Oliver reports from Berlin on what is holding up the process



Tyskland tillåts inte inspektera sitt eget guld hos Federal Reserve i USA - Konspirationsteorier?

3 kommentarer:

  1. Får Sverige inspektera sitt guld?

    SvaraRadera
    Svar
    1. ---"Expert ifrågasätter om Sveriges guldreserv existerar"---

      Kräver att Riksbanken får kontrollera guldet med egna ögon

      – Hur kan vi vara säkra på att guldet existerar i den beskrivna omfattningen om vi aldrig har sett guldet, frågar sig Mikael From, vd på Liberty Silver AB.

      Att Sverige har en guldreserv som förvaltas av Riksbanken har länge varit känt. Men var guldet förvarats har varit en hemlighet – fram till förra veckan. (2013-10-31)

      Då avslöjade Riksbanken för första gången var guldet finns.

      Guldet, som uppgår till 125,7 ton vilket motsvarar cirka 10 000 guldtackor, har ett värde på 37 miljarder kronor och finns förvarat på fem olika centralbanker runt om i världen:

      Bank of England, Bank of Canada, Federal Reserve Bank of New York, Swiss National Bank och Sveriges riksbank.

      http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article17744322.ab


      – Vi är positiva till att Riksbanken nu har offentliggjort var vi har våra guldreserver. Vi uppskattar även deras ambition om att de numer ska inspektera guldreserven.

      Vad som dock inte framgår är om de ska genomföra en regelrätt revision av reserven vid inspektionen. Detta är högst önskvärt, säger han.

      Enligt honom kan Riksbanken och den svenska staten inte vara säkra på att guldet verkligen existerar, om man inte sett det med egna ögon.

      – Diskussionen är relevant eftersom Tyskland i början av detta år begärde att få den delen av sin guldreserv som finns förvarat i Federal Reserve Bank’s valv (USA:s centralbank) levererat hem till Tyskland.

      De fick då till svar att det skulle ta sju år att frakta guldet från USA vilket är en helt orimligt lång tid för någonting som skulle kunna levereras på 4-5 stycken flygturer.

      Kräver besked.

      När Tyskland bad om att få inspektera guldet på plats hos Federal Reserve Bank blev det stopp.

      Enligt Fed skulle det inte gå på grund av säkerhetsskäl.

      Rykten satte då fart om att Fed skulle ha sålt eller lånat ut delar av guldet som säkerhet för lån. Därför kräver Mikael Form att Riksbanken ger besked om hur den ska kunna bevisa att guldet verkligen existerar.

      – Det kan mycket väl vara grundlösa rykten men desto viktigare för Fed att bevisa att Sveriges, och andra staters guld, finns i valvet.

      Finns det där ska det inte vara något problem att visa upp det.

      Hur kommer Riksbanken reagera om Fed säger nej?

      Dessa frågor skulle jag vilja ha svar på från Riksbanken.

      2013-10-31

      https://www.aftonbladet.se/minekonomi/article17754684.ab

      Radera
  2. Ååh nej, att FED förvaltar delar av Sveriges guldreserv.

    SvaraRadera

KOMMENTARER

Kommentera helst angående ämnet i artiklarna.
Juridiskt ansvar gentemot slavägarna (myndigheter) ligger helt hos kommentatorn. Uppenbara olagligheter inom hat och hets samt Bullshit & Trollshit plockas bort.